Adam Zbyryt |
Autor |
Wiadomość |
jj
Gollum
|
Wysłany: 26 Lutego 2006, 16:30
|
|
|
Raczej tam było jego miejsce:
Cytat | Literatura
Tu możesz wyrazić swoją opinię o tekstach literackich zamieszczanych w naszym piśmie. Tu możesz także podyskutować o nich z autorami oraz redakcją. |
nie widzę sensu w przeniesienu go tutaj |
|
|
|
|
mawete
bosman
|
Wysłany: 26 Lutego 2006, 16:35
|
|
|
Ty jesteś miszczem my gośkami... nie wydziwiaj. |
|
|
|
|
jj
Gollum
|
Wysłany: 26 Lutego 2006, 17:16
|
|
|
Ja tylko chciałem napisć wsoją opinię o tym tekście i chyba tamto forum jest do tego.
Bo po co niby ten wątek ma być tutaj?? |
|
|
|
|
Iscariote
Wiedźmikołaj
|
Wysłany: 26 Lutego 2006, 17:46
|
|
|
tejemnica poliszynela... z górą sie nie dyskutuje |
|
|
|
|
Logan
Paskud
|
Wysłany: 28 Lutego 2006, 14:23
|
|
|
Temat przeniesiony do działu literatura, gdzie dyskutuje sie o tekstach. W Mistrzach i Małgorzatach są kąciki autorskie Mistrzów publikujących w SFFH. Nie mylcie tych dwóch rzeczy. |
_________________ Życie to chytra sztuka! Jak tylko masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z tobą w szachy... |
|
|
|
|
mawete
bosman
|
Wysłany: 28 Lutego 2006, 15:25
|
|
|
Logan: ależ oczywiście......
Adam Zbryt opublikował opowiadanko w SFFiH? - opublikował.
Nie ma takiego tematu w "Mistrzowie i Małgorzaty"? - nie ma
Autor jest na forum? -jest
To ja Ciebie oficjalnie proszę o utworzenie tam takiego tematu - gdyż tam bym się chciał wypowiadać.
Wszystko zgodnie z regulaminem...
wwwwrrrrggghhhh.... |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 28 Lutego 2006, 15:45
|
|
|
Pytanie za 10 punktów. Który to autor? jj tak pisze, ze nie wiadomo czy jest Adamem Z, czy nie Jesli jest, to powinien powędrować do MiM-ów. Tutaj trwaja rozmowy o tekstach ludzi nieobecnych na forum. |
|
|
|
|
mawete
bosman
|
Wysłany: 28 Lutego 2006, 16:32
|
|
|
NURS nie odwracaj kota ogonem. Jeśli jj nie jest Adamem Z. to się pod Niego podszywa. a w takim wypadku Wy powinniście zareagować. Oczywiście możesz przyznać się do zaniechania, lub niedopełnienia obowiązków... |
|
|
|
|
jj
Gollum
|
Wysłany: 2 Marca 2006, 18:11
|
|
|
MADAFAKA!! mawete, nie wiem co ty bierzesz ale niby jak się podszywam!! Napisałem że ten tekst mi się podobał, a nie że go napisałem - czytać nie umiesz?!
Mój pierwszy post:
Cytat | Nie wiem jak można było wpaść na tak chory pomysł na opowiadanie, ale jak dla mnie to mistrzostwo. Krótko i z jajem! Oby takich tekstów było jak najwięcej w sf |
Czy jest tutaj chociaż słowo o tym że ja napisałem ten tekst?! |
|
|
|
|
Aga
Baltazar Gąbka
|
Wysłany: 2 Marca 2006, 19:09
|
|
|
Spokojnie... Po co się tak rzucać? Złość piękności szkodzi... |
_________________ Amerykańscy naukowcy dowiedli ostatnio, iż niekontrolowana konsumpcja gollumów jest przyczyną wielu groźnych chorób, np. choroby szalonych spamerów.
Rodion |
|
|
|
|
Miria [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Marca 2006, 20:48
|
|
|
Aga napisał/a | Spokojnie... Po co się tak rzucać? Złość piękności szkodzi... |
No fakt, ale nie zauważyłam, żeby jj podszywał się pod Autora "Na własną rękę" |
|
|
|
|
Myrtille
Langolier
|
Wysłany: 2 Marca 2006, 21:57
|
|
|
mawete napisał/a | Jeśli jj nie jest Adamem Z. to się pod Niego podszywa |
Ja też nic takiego nie wyczytałam, żeby jj mówił, że jest Adamem Zbyrytem, albo że się pod niego podszywa. |
_________________ W zatraceniu wolność jest |
|
|
|
|
Adam Zbyryt
Gollum
|
Wysłany: 8 Marca 2006, 10:57
|
|
|
Witam serdecznie! Ciesze się, że wielu z Was podobało się moje opowiadanie. Rozumiem też że nie można trafić w gusta wszystkich Ale jak powiedział kiedys King jest to znak, że tekst się udał Myślę, że ktoś kto się na tym zna uznał to opowiadanie z odpowiednie do druku, musi wiedzieć co to jest fantastyka, a co nie.Gwoli wyjaśnienie nie podszywam się pod nikogo na forum, aby sławić swój tekst. Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
Miria [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Marca 2006, 11:03
|
|
|
Witamy Autora! Teraz trzeba chyba przenieść ten wątek do Mistrzów i Małgorzat. Fajne opowiadanko, a że nie wszystkim się podoba, to normalne... Ja lubię takie teksty, więc od czasu do czasu podeślij coś NURSowi
Chciałam zapytać, czy to był debiut, czy możesz się pochwalić jakimiś publikacjami? |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 8 Marca 2006, 11:43
|
|
|
Zgodnie z zasadą tego forum, autor u bram, jego watek w Mistrzach. Bawcie się dobrze. |
|
|
|
|
jj
Gollum
|
Wysłany: 8 Marca 2006, 11:56
|
|
|
Cieszę się, że wyjaśniła się sprawa całą
Adam Zbyryt, jeszcze raz gratulacje pomysłu |
|
|
|
|
Henryk Tur
Galadriela
|
|
|
|
|
Adam Zbyryt
Gollum
|
Wysłany: 8 Marca 2006, 21:07
|
|
|
To nie był mój debiut na papierze, osatnio moje opowiadanie ukazało się w 6 numerze Magazynu Fantastycznego. Niefortunnie pod imieniem Andrzej Nie jest to mój ulubiony tekst, ale cóż... Mam tez kilka publikacji na sieci np. Nowa Kultura, Carpe Noctem, Kostnica, Nowa Gildia. Tamte tesksty zawierają mnóstwo błędów, w wiekszości są infantylne i źle napisane, ale to były dopiero poczatki, wiele z nich teraz nigdy by nie powstało, albo zostałyby całkiem inaczej napisane.Teraz staram się dopracowywać bardziej swoje teksty i nie śpieszyć się z pokazywaniem ich wszystkim zanim, że tak powiem "nie dojrzeją" |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 13 Marca 2006, 12:42
|
|
|
Adam Zbyryt napisał/a | To nie był mój debiut na papierze, osatnio moje opowiadanie ukazało się w 6 numerze Magazynu Fantastycznego. Niefortunnie pod imieniem Andrzej :? Nie jest to mój ulubiony tekst, ale cóż... |
No wlasnie wydawalo mi sie, ze nazwisko skads znane. Ostatnio wreszcie zmusilem sie do skonczenia MF i przeczytalem to opowiadanie. Rzeczywiscie tekst jest firmowany "Andrzejem", ale w spisie tresci jest poprawnie. Mnie osobiscie opowiadanie sie spodobalo. Bylo bardzo klimatyczne, czuc bylo nastroj klaustrofobii, zaszczucia i zapach moczu (chociaz to akurat mogl byc moj synek, ktory spal w tym samym pokoju ;) ). Koncowka mocno mnie zdraznila, co prawda, ale ogolnie gdyby wyciac te ostatnie pol strony, to wychodzil z tego prawie Candyman. Niezle.
Podoba mi sie, ze potrafisz poruszac sie po roznych klimatach, w MF rasowy horror, za chwile w SFFH absurdalna humoreska i obie na niczego sobie poziomie. Gratuluje i czekam na wiecej. |
_________________ 5 zdań na temat |
|
|
|
|
Adam Zbyryt
Gollum
|
Wysłany: 13 Marca 2006, 14:10
|
|
|
Jest mi niezwykle miło Mr Count, że podobały Ci się moje opowiadania:) Pisanie to moja pasja, sprawia mi dużo przyjemności, wiem, że mam duże braki w warsztacie, ale to dopiero poczatki... Pozdrawiam |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Adam Zbyryt
Gollum
|
Wysłany: 17 Maj 2006, 19:15
|
|
|
Witam, dobrze napisane (Spróbuję wywołać Zbyryta z lasu) jako, że jestem studentem leśnictwa:) Pisze, sporo różnych rzeczy, ostatnio MF przyja kolejne moje opowiadanie do druku, cos w stylu "Na włąsna rekę", ma być podobno w 9 numerze. Ja nie uwierze dopóki nie zobacze, za duzo razy się sparzyłem. Moje dwa opowiadania zostały przyjete kiedys do antalogii "Bez bohatera", nawet podpisałem umowę, a potem, jak ktoś weźmie książke do ręki to sam się dowie, że nic z tego nie wyszło bo... i tu wydawnictwo milczy niestety. Ciagle próbuje, pisze raz humoreski innym razem horrory (mój najnowszy utwór to np. angel fantasy;) Wysyłam i wysyłam, przewaznie nikt sie nie odzywa:( Teraz ja mam pytanie jeśli wolno:) Mogę wiedzieć skąd zainteresowanie moją pracą? |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Haletha
Zielony Ludzik
|
Wysłany: 20 Maj 2006, 13:35
|
|
|
Ja bym bardzo chętnie przeczytała coś z elementami "ręcznymi", bo strasznie lubię gierki słowne. W imieniu własnym potwierdzam, że ktoś czeka:-)) |
_________________ Pewien król miał dwóch synów. Jednego starszego, drugiego zaś młodszego.
----------------------------------
Daj się porwać przygodzie! Forumowa powieść w odcinkach czeka na ciebie! |
|
|
|
|
Anko
Niki
|
Wysłany: 26 Maj 2006, 11:08
|
|
|
Haletha: Cytat | strasznie lubię gierki słowne. | Co widać choćby po podpisie. Dobrze, że się przypominasz autorowi - gusta są różne i zawsze dobrze pokazać, że jakiś jeden (np. mój) wcale nie jest jedyny. Pewnie apel Twój i Gorata ma mobilizacyjny wpływ na autora. I dobrze. |
_________________ 生きる事 それが俺の償いだ。(SoulCalibur3) |
|
|
|
|
Rheged
Tom Bombadil
|
Wysłany: 27 Września 2006, 12:32
|
|
|
Co by temat nie zdechł podpowiem, że tekst Adama można przeczytać w najnowszym Creatio Fantastica. Opowiadanie zatytułowane jest: Teresa. Gierki słowne owszem są, klimat grozy również. |
_________________ Emil 'Rheged' Strzeszewski
Creatio Fantastica |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|