szorty 2008.01.- od poczatku |
nie badz Burek, oddaj glos a nawet dwa :) |
ARES |
|
2% |
[ 2 ] |
BASTET |
|
0% |
[ 0 ] |
CERES |
|
9% |
[ 8 ] |
DAGON |
|
3% |
[ 3 ] |
ENKI |
|
19% |
[ 16 ] |
FREYA |
|
8% |
[ 7 ] |
GUINECHEN |
|
1% |
[ 1 ] |
HATHOR |
|
7% |
[ 6 ] |
INANA |
|
2% |
[ 2 ] |
JOWISZ |
|
7% |
[ 6 ] |
KETESZ |
|
3% |
[ 3 ] |
LOKI |
|
7% |
[ 6 ] |
MARDUK |
|
9% |
[ 8 ] |
NUT |
|
13% |
[ 11 ] |
OZYRYS |
|
3% |
[ 3 ] |
POSEJDON |
|
2% |
[ 2 ] |
|
Głosowań: 44 |
Wszystkich Głosów: 84 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Adanedhel
Mroczny Kwiatuszek

|
Wysłany: 2 Lutego 2008, 12:12
|
|
|
Hehe, to ostatnie zdanie, co to mad wiele razy o nim mówił. Zapewniam, że było zamierzone, od samego początku pisania wiedziałem jak chcę skończyć. |
|
|
|
 |
Ixolite
Admirał Zwiebellus

|
Wysłany: 2 Lutego 2008, 12:14
|
|
|
Gratki Adanedhel |
_________________ Alchemia Słowa
Well, my days of not taking you seriously are certainly coming to a middle. |
|
|
|
 |
Adanedhel
Mroczny Kwiatuszek

|
Wysłany: 2 Lutego 2008, 12:17
|
|
|
Dzięki. Wszystkim dziękuję
To teraz pójdę trochę popuszyć się |
|
|
|
 |
joe_cool
Babe - świnka z klasą

|
Wysłany: 2 Lutego 2008, 12:20
|
|
|
gratulacje dla wszystkich uczestników |
_________________ "Work is the curse of the drinking classes." O.Wilde |
|
|
|
 |
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 2 Lutego 2008, 13:12
|
|
|
Czarny napisał/a | elam zgubiłaś GUINECHENA
Słowik - nie widziałem, nie było mnie |
Ale ja miałem na myśli to, co napisałeś w pierwszym zdaniu, bo jedyny na mnie zagłosowałeś .
Jeśli Gwyn zrobiła byka, to moja uwaga zupełnie przypadkowo się dopasowała |
_________________ I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy. |
|
|
|
 |
Voy
Jaskier

|
Wysłany: 2 Lutego 2008, 16:22
|
|
|
Brawo! Bis! Autor, autor, autor!!!
Adanedhel
Tomcich (aleśmy się zgrali tematycznie, nie ma co? Nie masz brata bliźniaka? Nic o tym nie wiesz? To może masz, bo ja też nic o tym nie wiem )
Delfino (głosowałem na Cię ) i Voy... Hmm. To ja
Uważam, że Bellatrix (Loki) napisała znakomity tekst i (o, próżności!) bardzo jestem dumny, że rozpoznałem zawczasu kobiecą rękę.
Mad, dzięki za słowa uznania.
elam, głębokie ukłony i
EDIT: I bardzo dziękuję wszystkim, głosującym na Marduka |
_________________ UWAGA: podpis w trakcie budowy |
|
|
|
 |
elam
Gremlinek

|
Wysłany: 2 Lutego 2008, 18:25
|
|
|
przepraszam Slowika za pominiecie w podsumowaniu, naprawde nie wiem, jak to sie stalo, juz poprawilam, sorry !!!!!!!! |
_________________ Ten się śmieje, kto umrze ostatni. |
|
|
|
 |
Delfino
Tom Bombadil
|
Wysłany: 2 Lutego 2008, 18:38
|
|
|
Dziekuje za uznanie, to pierwszy moj short, ale troche pisalem juz do szuflady.
Postawilem sobie wysoko poprzeczke i bedzie pewnie trudno utrzymac poziom w nastepnej edycji |
_________________ Pozdrawiam,
Delfino |
|
|
|
 |
agnieszka_ask
marzenie

|
Wysłany: 2 Lutego 2008, 23:55
|
|
|
gratulacje dla wszystkich, a zwłaszcza dla Adika, bo nie dość, że pierwsze miejsce, to w dodatku za debiut!
nieskromnie przyznam, że przyłożyłam ręki, żebyś wylądował na podium oddając na ciebie punkt panie A, a i Tomich również po części mnie zawdzięcza swoje miejsce w czołówce, więc możecie się dogadać, który biegnie po szklankę, a który po lód dodam że do kompletu whisky by się zdała
jeszcze raz gratulację dla wszystkich, dzięki Wam, to była naprawdę dobra edycja, aż się dziwię dlaczego w "Karczmie" tak pusto...
|
_________________ najlepszym filozofem jest ten, kto potrafi się śmiać |
|
|
|
 |
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 3 Lutego 2008, 10:10
|
|
|
Spoko elam, zagłosujesz na mnie w kolejnej edycji i będziemy kwita |
_________________ I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy. |
|
|
|
 |
Iscariote
Wiedźmikołaj

|
Wysłany: 3 Lutego 2008, 15:50
|
|
|
Gratki dla zwycięzcy i dla wszystkich innych autorów |
|
|
|
 |
Sandman
Rumburak

|
Wysłany: 7 Lutego 2008, 11:30
|
|
|
Kilka słów wyjaśnienia i trochę światła na nieścisłości - późno, ale dopiero dziś wróciłem po 2 tygodniach nieobecności.
ihan napisał/a | DAGON
Ok, wątek piracki w scenerii kosmosu, ale jakie miało znaczenie, że przewożeni byli fachowcami? Na nowej planecie potrzebowali chyba zwykłych robotników do najprostszych prac. |
Na planecie aktualnie była kopalnia, w takich miejscach zawsze wyżej ceni się fachowca, który może pracować na kilku stanowiskach w razie potrzeby.
Rafał napisał/a | D - dobra, ale nielogiczne, po cóż zabijać pracowników? szczególnie kiedy brakuje personelu. |
Zabici zostali wysocy rangą oficerowie, ludzie nawykli do dowodzenia, nie do pracy fizycznej. W moim przekonaniu stanowili większe zagrożenie jako ci, którzy mają najwięcej doświadczenia i możliwości na przeprowadzenie buntu niż jako pracownicy fizyczni.
PI napisał/a | D- Jakby rozwinąć pomysł i skierować do młodszych, żądnych krwi, odbiorcow fantastyki, to kto wie.. może i by chwyciło. Albo jeszcze lepiej - zamienić na komiks. Za dużo akcji jak na tak małą ilość słów, brakuje mi opisów. |
Zgadzam się - niestety wyszedł brak doświadczenia w pisaniu, pierwotny szkic miał ponad 6000 znaków. Docinanie go do odpowiedniej wielkości zapewne spowodowało też kilka niedomówień. Mimo wszystko kilku osobom się podobało, co mnie niezmiernie cieszy. |
_________________ "Życie to taki dziwny teatr, gdzie tragedia miesza się z farsą, scenariusz piszą sami aktorzy, suflerem jest sumienie i nigdy nie wiadomo, kiedy otworzy się zapadnia."
Andrzej Majewski |
|
|
|
 |
Linteath
Gollum
|
Wysłany: 8 Lutego 2008, 12:26
|
|
|
Mnie, oprócz postu zwycięskiego, którego walorów nie muszę raczej przytaczać, podobał się także "Papieros" Szort bardzo przyjemny, płynący sobie własnym nurtem. Ma klimat. Jest minimalistyczny w swej wymowie bo dotyczy małego początku w jednostce, i nie traktuje tematu "od początku" patetycznie, bombastycznie i z ogromną ilością gwiezdnych fajerwerków. Końcówka nie miażdży choć personifikacja papierosa i stworzenie świadomości komórce nowotworowej to świetny pomysł. Wszyscy dookoła myśleli o makrokosmosie, a Jowisz wziął się za mikrokosmos:) genialne.
Ozyrys według mnie spieprzył końcówkę, a Nut troszkę za bardzo uwspółcześnił, to co akurat powinno być stylizowane. Aczkolwiek tekst ten byłby świetnym apokryfem:D
Bastet mnie nie zachwycił tak samo jak Marduk, który zmarnował fajnie zaczęty temat, że hoho. U Posejdona miało być głęboko, a wyszło tak enigmatycznie i sentymentalnie, że aż płytko. |
|
|
|
 |
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 8 Lutego 2008, 12:32
|
|
|
Witaj Linteath. Dzięki za opinię, ale dobrze byłoby, gdybys zawitał do jednego z wątków powitalnych (Biją, albo Karczma pod Zdechłym Smokiem) w dziale Zadomowienie, gdzie witamy nowych userów. |
|
|
|
 |
Agi
Modliszka

|
Wysłany: 8 Lutego 2008, 12:32
|
|
|
Witaj Linteath,
Zapraszam do Powitalni |
|
|
|
 |
Linteath
Gollum
|
Wysłany: 8 Lutego 2008, 12:36
|
|
|
Już pędzę! |
|
|
|
 |
Tomcich
Tigana

|
Wysłany: 10 Lutego 2008, 13:23
|
|
|
dla zwycięzcy. Wygrał zasłużenie, sam na niego głosowałem.
Dziękuję za wszystkie głosy oddane na moje szorciki. Co do Ozyrysa, to ten szort miał tak wyglądać. Ten fragment po gwiazdkach i to zdanie na końcu miało się w nim znaleźć. Zresztą byli tacy którym nie podobał się ów fragment, tacy którym nie podobało się tylko ostatnie zdanie i wreszcie Ci którzy zagłosowali na całość. I jak Wam wszystkim można by dogodzić. |
_________________ - Jak tam życie?
- Muchom by się spodobało.. |
|
|
|
 |
mad
Filippon

|
Wysłany: 11 Lutego 2008, 02:19
|
|
|
Dzięki, Linteath za dobre słowo. Wreszczie doliczyłem się ostatniego głosu na mój szorcik. Pewnie spotkamy się na Piwokonie! |
|
|
|
 |
|