|
|
|
niedokończony temat... apropo jednego wstępniaka. |
Autor |
Wiadomość |
Lu
Marsjanin
|
Wysłany: 10 Stycznia 2006, 13:17
|
|
|
ROTFL |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 10 Stycznia 2006, 13:26
|
|
|
Oczywiście, że nie wymagam, aby głosujący znał wszystko. Chodzi o to, żeby kierować się treścią utworu nie nazwiskiem. Zabronić nikomu nie można, ale z czego będzie się cieszył wzmiankowany autor - z tego, że ma fajnych kumpli. Do tego potrzebuje konkursu? |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 10 Stycznia 2006, 13:26
|
|
|
Normalne jest, jesli ktoś odda głos na tekst, który mu sie podoba. Powiedzmy, że to jest jak z nagroda publiczności na festiwalu piosenki. Nie pamiętam, żeby takie nagrody przypadałyjakims paszkwilom. I generalnie tak jest, masa głosuje na to, co jej sie podoba, jednostki kombinują. Dlatego tylko w masie głosów szansa na otrzymanie w miare wybalansowanego wyniku. To, i rózne dziwne rzeczy dziejace sie wokół nagród skłoniło mnie do próby znalezienia formuły jak najmniej stronniczej. I to czynię, jak widac chyba z dobrym skutkiem, skoro misie zdecydowały się na jawny przekręt aby tylko zdyskredytowac Nautilusa. |
|
|
|
|
Anko
Niki
|
Wysłany: 10 Stycznia 2006, 16:14
|
|
|
NURS napisał/a | misie zdecydowały się na jawny przekręt aby tylko zdyskredytowac Nautilusa. |
Właśnie, skoro jawny, to dlaczego mielibyśmy mieć skrupuły przed jawnym ich wytknięciem i obnażeniem pewnych mechanizmów?
Czarny - to, co postulujesz, to wizja idealistyczna. Zawsze kierujemy się po trosze nazwiskiem, choćby dlatego, że książki lubianych pisarzy kupujemy, a nielubianych omijamy. Cóż, ktoś, kto nam nie przypadł do gustu mógłby przecież napisać coś, co by nas akurat olśniło, a to omijamy. Czemu? Bo jest o wiele mniejsza szansa, że nam się to spodoba niż w przypadku "wypróbowanych" nazwisk. Zresztą, chętniej np. w SF przeczytam opowiadanie lubianego pisarza albo debiutanta, niż twórcy, który mnie zraził do siebie (choćby piano peany na cześć jego geniuszu ). |
_________________ 生きる事 それが俺の償いだ。(SoulCalibur3) |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 10 Stycznia 2006, 16:40
|
|
|
Anko napisał/a | NURS napisał/a | misie zdecydowały się na jawny przekręt aby tylko zdyskredytowac Nautilusa. |
Właśnie, skoro jawny, to dlaczego mielibyśmy mieć skrupuły przed jawnym ich wytknięciem i obnażeniem pewnych mechanizmów? |
Są dwa powody, nie mam ciągłości prawnej z firmą ktora to organizowała i sądzę, że efekt propagandowy tego wydarzenia - zgoła odmienny, od tego, co zamierzali ci ludzie osiagnać - został osiagnięty. Wszyscy widzieliście, że przewały istnieja, i teraz to juz nie są teorie spiskowe, ale wyraźny dowod na to, że cuda nad urna maja znacznie bardziej przyziemny rodowód. |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 10 Stycznia 2006, 18:55
|
|
|
Ja nie zabraniam głosowania na ulubionego autora, ale dobrze byłoby znać jego utwory, a nie głosować dla nazwiska. Czy to aż taki idealizm |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 10 Stycznia 2006, 19:34
|
|
|
Większośc ludzi tak głosuje. Mówimy w sumie o pojedynczych przypadkach. |
|
|
|
|
mawete
bosman
|
Wysłany: 11 Stycznia 2006, 09:03
|
|
|
NURS: Nautilius w tym roku będzie? jeśli tak to kiedy? bo ja bym chciał zagłosować. |
|
|
|
|
Margot
Connor MacLeod
|
Wysłany: 11 Stycznia 2006, 13:59
|
|
|
No, tej emotki mi strasznie brakuje
Dziękuję, Lu, powinna się znaleźć w moim poście |
_________________ Bo jatek było za mało |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Partner forum