Ósma Czara |
Autor |
Wiadomość |
Wilk
Jaskier
|
Wysłany: 13 Listopada 2005, 16:24 Ósma Czara
|
|
|
Czytał ktoś? Co sądzicie o komiksie? A o samym pomyśle dopasowania soundtracku do komiksu? (w nowym wydaniu teog nie ma, ale w starym była z tył lista utworów polecanych do słuchania przy niektórych fragmentach). |
_________________ Szaleństwo jest jedyną rzeczą, której można zaufać |
|
|
|
|
Margot
Connor MacLeod
|
Wysłany: 13 Listopada 2005, 23:49
|
|
|
Nie wiem, co to za komiks, ale przypomniałeś mi, Wilku, że do Thorgala też powstała ścieżka dźwiękowa, cały CD. Jaka - pojęcia nie mam, bo nie słuchałam. Ale to offtop, więc tylko tak marginalnie wspominam.
O czym jest "Ósma czara" i kto narysował, napisał scenariusz? Dawno się ten komiks ukazał?? |
_________________ Bo jatek było za mało |
|
|
|
|
Wilk
Jaskier
|
Wysłany: 14 Listopada 2005, 01:30
|
|
|
I rysunek i scenariusz Prosiaka czyli Krzyśka Owendyka - z nazwiska podpisał się tylko na "Omamach i zwidach" (czy jakos tak), ale to akurat w porownaniu z Czarą dużo słabszy komiks. Wydane dosc dawno, a kilka lat temu wznowione.
O czym? Świat postapokaliptyczny w dosłownym tego slowa znaczeniu - najpierw wszelkiej maści plagi i gromy, potem "wybrańcy" sprowadzeni na siłę do Raju, gdzie tworzona jest szczesliwa spolecznosc - a jednoczensie obrazy z swiata "na zewnatrz". Dosc mroczny klimat. |
|
|
|
|
Henryk Tur
Galadriela
|
Wysłany: 10 Stycznia 2006, 09:32
|
|
|
Ja czytałem i bardzo mi się podobało. Naprawdę polecma każdemu. A jak ktoś wie, gdzie to teraz można dostać w Krakowie, to byłbym wdzięczny, choc już dziesięć lat od wydania minęło i szans pewnie nie ma.
Kawał dobrej, apokaliptycznej roboty |
_________________ www.soniatur.w8w.pl
www.civilizationiv.pl |
|
|
|
|
Wilk
Jaskier
|
Wysłany: 27 Stycznia 2006, 10:33
|
|
|
Prosiak wrocił w wielkim stylu, tym razem zamiat klimatycznego mroku prezentując doskonały humor. Nie piszę wprost o czym mowa, bo Prosiak nie chce stawiać swojego nazwiska obok nowego dzieła, ale kto ogladal ostatnio allegro ten wie o czym mowa |
|
|
|
|
Taclem
Alien
|
Wysłany: 31 Stycznia 2006, 14:49
|
|
|
Pierwsze wydanie 1994 drugie 1999, bodaj wciąż do kupienia u wydawcy (Kultura Gniewu)
A co do płyty do Thorgala, to słowo 'milusia' charakteryzyje ją najlepiej. Robił ją Eric Monquet, odpowiedizalny za projekty takie jak Deep Forest i Dao Dezi. |
|
|
|
|
|