Dunadan - "Daha Braha" |
Autor |
Wiadomość |
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 29 Maj 2007, 19:40
|
|
|
Dun, nie bedziemy sie o kobviete bic przeca... o moja kobiete daleko od ciebie mieszka |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 29 Maj 2007, 19:57
|
|
|
Pako, ej, nie mówiłeś że twoja |
_________________ www.badelek.com
Luck yourself |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 29 Maj 2007, 21:11
|
|
|
no nie mowile, teraz mowie
Moja ci ona poki co nie oddam... ni oddam prędko. Moze nie ioddanm wcale ;P |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 29 Maj 2007, 21:13
|
|
|
Pako, nie oddawaj, bądź twardy! |
Luck yourself |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 1 Sierpnia 2007, 13:57
|
|
|
Zdaję się, że już wrócił i dlatego nie ma czasu |
_________________ I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 21 Sierpnia 2007, 16:21
|
|
|
No jakoś tak z czasem ostatnio kiepsko... do tego doszły obowiązki moderatorowe na innym forum i takie tam, ale jak chcą ptaszki to będą żeby nie było że zapomniałem o swoich wiernych
sieweczka rzeczna:
Orzechówka:
Zięba
I takie nieco inne zdjęcia:
Modraszek:
Pasikonik:
I mój kot, Biba:
Miłego oglądania! |
Luck yourself |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 21 Sierpnia 2007, 18:25
|
|
|
Fajne zdjątka kolego moderatorze, szczególnie kicia |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 21 Sierpnia 2007, 19:31
|
|
|
I motyle
Co mi przypomina ze muszę sie wypisać z Fotografii przyrody... |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
mBiko
Кощей
|
Wysłany: 21 Sierpnia 2007, 20:59
|
|
|
Dla mnie bomba. Zwłaszcza bardzo nastrojowa Biba i rewelacyjny pasikonik. |
_________________ Wcale nie jestem pod wypływem kolaholu niek jaktórzy w zas pogli momyśleć.
Nie niestem jawet wpiłowie tak pojany jak pożecie mymyśleć. |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 21 Sierpnia 2007, 21:42
|
|
|
no kicia, jak to kicia, one zwykle są ładne
No nic, tak tylko przemknąłem na chwilkę, nastepna dopiero za jakiś dłuższy czas, wkrótce zacznie się jeszcze cięższy okres - trzeba powrócić do normalnego trybu studiów
Czyli muszę zaliczyć jeden rok w pół... hej! |
Luck yourself |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 21 Sierpnia 2007, 21:50
|
|
|
PS
Stała się rzecz straszna... po raz pierwszy od... hmm... od początku wydawnictwa kierowanego przez NURSa, tj od pierwszego SyFka przegapiałem numer... nie kupiłem lipcowego numeru SFFiH... jestem przerazony |
Luck yourself |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 21 Sierpnia 2007, 22:29
|
|
|
Dunadan, napisz do NURSa przyśle Ci |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 22 Sierpnia 2007, 09:42
|
|
|
Chyba normalnie tak zrobię ehh... dzięki |
Luck yourself |
|
|
|
|
Haletha
Zielony Ludzik
|
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 29 Kwietnia 2008, 21:06
|
|
|
Hmm... dawno mnie tu nie było jakby...
Zmieniłem sobie avatar który mi jakoś obecnie bardziej odpowiada, obrazek zaczerpnąłem z xkcd.com, nie jest mojego autorstwa ale strasznie mi się spodobał...
Żeby stało się zadość - fotka:
|
Luck yourself |
|
|
|
|
ihan
iHan Solo
|
Wysłany: 29 Kwietnia 2008, 21:15
|
|
|
Byłam kiedyś na wykładzie o symetrii w układach biologicznych. Fotka się świetnie wpasowuje w taką tematykę. |
_________________ Boże chroń mnie przed ludźmi wykształconymi ponad swoją inteligencję. |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 29 Kwietnia 2008, 21:19
|
|
|
Normalnie fraktal, nie?... matematyka, jest wszędzie. No... prawie |
Luck yourself |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 8 Maj 2008, 09:04
|
|
|
Jestem profesjonalistą!
http://209.85.129.104/sea...lient=firefox-a
Chłopaki wykorzystali moją fotkę bez zgody ale zrobili to w niezły sposób i raczej im odpuszczę a jesli się da wejdę we współpracę... tyle że profesjonalista ze mnie żaden... |
Luck yourself |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 12 Maj 2008, 21:28
|
|
|
Coś mi nie idzie prowadzenie bloga...? nawet foto
Dziś przeszedłem się na chwilkę na górkę na Ursynowie - i spotkałem zająca:
Zerwałem tez gałązkę i pofociłem te bestie:
|
Luck yourself |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 12 Maj 2008, 21:42
|
|
|
Fajne kolorki w tym ostatnim
A do moich mszyc się dobrały jakieś parazytoidy, jeśli dobrze kojarzę z zajęć z entomologii |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 12 Maj 2008, 21:53
|
|
|
Martva, mszyce z parazytoidami! wow, ale byłyby fotki! u mnie niestety wszystko zdrowe
Dzięki za odwiedziny... |
Luck yourself |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 12 Maj 2008, 21:56
|
|
|
U mnie się pokazały w tym roku, takie wydęte błyszczące cosie, zmumifikowane jak nie wiem. Zabroniłam mamie pryskać chemią na wszelki wypadek. I wychodzi na to, ze jakiś mszycarz mi się zagnieździł i zżera te zielone paskudztwa |
skarby
szorty |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 12 Maj 2008, 22:01
|
|
|
No to masz szczęście. Byleby się na ciebie nie przerzucił bo wtedy będziesz wydętym, błyszczącym zmumifikowanym cosiem |
Luck yourself |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 13 Maj 2008, 08:29
|
|
|
Ja twarda jestem, byle muchówka mnie nie nadgryzie |
skarby
szorty |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 13 Maj 2008, 08:57
|
|
|
Jasne... się okaże
Póki co coś milszego dla oka:
Ehh, wiosna już zaczyna przemijać... a moja praca inżynierska w polu! bronię się 15 lipca trzeba się wreszcie wziąć do roboty ale ostatnio jakiś przeraźliwy leń mnie ogarnął :-/ jak go zatłuc? |
Luck yourself |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 13 Maj 2008, 09:03
|
|
|
Dużym młotkiem. Może być gumowy |
skarby
szorty |
|
|
|
|
Muriel
Jaskier
|
Wysłany: 25 Maj 2008, 20:23
|
|
|
Ew. możesz go "wywiercić". Dobrym narzędziem do tego może być wiertarka udarowa bądź młot pneumatyczny. Wybór należy do ciebie |
_________________ Plix kliknijcie w ten link. Zajmie wam to tylko parę sekund
http://s15.bitefight.onet.pl/c.php?uid=75979
A jak klikniesz w ten, to pomożesz nie mi, ale głodnym dzieciom.
http://www.pajacyk.pl/ |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 26 Maj 2008, 21:55
|
|
|
Spoko. Niejaki dr Bolibok już mnie natchnął. Okazało się że mam możliwość zrobienia *beep* pracy magisterskiej z fotografii! ktoś może zadać bardzo słuszne pytanie co ma fotografia i leśnictwo wspólnego? ano dużo, zwłaszcza tzw. fotografia hemisferyczna - nie, nie ma to nic wspólnego z chemią tak czy inaczej dostałem propozycję od dr Boliboka takiej właśnie pracy magisterskiej. I tak mnie natchnęło żeby wziąć się do roboty i najpierw tę inżynierkę zaliczyć... jasna choroba! magisterka z fotografii na leśnym to by było to!
swoją droga ostatni tydzień spędziłem w Rogowie - jest tam piękne arboretum który aż kipi kolorami roślin, kwaitów i zwierząt. Za jakiś czas jak go gdzieś znajdę wrzucę fotki. Nieskromnie powiem ( a co mi tam! ) że są fajne
A teraz gwoli wyjaśnienia... Baron pewnie tu nie zagląda a może by go zaciekawiło... najwyżej się przesniosę do jakiegoś innego wątku ale gdyby kogos interesowało...
Chodzi o to żże wchodzisz do lasy i robisz fotkę obiektywem typu "rybie oko" co to widzi 180 stopni, czyli wszystko dookoła. Focisz w górę tak by horyzont był na krawędzi obrazu ( obraz w postaci koła ). dzięki temu można określić stopień nasłonecznienia. Do tego służą inne specjalne urządzenia ale nie sa tak precyzyjne jak zdjęcie - zwłaszcza jeśli się je robi na Canonie 5D i za pomocą sigmy 8mm
Moje zadanie będzie takie żeby pojechać w młodnik, wykonać parę fotek a potem nad nimi popracować. zabawy jest w bród bo w grę wchodzi analiza składowych obrazy ( RGB ) a nawet fotografia w podczerwieni! nie wiem tylko jak z filtrami IR do 'fiszajek' ale to inna sprawa...
e... ale chyba przynudzam? dobra, na zachętę fotką rogowska:
|
Luck yourself |
|
|
|
|
|