Numer 19 - w kioskach od 18 maja |
Autor |
Wiadomość |
mawete
bosman
|
Wysłany: 20 Maj 2007, 12:27
|
|
|
no ja przeczytałem 3 opowiadania i juz widzę, ze bedę miał problem z głosowaniem... |
|
|
|
|
Ziuta
Nerwus
|
Wysłany: 20 Maj 2007, 13:13
|
|
|
Se pooglądałem. Przez zakratowane okno zamkniętego kiosku. A wszystko dlatego, że w kościele pierwsza komunia i poszedłem na popołudniową mszę. |
_________________ Jeśli istnieją narodowe mity, narodowe świętości, to konieczność panowania nad Polską jest właśnie taką świętością dla Rosji - Stanisław Cat-Mackiewicz |
|
|
|
|
Adanedhel
Mroczny Kwiatuszek
|
Wysłany: 20 Maj 2007, 13:21
|
|
|
Zdaje się, że mi też w kiosku coś mignęło
Tak się zastanawiam - może NURSa ktoś powinien co miesiąc tak zdopingować? Najwyraźniej sposób mawete jest skuteczny |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 20 Maj 2007, 14:18
|
|
|
NURS napisał/a | to tam dwa mosty mają?? | cztery widziałem ale mogłem nie widzieć wszystkich |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
hijo
Fziu Bździu
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 07:22
|
|
|
w piątek w Katowicach nie było, w sobotę też nie, a w niedzielę nie odwiedziłem, zadnego punktu z prasą więc na razie nie mam. |
_________________ God created Arrakis to train the faithful. |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 09:52
|
|
|
Ja dostałam po drodze do pracy. Na razie zdążyłam tylko parę stron przerzucić. |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
Titus Pullo
Luke Skywalker
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 10:01
|
|
|
mawete napisał/a | no ja przeczytałem 3 opowiadania i juz widzę, ze bedę miał problem z głosowaniem... |
Na plus, czy na minus? |
_________________ I have simpler tastes. I like to kill my enemy, take their gold and enjoy their women. That's it. Why tie yourself to one? Where's the flavor? Where's the joy? |
|
|
|
|
Adanedhel
Mroczny Kwiatuszek
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 11:18
|
|
|
Melduję posłusznie, że wszedłem w posiadanie nowego numeru. Dzień przed prognozowanym terminem |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 11:47
|
|
|
To czytać, głosować, a ja zaczynam pić |
_________________ Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 11:48
|
|
|
Adanedhel napisał/a | Zdaje się, że mi też w kiosku coś mignęło
Tak się zastanawiam - może NURSa ktoś powinien co miesiąc tak zdopingować? Najwyraźniej sposób mawete jest skuteczny |
Proponuję zakład o willę, jacht... na razie tyle, potem cos dodam do listy... |
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
Adanedhel
Mroczny Kwiatuszek
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 11:50
|
|
|
Stawiam Most Brooklyński |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 12:19
|
|
|
NURS napisał/a | czytać, głosować |
Przydałyby się w ankiety do głosowania. Masz spis treści pod ręką to może zrobisz, hę? |
|
|
|
|
joe_cool
Babe - świnka z klasą
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 12:59
|
|
|
nowy numer mam, ale czasu na czytanie nie |
_________________ "Work is the curse of the drinking classes." O.Wilde |
|
|
|
|
Rafał
.
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 13:02
|
|
|
Ledwo stary doczytałem, za szybko ten nowy, litości, mam już zaległości, zakupiłem na targu 8 książek z lat 80-tych po 1 zł sztuka a tu nowy nr nadciąga Gdzie się podziała stara poślizgowa tradycja? No gdzie? |
|
|
|
|
agnieszka_ask
marzenie
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 13:16
|
|
|
Trzeba iść z duchem czasu Rafał i zmieniać tradycje. Uważam, że to świetny pomysł tak bez poślizgu i w ogóle . Tyle, że ja i tak muszę czekać ... na listonosza wrr. A może tak obietnica, że prenumeratorzy dostaną wcześniej by się spełniła Ech słodkie marzenia... |
_________________ najlepszym filozofem jest ten, kto potrafi się śmiać |
|
|
|
|
savikol
Klapaucjusz
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 13:17
|
|
|
Jestem zaskoczony szybkością. Będę musiał ruszyć tyłek i skoczyć na miasto (a tu taki upał, pufffff). |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 14:56
|
|
|
Daj mi agnieszko wladze nad poczta, a w pół roku edą dostarczać listy, jak japończycy pociagi na stację |
|
|
|
|
agnieszka_ask
marzenie
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 14:59
|
|
|
Ok, władza nad pocztą jest twoja |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 15:20
|
|
|
Dzięki. Ale ja powaznie mówię. to, co teraz dzieje sie z przesyłkami, to skandal.
Dzisiaj dostałem cynk, że ludzie dostali kwietniowy numer. |
|
|
|
|
Indy
Magneto
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 15:49
|
|
|
Ja też dorwałem już nowy numer |
_________________ Fantastyka - to jedyna rzecz, która trzyma mnie na tym świecie
Don't kill Dragons, please! |
|
|
|
|
agnieszka_ask
marzenie
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 16:15
|
|
|
Mam, jest, przyszedł - poczta polska nie zawiodła |
|
|
|
|
Ziuta
Nerwus
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 16:16
|
|
|
Jąłem przeglądać (wolno tak pisać?). Za czytanie się wezmę dopiero gdy ocenię poprzedni numer.
Na razie zawodzi Pilipiuk. Żeby człowiek, który wypromował się na humoreskach, w ogóle nie czuł ironii... |
_________________ Jeśli istnieją narodowe mity, narodowe świętości, to konieczność panowania nad Polską jest właśnie taką świętością dla Rosji - Stanisław Cat-Mackiewicz |
|
|
|
|
Titus Pullo
Luke Skywalker
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 16:26
|
|
|
Chyba, że Pilipiuk też ironicznie... ale faktycznie, jakby to brać poważnie, to pojechał. I - szczerze mówiąc - nie do końca się z nim zgadzam. To nie o ilość jednak chodzi. |
_________________ I have simpler tastes. I like to kill my enemy, take their gold and enjoy their women. That's it. Why tie yourself to one? Where's the flavor? Where's the joy? |
|
|
|
|
Adashi
Cyberpunk
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 16:29
|
|
|
Ja już przeczytałem wstępniak, publicystykę, list Andrzeja Pilipiuka (zrobiłbym ankietę, ale nie wiem, czy ów list otwarty też zaliczyć, bo w spisie figuruje osobno), ostatniego Gajowego i 3 króciaki |
_________________ Wysłano z Atari |
|
|
|
|
Kuba
Alien
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 16:44
|
|
|
Titus Pullo napisał/a | Chyba, że Pilipiuk też ironicznie... ale faktycznie, jakby to brać poważnie, to pojechał. I - szczerze mówiąc - nie do końca się z nim zgadzam. To nie o ilość jednak chodzi. |
Zgadzam się, że nie chodzi o ilość, a Pilipiuka ani nie podziwiam ani nie czytuję, ale wydaje mi się, że tu akurat broni się słusznie. Można pisać przecież zabawne felietony o tylu rzeczach, a niekoniecznie jechać po innych, którzy jakoś tam sie starają. |
|
|
|
|
Titus Pullo
Luke Skywalker
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 16:57
|
|
|
Kuba - ale Kres nie "pojechał" tylko zażartował trochę. Z drugiej strony może nie powinien żartować albo felieton powinien pójść bez żartu. Mam nadzieję, że na liście Pilipiuka się skończy, i nie będzie kolejnej piramidalnej bzdury (mało kogo w sumie chyba obchodzącej) w typie "kłótni polskiego fandomu".
Żeby nie było - najbardziej obchodzi mnie rezultat twórczy, a czy ktoś pisał tydzień czy rok nie ma znaczenia. I - gdybym miał położyć na szali znane mi utwory Kresa oraz znane mi utwory Pilipiuka, to jednak przeważy ten "leniwy" a nie "pracowity". I żadne płacze nas nie przekonają, że czarne jest czarne a białe jest białe! |
|
|
|
|
elam
Gremlinek
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 17:19
|
|
|
mam, czytam... bylo w Bielsku w sobote.
zaraz sie wezme za Pilipiuka.. |
_________________ Ten się śmieje, kto umrze ostatni. |
|
|
|
|
Kuba
Alien
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 17:33
|
|
|
Titus Pullo napisał/a |
Żeby nie było - najbardziej obchodzi mnie rezultat twórczy, a czy ktoś pisał tydzień czy rok nie ma znaczenia. I - gdybym miał położyć na szali znane mi utwory Kresa oraz znane mi utwory Pilipiuka, to jednak przeważy ten leniwy a nie pracowity. |
Masz rację. Chodziło mi tylko o ten felieton, ale co do reszty zgadzam się z Tobą. |
|
|
|
|
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 19:31
|
|
|
Zmienili mi dzisiaj skrzynkę pocztową w bloku. Stalowa, ładna, nowa. Tylko cholera klucza nie mam. Jak ja jutro SFa wyciągnę? |
_________________ I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy. |
|
|
|
|
Soulless
Jaskier
|
Wysłany: 21 Maj 2007, 20:17
|
|
|
Do Gdyni tez dotarlo...
NURS: pietno za wyciecie obrazka z mojego szorta! On byl czescia opka... *grrr*
A dla czytelników prezencik w takim razie do szorcika w moim autorskim
http://www.science-fictio...p=182083#182083 |
_________________ Za jakie winy ktoś nas tu zesłał, okaleczając nas i zostawiając tylko te marne siedem, czy osiem zmysłów? |
|
|
|
|
|