Numer 18 w kioskach od 18 kwietnia |
Autor |
Wiadomość |
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 24 Kwietnia 2007, 20:44
|
|
|
Mam sygnały, że tam było, sprawdzę to sobie... |
_________________ Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
Wilk
Jaskier
|
Wysłany: 25 Kwietnia 2007, 15:28
|
|
|
O, widze, ze nie tylko u mnie stempel z 18-ego, a przyszlo dopiero dzis. Poczta Polska przebiła samą siebie Ale wazne, ze doszło |
_________________ Szaleństwo jest jedyną rzeczą, której można zaufać |
|
|
|
|
hjeniu
Wilq
|
Wysłany: 25 Kwietnia 2007, 19:42
|
|
|
Do mnie też dotarło dopiero dzisiaj - pewnie dlatego, że z Bydgoszczy jest do mnie dalej niż z Katowic |
_________________ Idioci są świetni. Nic dziwnego, że każda wioska chce mieć swojego by Dr. House |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 25 Kwietnia 2007, 21:09
|
|
|
Nigdy nie szło z Katowic, tylko Wrocław i Bydgoszcz. |
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
hjeniu
Wilq
|
Wysłany: 26 Kwietnia 2007, 07:04
|
|
|
No z Wrocławia też jest bliżej Ale nie narzekam - mam, jest nawet niezbyt wymiętolony i smaczniutki |
_________________ Idioci są świetni. Nic dziwnego, że każda wioska chce mieć swojego by Dr. House |
|
|
|
|
flamenco108
Jaskier
|
Wysłany: 26 Kwietnia 2007, 08:53
|
|
|
A ja wyklapię gromkie BRAWO!BRAVISSIMO! dla Roberta Wegnera za "Przedwiecznych", zarówno z poprzedniego numeru, jak i aktualnego.
Nareszcie space-opera, to po pierwsze. Po drugie emocje. Po trzecie akcja. Ratunku. Robercie, jeżeli to czytasz (a chyba się weznę i przeklepię te słowa także na forum SFFIH), to kiń precz te historyjki z gatunku fantasy, a na całego rzuć się w Kosmos. To Ci naprawdę dobrze wychodzi.
Poza tym jak zwykle lubię publicystykę, od niej zaczynam. Cebula rulez. Ziemiański zaczął z grubej rury, ma kredyt, niech się postara następnym razem. Aczkolwiek z kwestią posiadania broni się zgadzam. Kres - czekam na następny miesiąc. Żwikipedia - na poziomie.
Pozostałe opowiadania w czytaniu. |
_________________ Jak dziecko dzikie i nieokiełznane
Jedz mięso i bądź szalony - Saraha |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 26 Kwietnia 2007, 08:54
|
|
|
Dotarł do mnie list z ZUSu wysłany w początkach lutego...
A na SFFH poluję po kioskach |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
Anko
Niki
|
Wysłany: 27 Kwietnia 2007, 23:53
|
|
|
OK, to ja tak zajrzałam na chwilkę, zaraz wrzucę ocenę publicystyki i opowiadań. Sorry za ewentualne powtórzenia (jeżeli coś już ktoś zauważył), ale i tak nie mogę teraz czytać zaległości z miesiąca. Czytelniczo-forumową powinność oceny numeru spełnię, ale to tyle - stopka nadal obowiązuje, niestety.
Hmm...
A jednak rzeczywiście, Jarl i Nikitycz co drugi miesiąc, naprzemiennie. W tym miesiącu mamy Jarla. Fajne, fajne, zwłaszcza to "Szlomo! Znowu łamiesz konwencje!" To takie postmodernistyczno-wieloznaczne. (Niezły był też myk z pokonaniem Czarniawego. )
O! I wrócił pasek forumowy. Tak ma być!
Tutaj także postmodernizm w modzie. No i nawiązuje do poruszonego w jednym z artykułów problemu "śmieci".
Za pasek Rodiona wielkie i żeby ani myślał znikać z SFFH.
P.S. A co to są "dane odobowe", o których mowa na kuponie do Nautilusa? |
_________________ 生きる事 それが俺の償いだ。(SoulCalibur3) |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 30 Kwietnia 2007, 21:09
|
|
|
wracam sobie z pracy a tu czeka na mnie przesyłka, ostatnie zdjęcia Mikusia, parę drobiazgów i 18SF
jeszcze parę dni i pogadamy o kolejnej odsłonie NURSowego uniwersum |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Squonk
Jaskier
|
Wysłany: 5 Maj 2007, 21:53
|
|
|
Największą wadą nowego numeru (18) jest to, że szybko - jednym tchem - został przeze mnie przeczytany. A coś we mnie żałośnie zawyło i zakrzyczało - MAŁO! JESZCZE!
Fajnie, jeśli w SFFH pojawiają się zróżnicowane teksty - może to dlatego wówczas taki numer czyta się sprawnie, i szybko (także na "posiedzeniach biura politycznego ) - i nie trzeba się wgryzać w każdy tekst, przez następny miesiąc - aż do pojawienia się nowego numeru
Mam taki "wewnętrzny" system oceny przeczytanych tekstów w SFFH - od jednej do pięciu gwiazdek, oraz sześć za tekst naprawdę powalający na kolana. I najsłabiej - na trzy - oceniłem tekst "Dies Irae" - mało co z niego zrozumiałem
"Pudełko zapałek" - to taki Zajdel po kwasie (lub też Zajdel piszący w XXI wieku ) na 5.
"Przebudzenie" i "Etnica II" - na 5 - niby nic odkrywczego, ale według mnie o wiele lepsze niż tony "produkcji" tworzonej na zachodzie, zalewającej półki polskich księgarń - oba na 5.
"Spełnione życzenia" i "WWW.GHOST.COM" - dobre wypełniacze, którym chyba trzeba dać trochę czasu i podejść do nich raz jeszcze - na 3 i pół.
No i wielkie brawa za umieszczenie tekstu "Orzeł". Choć trochę to przypomina propagandowy tekst w "Żołnierzu Polskim IV RP" - to czyta się to dobrze i uśmiechem na japie. Oby więcej takich tekstów - ten oceniam na 4.
Jednym słowem - znów dostaliśmy kawał dobrze napisanej, porządnej literatury |
_________________ Trzynasty Schron - serwis falloutowo / postapokaliptyczny
Zawsze ci mówią: Ustąp głupszemu i dlatego ten świat wygląda, jak wygląda. |
Ostatnio zmieniony przez Squonk 5 Maj 2007, 22:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
elam
Gremlinek
|
Wysłany: 5 Maj 2007, 21:56
|
|
|
' O, mamy nowego i w dodatku podoba mu sie moj tekst.
no to witaj, skunku...
mamy tu cala procedure witania nowych swiezych gollumow, skorzystasz?
no i - opinie o numerze przeczytanym zamieszczamy w dziale "literatura" ..... |
_________________ Ten się śmieje, kto umrze ostatni. |
|
|
|
|
Squonk
Jaskier
|
Wysłany: 5 Maj 2007, 22:07
|
|
|
Cytat | no i - opinie o numerze przeczytanym zamieszczamy w dziale literatura ..... |
Proszę wybaczyć te cokolwiek lamerowskie pytanie - ale ten temat jest nie o tym? Bo widzę, że w co niektórych postach są - co prawda nie takie duże - opinie o tekstach zamieszczonych w aktualnym numerze
No i witam wszystkich No nie jestem aż taki nowy - z SF/SFFH jestem od 2001 roku, choć tu na forum to moje drugie wcielenie jest - poprzednim razem skasowało mi konto - z powodu nic niepisania No ale niestety nie da się obdzielić czasem fora falloutowe i jeszcze tutaj coś mądrego napisać
A skoro to temat traktujący o ostatnim numerze SFFH, to zrobię w końcu to co chodziło mi po głowie od dłuższego już czasu - i zareklamuję go (a poniekąd i całe czasopismo) tam sk "pochodzę" - mimo, że ten numer nie ma żadnego tekstu nawiązującego dosadnie do klimatów postapo/postnuke |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 6 Maj 2007, 09:55
|
|
|
Witaj Squonku ponownie.
Ten temat zakładam informując z wyprzedzeniem co bedzie w numerze, tutaj można gadać o wszystkim, natomiast jest też ankieta w której możesz oddac głos na tekst numeru, okładkę numeru i publicystykę numeru. Tam zamieszczamy oceny poszczególnych tekstów.
Np:
http://www.science-fictio...opic.php?t=1157 |
|
|
|
|
Squonk
Jaskier
|
Wysłany: 6 Maj 2007, 12:22
|
|
|
Ok! To może przy okazji dodam (skoro można tu o wszystkim), że dobrym pomysłem jest ten, że Naczelny ma w swoim avku aktualny numer SFFH (i oby miał tak nadal). Dzięki temu odpada problem kombinacji reprodukcji okładki - choć temat o ocenie okładek również jest |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 6 Maj 2007, 12:43
|
|
|
Jak ruszy strona, to będzie wszystko, ale to chyba dopiero po wakacjach. |
|
|
|
|
|