Marcin Wroński |
Autor |
Wiadomość |
gorim1
Mała Mi
|
Wysłany: 17 Stycznia 2007, 16:59
|
|
|
zagłosowane |
_________________ Otyli żyją krócej. Ale jedzą dłużej.
Lec myśli nieuczesane |
|
|
|
|
Marcin Wroński
Jaskier
|
Wysłany: 17 Stycznia 2007, 20:20
|
|
|
Anko, mawete, gorim1, dziękuję Wam bardzo za... obywatelską postawę? |
_________________ Zapraszam na
www.marcinwronski.art.pl |
|
|
|
|
gorim1
Mała Mi
|
Wysłany: 21 Stycznia 2007, 15:28
|
|
|
ależ Marcinie nie ma za co jak tam stoisz z robotą bo chyba ciutkę skoczyłeś do przodu bo prawie cię nie widać |
Lec myśli nieuczesane |
|
|
|
|
Marcin Wroński
Jaskier
|
Wysłany: 22 Stycznia 2007, 13:37
|
|
|
gorim1, rzeczywiście mnie nie widać, bo zajmuję się teraz głównie robotą koncepcyjną, czyli tą całkiem niewidoczną Obrabiam w głowie i na kartce kilka pomysłów. Jak tylko będę wiedział coś pewniejszego i ich losie, od razu dam znać, obiecuję! |
|
|
|
|
Kasiek
Kogga
|
|
|
|
|
Marcin Wroński
Jaskier
|
Wysłany: 30 Stycznia 2007, 23:47
|
|
|
Kasiek, bardzo się cieszę, że widzisz sens w moich avatarach, bo już się bałem, że nie robią na nikim wrażenia Ale dlaczego się odechciewa? Inny z moich stworków bardzo chętnie jada takie avatarki A kto zgadnie, kogo dokładnie przedstawia avatar?
A skoro przy faunie jesteśmy - pies jest super! Wygląda na mocno już uratowanego przed śmiercią z głodu: wielki, puszysty, bardzo mi się podoba
Co zaś do zwierza zwanego Wężem Marlem - bardzo się cieszę, że Ci się spodobał i że masz ochotę na drugi tom. Niestety nie umiem powiedzieć, kiedy będzie - skończony już kawałek czasu temu, dosłownie za chwilę powinny się zacząć prace redakcyjne. A kiedy zacznie wyglądać jak książka, nie jak plik, to wolę nic nie mówić, żeby nie zapeszyć. Na pewno to kwestia kilku miesięcy, jednak ilu konkretnie - nie będę gdybał. Jeśli jednak cokolwiek będzie już konkretnie wiadome, tu na forum pochwalę się od razu |
|
|
|
|
Agi
Modliszka
|
Wysłany: 1 Lutego 2007, 20:16
|
|
|
Czy nie jest to przypadkiem modliszka? |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 2 Lutego 2007, 09:28
|
|
|
Albo świeżo wyliniały świerszcz. |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
Haletha
Zielony Ludzik
|
|
|
|
|
Marcin Wroński
Jaskier
|
Wysłany: 2 Lutego 2007, 14:11
|
|
|
Godzilla, , to właśnie wyliniały świerszcz!!! Czy też masz może świerszcze, że tak szybko zgadłeś?
A przy okazji chciałbym Wam pokazać recenzję "Węża Marla" w Esensji. Krótka, treściwa i... |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 2 Lutego 2007, 14:51
|
|
|
Brat hodował. Naoglądałam się, jak te gadziny linieją |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
Marcin Wroński
Jaskier
|
Wysłany: 2 Lutego 2007, 15:04
|
|
|
gorat, to była literówka, nie zamierzone działanie. Pisałem w lekkim zakręceniu i nie sprawdziłem posta. Przepraszam, Godzillo!
Niemniej pragnąłbym zwrócić uwagę Wysokiego Sądu Moderatorskiego, że taki błąd zasługuje najwyżej na wybatożenie, gdyby autorzy mieli dawać gardło za literówki, dawno by już wyginęli |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Marcin Wroński
Jaskier
|
Wysłany: 2 Lutego 2007, 15:36
|
|
|
gorat, ale przecież poprosiłem właśnie Godzillę, a nie Ciebie
Ale już nie wgłębiając się dalej w to, kto kogo o co prosił - Godzillo, jeszcze raz: przepraszam, głupio mi - Ty jedna poznałaś się na świerszczu, a ja... ech |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
Wysłany: 2 Lutego 2007, 15:39
|
|
|
Marcin Wroński napisał/a | Niemniej pragnąłbym zwrócić uwagę Wysokiego Sądu Moderatorskiego, że taki błąd zasługuje najwyżej na wybatożenie, gdyby autorzy mieli dawać gardło za literówki, dawno by już wyginęli |
Do tych słów się odnosiłem.
E, nieważne. Nie dasz się skoonsumować za parę godzin, będę musiał kogo innego poszukać... |
_________________ Początkujący Wiatr wieje: Co mogę dla kogoś zrobić?
Zostań drzewem wiśni.
---
鼓動の秘密
U mnie działa. |
|
|
|
|
Kasiek
Kogga
|
|
|
|
|
Marcin Wroński
Jaskier
|
Wysłany: 13 Czerwca 2007, 22:16
|
|
|
Futerka nie ma, ale za to jakie czułki! Przytulić się nie przytuli, ale obleźć może Dzięki, Kasiek, praca ma to do siebie, że mnie lubi. Właśnie dlatego w ogóle się ostatnio nie odzywam, bo mam 2 rzeczy do pilnego napisania - jedną fantastyczną, jedną nie - i usiłuję sam przed sobą dotrzymać terminu. Ale jak przyjdzie co do czego, na pewno dam znać. No i mam wtedy nadzieję na kawałek wolniejszej chwili |
|
|
|
|
Kasiek
Kogga
|
|
|
|
|
Marcin Wroński
Jaskier
|
Wysłany: 15 Czerwca 2007, 16:01
|
|
|
Aluzję zrozumiałem, będę pamiętał Ale to jeszcze chwilka. Pierwszą okazją mógłby być II tom Marla, który jest już w korekcie, więc blisko końca. Choć umawiać się jeszcze za wcześnie, bo jeszcze nie znam dokładnej daty wydania, no i okładka musi się zrobić |
|
|
|
|
gorim1
Mała Mi
|
Wysłany: 15 Czerwca 2007, 20:20
|
|
|
Marcin Wroński, wkońcu coś wiadomo o marlu bo już mnie cholera brała
opko co ma pójśc s-f związane z światem czy zupełnie innny pomysł ?? |
Lec myśli nieuczesane |
|
|
|
|
Marcin Wroński
Jaskier
|
Wysłany: 16 Czerwca 2007, 10:31
|
|
|
gorim1, co do Marla, to po prostu II tom ma pecha wykonawczego Z mojej strony był gotowy już w grudniu, więc teoretycznie mógłby wyjść na wiosnę. Tylko praktycznie różne rzeczy nie wychodziły, dlatego dopiero teraz nieśmiało go zajawkuję
Opowiadanie w piśmie, jak NURS słusznie napisał, jest nietypowe, więc całkiem z innej beczki. Mocno parodystyczne SF. Więcej na razie nic nie powiem, mam nadzieję, że potem pogadamy. A może i się pośmiejemy
Mam szkic opowiadania związanego ze światem Aytlanu i odlegle z samym Marlem. Chciałbym je spróbować zamieścić po premierze II tomu, ale kiepsko u mnie z wolnym czasem, dlatego nie wiem, czy dam radę je dopieścić. Będę jednak się starał |
|
|
|
|
gorim1
Mała Mi
|
Wysłany: 16 Czerwca 2007, 14:35
|
|
|
Marcin Wroński, to mnie ciekawi bardzo te opowiadanie pogadamy po przeczytaniu jego już niedługo kolejny numer się powinien pojawić w skrzynce u mnie to zobaczymy |
Lec myśli nieuczesane |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 25 Czerwca 2007, 13:36
|
|
|
Wątek przeniesiony po stwierdzeniu debiutu w SFFiH. |
|
|
|
|
Marcin Wroński
Jaskier
|
|
|
|
|
mawete
bosman
|
Wysłany: 25 Czerwca 2007, 13:47
|
|
|
O! I tu powinno być |
|
|
|
|
Marcin Wroński
Jaskier
|
Wysłany: 25 Czerwca 2007, 13:52
|
|
|
Dopiero po chwili stwierdziłem, że nie tylko Czarny był sprawcą przeprowadzki. mawete czuwa |
|
|
|
|
mawete
bosman
|
Wysłany: 25 Czerwca 2007, 14:06
|
|
|
"Śpij spokojnie - ZOMO czuwa.. " |
|
|
|
|
elam
Gremlinek
|
Wysłany: 28 Czerwca 2007, 05:36
|
|
|
no to ja zadam takie zomowskie pytanie: dlaczego?
tzn, co Marcina natchnelo, zeby napisac te soap-opere?
bo mi sie podobalo. a jak mi sie jakas komedyja podoba, zawsze sie zastanawiam, co autora zainspirowalo. w dzisiejszych czasach trudniej o dobra komedie, niz dramat (dramat, kurcze, to ja mam kazdego dnia od 06.30 ... )
no i tradycyjne pytania o ogrodek, rozmiar buta, wiek, orientacje polityczne, itd itp,
czyli DAJ SIE POZNAC AUTORZE |
_________________ Ten się śmieje, kto umrze ostatni. |
|
|
|
|
Marcin Wroński
Jaskier
|
Wysłany: 29 Czerwca 2007, 11:33
|
|
|
elam, z poślizgiem, ale już biegnę odpowiadać
Głównym powodem była potrzeba płodozmianu. Kiedyś bawiłem się trochę w kabaret i zawsze coś mnie ciągnęło do śmiesznych historyjek. A ostatnio było ku temu mało okazji, no więc to musiało przyjść i przyszło A było tym łatwiej, że opera spejsowa - przynajmniej w moim odbiorze - to gatunek czysto komediowy, nawet gdy ktoś podchodzi do niego na poważnie. Dużo kowbojskiej fiction, science wysoce umowna Może to ryzykowne porównanie, ale w space-operze jest coś podobnego jak w komediach Fredry - stara, zużyta konwencja, ale do dzisiaj grane, bo coś w tym jest. No więc pomyślałem sobie, dlaczego by astronauci nie mogli mówić wierszem jak postaci Fredry I tak poszło
Naprawdę świetnie się bawiłem, pisząc ten tekst. Jednego tylko nie wiedziałem, bo nie mogłem wiedzieć - czy rozbawi kogoś innego. Że nie wszystkich, to jasne, ale czy kogoś, kto nie jest mną? Okazuje się, że rozbawił, więc jest dobrze
Aha - i w ramach zwierzeń osobistych - pewnie zawiniła też moja edukacja w dziedzinie fantastyki Jak chyba dla wszystkich urodzonych ok. 1970, siłą rzeczy pierwszym kontaktem z fantastyką był dla mnie serial "Kosmos 1999" (stąd komandor K.O. Enig), drugim "Załoga G", a trzecim "Bajki robotów" Lema (bo lektura) i zaraz potem przeczytana już z własnej inicjatywy "Cyberiada". Kto poznawał fantastykę z tej strony, chyba nie może być całkiem poważny
PS. Zamiast ogródka żółwie - też zielonkawe |
|
|
|
|
|