Doom |
Autor |
Wiadomość |
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 10 Października 2005, 18:27 Doom
|
|
|
Czy tylko ja taki zacofany jestem? jakiś czas temu słyszałem pogłoski o filmie Doom, słyszałem nawet że ma grać Karl Urban... a potem nic. I nagle - plakata w metrze - wow... trochę się zdziwiłem. Jakieś pogłoski słyszeliście? jak oceniacie? jakimś fanem serii nie jestem ( w sumie grałem kilka razy tylko ) ale słyszało się sporo... |
_________________ www.badelek.com
Luck yourself |
|
|
|
|
Argael
Yoda
|
Wysłany: 10 Października 2005, 19:31
|
|
|
Pogłoski słyszałem. Np. że ma grać The Rock. Nawet widziałem trailer jakiś czas temu. Ale się zdziwiłem, kiedy się dowiedziałem, że premiera w tym miesiącu.
Raczej wątpię, by film trwale zapisał się w annałach kina SF, ale chcę go obejrzeć. Chyba będzie widowiskowy. Poza tym lubię Rocka. |
_________________ 今という時は二度と戻らないんだから。一期一会だぞ。 |
|
|
|
|
Logan
Paskud
|
Wysłany: 10 Października 2005, 19:35
|
|
|
Wyreżyserował Bartkowiak. Póki co filmy akcji mu wychodzą. Jego filmy z Jetem Li są jak dla mnie da best. Lepsze od innych o wiele klas. |
_________________ Życie to chytra sztuka! Jak tylko masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z tobą w szachy... |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 10 Października 2005, 20:08
|
|
|
Trailer jest na www.comingsoon.net ale nie wygląda za smakowicie. to ekranizacja Dooma 3, chyba dość dosłowna. I ryzykowna w oczach producentów, bo leci na cały świat od razu. |
|
|
|
|
Margot
Connor MacLeod
|
Wysłany: 16 Października 2005, 13:24
|
|
|
Trailer jest też tutaj
Zupełnie jak gra. Ciekawe, jakie zakończenie, resztę znam |
_________________ Bo jatek było za mało |
|
|
|
|
Idaho
Gollum
|
Wysłany: 18 Października 2005, 16:08
|
|
|
Widziałem trailer w naszej telewizji. Z informacją że już w Polsce DOOM będzie. Ech. Szkoda, że wizualnie ma byc podobne do trzeciej części. Znaczy, chciałbym jednak zobaczyć Impa i to Oczko, które wypluwało płonące czaszki.
Ale ogólnie już teraz jestem fanem tego filmu i dozgonnym wielbicielem. |
_________________ "It was a time of the preacher in the year of '01
now the preachin' is over, and the lesson's begun."
Willie Nelson "Time of the preacher" Album: "Red Headed Stranger |
|
|
|
|
Mariusz Saint
Tom Bombadil
|
Wysłany: 18 Października 2005, 18:10
|
|
|
Ja natomiast mam złe przeczucia - stworki jakieś... gumowe są, za przeproszeniem Fragmenty gdzie widać tylko giwerę gościa uważam za jakąś pomyłkę - mnie patrzenie, jak ktoś gra w FPP po jakimś czasie nuży, cała atrakcja jest w samodzielnej eksterminacji potworów W sumie spodziewam się czegoś niewiele lepszego od filmów Uwe Bolla, ale jeśli się mile rozczaruję, to nic złego się nie stanie |
_________________ Śmiej się, a cały świat się będzie śmiał z tobą. Płacz, a będziesz płakał sam. |
|
|
|
|
Romek P.
Pan na Literkach
|
Wysłany: 18 Października 2005, 19:19
|
|
|
Mariusz Saint napisał/a | Ja natomiast mam złe przeczucia - stworki jakieś... gumowe są, za przeproszeniem Fragmenty gdzie widać tylko giwerę gościa uważam za jakąś pomyłkę - mnie patrzenie, jak ktoś gra w FPP po jakimś czasie nuży, cała atrakcja jest w samodzielnej eksterminacji potworów W sumie spodziewam się czegoś niewiele lepszego od filmów Uwe Bolla, ale jeśli się mile rozczaruję, to nic złego się nie stanie |
ale czy istnieje naprawdę dobry film na podstawie gry? To znaczy taki, który wytrzymuje porównania z "normalnymi" filmami? To jest ciekawy problem, czy/kiedy uda się coś takiego nakręcić... bo jak do tej pory mam wrażenie, że "growe" filmy to akcja, akcja, akcja... czasem śwetnie zrobiona, ale ja się nudzę na takich filmach... |
_________________ Strona autorska: http://romualdpawlak.pl |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 18 Października 2005, 19:23
|
|
|
Ja ślepo wierzę w Silent Hilla... ale w głębi duszy wiem ze go spieprzą... |
Luck yourself |
|
|
|
|
Romek P.
Pan na Literkach
|
Wysłany: 18 Października 2005, 19:30
|
|
|
Dunadan napisał/a | Ja ślepo wierzę w Silent Hilla... ale w głębi duszy wiem ze go spieprzą... |
Zacny Dunadanie, żebym ja wiedział, o czym Ty do mnie mówisz )) ale w wierze się łączę, bo im wiecej dobrych filmów, tym lepiej |
_________________ Strona autorska: http://romualdpawlak.pl |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 18 Października 2005, 19:33
|
|
|
Silent Hill... NURS nawet opowiadanie inspirowane grą napisał IMHO najbardziej przerażająca gra - zasdadniczo typ survival horror, ale z nastawieniem na horror i fabułę a nie koszenie zombieków jak to jest w przypadku Resident Evil. Wkrótce Silent Hill ma się pojawić w kinach... co do gry NIEZMIERNIE polecam. |
Luck yourself |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 19 Października 2005, 09:58
|
|
|
Niedawno Peter Jackson zostal producentem ekranizacji Halo. Moze to bedzie najlepsza ekranizacja gry? Warto czekac, w kazdym razie. I na pewno Doom Bartkowiaka bedzie lepszy niz cokolwiek Uwe Bolla do tej pory. |
_________________ 5 zdań na temat |
|
|
|
|
Christof
Frodo Baggins
|
Wysłany: 21 Października 2005, 14:53
|
|
|
count napisał/a | [...] I na pewno Doom Bartkowiaka bedzie lepszy niz cokolwiek Uwe Bolla do tej pory. |
Fakt herr doktor ma talent do zawalania kolejnych produkcji, boje sie co zrobi z moja ukochana Bloodrayne; ale Bartkowiak IMHO tez sie nie popisal np w Cradle 2 the grave - rwane to bylo chwilami jak teledysk a to ze w finale byly 3 rownolegle walki zupelnie mi nie podeszlo. (Jet Li vs Mark Dacascos - jak mozna taki pojedynek zepsuc?)
Na Dooma jednak licze, mam nadzieje ze to bedzie swietny film do wizyty w kinie z kolegami, piwem (czy czyms inszym ) i przemyconym zarciem z Mac...... (ops cisza wyborcza) Sadzac po trailerach zapowiada sie wysmienicie - typowa, calkowicie nieskomplikowana rozwalka Trzecia czesc gry, na ktorej wyraznie jest wzorowany film* tez bardzo mi podeszla - nie wiem czemu recenzenci psy na niej wieszali - klimat byl po prostu niesamowity: mrok, tajemnica, potegujace nastroj grozy wstawki, dziwne glosy** nawolujace zza scian. Moze to po porstu magia tytulu, Doom byl od zawsze moja ulubiona gra - gdy kupilem pierwszego PC mialem tylko dyskietki z DOSem i pierwszym Doomem
A plakat Dooma trzeba bedzie z jakiegos przystanku podharcerzyc
*Choc z reklamy wynika ze cala katastrofa odpowiadaja eksperymenty na DNA a nie nad teleportacja jak w grze
**BTW na zywca po ciezkiej nocy tez zdazylo mi sie slyszec damskie glosy nawolujace mnie do lasu, poludnice pewno jakies |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 21 Października 2005, 16:39
|
|
|
E.. nie południce, a dziwożony tak to bodajże się nazywało
A co do dooma - nie grałem, nie na mojego kompa to gra Ale film - kto wie, może być ciekawy. Się zobaczy, to powiem. |
|
|
|
|
Argael
Yoda
|
Wysłany: 21 Października 2005, 17:33
|
|
|
Christof napisał/a | A plakat Dooma trzeba bedzie z jakiegos przystanku podharcerzyc |
Wcale nie trzeba podharcerzać. Wystarczy poprosić w kinie. Ja kiedyś tak dostałem plakat z "Ataku klonów". |
|
|
|
|
Vramin
Gollum
|
Wysłany: 21 Października 2005, 18:20
|
|
|
Jedynkę i dwójkę Dooma przeszedłem wielokrotnie, ba - pokuszę się o stwierdzenie że kiedyś znałem lokacje w grach jak własne miasto ;) Jedynka była pierwszą grą którą odpaliłem na swoim pececie. Pamiętam jeszcze save z 1995 o nazwie 'przed Nordconem' ;)) Ze dwa lata temu zrobiłem sobie powtórkę z dwójki, ale z patchem poprawiającym grafę. Trójka mnie zupełnie nie zachwyciła, imho to bardziej survival horror, zamiast zdrowej Doomowej naparzanki. A film... Cóż, trailer nie nastraja optymistycznie, widok pierwszoosobowo-nadgiwerowy sprawdza się imho w grze, w filmie chyba trochę gorzej. Ale nie skreślam, chciałbym tylko by pokazano lokacje i potwory znane z dwóch pierwszych części. Pewnie marzenie ściętej głowy, ale zobaczymy. W każdym razie przy piwie ze znajomymi się obejrzy. |
_________________ Against all this shit |
|
|
|
|
Margot
Connor MacLeod
|
Wysłany: 21 Października 2005, 20:22
|
|
|
DOOM I i DOOM II - cudnej urody! Szczególnie właśnie labirynty
DOOM III też pod tym względem ładny, ale te intra, doprawdy, zupełnie zbędne były, tylko czas niepotrzebnie zajmowały.
Pamiętam, że specjalnie zostawałam w pracy do późna, żeby sobie pograć w DOOM I, a kiedy po raz pierwszy zabrałam laptopa do domu, to wiadomo - całą noc...
W grach, siłą rzeczy, lubię ten widok pierwszoosobowy (nie może być inaczej, to było mi wprogramowane z pierwszą grą) - od razu się można utożsamić. Ale z filmem tak nie będzie => żadnego zatrzymania się, by się lepiej przyjrzeć, schowka poszukać, guziczka do ukrytych drzwi...
Ale obejrzę - grzechem by było odpuścić. Jednak najbardziej mnie interesuje zakończenie |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 21 Października 2005, 20:25
|
|
|
A ja ci powiem miała trójka klimat, zwłaszcza w późniejszych etapach. Stare Doomy - ten szwed faktycznie zrobił kawał niezłej roboty z przerobieniem ich na 3D - miały kiedys nieludzki klimat, ale wtedy niewiele wogóle było. Przeleciałem teraz - bo to trudno nazwać grą - jedynke w tym 3d i chyba z godzine mi to zajeło:-(
ale miód jeszcze trzyma, te szczęknięcia wind, jęki z tła...
BTW Painkiller jest też klimatyczny i w tym stylu. |
|
|
|
|
Margot
Connor MacLeod
|
Wysłany: 21 Października 2005, 20:30
|
|
|
DOOM III - też miał fajne labirynty, a to zdecydowanie lubię najbardziej, ale stanowczo za dużo w nim było "opowiadania historii" - zupełnie zbędnego, bo najfajniej się chodzi, rozwala potwory i włazi do różnych miejsc.
Ciekawe, czy w filmie też będzie końcówka doomowa => ostatni poziom, krwawa jatka, ostateczna zagłada, której nie powstrzyma ani God/Mode ani Full Ammo |
|
|
|
|
Logan
Paskud
|
Wysłany: 21 Października 2005, 21:10
|
|
|
Tak apropos "movieszajstra" Uwego:
Cytat | Mamy prawdziwy wysyp filmów opartych na grach komputerowych. W kinach można oglądać już Dooma, a okazuje się, że następne dzieło filmowe zostało właśnie ukończone - jest nim The Hause of the Dead 2.
Tak, część druga...nie pamiętacie jedynki? Nic dziwnego, bowiem film był naprawdę tragiczny i szybko o nim zapomniano; nie straciliście więc najzupełniej nic.
Wedle zapowiedzi część druga ma, jak się wyraził reżyser: $Wymazać z pamięci wspomnienia o pierwszym filmie. Niestety, trudno wierzyć w te optymistyczne zapewnienia. Jak dotąd nikomu nie udało się zrobić filmu na podstawie gry, który okazałby się równie dobry i udany, co komputerowy pierwowzór. |
Aż się boję oglądać tego sequela... Po pierwszej części miałem traumę. |
_________________ Życie to chytra sztuka! Jak tylko masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z tobą w szachy... |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 21 Października 2005, 23:53
|
|
|
Kiedys pisalismy cos o tym panu, zdaje sie przy recenzji z rzeczonego filmu. On mam w spowim dorobku pare pasztetów nieludzkich:-) |
|
|
|
|
Idaho
Gollum
|
Wysłany: 22 Października 2005, 13:07
|
|
|
Margot napisał/a | DOOM III - też miał fajne labirynty, a to zdecydowanie lubię najbardziej, ale stanowczo za dużo w nim było opowiadania historii - zupełnie zbędnego, bo najfajniej się chodzi, rozwala potwory i włazi do różnych miejsc.
Ciekawe, czy w filmie też będzie końcówka doomowa => ostatni poziom, krwawa jatka, ostateczna zagłada, której nie powstrzyma ani God/Mode ani Full Ammo |
Ja chciałbym by film kończył się tak jak jedynka DOOMa. Ładny widoczek po szczęśliwym dotarciu na Ziemię i nagle niewinny pokrwawiony króliczek z ukręconym łebkiem w rękach naszego DOOM Space Marine
Wiem. Nie do odtworzenia w filmie, czyli zostaje tylko rozwiązanie akcji a'la DOOM2 |
|
|
|
|
Idaho
Gollum
|
Wysłany: 22 Października 2005, 13:12
|
|
|
Logan napisał/a | Tak apropos movieszajstra Uwego:
Cytat | Mamy prawdziwy wysyp filmów opartych na grach komputerowych. W kinach można oglądać już Dooma, a okazuje się, że następne dzieło filmowe zostało właśnie ukończone - jest nim The Hause of the Dead 2. |
Aż się boję oglądać tego sequela... Po pierwszej części miałem traumę. |
JA się boję. Pierwsza część była tak wypełniona efektami w stylu Matrixa, że nie da się tego nawet opisać. Nikt nie nakręcił przedtem filmu aż tak nie mającego treści. Ale przy okazji zauważyłem wraz z kolegą pewną dziwną rzecz. Gdy oglądaliśmy "Hotd" nasza rozmowa (niemrawa, bo było późno w nocy), wyglądała tak:
- Kuźwa, co oni robią.
-Jaaaasne, zabezpieczcie się. A to otwarte okno nikomu nie szkodzi.
- Niezwykle skutecznie sie zabarykadowali, może jeszcze zasłonią się gazetą?
- Ja tam na ich miejscu...
Jednym słowem ja i Michał G. jesteśmy tym dziwnym typem ludzi, którzy może niebardzo radzą sobie w życiu, za to swietnie wiedzą co robić w razie ataku zombie. |
|
|
|
|
Argael
Yoda
|
Wysłany: 24 Października 2005, 09:44
|
|
|
Wszyscy narzekacie na ten widok z samą giwerą w filmie "Doom", a ja sobie myślę, że przecież takich ujęć chyba jeszcze nikt nie robił, więc jest to jakieś nowatorskie rozwiązanie i już za to należy się reżyserowi pochwała. |
|
|
|
|
Mariusz Saint
Tom Bombadil
|
Wysłany: 24 Października 2005, 16:04
|
|
|
http://www.ctrlaltdel-onl...NG_20051024.jpg - komiks CAD już wydał pierwszą recenzję filmu :mrgreen::mrgreen: |
_________________ Śmiej się, a cały świat się będzie śmiał z tobą. Płacz, a będziesz płakał sam. |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 31 Października 2005, 23:49
|
|
|
No, ja tez moge wydać:-)
Auuuuuuu!!!
Technicznie doomowate jak trzeba, ale jakies takie nieciekawe. Jedna tylko scena naprawdę fajna. w pewnym momencie kamera przechodzi na FPP i jedziemy z gościem przez labirynt jak w grze, jest nawet piła mechaniczna. To było naprawdę zawodowo zrobione. Scenografia jak z gry (tej ostatniej)
Żal, że Arnie tego nie zrobił jak zamierzał kiedyś. Byłaby lepsza rzeźnia. |
|
|
|
|
Margot
Connor MacLeod
|
Wysłany: 13 Grudnia 2005, 15:31
|
|
|
Obejrzałam "Doom". Niedużo tych ujęć z FPP, niestety. A do tego zakończenie => bueee!
Rozczarowana jestem. Bardzo rozczarowana. Myślałam, że mnie czymś zaskoczą na zakończenie realizatorzy, ale się przeliczyłam. |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 13 Grudnia 2005, 16:39
|
|
|
Jedna scena, przeciez napisałem, ale niekulawa, przyznasz. I ta piła mechaniczna miodzio. |
|
|
|
|
feralny por.
Trurl
|
Wysłany: 25 Grudnia 2005, 23:18
|
|
|
Jak dla mnie DOOM to to film doskonale spaprany coś jak "Martwica mózgu" Jacksona. Gumowe stwory, scenografia za grosze, efekty specjalne za grosze, i absolutny brak fabuły.
NURS napisał/a | piła mechaniczna Smile miodzio |
Konia z rzędem temu kto wie po co komu piła mechaniczna na Marsie. Zgadzam się miodzio. |
_________________ Trust me, I'm a doctor... |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 26 Grudnia 2005, 01:51
|
|
|