To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Warszawa (SKOFA) (cykliczna, 2025.12.13)

dalambert - 23 Stycznia 2010, 18:43

Anix, tramwaj 25 do ronda de Gaulle'a, a potem autobusami z przystanku pod MPiKiem 116, 122, 195 i 180 503. wysiadasz przed Ministerstwem Sprawiedliwości / dawne UB/ i przejściem podziemnym przechodzisz w kierunku Ogrodu Ujazdowskiego idziesz Ujazdowskimi na południe w kierunku Łazienek , mijasz szklany pawilon kawiarni "Ujazdowska" i skręcasz w lewo w Agrykolę nie schodząc w dół ,jeno też lekko w lewo wypatrujesz byłego kibelka podziemnego, co to od ładnych paru lat jest Bluesbarem naszą obecną przystanią.
Jedenastka - 23 Stycznia 2010, 19:26

Kruk Siwy napisał/a
Mamy potwierdzenie rezerwacji od godziny 18 tej w sobotę trzydziestego stycznia.

Dla palących czy nie?

Kruk Siwy - 23 Stycznia 2010, 19:33

Dla normalnych. No niestety lokal jest niezbyt wielki o rozdział tych frakcji jest nie możliwy. Myślę jednak że palący spróbują się ograniczyć i nie dmuchać w twarze niepalącym. Niepalący zaś powstrzymają się przez te parę godzin z komentarzami. I tak osiągniemy błogosławione porozumienie.
Nie będzie gorzej niż w starym Para.

nureczka - 23 Stycznia 2010, 19:36

Kruk Siwy napisał/a
Nie będzie gorzej niż w starym Para.

Dlatego starego Para niektórzy unikali jak ognia :twisted:

Khorne_S - 23 Stycznia 2010, 19:56

Jako Palący mowie damy radę sie powstrzymać i dodatkowo jak nie będzie tych mrozów możemy wychodzić na zewnątrz..obaczy się...
dalambert - 23 Stycznia 2010, 20:26

Nabyłem tabakę , "Chapman" cherry snuff, "Gawith' apricot, "ozona cherry snuff", i tradycyjnego "Red Bull'a" ale fajka też czuwa ;P:
Anix - 23 Stycznia 2010, 21:39

Dalambert, niech ci Bozia w czymś-tam wynagrodzi za cenną radę. Normalnie bym się długo głowiła jak tam dotrzeć ;) Moja wdzięczność nie zna granic.
Jedenastka - 23 Stycznia 2010, 21:46

Anix, już za tydzień będziesz miała okazję się odwdzięczyć.
ketyow - 23 Stycznia 2010, 22:15

dalambert, Chapmana nie próbowałem. Skoro też Cherry to jak się ma w smaku do Ozony? Osobiście najbardziej lubię właśnie Gawitha Apricota (choć nie wiem gdzie tam czuć morelę niby). Fajny jest też Medicate, tylko nieco zbyt sypki, za drobny - mocniej zapycha wszystkie dziury w środku.
dalambert - 23 Stycznia 2010, 22:24

ketyow, w Ozonie mimo że cherry to jakby lekko eukaliptusem trąci, a Chaptman bardziej "tytoniowy" jest. W Dawiht to ja też brzoskwini czy innej morelki nie czuję ale niezła.Medicata jeszcze nie trafiłem, a i tak najlepsza to jest "Tabaka od Mistrza" - kaszubska , ale cholernie ciężko dostać . Chyba że przez znajomych, bywa jałowcowa, bursztynowa- naprawdę cudo.
Anix, pażywiom uwidim :D

ketyow - 23 Stycznia 2010, 22:59

Niestety nie miałem okazji spróbować nigdy. Jeśli jesteśmy przy polskiej tabace, to mogę z czystym sumieniem odradzić Trzech Muszkieterów. U mnie w mieście można toto kupić w tytoniowym - smak sproszkowanego mydła. Coś okropnego.
Anonymous - 23 Stycznia 2010, 23:49

dalambert napisał/a
Nabyłem tabakę , Chapman cherry snuff, Gawith' apricot, ozona cherry snuff, i tradycyjnego Red Bull'a ale fajka też czuwa ;P:

Ja właśnie wciągnąłem Apricota. Niezły jest. :-) Trochę się boję, że uzależniam się od tego cholerstwa i nie wiem, czy nie przerwać wciągania, ale i tak jest to jedyna - prócz piwa i kawy - używka, jaką toleruję. Inna rzecz, że *beep* szybko, łatwo i dobrze mi się pracuje przy połączeniu tabaki z kawą/herbatą... <strach>

btw - dalambercie, gdzie nabyłeś? W okolicach Centralnego?

dalambert - 24 Stycznia 2010, 18:22

Żerań napisał/a
dalambercie, gdzie nabyłeś? W okolicach Centralnego?

Dokładnie - taka mała trafika jak się pod Mariotta wychodzi :)
Mają niezły wybór - pomarańczowej nie zaryzykowałem, ale może ?

Kruk Siwy - 24 Stycznia 2010, 18:47

A może byście sobie poszli gdzieś z tymi śmierdziuchami? Wątek rozmydlacie, a potem różni tacy nie mogą znaleźć tego albo i owego.
baranek - 25 Stycznia 2010, 07:29

Statler. Old Statler. napisał/a
potem różni tacy nie mogą znaleźć tego albo i owego.

znalazłem. i bardzo proszę o dopisanie mnie do listy uczestników tego, jakże mile zapowiadającego się spotkania.
pozostający w nadziei, że spotkanie owo potrwa do pierwszego porannego pociągu do Torunia
baranek

Kruk Siwy - 25 Stycznia 2010, 09:14

Witam na pokładzie.
Jakby co to jedną sztukę się gdzieś przytuli.

A oto najnowsza odsłona Listy Obecności:
1.Kruk Siwy
2 i 3 Pucek Dalambert
4. Ozzborn
5 i 6 Zgaga i Agnieszka
7 i 8 Khorne_S i osoba Anix
9 i 10 Janek i Ola czyli (to ksywki Żerania i Małego Zua).
11. Jarek Musiał
12. Nutzz
13.Wirus Ebola
14 i 15 magda2em i Ixi (o ile się nic nie zmieniło) z dużym znakiem zapytania. Co i tak nie pomoże w razie nieobecności. Sru na czarną listę!
16 i 17 Kasia i Rafał Kosikowie
18. baranek
19. Niejaki Bartosz Grykowski (wg. ADHD).

nureczka - 25 Stycznia 2010, 09:22

Kruk Siwy napisał/a
Jakby co to jedną sztukę się gdzieś przytuli.

Ja będę przytulać, ja!

Kruk Siwy - 25 Stycznia 2010, 09:25

No i chryja...
Ale gość w dom - żona zachwycona!

Pucek - 25 Stycznia 2010, 09:33

No i proszę - jaki piękny poniedziałek!
Więzy się nawiązują! Uczucia kwitną! Od razu cieplej :wink:

baranek - 25 Stycznia 2010, 09:38

nureczka napisał/a
Ja będę przytulać, ja!

no i ładnie, moja Magdalenka przeczyta i mnie nie puści. albo, co gorsza nie rozrysuje mi połączeń i będę błądził po Polsce. i po stolicy, jak już dotrę. jeśli dotrę.

nureczka - 25 Stycznia 2010, 09:42

baranek, nie to nie <foch>
Pucek - 25 Stycznia 2010, 09:46

Kruku szanowny - a czemuś to nureczki nie dopisał na liście?
Kruk Siwy - 25 Stycznia 2010, 09:47

Zgadnij.
nureczka - 25 Stycznia 2010, 09:47

Pucek, ja zostaję na wsi pilnować domowego ogniska.
Agi - 25 Stycznia 2010, 09:50

nureczka, ogrzewanie przestało Wam działać?
Adanedhel - 25 Stycznia 2010, 11:51

Możecie dodać, ze znakiem zapytania, niejakiego Bartosza Grykowskiego.
Jedenastka - 25 Stycznia 2010, 14:27

nureczka napisał/a
ja zostaję na wsi pilnować domowego ogniska.

Ale nie na zawsze? Bo jak ja się za naprawienie pralki odwdzięczę... :roll:

Khorne_S - 25 Stycznia 2010, 19:29

Kruku Lucas i Thraszka się też zapowiadają. Jeszcze się w czwartek w Px rozmówię z nimi
Kruk Siwy - 25 Stycznia 2010, 19:52

Trufle jedne. Co to maila nie mają do mnie alibo telefonu? Trashkę obsobaczę a Lucasowi przetrzepię tyłek. Albo odwrotnie.
Adanedhel - 26 Stycznia 2010, 09:27

Być może odwiedzą was też Marcin zwany Przybyłkiem i Nexus zwany Nexusem.

Partner forum