To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Warszawa (SKOFA) (cykliczna, 2025.12.13)

mBiko - 28 Kwietnia 2009, 19:21

Niniejszym proklamuję focha z przytupem.
Gwynhwar - 28 Kwietnia 2009, 19:30

No dobrze... Nie lubi naszego materaca :D
mBiko - 28 Kwietnia 2009, 19:39

Niniejszym proklamuję focha bez przytupu.
Gwynhwar - 28 Kwietnia 2009, 19:42

Nie lubi naszego materaca. Lubi mnie i uwielbia Rodiona?

:>

mBiko - 28 Kwietnia 2009, 19:54

Pogrążasz się. Będziemy musieli poważnie porozmawiać na osobności.
Adanedhel - 29 Kwietnia 2009, 10:05

Proponuję podzielić materac między Krasnolę i mBiko. Przynajmniej jedno z nich (materac/Krasnola/mBiko) powinno być z tego powodu zadowolone.

Jeśli przyjedziesz dzień wcześniej, Krasnolo, pewnie i tak coś się zorganizuje w piątek.

Hubert - 29 Kwietnia 2009, 15:32

Jeśli żadna klasowa majówka nie wypadnie, to powinienem się pojawić, pożegnać stary Paradox...
Adanedhel - 2 Maj 2009, 07:36

Mała, ale jakże dobra wiadomość. Naprawdę dobra:

Paradox Cafe napisał/a
Na naszej pierwszej stronie przez dłuższy czas wisiał apel o podpisanie petycji i niezbyt miła informacja o tym, że właściciele pałacyku w Alejach Ujazdowskich postanowili się Nas pozbyć z końcem kwietnia ze swego przybytku. Jak łatwo zauważyć właśnie apel ten zniknął, a są po temu przyczyny.

Po pierwsze nie wyprowadzamy się z końcem kwietnia, albowiem podpisaliśmy dziś porozumienie z Wynajmującym i Nowym Najemcą, które pozwala Nam zostać na miejscu do 15 lipca - radujcie się! Wszystko zatem co zaplanowaliśmy do tej daty odbędzie się w starym Paradoxie.

Po drugie znaleźliśmy nową miejscówkę na Paradox i... postanowiliśmy, że będzie to lokal jeszcze fajniejszy niż dotychczas - mocne postanowienie jak na knajpę, która właśnie musi się wyprowadzić. A jednak. Nowy Paradox będzie większy i fajniejszy, będzie pojemniejszy i jeszcze bardziej otwarty na fantastów z Wawy i całej Polski, będzie po prostu lepszy. Będzie się mieścił na ulicy Jezierskiego 3/5 (poprzeczna do Rozbrat), będzie miał 200 m2 powierzchni i będzie huczał i buczał. Takie jest założenie. Udało wygrać się ten lokal w konkursie ofert, co potwierdził burmistrz gminy Śródmieście i nikt już nam chyba (tfu, tfu) go nie odbierze - radujcie się!

W tym miejscu wypada więc podziękować wszystkim Wam, o Wy, którzy odpowiedzieliście na apel i podpisaliście petycje wspierające Paradox, bo wierzę, że wytworzyło to wir pozytywnej energii, który wciągnął wszystko co złe w siebie, zassał i odrzucił i stworzył możliwość. Dziękuję Wam po stokroć za chęci, za pomoc, za każdy podpis. Petycje podpisało ponad tysiąc osób!!! Tak, tak jest Nas trochę, pozytywnie i fantastycznie zakręconych.

Chciałbym Was wszystkich z góry zaprosić do Nowego, Fajniejszego Paradoxu. O wszystkim co się zdarzy poinformuję Was na jedynce i na forum Px. Miejmy nadzieję, że w dniu dzisiejszym limit złych wiadomości się wyczerpał i kolejne będą coraz to lepsze.

Tradycyjnie (bo to nie pierwsza przeprowadzka Paradoxu) zapraszamy wszystkich chętnych do czynnego udziału w przenosinach. Ci, którzy nie mogą wspomóc nas fizycznie niech myślą o Nas ciepło. Jeśli wszystko się ułoży przeniesiemy się na nowe miejsce płynnie, bez przerywania działalności..., jeśli remonty, adaptacje i załatwianie dokumentów potrwa dłużej niż się spodziewamy, będziemy musieli zrobić przerwę, ale nie będzie ona długa. Zawsze możecie przyjść do remontowanego lokalu i zobaczyć w jakim kierunku zmierza adaptacja pomieszczeń.

Tak czy inaczej, Tu czy Tam, Dziś czy Jutro Paradox jest z Wami a Wy z Paradoxem. I tak być musi.

Pozdrawiam.

Martva - 2 Maj 2009, 10:03

Ehh, dlaczego w Krakowie nie ma takiej knajpy?
Anonymous - 2 Maj 2009, 10:05

Raduję się!
Anonymous - 2 Maj 2009, 10:34

Się cieszę, no i perspektywa Nowego Paradoxu też wygląda zacnie - ktoś na forum PX rzucił pomysłem, żeby postawić stoliki a la facehugger... :mrgreen:

Martva: Widzisz niszę? Rozpocznij działalność gospodarczą i stwórz Krakowski Paradox;-)

To kiedy następna SKOFa?

mawete - 2 Maj 2009, 11:26

Martva: przeróbcie tą knajpę gdzie Urbaniuk pracuje :twisted:
Adanedhel - 2 Maj 2009, 13:48

Żerań napisał/a
To kiedy następna SKOFa?

Jak będę musiał jeszcze raz to powtórzyć, to zagryzę. Pierwszego, kto się odezwie.

SKOFA XXV rusza 23 maja.

mawete - 2 Maj 2009, 13:57

Adanedhel: to kiedy ta...? :twisted: :wink:
Adanedhel - 2 Maj 2009, 14:23

"Ta", to znaczy która? ;P:
Martva - 2 Maj 2009, 14:51

mawete napisał/a
Martva: przeróbcie tą knajpę gdzie Urbaniuk pracuje

Ona jest daleko i ma złą wentylację ;P:

Adanedhel - 2 Maj 2009, 16:03

Khem. Wentylację? Złą? Paradox w ogóle żadnej nie ma ;)
dalambert - 2 Maj 2009, 16:25

Adanedhel napisał/a
? Paradox w ogóle żadnej nie ma

I bardzo dorze - TAK Trzymać :!:
ATMOSFERA JEST NIESAMOWITA ;P:

Adanedhel - 2 Maj 2009, 17:38

Ciebie to powinno się sadzać pod wywietrznikiem. Potrafisz całą salę zadymić, robiąc tą atmosferę ;P:
Ixolite - 2 Maj 2009, 17:41

4 złote za kilogram tej atmosfery, o ile mnie pamięć nie myli
Adanedhel - 2 Maj 2009, 17:46

Hmm... Sądzisz, że Paradox powinien go dofinansować, żeby robił lepszą atmosferę?
Ixolite - 2 Maj 2009, 18:20

Ja byłbym skłonny się dorzucić nawet :evil:
Lynx - 2 Maj 2009, 20:26

Adanedhel, a kiedy ruszasz z lista?
Kombinuję jak to zrobić, żeby przyjechac. :mrgreen:

dalambert - 2 Maj 2009, 22:34

Adanedhel, Ixolite, nie marudźcie i tak zacne tytonie palę, a jeżeli macie jakieś pomysły to i owszem , co by nie :mrgreen:
a paradoxalne pomysły dobrze zwiastują na przyszlość, ale trochę się obawiam, że ciężko tam bedzie dotrzeć na to podskarpowe powiśle . ale zobaczymy :?

Adanedhel - 3 Maj 2009, 08:03

Lynx napisał/a
Adanedhel, a kiedy ruszasz z lista?

Tradycyjnie dwa tygodnie przed imprezą ;)
dalambert napisał/a
trochę się obawiam, że ciężko tam bedzie dotrzeć na to podskarpowe powiśle

Na górze, tuż obok, są przystanki autobusowe i schody. Z Twojej strony nie powinno być z tym problemu. To tych, którzy do metra idą, będzie czekać dłuższy spacer.

dalambert - 3 Maj 2009, 08:29

Sprawdzę dziś te Jezierskiego uliczkę, z mapy winika co przystanek przy Myśliwieckiej / koło Legii/ jest bilsko :)
Adanedhel - 3 Maj 2009, 08:38

Jest bardzo blisko. Możesz mi wierzyć na słowo. Warsztatowałem na Myśliwieckiej w radiu.
dalambert - 3 Maj 2009, 17:36

Przybyłem Zobaczyłem Hmmmm
Przeszedłem całą uliczkę Jezierskiego. :)
Prostopadła do Rozbrat między Fabryczną a Przemysłowa, cicha lekko ukryta. Od Rozbrat wejscie na nią przez przejezdną bramę w budynku, tak, że przechodząc obok nieuważnie i szybko można jej nie zauważyć.
Jedyne coś co to może być to, to numer 3/5a. Pawilon biurowy / chyba żeby nam Administracja Nieruchomości ZGN co się pod 5 mieści parter wynajęłą - nowe okna wstawione/.
A tak to cicha uliczka z zielenią i domami mieszkalnymi wokół.
Jak tam Paradox szybko zgodę na wyszynk dostanie? :?: Bo jak urzędasów znam to go moga i pół roku wozić na papierkach. tym bardziej , że wzdłuż Rozbrat boiska Liceum Batorego, a przy sasiedniej Fabrycznej jakaś podstawówka, czyli preteksta zawsze się znaleźć mogą. :x
Przystanek polecany autobusowy Trasa łazienkowska przy Myśliwieckiej / ten koło Legii/ :idea:

edit literówki :x

Ozzborn - 3 Maj 2009, 20:44

O to ja mam mniej wiecej tę samą drogę tu i tu, nie to żebym się do tej pory zjawił :lol:
MOFFISS - 4 Maj 2009, 06:57

będę na 100% , tylko gdzie dokładnie? tam gdzie zawsze?

Partner forum