Powrót z gwiazd - chiromanci, astrolodzy, grafolodzy, grafomani
Haletha - 6 Marca 2006, 12:54
A5
B7 (starając się nie myśleć o 5) :)
C10
D12
I tak wiem, że nie ma to żadnego związku z moim znakiem zodiaku (lew) :))
elam - 6 Marca 2006, 13:01
trudno dac jedna odpowiedz..
A 1- zrobilam juz tak kilka razy... o ile sa wakacje. bo praca zobowiazuje...
B 1, 3 i 10. nie martwie sie, tylko szukam rozwiazan
C 3 albo 7. w kazdym razie, szukam jakies tratwy
D 12. moze 7 tez..
jestem okropnym barankiem
Haletha - 6 Marca 2006, 15:18
Nie trafiłam ani razu i jestem z tego dumna;-P
Emilia - 6 Marca 2006, 15:33
Proszę o kluczyk
A- 4, B- 11, C- 11, D- 4
Iscariote - 6 Marca 2006, 16:04
A-8
B-7
C-10
D-12
Nie rozumiem tylko jednego...Zastanawiasz się, czy z uwagi na żonę zmarłego wypada isć na pogrzeb w czarnym kostiumie. Czy to nie jest test skierowany wyłacznie do pań?:|
Vykosh - 6 Marca 2006, 16:06
Iscariote napisał/a | Nie rozumiem tylko jednego...Zastanawiasz się, czy z uwagi na żonę zmarłego wypada isć na pogrzeb w czarnym kostiumie. Czy to nie jest test skierowany wyłacznie do pań?:| |
A kostium batmana? Tez czarny a nie dla pań
Iscariote - 6 Marca 2006, 16:23
hmm.... no nie wiem ja tam nie nosze kostiumów batmana eee tzn tych czarnych pończoszek i pelerynki... ale w przedszkolu wyglądałem bardzo sexy
Anonymous - 6 Marca 2006, 18:38
Haletha napisał/a | Nie trafiłam ani razu i jestem z tego dumna;-P |
To tak jak ja. A znak zodiaku mamy ten sam
sulka - 6 Marca 2006, 19:17
U mnie tak:
A 10
B 7
C 10
D 9
joe_cool - 6 Marca 2006, 19:38
a u mnie:
A-5, B-1, C-3, D-12
poproszę o klucz...
Misiołak - 6 Marca 2006, 19:54
A2
B1
C3
D12
gorat - 6 Marca 2006, 21:28
A. 5
B. 2
C. 11?
D. 12
elam - 6 Marca 2006, 23:09
ja tez prosze o klucz! dlaczego o mnie zapomniano?
Iscariote - 7 Marca 2006, 08:08
Bo nie ma takego Zodiaku jak Gremlin
A ja urodziłem sie chyba nie wtedy kiedy trzeba... ide matkę do sądu zaskarżyć
Duke - 7 Marca 2006, 08:32
Iscariote napisał/a | w czarnym kostiumie. Czy to nie jest test skierowany wyłacznie do pań? |
Wygląda na to że tak, ale mnie to nie robi róznicy bo mam tylko czarne lub ciemno szare garnitury. Osobną kwestią jest to czym jest odświętne ubranie jeśli 5 dni w tygoniu chodzi się w garniaku pod krawatem. W myśl definicji, ze odświetne jest to co jest od świeta, a nie na codzień to moim odświętym ubraniem jest wyciągnięty sweter i spodnie moro
Lu - 7 Marca 2006, 09:39
Duke napisał/a | ... to moim odświętym ubraniem jest wyciągnięty sweter i spodnie moro |
Elegant z Ciebie, nie ma co....
Co do testu i pytania Iscarioty o kostium:
Tak jak pisałam, chodzi o załapanie idei która towarzyszy pytaniu. To nie jest test skojarzeń gdzie liczy sie pierwsza myśl. Tutaj należy sie zastanowić, przemyśleć sytuację, przeczytać dokładnie wszystkie odpowiedzi i starac sie wczuć w każdą sytuację - a potem zaznaczyc odpowiedź która będzie jak najblizsza prawdy, a nie jak najbliższa naszemu wizerunkowi, jaki chcielibyśmy uzyskać
Tak więc w przypadku kostiumu idea jest taka, że osoby spod znaku Wagi bardziej niż inne znaki zwracają uwagę na konwenanse. Dla innych znaków może być nieistotną kwestia w czym pójdziemy na pogrzeb, natomiast dla Wagi jest wielki dylemat. Podobnie jak dylematem będzie wybranie wieńca pogrzebowego - o kolorze wstążki nie wspomnę
Taka Waga idąc na pogrzeb będzie się miotała, nie wiedząc czy powinna podejść do wdowy z kondolencjami, czy raczej trzymac sie na uboczu, tylko czy to wypada...??? itd.
W pytaniu z Titanicem mamy dwie, zdawać by się mogło takie same, reakcje - chodzi o reakcje Panny i Byka.
Ale i tutaj inna idea przyświeca tym dwu zachowaniom - Byk najpierw chłodno kalkuluje szanse i zagrożenia, nastepnie po gruntownym przemysleniu tematu rozpoczyna budowę tratwy - na spokojnie więc wybiera materiały które bedą mu potrzebne itd.
Panna natomiast "z uporem buduje tratwę" a więc w sytuacji zagrożenia życia traci zdolność całościowego oglądu sytuacji - uparcie trwa w swoim postanowieniu wybudowania tej cholernej tratwy, choćby wszystko leciało jej z rąk a spróchniałe deski rozpadały sie przy próbie wiązania ich....
Mam nadzieję ze zrozumieliście chce przez to powiedzieć
elam - 7 Marca 2006, 13:42
ja wybralam "buduje tratwe", ale wlasciwie chodzi o to, ze w razie zatoniecia zlapalabym cokolwiek, co mogloby posluzyc jako stabilna tratwa, i ratowalabym sie jako pierwsza.. no, a gdyby nie bylo nic takiego pod reka, zbudowalabym te tratwe. moze nie z uporem, ale szybko
Duke - 7 Marca 2006, 13:48
Lu napisał/a | Elegant z Ciebie, nie ma co.... |
Skoro odświetnie czyli od święta, a jak się pracuje świątek piątek i niedzielę, a w robocie siedzisz od 8 do tak dlugo jak trzeba, to to te chwile po robocie (np: niedziela) są świete i nikt (nawet własna prywatna żona) mnie nie zmusi do wbijania się w garnitur i wiązania krawata pod szyją w te dni. Zatem od święta chodze w 100% na luzie.
Lu napisał/a | Tak więc w przypadku kostiumu idea jest taka, że osoby spod znaku Wagi bardziej niż inne znaki zwracają uwagę na konwenanse |
Popracujesz parę lat w firmie gdzie istnieje tzw "korporacyjny ład" i też będziesz spędzać godzinę przed lustrem zastanawiając się czy krawat pasuje do koszuli i czy tak wypada przyjść do pracy
Lu napisał/a | Byk najpierw chłodno kalkuluje szanse i zagrożenia, nastepnie po gruntownym przemysleniu tematu rozpoczyna budowę tratwy - na spokojnie więc wybiera materiały które bedą mu potrzebne itd |
I tu ponownie wracam do punktu 2 popracujecie trochę dla jakieś koroporacji, albo w centrali jakiejś durzej firmy i albo zmienicie wzorce zachowania na takie które umozliwią wam bezwzględne przeżycie, albo bedziecie często zmieniać pracę (względnie pracować za małą kasę w małej firmie )
Lu napisał/a | Mam nadzieję ze zrozumieliście chce przez to powiedzieć |
Ja również
Vykosh - 7 Marca 2006, 14:06
Duke, a już w ogóle jest kiepsko jak szef mówi, żeby kupić sobie jakiś drogi krawat i garnitur, bo źle reprezentujesz firmę. Tez sie tacy zdarzają.
Poza tym garnitur to cos a la kombinezon korporacyjny. Elegancki to może byc frak albo smoking albo surdut i cylinder.
Duke - 7 Marca 2006, 15:02
Vykosh napisał/a | Poza tym garnitur to cos a la kombinezon korporacyjny |
Są garnitury i garnitury. Nie sądzę żebyś nie nazwał eleganckim garnituru trzyczęścioiwego z jednorzędową marynarką w angielskim kroju, wszystko wykonane z czarnej wełny (gniecie się to w cholerę ale na wysokim facecie wygląda super)
Vykosh napisał/a | Tez sie tacy zdarzają |
Poważnie, bo ja w toku swojej kariery odniosłem wrażenie że są tylko tacy
Selithira - 10 Marca 2006, 16:09
11, 7, 11, z ostatnim miałam problem... hm... no dobra, 12.
Proszę o kluczyk
elam - 11 Marca 2006, 18:56
no i prosimy o cos nowego... plizzzzzzzz....
Duke - 20 Marca 2006, 08:17
elam napisał/a | no i prosimy o cos nowego... plizzzzzzzz.... |
Nie wiem czy nowe, ale porypane Taki test na inteligencje:
1. Baca ma 17 owiec. Wszystkie, oprócz 9-ciu, zdechły. Ile zostalo?
2. Idziesz spac o 8.00, wstajesz o 9.00 ile godzin spales?
3. Czy istnieje w Maroku dzien 22 lipca?
4. Wyobraz sobie, ze jestes pilotem samolotu. W Warszwie wsiadlo 17 owiec, w Krakowie wysiadlo 13, a w Poznaniu doszlo 9. Ile lat ma pilot?
5. Czy mezczyzna w Indiach moze miec za zone siostre swojej zony wdowy?
6. Jestes rolnikiem. W ktorym miesiacu bedziesz kosil siano?
7. Lekarz zapisal pacjentowi 3 tabletki od zaraz co pol godziny. Ile czasu potrzeba na zuzycie tych tabletek?
8. U dwoch rąk jest 10 palcow. Ile palcow jest u 10 rąk?
9. Mezczyzna z zapalkami wszedl do pokoju, gdzie wisialy 3 lampy: gazowa, karbidowa i naftowa. Co zapalil najpierw?
10. Czy samotny nocny stroz moze dostac rente, jesli umrze w dzien?
11. Parys mial trzy jablka w koszu, ktore rozdal 3 boginiom w taki sposob, ze jedno jablko zostalo w koszu. Jak to zrobil?
12. Po stole chodzilo 10 much. Zabiles 3. Ile zostalo?
13. Przez las idzie maly i duzy czlowiek. Mały czlowiek jest synem duzego, a duzy nie jest ojcem malego. Jak to jest?
14. Ile zlotowek jest w parze?
15. Kot ma 60 cm dlugosci. Ile wazy kilogram kota ?
16. Czego nie da sie zamoczyc?
17. Jak zerwac galazke, aby nie sploszyc siedzacego na niej ptaka?
18. Jaki znak trzeba wstawic pomiędzy cyframi 3 i 4 zeby wyszla liczba wieksza niz 3 i mneijsza niz 4?
19. Zanim odkryto wodospad Salto de Angel, ktory wodospad na swiecie byl najwyzszy?
20. Lecisz nad oceanem... wyrzucasz przez okno 5-kilogramowy kamien i piec kilo pierza... Co najpierw spadnie na ziemie?
Haletha - 20 Marca 2006, 08:53
Parę pytań tak mnie zdziwiło, że aż wysłałam odpowiedzi na pw:-)
Vykosh - 20 Marca 2006, 09:03
Duke, wysyłać odpowiedzi na PW? Czy dasz jakiś klucz?
Duke - 20 Marca 2006, 09:41
Jak chcecie. Albo będę wyyłał klucz (chętnym) albo juto wrzucę go na forum i wtedy każdy sobie sprawdzi
Haletha - 20 Marca 2006, 09:43
No tak. Na jedno dałam się złapać, jedno przekombinowałam, a jednego w ogóle nie zrozumiałam:)
elam - 20 Marca 2006, 11:25
duke, ja sie przyznaje bez bicia, nie znam wszystkich odpowiedzi - wiec prosze o nie, na priva czy tu, jak wolisz.
gorat - 20 Marca 2006, 16:01
Wysłałem na PW, choć chętniej bym wsadził tutaj.
Duke - 21 Marca 2006, 10:21
Zgodnie z obietnicą oto poprawne (zdaniem autorów testu) odpowiedzi:
1) 9
2) 1 godz.
3) tak
4) tyle, ile mam
5) nie bo nie zyje
6) siana si nie kosi
7) 1 godzine
50
9) zapalke
10) Martwi nie dostaj renty