Ludzie z tamtej strony świata - Jewgienij T. Olejniczak
Chal-Chenet - 17 Marca 2010, 20:26
Na taki Balkon to ja na pewno ponownie zawitam.
shenra - 17 Marca 2010, 20:26
Może
Witchma - 17 Marca 2010, 20:29
Fajne te Wasze krakowskie imprezy
jewgienij - 17 Marca 2010, 20:34
Przy sobocie - po robocie, wiecie - rozumiecie W rzeczywistości jest chyba jednak grzeczniej i poukładaniej
shenra - 17 Marca 2010, 20:37
jewgienij napisał/a | Przy sobocie - po robocie, wiecie - rozumiecie W rzeczywistości jest chyba jednak grzeczniej i poukładaniej | Ty, to potrafisz reklamę zrobić... Najgrzeczniej jest jak się człowiek do chodnika przytula, a potem patrzy się na niego z zaciekawieniem "Ale co ten pan ode mnie chce?"
jewgienij - 17 Marca 2010, 20:49
Balcon nie potrzebuje reklamy. To najlepsza taka impreza w Polsce
Gustaw G.Garuga - 18 Marca 2010, 08:30
Sebastian napisał/a | Masz racje strategiczne podejście do rynku to podstawa. Krążą plotki, że mój Wydawca dokonał analizy rynku oraz za pomocą skomplikowanej statystycznej machiny podsumował wskaźniki sprzedawalności i wyszło mu ze najbardziej opłaca się wydać Herrenvolk pośmiertnie. Ostatnie opóźnienia są spowodowane niczym innym niż moją lepszą ostatnio kondycją zdrowotną, a na ewentualne pretensje dotyczące opóźnień okazuje się, że nikt nie może wszystkiego przewidzieć, a w momencie podpisywania umowy wyglądałem nie za dobrze. |
Kiedyś to się nazywało humor wisielczy. Dziś - pisarczy. Z fabryczną pointą.
dalambert - 18 Marca 2010, 08:48
Gustaw G.Garuga napisał/a | Sebastian | Gustaw G.Garuga, ale po co od razu tak tragicznie i ostatecznie , co powiecie na akcje promocyjną:
" Wschodząca gwiazda SF molestuje gołębie na Rynku !!
Skandal zoofiliczny w Krakowie!!!
Zieloni oburzeni sexualnym wyuzdaniem artysty!!!
Kwieaciarki z Rynku bronią ptasząt przed zboczeńcem!!! Na ile wolność twórcy może sobie pozwolić!!!
Ojciec Rydzyk broni Gołębi!! GW odkrywa prawdę on je tylko karmił!!
Prowokacja wsteczników udare4mniona!!!
Sebastian NIEWINNY Jego nowa POWIEŚC wkótce "
Virgo C. - 18 Marca 2010, 09:56
jewgienij napisał/a | Niedaleko ode mnie stoi jako zabytek T-34, może mu z nowohucianinem Ziutą zdejmiemy jedną gąsienicę i pożyczymy na ten wieczór... |
Się rozdrabniać będziecie, pożyczcie cały
jewgienij - 18 Marca 2010, 21:36
Z uprawnieniami na wózek widłowy można to prowadzić ? Skomplikowane w ogóle to jest? Kto był w wojsku w pancerniakach, przyznać się.
Dalambert, Rydzyk broniący zwierząt? To już jest political-fiction. Zwierzęta dla Kościoła nie istnieją, chyba że jako biblijne ofiary na ołtarzu. Nikt tego nie kupi.
Virgo C. - 18 Marca 2010, 21:52
jewgienij napisał/a | Z uprawnieniami na wózek widłowy można to prowadzić ? Skomplikowane w ogóle to jest? Kto był w wojsku w pancerniakach, przyznać się. |
Ty zacznij lepiej kombinować jak to zaparkować u Sebastiana w salonie
Virgo C. - 19 Marca 2010, 14:00
Skończyłem Archipelag.., wrażenia pozytywne. Wieczorem postaram się napisać coś więcej
jewgienij - 20 Marca 2010, 10:24
W oczekiwaniu na recenzję Virgo linkuję, co następuje:
http://www.qfant.pl/index...huruna%E2%80%9D
jewgienij - 20 Marca 2010, 22:16
Tutaj jeszcze znalazłem recenzję "Nocy szarańczy".która to recenzja nie wiedzieć czemu mi umknęła, mimo że jest na stronie Fabryki Słów.
http://www.enklawamagii.p...ranczy/recenzja
Edyta, i jeszcze o jednej zapomniałem:
http://katedra.nast.pl/art.php5?id=4617
jewgienij - 21 Marca 2010, 13:33
A oto najświeższa opinia już o Archipelagu, pozaśrodowiskowa:
http://mlodapisarkaczyta....Olejniczak.html
jewgienij - 21 Marca 2010, 21:55
Będąc w dusznym krakowskim Empiku, przyuważyłem, że Szarańcza jeszcze tam sprzedawana jest, więc nie daruję sobie kolejnej linki , szczególnie mi miłej, bo chwytającej smaczki i żarty piłkarskie.
http://bs.trpg.pl/Noc-szaranczy-recenzja-a711.php
shenra - 24 Marca 2010, 23:14
jewgienij, teknju za jedno i drugie
jewgienij - 25 Marca 2010, 12:42
Nie ma za co.
W aktualnym numerze Czwartego Wymiaru mój tekst zatytułowany "Wenus: bogini miłości czy zniszczenia?", gdzie pokazuję sylwetkę bardzo kontrowersyjnego myśliciela Immanuela Velikovsky'ego, jego osobliwe poglądy co do natury Wenus, przy okazji pisząc trochę o elektrycznym modelu kosmosu. Paranaukowy hard core z ilustracjami .
Agi - 1 Kwietnia 2010, 16:02
jewgienij - 1 Kwietnia 2010, 16:45
Jeśli shenra dalej myśli o Chomikowym Kościele, to już chyba wie, kto z konieczności będzie patriarchą, prorokiem i kosmicznym guru.
Wielki Chomik Jewgienij Inkarnacja międzyplanetarnej światłości.
Wprawdzie "lądowania na orbicie kołoziemskiej" nie rozumiem, ale święte teksty bywają enigmatyczne .
shenra - 2 Kwietnia 2010, 17:34
jewgienij napisał/a | Wielki Chomik Jewgienij Inkarnacja międzyplanetarnej światłości. | Buahahaha, chciałbyś o puchu marny
jewgienij - 2 Kwietnia 2010, 19:28
Jeśli jesteśmy przy "puchu marnym", to chomik jest rodzaju męskiego
shenra - 2 Kwietnia 2010, 19:44
jewgienij napisał/a | Jeśli jesteśmy przy puchu marnym, to chomik jest rodzaju męskiego | A co odmieniłeś to sobie inaczej? Ciekawe
jewgienij - 2 Kwietnia 2010, 20:12
To ja, jako Wielki Chomik Jewgienij, jestem od interpretacji i egzegezy, trzpiotko
shenra - 2 Kwietnia 2010, 20:23
jewgienij napisał/a | To ja, jako Wielki Chomik Jewgienij, jestem od interpretacji i egzegezy, trzpiotko | Sobie nie uzurpuj prawa do podszywania się pod niepowtarzalnego Wielkiego Kosmicznego Chomika, panie Rurko
Agi - 2 Kwietnia 2010, 20:24
Widzę, że niechcący wywołałam wojenkę.
jewgienij - 2 Kwietnia 2010, 20:42
To nie wojenka, to nierówna walka Wielkiego Chomika Jewgienija z płochą herezjarką i bluźnierką.
shenra - 3 Kwietnia 2010, 16:31
jewgienij, ok wygrałeś. Baw się dobrze.
xan4 - 3 Kwietnia 2010, 18:52
Archipelag Khuruna
Fajna rzecz. Dobrze się ją czytało, wciągająca opowieść z XIX wiecznego Krakowa. Podoba mi się pomysł, podoba mi się główny bohater, nawet tak denerwujące dla mnie - przekazywanie informacji przez rozmowy, tutaj przechodzą gładko, są bardzo naturalne. Podoba mi się także otwarte zakończenie, podoba dlatego, aby nie było zbyt lekko i pięknie po przeczytaniu.
Jedyny minus - wykładów i rozmów o Khurunie w drugiej części powieści, jak dla mnie jest za dużo i przesłaniają akcję, która od początku bardzo fajnie się toczy.
Podsumowując: fajne czytadło, mogę spokojnie polecić
jewgienij - 3 Kwietnia 2010, 19:29
Dzięki za opinię
|
|
|