To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Stare ogłoszenia - Pomoc w przeniesieniu forum potrzebna!!!

mert - 5 Stycznia 2007, 15:52

po to są słowa klucze - fantastyka, science-fiction, itd. Adres sam wyskakuje po wpisaniu takich słów;)
hrabek - 5 Stycznia 2007, 15:54

Moge sie zalozyc, ze www.sciencefictionfantasyihorror.pl tez jest wolne, zarowno z myslnikiem jak i bez ;)
NURS - 5 Stycznia 2007, 15:59

www.sffh.com :-)
Pako - 5 Stycznia 2007, 16:05

.pl byłoby lepsze :P ;)

editos:
sorka, nie zaczaiłem. Stronka na pierwszy rzut oka przeraża ;)

NURS - 5 Stycznia 2007, 16:10

jeden błąd we wpisie i ludzie wędrują tam :-)
myśle, że com.pl bedzie najrozsadniejsze, przy odpowiedniej akcji informacyjnej w pismie to powinno zadziałać

hrabek - 5 Stycznia 2007, 16:12

...no chyba, ze dogadasz sie z wlascicielem domeny o przedluzenie dzierzawy, badz odkupienie.
Pako - 5 Stycznia 2007, 16:13

Też mi się wydaje, że zadziała dobrze. Ale masz ją wykupioną już?
no i w piśmie trzeba by nową stronę zareklamować, do tego potem ją na bieżąco uzupełniać o newsy i różne takie. żeby nie było tak jak ze starą.

hrabek - 5 Stycznia 2007, 16:15

Wlasnie, aktualizacje. To jest to. Pako jest chetny :P
Pako - 5 Stycznia 2007, 16:19

:P czemu nie, wrzucić trzy newsy w miesiącu o nowym piśmie to nie jest problem ;) Okładka raz, zapowiedź dwa, pojawienie się w kiosku trzy. Do tego różne inne wszelakie infa. O takie coś chodzi, żeby nie było tak jak teraz, że ktoś zapłacił za prenumeratę starą cenę, bo na stronie stare info wisi ;) Tak być nie powinno, bo siara trochę ;)
NURS - 5 Stycznia 2007, 16:57

mam zarezerwowany ten serwer z 2TB transferu, do tego mozna dokupic kolejny TB za rozsądne pieniadze, albo mniejsze pakiety, gdyby co. i dodalem do tego domeny. sffh.pl i science-fiction.com.pl, tak, na wszelki wypadek.
co do strony, to podrzuccie jakis pomysl, postawimy ja od nowa. nie musi byc wodotryskowa.

Ixolite - 5 Stycznia 2007, 16:59

No, parę osób do aktualizacji strony parę razy w miesiącu się znajdzie na pewno :)
Adashi - 5 Stycznia 2007, 17:04

Oprócz tego podstawowe info o piśmie, może opis archiwalnych nr, okładki, spisy treści, krótkie notki...
NURS - 5 Stycznia 2007, 17:06

materiały są, bez problemu je udostepnię.
Pako - 5 Stycznia 2007, 17:09

Jeśli są materiały do strony to bez problemu, w dwa dni, można sklecić wersję w htmlu tymczasową, a potem w miarę rozwinąć to w porządny silnik newsowy itp, z dodawanymi newsmenami i tym podobnymi pierdołami, to raczej nie problem.
Indy - 5 Stycznia 2007, 17:10

Ja moge pomóc w aktualizacji stronki. :)
mawete - 5 Stycznia 2007, 17:12

Ja też.
Logan - 5 Stycznia 2007, 17:32

Cytat
mam zarezerwowany ten serwer z 2TB transferu, do tego mozna dokupic kolejny TB za rozsądne pieniadze, albo mniejsze pakiety, gdyby co. i dodalem do tego domeny. sffh.pl i science-fiction.com.pl, tak, na wszelki wypadek.
co do strony, to podrzuccie jakis pomysl, postawimy ja od nowa. nie musi byc wodotryskowa.

NURSie, skoro masz zarezerwowane, to może w ten weekend przerzucimy chociaż forum na nowy serwer. Podaj mi na pw lub na maila dane, to wgram tam silnik forum, backupy i sie przez dzień przetestuje. Jak będzie ok to dogram najnowsze posty i wyłączy się forum na starym serwerze, a włączy na nowym.

Pako - 5 Stycznia 2007, 17:38

To by był bardzo dobry plan, bo forum non stop online a przetestowane i w ogóle ;) Wypasik :)
gorat - 5 Stycznia 2007, 18:02

Stare można na tą chwilę zostawić, tylko zablokować wszystkie działy poza ogłoszeniami...
elam - 5 Stycznia 2007, 18:16

a czy moznaby zdjac ten temat z wszystkich dzialow, bo mnie drazni, jak mi sie swieci, niewazne gdzie zagladam? ;)
NURS - 5 Stycznia 2007, 18:18

A dlaczego? może ktoś, kto o tym nie wie, a może pomóc zauważy go dzieki temu.
NURS - 5 Stycznia 2007, 18:19

loganie, jak powiedzialem, zarezerwowalem to, czekam, czy ktos nie wynajdzie czegoś sensowniejszego, do jutra czekam. Jesli nikt nie bedzie mial lepszej propozycji robie przelew i w 24 godziny maja mi dac pelen dostep.
Będę w końtakcie telefonicznym, jakby co.

gorat - 5 Stycznia 2007, 19:12

NURSie, a może nowafantastyka.pl ?
Przypominam, że NF ma domenę sciencefiction.pl

NURS - 5 Stycznia 2007, 21:55

w ramach retorsji za sciencefiction.pl? :-)
gorat - 5 Stycznia 2007, 23:28

Dokładnie ;)
Można by przy okazji zrobić mały handel wymienny

mawete - 6 Stycznia 2007, 08:32

gorat: jesteś geniuszem! :bravo :mrgreen: :bravo
Pako - 6 Stycznia 2007, 10:39

:twisted:
Guten Idea bym rzekł ;) W końcu by się wszystko wyrównało i byłoby git :)

Nexus - 6 Stycznia 2007, 11:06

:bravo dla przewrotności gorata
gorat - 6 Stycznia 2007, 13:27

Proponuję wzięcie się za stronę już teraz - dotychczasowy kod nie może być już po przenosinach wykorzystywany, a z nowego powinno powstać przynajmniej coś umożliwiającego obsługę dotychczasowych danych, których tak mało nie jest.
gorat - 6 Stycznia 2007, 15:58

Mam jedną prośbę... znajdźcie metody postępowania z GIGANTYCZNYMI plikami SQL...
Np. programik do dzielenia na tablice...

Edit: Współczuję szoku

Partner forum