Powrót z gwiazd - Co nam się śni
Fidel-F2 - 12 Września 2009, 17:56
wybierasz się do Afganistanu?
feralny por. - 12 Września 2009, 17:58
No właśnie nie, z resztą i tak nie jestem pilotem, w śmigłowcu mogę najwyżej za balast robić.
Fidel-F2 - 12 Września 2009, 18:00
a może się wybierasz tylko jeszcze nie wiesz
feralny por. - 12 Września 2009, 18:11
Właśnie o tym samym pomyślałem, szlag.
Memento - 12 Września 2009, 21:23
To chyba przez seans Inglourious Basterds i książkę którą aktualnie czytam, ale...
śniło mi się że zaciukałem fuhrera o.O"
Martva - 14 Września 2009, 10:57
Najwyraźniejszy motyw z dzisiejszego snu: szkoła, matematyka, klasówka. Kojarzyłam jedynie równania z jedną niewiadomą, ale jakies kosmicznie długie, reszta to była jakaś totalna masakra, patrzyłam i nie wiedziałam co to jest...
joe_cool - 14 Września 2009, 11:40
ostatnio śnił mi się mój ślub - jakiś totalny koszmar, był to najgorszy dzień w moim życiu (w tym śnie, oczywiście)
Memento - 16 Września 2009, 16:47
Cedrik napisał/a | Ech a mi sie dzisiaj śnił sen straszny i okropny. Otóż nie miałem ręki. Nie wiem dlaczego, ale mi coś ucięło i nie moglem pisać... to znaczy pisałem, ale jedną ręką tylko. To było straszne.
I teraz rada dla potomności: Jeśli nie chcecie mieć tego typu snów, nigdy nie czytajcie Kinga przed snem ;D
A ja czytałem. ,,Ręka Mistrza wpłynęła na mnie dosyć sugestywnie... |
A ja bardzo często przed snem czytam Kinga, i nigdy nie miałem żadnych koszmarów. ;D Zauważyłem że dziwadła śnią mi się prawie zawsze, gdy przed snem zjem jakiegoś dziwnego mixa, na przykład banana zagryzam pajdą z szynką, albo mandarynki pajdą z serem. Obowiązkowo z ketchupem. ;D
snkkrk napisał/a | Ja czasami z snu zapamiętam obraz.
A póżniej w rzeczywistości mam dejavu. Zdaje mi się że znam ten obraz już był , widziałem go we snie
A mi się śnią dosyć często erotyczne sny . Ale nie będe opowiadał |
Zastanawiałem się przez chwilę czy to nie ja to kiedyś napisałem, i czy mnie teraz jakaś amnezja nie żre - ale nie. ;D
Przed chwilą miałem jakieś dziwne derzawi. Wysłuchałem i przeczytałem fragment promocyjny Under The Dome Kinga, i wydawało mi się że już to skądś znam. Przynajmniej kolorystykę strony.
Anonymous - 16 Września 2009, 17:10
Ciekawe, czy King ma koszmary po napisaniu własnej powieści...W sumie, to jedynym filmem, jakiego się bał, była AFAIR, "Mgła" reżyserowana przez Darabonta...
Co do snów, to nie pamiętam ich za często, ale niedzielny pamiętam dość dobrze, bo był...dziwny. Nie wiem, dlaczego, ale kupowałem broń u jakiegoś handlarza. Znajdowaliśmy się pod ziemią (ruiny metra? bunkier? coś w tym stylu), ale nie wiem czemu, a kiedy wychodziłem na powierzchnię to się obudziłem. Rozwaliła mnie jedna rzecz: w poniedziałek miałem załatwić jedną rzecz w dziekanacie i...załatwiłem.
Agi - 18 Września 2009, 01:28
Koszmar osaczenia, broniłam się amerykańskimi widłami, a teraz boję się zasnąć.
Kasiek - 18 Września 2009, 18:57
Ostatnio mi się śniło, że zaręczam się po raz wtóry z tym samym facetem, tylko ostatnio bylo bez pierścionka,a teraz z, a nawet z nadwyżką, bo dostałam jeden do ręki, a z 10 w pudełeczku. Każdy z takiego kółeczka do breloczka w kolorze mosiądzu i z oczkami z plastiku. Jaki koszmar no...
shenra - 18 Września 2009, 19:12
A ja dzisiaj zapierniczałam na miotle za jakąś piłką... , a może to nie był sen
hrabek - 21 Września 2009, 07:56
Taka mała złota piłeczka ze skrzydełkami? W Quidditcha grałaś?
Memento - 21 Września 2009, 08:56
Parę dni temu śniło mi się że grałem w grę na podst. Ręki Mistrza Stefana Króla. Albo to była jakaś animowana ekranizacja...
hrabek - 22 Września 2009, 13:25
Śniło mi się, że zadzwonił prezes firmy, w której byłem na rozmowie i mi podziękował. A ja starałem się wymyślić takie dwa zdania, w których jednocześnie powiem mu, że nic się nie stało, a jednocześnie uzmysłowię mu, że jeśli źle wypadłem na rozmowie to tylko dlatego, że byłem stremowany, bo tak mi na tej pracy zależało i że nie znajdzie lepszego pracownika ode mnie.
Oczywiście ciężko było coś takiego powiedzieć w kilku słowach, na szczęście mój mózg co chwila resetował czas i prezes do mnie dzwonił i dzwonił, a ja mu się tłumaczyłem na setki sposobów.
Nie pamiętam czy kiedykolwiek śniła mi się rozmowa o pracę. Kurde, zależy mi, a telefon milczy...
aniol - 22 Września 2009, 13:58
koszmar!
wezwanie do oddania dyplomu i powrotu na studia, bo ktos sie doszukal ze na IIgim roku nie zaliczylem j.rosyjskiego!
i jest to sen ktory powraca mi cyklicznie od kilku lat!
Godzilla - 22 Września 2009, 16:29
aniol, skądś znam takie sny...
Memento - 22 Września 2009, 19:28
Dziś moja podświadomość znowu dała czadu. Najpierw byłem Kleszczem (to ten niebieski wielki kretyn (primo, secundo) i z innymi absurdalnymi superbohaterami z tegoż serialu (który kochałem w późnym dzieciństwie) byłem na jakiejś równie absurdalnej misji. W następnym, hmm, akcie moje osiedle zaatakował kosmita, kształtem i konsystencją przypominający twardą, różowo-bordową kupę, taką z mackami i wszystkimi innymi kosmicznymi bajerami. Najpierw wyżarł trzewia sąsiada, później się w nich 'zadomowił' przejmując kontrolę nad resztą ciała.
o.O"
illianna - 22 Września 2009, 21:46
a ja miałam sen pod tytułem, zaraz to sie stanie jak tylko... i się nie stawało, bardzo męczący sen zwłaszcza, że erotyczny, szczególnie zaś, że ta osoba absolutnie nie powinna mi sie śnić, to znaczy na jawie bym na to nie wpadła, więcej szczegółów nie będzie
Memento - 22 Września 2009, 22:08
Szszszszkoda.
Fidel-F2 - 22 Września 2009, 22:12
czyżby czyżyk
illianna - 22 Września 2009, 22:16
Fidel-F2, pewnie myślałeś, że to Ty, ale wstydziłeś się powiedzieć głośno, Fidel-F2 napisał/a | czyżby czyżyk | inny ptak
Fidel-F2 - 22 Września 2009, 22:17
illianna, przeciez powiedziałem
illianna - 22 Września 2009, 22:20
a co masz wspólnego z czyżykiem , myślałam, że ostatnio jesteś
Martva - 23 Września 2009, 08:09
Miałam straszną masę snów, części nie powiem chociaż pamiętam. A tak poza tym: ktoś chciał skrzywdzić mojego psa, natomiast później (albo wcześniej) oglądałam z moim ex meble w sklepie i była owłosiona szafa, znaczy w górnej części z lakieru wyrastała jej taka sierść jak na męskim torsie. Aua.
illianna - 23 Września 2009, 09:53
Martva napisał/a | owłosiona szafa | znasz ten wierszyk o szafie i Freudzie
"Słonimski Antolek nie uznaje Freuda,
po prostu powiada - to jakaś niedojda!!!
Śniła mi się szafa, tak sobie, od rzeczy.
A ten Freud powiada,
że to organ kobiecy.
A jeśli się we śnie ten organ zobaczy,
to się pytam Freuda:
czy to szafę znaczy?
Martva - 23 Września 2009, 10:00
O jaa...
Martva - 4 Października 2009, 12:09
Jedyny motyw z dzisiejszych snów który zapamiętałam: Sebastian U. którego wysłałam na naleśniki z białym serem na słodko, a on ich nie lubił. Ja też ich nie lubię. Nic nie rozumiem.
Moja mama powiedziała że to freudowskie, bo coś okrągłego, płaskiego i jeszcze się zwija, ale zaprawdę powiadam Wam, nie znam nic okrągłego, płaskiego co się zwija i jest freudowskie. Moja siostra rzekła 'ha, ha, piersi!' na co odparłam 'ha, ha, chyba Twoje' i umilkła.
Przepraszam Sebastiana jeśli sny o naleśnikach z białym serem naprawdę są takie wieloznaczne. Albo jeśli ich nie lubi.
shenra - 4 Października 2009, 12:13
Martva napisał/a | naleśniki z białym serem | Martva napisał/a | coś okrągłego, płaskiego i jeszcze się zwija | Martva napisał/a | i jest freudowskie | jej kobieto... teraz to interpretacje przekrzykują się w mojej głowie , ale poczekajmy na illiannę ona tu specjalistą jest
Martva - 4 Października 2009, 12:14
Ekhem, to ja już pójdę, bo jeśli to coś naprawdę dziwnego to jeszcze oberwę w rudy łeb patelnią...
|
|
|