To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Wheels of Fire

SithLady - 28 Kwietnia 2011, 16:31

Wszystkiego najlepszego!
Chal-Chenet - 28 Kwietnia 2011, 17:19

Zdrówko, Kai. :)
Agi - 28 Kwietnia 2011, 20:51

Najlepszego!
Rafał - 30 Kwietnia 2011, 23:44

No to siup, zdróweczko!
Kai - 5 Maj 2011, 20:36

Dzięki, kolejka dla wszystkich, nieco spóźniona, ale z całego serca :)

Przyjaciołom należy się słowo wyjaśnienia. Bardzo mi trudno zmusić się do zmiany rutyny i podjęcia dodatkowych obowiązków, jeszcze trudniej spełniać kaprysy osoby, którą się przez ten miesiąc opiekowałam (przykład - koniecznie czajnik lub grzałka, bo musi mieć świeżą kawę/herbatę - ostatecznie do wypisu ze szpitala grzałka pozostała w dziewiczym, nieśmiganym stanie). Połączenie pielęgniarki, pełnoetatowego pracownika i matki zsumowało się w około 48 godzinach na dobę. Chwała mojemu szefowi, który naprawdę oszczędzał mnie w pracy w tym okresie, chwała Młodemu, który w miarę możliwości był autonomiczny i cieszę się, że jakoś to wszystko pogodziłam.

Drobna refleksja - nie dam słowa powiedzieć na nasz szpital, poza może biurokracją, za to kasy chorych chętnie wysadziłabym w powietrze.

Godzilla - 5 Maj 2011, 20:40

Kai, fajnie że jesteś!
Kai - 5 Maj 2011, 20:53

Godzilla, też się cieszę :) Mam nadzieję, że to było ostatnie "odejście" z natury nie ulegam histerii, ale tym razem było mi naprawdę trudno i doceniam wszystkie przyjazne maile i sygnały. Pomogły mi przetrwać okres "bezwoli" :)
Agi - 5 Maj 2011, 21:25

Witaj w domu, Kai. :D
shenra - 5 Maj 2011, 21:45

Kai, cieszę się, że dałaś radę :D
Matrim - 5 Maj 2011, 22:31

Kai, witaj po przerwie :)
Chal-Chenet - 5 Maj 2011, 23:38

Kai, :D
Rafał - 6 Maj 2011, 07:36

No hejka :D
Kai - 6 Maj 2011, 08:15

Dzięki. Kochani, naprawdę spodziewałam się raczej "spod jakiego kamienia znowu wylazłaś?" i jest mi bardzo miło :oops: :oops: :oops:
ilcattivo13 - 6 Maj 2011, 20:10

Kai napisał/a
... naprawdę spodziewałam się raczej spod jakiego kamienia znowu wylazłaś? i jest mi bardzo miło :oops: :oops: :oops:

no to tym razem się zawiodłaś :wink: Tym razem ;P:

Witaj :D

Kai - 7 Maj 2011, 18:17

ilcattivo13, masz u mnie... COŚ % ale ciiiii :)

Próbuję się znów znaleźć w normalnym toku zdarzeń - praca, podróż, dom, gotowanie, spanie, praca... najlepiej mi wychodzi "gotowanie" zaraz potem "praca" i zastanawiam się, jak długo pociągnę na 3-4 godzinach snu.

Wstawię sobie dla pamięci, pierwszy oficjalny teledysk Valhalli :)

Valhalla (official video)

ilcattivo13 - 7 Maj 2011, 23:00

4 godziny mówisz? Ja wytrzymałem dwa lata. A potem pękłem :| Za to teraz potrafię spać 12 godzin :)

A kawałek mi się całkiem całkiem :) Gdyby wokal był mniej "wrzeszczany", a bardziej śpiewany, to bym pomyślał, że Darkseed coś nowego wypuściło :)

Statyści znalezieni na "Odpuście"? :wink:

Matrim - 7 Maj 2011, 23:11

Kai napisał/a
Wstawię sobie dla pamięci, pierwszy oficjalny teledysk Valhalli :)

Notka do teledysku napisał/a
(...)Wielkie dzięki dla Pana Jana Powałki z Galerii Elektrownia w Czeladzi (...)

No ładnie, ładnie :) I pomyśleć, że jeszcze parę lat temu mój tata na tej kopalni pracował. A teraz tu filmy, panie, kręcą :) Uznanie dla ekipy filmowej, z jednego pomieszczenia i dwudziestu metrów ulicy zrobili niezłą iluzję. Dla Zespołu osobne gratulacje :)

Kai - 8 Maj 2011, 03:50

Matrim, dzięki, toś mnie podkręcił. Jak uznaję i szanuję dokonania Młodego w Curly Heads z Dawidem Podsiadło, tak Valhalla jest zdecydowanie bliższa mojemu sercu :)

Ekipa jest niezła. Naprawdę. Szacun za CRUX.

hijo - 8 Maj 2011, 08:40

Kai, fajny ten teledysk. Zastanawiam się z której szkoły Aikido wzięli ekipę? Czy oni trenują u Grzegorza Koputa? Edit: Chodzi mi o sekcję, ktora trenuje w zespole szkół plastycznych.
Kai - 8 Maj 2011, 10:19

Zapytam, zakładam, że to nie Komura-dojo, czyli to, gdzie sama trenowałam. Nie znam ludzi :D
hijo - 8 Maj 2011, 19:54

Kai, pytałem z ciekawości, bo jest to sekcja Górnośląskiej Szkoły Aikido, w której katowickiej sekcji trenowałem.
Kai - 9 Maj 2011, 18:47

Oooo, a wiesz, mam bokeny i trochę energii do rozpuszczenia :D
hijo - 9 Maj 2011, 20:58

Kai, Też mam :) tylko z energią gorzej, ale coś z się wykrzesam :mrgreen:

A twoje młode wie, ze jest coś takiego jak Antyfest można wygrać granie jako support na soni... :twisted:

Kai - 10 Maj 2011, 18:12

Wie, ale chyba ich nie starczy na już zakontraktowany support Sabatonu i Kukiza, ale informację oczywiście przekazałam.

Młode kupiło sobie dzisiaj harmonijkę... drobiazg, 125 zł. Moje ciuchy jednak tańsze. Kto powiedział, że chłopaki taniej wychodzą?

hijo - 10 Maj 2011, 21:08

Kai napisał/a
Kto powiedział, że chłopaki taniej wychodzą?
Nie wiem, wiem jedynie, że zabawki z wiekiem co raz droższe :mrgreen:
Kai - 11 Maj 2011, 17:52

a jeszcze daj uwolnić talent to masz prze... chlapane :)

Wczoraj zmarł mój sąsiad. Bardzo zły człowiek, ale i tak żałuję. To drugi po moich Rodzicach, który odchodzi. Nigdy nie wydaję wyroków... chyba jednak mi żal.

Kai - 12 Maj 2011, 20:21

Uleje mi się trochę.
Czemu, Kochani Ludkowie, tak trudno Wam wziąć rano prysznic, użyć antyperspirantu, włożyć coś czystego na czyste ciało?
Dlaczego te )*(&*( autobusy mają wentylację przez okna wielkości szczeliny w skrzynce pocztowej?

Już nigdy nie pojadę w czasie, kiedy jeździ gimnazjum i liceum...

Godzilla - 12 Maj 2011, 21:06

Kai, bo to są pewnie te autobusy, co to miały mieć klimę ale nie dostały w ramach oszczędności.
Kai - 15 Maj 2011, 09:46

Niestety trafiłaś w sedno. Mam jeszcze teorię, że kierowcy nie włączają klimy w ramach oszczędności (choć raz miałam okazję widzieć, jak baby chciały kierowcę zeżreć za włączoną klimę, bo im WIEJE!) ale nie jest ona poparta żadnym technicznym uzasadnieniem, bo się nie znam!

Osobiście uważam, że klimatyzacja używana rozsądnie jest błogosławieństwem, a jeśli mi ktoś zaczyna przytaczać przykłady na to, ile razy ktoś się przeziębił czy coś, to znaczy, że zwyczajnie jej nie umiał używać. Jeśli jedziesz samochodem w puszce o temperaturze 20 stopni i wychodzisz z niej na upał 30 stopni to jasne, że nic dobrego z tego wyjść nie może.

Godzilla - 15 Maj 2011, 09:54

Sęk w tym, że klima bywa używana nierozsądnie. Jeśli na ulicy żar się leje z nieba a "rtęć wyłazi z termometru i chodzi po ścianie", gdy tymczasem w autobusie jest 18 stopni, to przesada.

Partner forum