Mechaniczna pomarańcza [film] - Anime
feralny por. - 24 Stycznia 2009, 14:20
Jaden Kast, to, oczywiście, rzecz gustu, ale pod względem graficznym oceniam Hellsinga bardzo nisko. Mała ilość szczegółów, nienaturalnie poruszające się postacie i kiepskie tła, sprawiły, że przez Hellsinga przebrnąłem jedynie dla zasady, tym bardziej, że nie jest to serial stary i tak niski poziom graficzny nie jest usprawiedliwiony leciwością dzieła.
Jaden Kast - 25 Stycznia 2009, 12:58
feralny por., rzeczywiście to kwestia gustu, ja po pierwsze mam pewien sentyment, bo ta kreska jest bardzo podobna do różnych 'anime' z mojego dzieciństwa ('Tygrysia Maska', 'Zorro' i inne hity z TV Polonia), a po drugie akurat taki niewyraźny, mały szczegółowy i ostry rysunek bardzo mi pasuje do konwencji serii, tej tajemniczości i mroku (np. rysunki na miarę GitS'a jakoś by mi tu nie pasowały).
Adanedhel - 4 Lutego 2009, 17:11
Cowboy Bebop (The Movie)
Pamiętam jeszcze co nieco serial i film nie jest gorszy. Co jak co, ale Cowboy... ma klimat lepszy, niż wiele milionowych produkcji Hollywood. Oglądałem z przyjemnością.
Alatar - 28 Lutego 2009, 12:58
Od poniedziałku 2-go marca na AXN Sci-Fi Captain Tsubasa (Hawk). Sentyment do dawnych czasów.
UWAGA! <fanfary> Od soboty 7-go marca na AXN Sci-Fi o 9:30 Slayers Try <jupiiiii>. Gdyby ktoś przypadkiem nagrał i umieścił dostępnie w sieci (np. YouTube) będzie wielki.
feroluce - 28 Lutego 2009, 13:54
"Ciemniejszy odcień czerni" ('Darker than black')
Rasowa fantastyka, pomysł naprawdę, jak na film oryginalny, interesujący świat przedstawiony. Jeden z lepszych seriali, jakie widziałam.
Jeśli ktoś woli fantasy to polecam "Seirei no moribito" - dobra fabuła, świat przedstawiony nie oparty (W KOŃCU!!!) na zachodniej kulturze (co Japończykom zazwyczaj wychodzi tak sobie ). Wciągnęłam jednym tchem (26 odcinków!).
Z horrorów: "Tam, gdzie płaczą cykady" (zastrzelcie - nie potrafię poprawnie zapisać oryginalnego tytułu). Regularny obłęd, a połączenie szaleństwa i słodziutkich moe-mordek - miodzio!
Easy - 13 Marca 2009, 20:57
Grobowiec świetlików zakupiony za 20 zeta.
Czuję się usatysfakcjonowany.
Sandman - 14 Marca 2009, 01:59
Easy napisał/a | Grobowiec świetlików zakupiony za 20 zeta.
Czuję się usatysfakcjonowany. |
Też dziś zakupiłem i Blue Sky jeszcze trafiłem.
corpse bride - 16 Marca 2009, 16:33
wczoraj chciałam sobie obejrzeć totoro, ale nie mogłam zgadnąć, które z japońskich literek oznaczają japoński dźwięk i angielskie napisy
shenra - 16 Marca 2009, 16:58
Ja ostatnio z lubością Saint Seyia sobie odnawiam. Poziom patetyzmu przekracza tam średnią światową, doprowadzając mnie do łez. Ale kreska jest genialna.
Zgaga - 15 Kwietnia 2009, 07:40
Hmmm... Co byście polecili lightowego z anime dla młodzieńca w wieku 10 lat. Coś w stylu Spirited Away: W Krainie Bogów. Niegłupie i bez ciągłego bicia.
feralny por. - 15 Kwietnia 2009, 08:44
Laputa
Porco Rosso
Monnoke
Z resztą każdy tytuł studia Gibli spełnia podane wymagania.
corpse bride - 15 Kwietnia 2009, 11:18
feralny odpowiedział za mnie tych tytułów jest (znanych mi) z kilkanaście, polecam totoro.
Virgo C. - 27 Maj 2009, 18:28
Vampire Hunter D
Ajj, żałuje że nie obejrzałem tego filmu jako pierwszego. Nakręcony 15 lat wcześniej niż Bloodlust zwyczajnie razi, tak pod względem wykonania jak i fabuły. W zasadzie możnaby go sprowadzić do animowanej wersji jakiegoś amerykańskiego filmu akcji klasy B. Postacie płaskie, fabuła jedynie pretekstem do pokazania kolejnych walk, a czas poświęcony na coś innego niż wzajemne pranie po pyskach to chyba nawet nie 10% filmu. Plus sympatyczna golizna (włącznie z "przypadkowym" odsłonięciem piersi) i walnięcie między oczy informacją kto był ojcem D.
Jeśli ktoś chciałby się zapoznać z przygodami tego łowcy wampirów do zdecydowanie bardziej polecam drugi film. Cena ta sama, a wrażenia znacznie lepsze.
Adashi - 27 Maj 2009, 19:11
Virgo C., weź poprawkę na to kiedy powstał pierwszy VHD i nie masakruj klasyki
Virgo C. - 27 Maj 2009, 19:16
Biorę poprawkę ale tylko w przypadku oprawy graficznej. Bo pod względem fabuły rok powstania wiele do gadania nie ma
Adashi - 27 Maj 2009, 19:25
To porównaj fabułę tej OAVki z innymi tytułami z lat '80
Aha, fakt że to produkcja typu OAV też ma poniekąd znaczenie jeśli chodzi o poziom fabuły.
Virgo C. - 27 Maj 2009, 19:34
Poleć coś w takim razie
Adashi - 27 Maj 2009, 19:46
Z łatwo dostępnych (ta sama kolekcja):
Ninja Scroll
Cyber City Oedo 808
Z tym, że to już początek lat '90
Moje wrażenia odnośnie powyższych są gdzieś w tym wątku
Co do produkcji z lat 80tych, znasz serie z kanału Polonia 1 Albo OAVkę Bubblegum Crisis
Virgo C. - 27 Maj 2009, 19:53
Nigdy nie dane mi było posiadać Polonii 1. Acz BG znam
Adashi - 27 Maj 2009, 19:58
BGC kolego Panny z BGC absolutnie rządzą
Virgo C. - 27 Maj 2009, 20:06
W ŚP Kawaii był swego czasu artykuł i pamiętam, że się zaczytywałem non stop w biografię bohaterek. Zazwyczaj w Nene, nie wiedzieć czemu
Adashi - 27 Maj 2009, 20:11
A nie w Priss?
Ano był artykuł, pamiętam.
Jakby tak IDG wydało BGC Ma być druga seria kolekcji, więc kto wie
Virgo C. - 27 Maj 2009, 20:14
Nie, Priss na drugim miejscu była
Pierwsze zawsze i wszędzie Nene'a
Adashi - 27 Maj 2009, 20:16
Virgo C., toż to prawie rorikon Nie znałem kolegi od tej strony
Virgo C. - 27 Maj 2009, 20:19
I się wydało
Ale sprawdziłem, ma 19 lat
Adashi - 27 Maj 2009, 20:30
Skoro kolega Polonii 1 nie oglądał, znaczy nie zna takich klasyków jak:
Generał Daimos
Kapitan Tsubasa aka Kapitan Jastrząb
Gigi La'Trottola
Tygrysia Maska
Yattaman
Yattodetaman
Nie mówiąc o wcześniejszej, legendarnej "Załodze G"
shenra - 27 Maj 2009, 20:33
Adashi, wybaczam Ci bycie dziobakiem małej wiary Ech Klasyka
Virgo C. - 27 Maj 2009, 20:34
Bez przesady, Tsubase to widziałem ze dwa razy całość, na TeDe bodajże
A z podanymi przez Ciebie innymi anime planuje się w wakacje zagłębić
shenra - 27 Maj 2009, 20:39
Virgo C., nie bluźnij na wielką matkę Polonię 1
Virgo C. - 27 Maj 2009, 20:40
Ke ? Dobra, mogę na chomika
@Adashi
Pewnie będą kontynuować serie, ale jakieś bliższe info to dopiero na wakacje/wrzesień będzie podane
|
|
|