Mechaniczna pomarańcza [film] - Anime
Ixolite - 15 Września 2007, 11:20
Hmm... O Bleach wielokrotnie słyszałem, ale nigdy jakoś nie miałem okazji zobaczyć, może spróbuję.
Adanedhel - 15 Września 2007, 18:41
Próbuj, próbuj. Wczorajszy odcinek rzeczywiście nie był specjalnie dobry, ale tyle dobrego o Bleach usłyszałem, że całość musi, po prostu musi, być przynajmniej bardzo dobra.
Pako - 15 Września 2007, 18:50
Ja zaś zaznajomiłem się z Bebopem - fajne bardzo. Death Notem - pierwsza klasa. Devil May Cry - w trakcie, ale świetna rzecz akcji. No i w trakcie poznawania Naruto. Ot, takie Dragonballowate fajne Ale jak smocze jajka, tak samo przegadane...
corpse bride - 15 Września 2007, 23:50
naruto leci na adult swim i mi sie nie podoba (o ile moge ocenic zerkajac na telewizor grajacy w tle).
Ixolite - 16 Września 2007, 09:16
Adanedhel napisał/a | Próbuj, próbuj. Wczorajszy odcinek rzeczywiście nie był specjalnie dobry, ale tyle dobrego o Bleach usłyszałem, że całość musi, po prostu musi, być przynajmniej bardzo dobra. |
No wczorajszy tragedia powiem szczerze, nie wytrzymałem do końca...
corpse bride - 2 Października 2007, 07:43
jestem w raju miłośników anime. a raczje w czyśćcu, raj jest w japonii. znalazłam zwiedzając tulsa state fair stoiska z azjatyckim stuffem i mają muzykę z moich ulubionych seriali, moje ulubione seriale, gadżety z moich ulubionych seriali itd.
jakby ktoś był zainteresowany, to mogę coś kupić i przywieść. pewnie i tak to zrobię i wystawię na allegro. jak coś, to pytajcie o wasze ulubione tytuły, jestem tu jeszcze tydzień.
kupiłam sobie plakaty z bleach i samurai champloo (takie z tkaniny) i zastanawiam się, czy warto wydać 74$ na zestaw 12 filmów ze studia ghibli (totoro, spirited away itd)...
Alatar - 2 Października 2007, 08:06
www.przegladanime.pl.
W dniach 12-21.X zapraszamy na PRZEGLĄD FILMÓW ANIMEWANYCH.
Bilety na seanse - 12 zł
karnety na cały przegląd - 48 zł (Zakup karnetu uprawnia do 15% rabatu na zakup całej kolekcji filmów Studia Ghibli na DVD. Liczba karnetów ograniczona)
Pierwszy w Polsce przegląd filmów ANIME ze słynnego japońskiego Studia Ghibli, założonego przez legendarnego Hayao Miyazakiego. Imprezę zainauguruje wykład Aleksandry Rudzińskiej (ze Śląskiego Klubu Fantastyki) pt.: „Manga znaczy magia. Historia i współczesność Studia Ghibli”. Przeglądowi towarzyszyć będzie wystawa mang autorstwa: Katarzyny Kary, Marzeny Suskiej oraz Piotra Oleja. W dniu inauguracji imprezy w holu Kinoteatru Rialto będzie można nabyć komiksy, gadżety oraz literaturę fachową dotyczącą Mangi i Anime.
PROGRAM PRZEGLĄDU FILMÓW ANIMEWANYCH
12 października/piątek
godz. 17.00 – Manga znaczy magia. Historia i współczesność Studia Ghibli - wykład Aleksandry Rudzińskiej ze Śląskiego Klubu Fantastyki
godz. 18.15 – Ruchomy zamek Hauru
godz. 20.30 – Nausicaa z Doliny Wiatru
13 października/sobota
godz. 18.00 – Nausicaa z Doliny Wiatru.
godz. 20.15 – Ruchomy zamek Hauru
14 października/niedziela
godz. 18.15 – Ruchomy zamek Hauru
godz. 20.30 – Nausicaa z Doliny Wiatru
16 października/wtorek
godz. 18.00 – Spirited Away: w krainie bogów.
godz. 20.15 – Mój sąsiad Totoro
17 października/środa
godz. 18.00 – Mój sąsiad Totoro.
godz. 20.00 – Spirited Away: w krainie bogów
18 października/czwartek
godz. 18.00 – Spirited Away: w krainie bogów.
godz. 20.30 – Mój sąsiad Totoro
19 października/piątek
godz. 18.00 – Opowieści z Ziemiomorza.
godz. 20.15 – Laputa – podniebny zamek
20 października/sobota
godz. 18.00 – Laputa – podniebny zamek
godz. 20.30 – Opowieści z Ziemiomorza
21 października/niedziela
godz. 18.00 – Opowieści z Ziemiomorza.
godz. 20.15 – Laputa – podniebny zamek
Współorganizatorem PRZEGLĄDU FILMÓW ANIMEWANYCH w Katowicach jest Śląski Klub Fantastyki. Tych z Państwa, którzy po naszym przeglądzie zechcą kontynuować swoją przygodę z MANGĄ i ANIME, chcieliśmy poinformować o XII Konwencie Kultury Japońskiej, który odbędzie się w dniach 20-21 października w Miejskim Domu Kultury "Szopienice" w Katowicach.
corpse bride - 2 Października 2007, 08:09
o, może powinnam kupić te płytki jednak, skoro powyższy przegląd w krk mnie ominie?
Czarny - 2 Października 2007, 08:33
Ta sama kolekcja filmów ma być wydana w Polsce chyba ze trzy pakiety po około stówę za każdy.
corpse bride - 3 Października 2007, 03:00
no właśnie... z jednej strony to niezły deal, ale pytanie brzmi, czy ja tych filmów tak bardzo potrzebuję? coraz bardziej skłaniam się ku pozytywnej odpowiedzi. będę kiedyś je mogła obejrzeć z dziećmi (dżouk).
obejrzałam ostatnio bardzo ładną serię o aniołkach: haibane się bodajże nazywała, albo nawet haibane cośtam. polecam. taka melancholijna. o winie, zaufaniu itd. bardzo dobre emocje. mały wycinek świata, aż chciało by się zobaczyć więcej. ładnie narysowana. yummy.
Czarny - 18 Października 2007, 06:27
Dobra wiadomość (za stopklatką):
Cytat | Na początku roku w Polsce pojawi się kanał o anime
Na początku przyszłego roku rozpocznie nadawanie polska wersja kanału Animax, poświęconego w całości japońskim serialom anime. Stacja należąca do Sony Pictures International dystrybuować będzie w naszym kraju HBO Polska.
- Kontent do nowego kanału pochodzić będzie pochodzić z japońskich studiów produkujących anime, które w całości zostały wykupione przez Sony - mówi serwisowi Wirtualnemedia.pl Marcin Skabara, marketing manager HBO Polska. Stacja adresowana będzie do grupy tzw. young adults, czyli ludzi po dwudziestce.
W naszej części Europy Animax nadaje już od wiosny m.in. w Czechach i na Wegrzech. Jednak w tamtych krajach stacja dzieli się czasem z adresowanym dla dzieci kanałem MiniMax, co powoduje, że jest dostępna dopiero od godz. 20.00. - W Polsce Animax będzie pełnym kanałem z ułożoną na nasz rynek ramówką - wyjaśnia nam Skabara. Nie wiadomo na razie przez ile godzin dziennie będzie nadawać.
Stacja najprawdopodobniej emitować będzie kreskówki z lektorem, choć w planach jest także specjalne okienko w oryginalnej japońskiej wersji językowej. - Będzie ono dedykowane miłośnikom japonistyki - tłumaczy Skabara. Nie będzie natomiast żadnych programów z dubbingiem - Z badań, które przeprowadziliśmy wynika, że Polacy nie są zainteresowani taką formą tłumaczenia - dodaje Skabara.
Animax ma pojawić się w pakietach cyfrowych sieci kablowych oraz na platformach cyfrowych, prawdopodobnie kontent kanału będzie w przyszłości dostępny także w telefonach komórkowych, nad takimi rozwiązaniami pracuje bowiem Sony.
HBO rozpoczęła już rozmowy z operatorami na temat włączenia kanału do ich oferty, a stacja została zaprezentowana podczas wystawy Polskiej Izby Komunikacji Elektronicznej w Zakopanem. Marcin Skabara nie ma obaw o wynik rozmów - Pracuje nad tym drużyna HBO - przekonuje i jako przykład sukcesu podaje dystrybucję kanałów AXN, również należących do Sony, które są obecne u wszystkich dużych operatorów kablowych i satelitarnych poza Aster. |
corpse bride - 18 Października 2007, 09:52
aż chce się kupić telewizor
Adanedhel - 18 Października 2007, 14:08
Zaiste bardzo miła to informacja.
corpse bride - 18 Października 2007, 16:04
Adanedhel, a jak bleach? zgaduję, że polubiłeś
Alatar - 18 Października 2007, 16:48
Adanedhel, nie Adanedhel, ja się wypowiem . Jako początkowy sceptyk stwierdzam, że podoba mi się nawet nawet. Tylko przerwali Osbournówną (mają ambicję by konkurować z MTV?)
Adanedhel - 18 Października 2007, 17:17
corpse bride, jak widać na załączonym obrazku polubiłem bardzo Co dziwne, bo właściwie nie oglądam seriali, zwłaszcza tak długich. Ale ten obejrzałem już cały i nudzę się czekając na nowe odcinki w sieci.
Koniu - 19 Października 2007, 12:31
Claymore - moim zdaniem bardzo fajna pozycja (gdyby nie to, że wszystkie to blondynki)
Samurai Champloo był rewelacyjny.
Jestem w trakcie oglądania Samurai Deeper Kyo i nie rzuca na kolana, ale miejscami przyjemnie zawiesić oko.
elam - 16 Stycznia 2008, 20:34
ja za anime tak srednio przepadam - nie podobaja mi sie te wszystkie pokemony, gadajace homiki, koty pod ksiezycem, dziewczatka w kusych spodniczkach, z wielkimi oczami i cycami... blee.
ale odkrylam wlasnie Darker than black - i ......
mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmm....
(moj nowy awatarek wlasnie z tej anime)
Iscariote - 16 Stycznia 2008, 21:06
Podzielam zdanie Elam, co do Darker Than Black.
Ostatnio próbowałem przebrnąć przez Gunslinger Girl. Nie dla mnie.
Póki co czekam na kolejną płytę z Samurajem Champloo
corpse bride - 16 Stycznia 2008, 23:17
gunslinger girl kończy się dla mnie na ładnej kresce i ślicznej muzyce. a sama wizja dziewczynek-robotów zupełnie mnie nie rusza. za to samurai... mmm...
elam - 27 Stycznia 2008, 20:23
zaczelam "Death note".
6 odcinkow i juz jestem wciagnieta na amen.
swietny scenariusz, ciekawa historia, dobra intryga kryminalna i fantastyczna :
- zdolny uczen, Light, znajduje pewnego dnia "notes smierci", upuszczony na ziemie przez jednego z Shinigami - bostw smierci. w notesie zapisano, iz ktokolwiek go znajdzie, moze powodowac smierc innych ludzi poprzez zapisanie ich imienia i nazwiska w tej ksiazeczce. Light z poczatku bierze to za owoc chorej wyobrazni jakiegos znudzonego nastolatka, ale akurat TV relacjonuje probe odbicia zakladnikow, uwiezionych przez zbieglego morderce. Light " na probe" zapisuje jego nazwisko w notesie i ...
bedzie sie dziac
corpse bride - 28 Stycznia 2008, 12:21
przypomniałaś mi, że odstawiłam death note przed wakacjami (zostało mi <5 odcinków) i muszę kiedyś dokończyć. seria, owszem, bardzo dobra, ale cynizm i zUo głownego bohatera mnie męczą psychicznie. wolę jednak serie, gdzie mogę się zidentyfikować z postacią...
Ziuta - 28 Stycznia 2008, 16:04
mientka jesteś i tyle
corpse bride - 28 Stycznia 2008, 16:10
nie sposób temu zaprzeczyć
elam - 28 Stycznia 2008, 18:57
a ja sie utozsamiam z Ryuzaki
corpse bride - 28 Stycznia 2008, 20:37
ja też się z nim utożsamiałam. mamy nawet podobne zwyczaje żywieniowe
elam - 28 Stycznia 2008, 20:56
a ja... coz, te podkrazone oczy?
edit:
juz wiem, dlaczego nie dokonczylas ogladania .... buuuuuuu
Iscariote - 8 Lutego 2008, 16:24
Jutro po 23 na AXN Sci-Fi dwa pierwsze odcinki Death Note'a. Wydarzenie na wielką skalę ( na jeszcze większą by było gdyby DN był puszczany w telewizji publicznej).
Z tego co kojarzę to AXN Sci-Fi emituje również anime Blood +
corpse bride - 8 Lutego 2008, 19:10
właśnie - elam, jak tam?
Sirroco - 8 Lutego 2008, 19:21
Po pierwsze późno,po drugie nie mam AXN'a Sci-Fi,po trzecie obejrzałem już całe w sieci.
Pomijając punkt drugi pewnie i tak bym obejrzał... Miła omiana po walkach na fikuśne miecze a la Bleach czy innych wybuchowych hokus pokus.
Ja polecam Pokemon ,zwłaszcza pierwszą serie i Ligę Pomarańczową.
Już dawniej kiedy to oglądałem było strasznie infantylne ale w tym właśnie tkwi siła tej serii.
No i jeszcze Ergo Proxy,też ma coś w sobie takiego że zwraca uwagę a i pośmiac się można,zwłaszcza jak dotrzecie do "teleturnieju" czy zobaczycie Pino.
|
|
|