Mechaniczna pomarańcza [film] - Anime
Adashi - 9 Maj 2007, 09:00
Ja też czekam na ekranizację Ziemiomorza w wersji anime. Info tutaj
Szara opończa - 9 Maj 2007, 09:36
ja jade z Fantastic children teraz
dla mnie bomba
Adashi - 11 Maj 2007, 11:31
Ixolite w wątku Znalezione w Sieci. napisał/a | http://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=56287
polecam! |
Kishin Heidan mi się przypomniał, ach Ktoś kojarzy? To podobno było na podstawie powieści, może by tak ktoś wydał u nas, co
corpse bride - 9 Czerwca 2007, 00:30
a ja zaczęłam oglądać death note i zapowiada się dobrze - mam nadzieję, że się nie zawiodę, jak to czasem bywa, kiedy słyszę o czymś same dobre rzeczy.
Iscariote - 9 Czerwca 2007, 05:47
Jest 37 odcinków. Tak do 25 jest super, a dalej to już trzeba być fanem serii, bo pokomplikowane się wszystko robi.
corpse bride - 9 Czerwca 2007, 10:10
zobaczę czy zostanę fanem serii na razie mi się podoba, ale to dopiero początek.
a co jest złego w tym, że pokomplikowane?
Iscariote - 9 Czerwca 2007, 14:10
A jak ci napiszę, o co mi dokładnie chodzi to ci całą zabawę popsuję. Uwierz mi.
Pankracy - 12 Czerwca 2007, 16:53
Hmmm Furi Kuri - wspaniały chory klimat, i pani co bassem po głowie bije. Death Note - za oryginalność.. i klimat (pomijając co niektóre odcinki)... Darker than Black - zapowiada sie ciekawie. Cowboy Bebop - klasyk.. Samurai Champloo - choć początkowo soundtrack mnie odstraszał(japoński hiphop/rap)
Iscariote - 12 Czerwca 2007, 17:55
Pankracy napisał/a | Furi Kuri - wspaniały chory klimat, |
Widziałem jeden odcinek. Fakt - chore na maksa
Pankracy napisał/a | Darker than Black - zapowiada sie ciekawie |
Też jeden i też uważam, że zapowiada się ciekawie. Ogólnie jak się zastanowić to Japończycy mają dużo świetnych pomysłów, a niektórych nie dałoby się pokazać filmowo. W Anime wszystko jest możliwe
corpse bride - 13 Czerwca 2007, 09:04
Pankracy napisał/a | Samurai Champloo - choć początkowo soundtrack mnie odstraszał(japoński hiphop/rap) |
hmmm... ja bym tego nie nazwała hiphopem/rapem (nie licząc paru kawałków), ale ja się na muzyce nie znam. i baaaardzo mi się soundtrack ten podobał, mam wszystkie 4 płytki z nim i świetnie się tego słucha jako całości - takie nastrojowe plumkanie. a ta piosenka, która sobie leci kiedy mugen jest na granicy - wymiata. podobno to jakaś stara okinawska pieśń. i nie ma jej na soundtrackach nie wiedzieć czemu.
Pankracy - 13 Czerwca 2007, 13:57
Co do Samurai Champloo, fakt muszę sprostować.. mówiąc soundtrack miałem na myśli głównie opening... A po obejrzeniu paru odcinków (jakoś na 14 skończyłem ostatnio) jestem pewien że soundtrack z anime muszę dostać ^___^ ... Bajerancki jest.
Wczoraj wieczorkiem obejrzałem pierwszy odcinek Welcome to N.H.K i jestem wniebowzięty. Już pierwsze minuty anime pokazują że to będzie coś( szalona wizja studenta). Gorąco polecam.. szczególnie fanom różnych konspiracji, Otaku itp.
corpse bride - 13 Czerwca 2007, 15:49
to się cieszę, że też ci się podoba i już rozumiem, o co chodzi - ta piosenka początkowa faktycznie może się podobać albo nie
Adashi - 26 Czerwca 2007, 22:07
Klikomania bywa pożyteczna; siedzę przed tv, klikam namiętnie, przeskakuję z kanału na kanał, aż tu nagle TVP Kultura i 2 odcinki Cowboy Bebop - jak miło Właśnie się skończyły.
corpse bride - 27 Czerwca 2007, 03:00
co trzeba zrobić, żeby mieć tvp kultura???
iscariote - chyba zostanę fanem serii, obejrzałam już więcej niż 25 odcinków death note i nadal mi się podoba. szkoda, że nie mam teraz czasu i trochę utknęłam...
Iscariote - 27 Czerwca 2007, 04:24
corpse bride, gratuluję. Mnie został jeden... ostatni.. a wyjeżdżam i go nie zobaczę I dopiero za 2 miesiące się dowiem co i jak... eh.
A TVP Kultura to chyba odpłatnie w jakimś pakiecie jest. Znaczy się bez kablówki nic z tego A też słyszałem, że ciekawe rzeczy tam puszczają.
Ixolite - 27 Czerwca 2007, 08:07
W UPC w Warszawie jest TVP Kultura.
Adanedhel - 27 Czerwca 2007, 09:16
Adashi, Cowboya to oni pokazywali już z rok temu, jak startowali. Pamiętam jeszcze Mogliby coś innego pokazać. Może "Full Metal Alchemist". Ponoć jest świetne
Ixolite - 27 Czerwca 2007, 09:53
O, właśnie, do Full Metal Alchemist się od paru lat przymierzam i jeszcze mi się nie udało obejrzeć.
corpse bride - 27 Czerwca 2007, 10:09
full metal alchemist jest superspoko. słyszałam ostatnio (chyba z tej okazji, że tvp kultura właśnie to nadawała), że jest wersja filmowa będąca kontynuacją serialu. widział ktoś???
co do kupowania kablówki dla 1 programu, to chyba jednak podziękuję. dziwne, że to niby publiczna telewizja, a nie jest dostępna wszystkim teoretycznym płatnikom abonamentu...
Adashi - 27 Czerwca 2007, 10:16
Adanedhel, wiesz ja mało ostatnio oglądam tv, to nie wiedziałem...
corpse bride, TVP Kultura jest dostępna na Cyfrowym Polsacie np, pewnie w Cyfrze też, podejrzewam.
W każdym razie wczoraj były dwa pierwsze odcinki Cowboya. Zabłąkany pies wymiata!
Adanedhel - 27 Czerwca 2007, 10:18
Adashi, a czy ja Ci coś wytykam? Mówię tylko, że już było, i że chciałbym coś innego
Ixolite - 27 Czerwca 2007, 10:38
corpse bride napisał/a | co do kupowania kablówki dla 1 programu, to chyba jednak podziękuję. dziwne, że to niby publiczna telewizja, a nie jest dostępna wszystkim teoretycznym płatnikom abonamentu... |
Przeca przez pierwszych kilka miesięcy TVP Kultura nie była praktycznie nigdzie dostępna, bo TVP sobie zażyczyła takich opłat od operatorów, że wszyscy powiedzieli TVP żeby poszła do lasu...
dzejes - 27 Czerwca 2007, 10:39
Kultura kulturą, ale biznes is biznes.
A tak w ogóle to bardzo fajna stacja. Gdyby tylko [ontop mode on] mniej tych ^&$#^# bajek puszczali!
corpse bride - 27 Czerwca 2007, 11:04
dzejes - sam jestes ^&$#^#
dzejes - 27 Czerwca 2007, 11:23
corpse bride napisał/a | dzejes - sam jestes ^&$#^# |
Zawsze się czerwienię, gdy piękne kobiety prawią mi komplementy.
Czarny - 1 Sierpnia 2007, 12:44
Wczoraj przypadkiem natrafiłem na film anime. Po obejrzeniu Moncka na TVN-ie robiłem rundkę po kanałach, patrzę a tu na Hyperze leci jakiś film anime i nie kończy się o 21:00 (tak dzieje się zazwyczaj bo puszczają jakieś seriale). Pooglądałem ze 40 minut, ale sen mnie zmorzył, jakiś zmęczony byłem. Dziś sprawdziłem na stronie Hypera, że był to Origin: Spirit of the Past. Jeśli kogoś to interesi, to powtórka ma być 13.08 o 21:30. Tym razem obejrzę cały (albo se nagram jakby było coś w trakcie). Howgh!
Pako - 1 Sierpnia 2007, 12:55
corpse bride napisał/a | full metal alchemist jest superspoko. słyszałam ostatnio (chyba z tej okazji, że tvp kultura właśnie to nadawała), że jest wersja filmowa będąca kontynuacją serialu. widział ktoś??? |
Cóż... czasu trochę minęło, ale w trakcie sesji rzadziej dokładnie przeczesywałem forum
Ano, po całym serialu, zakończonym tak jakoś, żeby prawdziwie zakończony nie był, powstał pełnometrażowy film, będący ostatecznym zakończeniem akcji animca. jako, że cały animiec jest pierwszorzędny, film też z tego co pamiętam wiele mu nie ustępował, nieźle kończy fabułę.
Zaś co do Cowboya - świetna rzecz, cholernie przyjemnie się ogląda Chociaż ja mam chętkę na coś w stylu Elfen Lied... to było coś..
Adanedhel - 14 Września 2007, 11:40
Dowiedziałem się dopiero dzisiaj. Hyper jest niezastąpiony - od jakiegoś czasu, a konkretnie od środy, nadają "Bleach". Dzisiaj już trzeci odcinek...
Alatar - 14 Września 2007, 19:41
Podoba Ci się? Bo dla mnie jak na razie, nic specjalnego.
corpse bride - 15 Września 2007, 07:06
mnie poczatek bleacha nie zachwycił. ale później bardzo mi się podobało. jestem teraz na około 70tym odcinku. tzn tam się zatrzymałam. gdzieś od tego momentu zaczynają się nowe wątki, wcześniejsze zostają ładnie domknięte.
edit:
nie wiem, czy zauważyliście, że ta dziewczynka wywijająca szparagą znaczy się porem w takt niekończacej się melodii jest z 2 odcinka bleacha właśnie.
|
|
|