To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Grzegorz Drukarczyk

hrabek - 14 Grudnia 2011, 10:00

Tutaj link: http://robertjszmidt.pl/node/265

Jak ktoś wie coś więcej, to ja bardzo chętnie też się dowiem.

Agi - 14 Grudnia 2011, 10:03

Może xan-4 lub mawete tu zajarzą i wyjaśnią, bo jakiś szum informacyjny powstał.
Witchma - 14 Grudnia 2011, 10:10

Z tego, co ja wiem, powieści będą powieściowe (tak będą wyglądały, w środku nie będzie nic innego), a tylko wydawane będą jako czasopismo (choć pewnie nie w jakichś ściśle określonych odstępach czasowych). Kolejne dwa "numery" czasopisma SF to "Przybysze z ciemności" i "Księżyc prawdopodobieństwa", o czym xan pisał na blogu na stronie wydawnictwa.
Kruk Siwy - 14 Grudnia 2011, 10:11

Spójrzcie na okładkę.
Książki będą się ukazywać jako czasopismo by ominąć zachłannych pośredników. Inaczej mówiąc będą dystrybuoowane głównie przez sieć kiosków. Forma i treść będą jak najbardziej książkowa.
Tylko Pufciko ze względu na swą specyfikę jest inny.

Edit. Witchma była szybsza.

xan4 - 14 Grudnia 2011, 10:55

Dokładnie taki jest pomysł, co z tego wyjdzie, zobaczymy. Może nie sieć kiosków, jak pisze Kruk, ale bardziej saloniki prasowe, oprócz tego oczywiście księgarnie internetowe, większe stacjonarne księgarnie, sieci też jak się uda dogadać.

W środku będzie tylko powieść, nie więcej, no, może oprócz wstępniaka NURSa, fragmentów następnych powieści itp reklamowych rzeczy.
Będzie to w formacie i czcionce F&SF. Możecie więc sobie to wyobrazić jak to będzie wyglądało.

Dopinamy ostatnie dokumenty, dostaniemy Indeks i puszczamy do drukarni, bo książka czeka już od dawna.

G. Drukarczyk - 14 Grudnia 2011, 10:58

Witchma napisał/a
Z tego, co ja wiem, powieści będą powieściowe (tak będą wyglądały, w środku nie będzie nic innego), a tylko wydawane będą jako czasopismo (choć pewnie nie w jakichś ściśle określonych odstępach czasowych). Kolejne dwa numery czasopisma SF to Przybysze z ciemności i Księżyc prawdopodobieństwa, o czym xan pisał na blogu na stronie wydawnictwa.

Też takie miałem info, dlatego Hrabek trochę mnie zaskoczył :) Swoją drogą Robert mógłby napisać, że jako Naczelny (sic!) po prostu zajmuje się doborem powieści do druku i to by rozwiało wszelkie spekulacje :) Drugą fajną informacją byłoby zwyczajne podanie wymiarów książki i liczby stron.
No, ale Nowe prawie zawsze rodzi się w bólach :) Trzeba cierpliwie zaczekać :)

hrabek - 14 Grudnia 2011, 11:06

No właśnie, przepraszam za zamieszanie, ale sami widzicie, jak niedopowiedziany był wpis Nursa na blogu.
mawete - 28 Grudnia 2011, 19:47

Ruszyła maszyna po szynach ospale...
G. Drukarczyk - 12 Stycznia 2012, 10:40

mawete napisał/a
Ruszyła maszyna po szynach ospale...

mawete, jak ospale ta maszyna rusza? Czy chociaż od 28 grudnia zrobiła: "para buch..." i kiedy ewentualnie: "koła w ruch"? :D

G. Drukarczyk - 12 Stycznia 2012, 23:11

:twisted: tak pytam, bo brak odpowiedzi... Zalano do tego parowozu wydawniczego już wodę, czy jeszcze szukają węża? :) Pytam bo jesteś wg Wydawcy odpowiedzialny za kontakt :D i info :D
xan4 - 13 Stycznia 2012, 08:04

Kolejna magiczna data to 30 stycznia 2012 i z tego co widzę, to wreszcie zamykamy wszelkie papierki i tym razem premiera odbędzie się w wyznaczonym terminie.
Witchma - 13 Stycznia 2012, 08:15

xan4 napisał/a
wreszcie zamykamy wszelkie papierki

Uff!

G. Drukarczyk - 14 Stycznia 2012, 02:29

Witchma napisał/a
xan4 napisał/a
wreszcie zamykamy wszelkie papierki

Uff!

Ja też uff... Choć pamiętam grudzień w początkach jako zapowiedź... :D :D :D Ogólnie nie, żebym czekał na wydanie, bo ja już tę powieść przeczytałem... :twisted: ale ktoś już przedpłacił, ktoś inny czeka, a jeszcze ktoś inny obiecał na prezent... Mi jest głupio, a nie jestem winny :) Warto, Wydawco, pamiętać o złotej zasadzie reklamy: " uprzedzaj zanim zaczną Cię pytać z pretensjami..." Czasem lepiej zaczekać niż wku.....ać potencjalnych Klientów :)

Kruk Siwy - 14 Stycznia 2012, 11:12

Stary, masz kurdesz rację. Ale... mail wydawcy przestał działać? Trza było skubać bez litości!
G. Drukarczyk - 15 Stycznia 2012, 23:37

Kruk Siwy napisał/a
Stary, masz kurdesz rację. Ale... mail wydawcy przestał działać? Trza było skubać bez litości!

:D nie piszę o sobie :) A zdecydowana większość czekających na książkę nie ma maila do Wydawcy :) Ja wiem, że powieść wyjdzie, prędzej czy później, chciałem tylko zwrócić uwagę na tak elementarny aspekt jak uprzedzanie potencjalnych Klientów o zmianach terminów - z jakimś tam uzasadnieniem :) Jak ktoś zaprosił Klientów do sklepu po dany produkt w określonym czasie to raczej nie powinien chować się za ladą przed ludźmi oglądającymi puste półki :) No, ale może czasy tak się zmieniły, że nie mam racji... :(

ilcattivo13 - 16 Stycznia 2012, 17:05

G. Drukarczyk - mnie się wydaje, że po prostu ktoś miał za dużo na głowie i stąd ten brak wiadomości (i pewnie też częściowo poślizg). Trzeba wziąć pod uwagę, że to dopiero początki przedsięwzięcia, a w takich momentach zawsze panuje najgorszy bałagan. Z czasem się uspokoi i pewnie następna Twoja książka ukaże się z miesiąc przed czasem :wink:
mawete - 16 Stycznia 2012, 17:42

Poślizg jest z powodów formalnych, które zupełnie od nas nie są zależne. Sądzę, że o tym wiesz. Przykro mi.
e-mail do wydawcy, dla wszystkich chętnych biuro@wydawnictwo-almaz.pl
Grzegorz mamy do siebie kilka ulic, może szybciej będzie siąść przy kawie i porozmawiać?

mawete - 17 Stycznia 2012, 12:47

Grzegorz, wg dzisiejszych informacji książka 30.01.2012r. Powinna być fizycznie do kupienia.
Pozdrawiam

mBiko - 17 Stycznia 2012, 21:19

mawete napisał/a
wg dzisiejszych informacji książka 30.01.2012r. Powinna być fizycznie do kupienia.

Tylko w wydawnictwie, czy jeszcze gdzieś?

mawete - 18 Stycznia 2012, 09:27

W wydawnictwie powinna być ok. 23-24go, 30go powinna być ogólnodostępna
mBiko - 18 Stycznia 2012, 22:29

Dzięki.
makpfi - 20 Stycznia 2012, 17:08

A ja szukam SF już od grudnia, zgodnie z zapowiedziami, po wszystkich książkach i księgarniach, a nie pomyślałem że może być poślizg.

No dobra, poczekam jeszcze chwilę.

mawete - 23 Stycznia 2012, 16:17

makpfi, to niestety kilka dni jeszcze poczekasz :(
Problem z dystrybucji przeniósł się na drukarnię (terminy) 6.02.12 - wybaczcie.

G. Drukarczyk - 31 Stycznia 2012, 23:49

mawete napisał/a
makpfi, to niestety kilka dni jeszcze poczekasz :(
Problem z dystrybucji przeniósł się na drukarnię (terminy) 6.02.12 - wybaczcie.

:D jak tam, luty czy marzec :D a może... A może lipiec?... A może zapowiadany grudzień? Ale rok później? :D
Milo, że Pufcio wyszedł poza kurtynę Pufcia, ale może dwa słowa na stronie Almaz o tym co next?... I kiedy... I po co... :)

mawete - 31 Stycznia 2012, 23:56

Grzegorz, doskonale wiesz, że muszę być uprzejmy :) . Wiesz też, że książka jest w drukarni (zakładam, że zapytałeś mailem).
Agi - 6 Lutego 2012, 11:30

Premiera została ogłoszona na 10 lutego.
Chal-Chenet - 6 Lutego 2012, 11:49

Świetnie!

I jeszcze pytanie mam małe, nie chce mi się grzebać po poprzednich stronach... Do kupienia będzie w księgarniach? Kioskach?

mawete - 10 Lutego 2012, 09:34

Mam dobrą wiadomość, a właściwie dwie.
1. Pierwsze 100 szt. "Bogowie są śmiertelni" kupionych w naszym sklepie będzie z autografem Grzegorza.
2. Wszyscy którzy już zamówili lub zamówią do 17.02.2012 r. otrzymają imienny autograf.

a to dołożę jeszcze trzecią ;)

3. W sklepie jest promocja 25% - ale się niedługo skończy.

Zapraszam :)

Witchma - 10 Lutego 2012, 10:16

Normalnie aż się skusiłam :D
hrabek - 10 Lutego 2012, 10:18

Ja się skusiłem dawno temu. Bardzo mnie cieszy, że moje dawne skuszenie zostanie teraz nagrodzone imiennym autografem. No chyba, że było to tak dawno, że redakcja dawno już za tamtą kasę pizzę kupiła i o mnie zapomniała ;)

Partner forum