To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Najnowszy numer - Numer 16 - 19 lutego 2007

NURS - 12 Lutego 2007, 12:06

1,7 count, masz racje, można to odjąć, ale i tak zostaje całkiem pokaźna suma. Co przy burdlu panujacym na poczcie i mozliwosci zgubienia przesyłki czyni rzecz mocno wątpliwą.
Adashi - 12 Lutego 2007, 12:16

Adanedhel napisał/a
No, Adashi, gratulacje. Może i trochę później niż od reszty, ale mam nadzieję że się nie obrazisz :wink: :mrgreen: Czekam z niecierpliwością.

Dzięki, stary! Obrazić, no co Ty?! Pozdrawiam. :)

hrabek - 12 Lutego 2007, 12:17

True, true. Z tegoz powodu stwierdzilem, ze dam sobie spokoj. Wole raz w miesiacu przyjechac po paczke do domu. Tym bardziej, ze szykuja mi sie podroze pociagami, wiec (co sprawdzilem empirycznie) w jedna strone spokojnie jeden numer sie machnie i jeszcze zostaje czasu na spora czesc ksiazki. Takze wychodzi sie z pociagu, idzie do domu i juz mozna punkty rozdawac.
Szenute - 12 Lutego 2007, 14:21

Interesujacy numer się zapowiada.
A ja jeszcze poprzedniego nie skończyłem :oops: trzeba się pośpieszyć :D

NURS - 12 Lutego 2007, 14:43

I oddać głos, zdecydowanie.
Dunadan - 12 Lutego 2007, 18:07

O zapowiada się świetny numer!
Aha napisałeś NURSie że Dawid Juraszek pokaże TRZECIĄ odsłonę opowiadań z chińskim skrybą... ja widziałem tylko jeden tekst, gdzie reszta?...

NURS - 12 Lutego 2007, 19:20

W konkurencji :-)
Dunadan - 12 Lutego 2007, 20:04

już wiem :-) dzięki.
Anko - 13 Lutego 2007, 00:26
Temat postu: Re: Numer 16 - 19 lutego 2007
NURS napisał/a
Na początek tekst Pawła Ciećwierza, autora, który bywał już gościem na naszych łamach, a lada moment będziecie mogli znaleźć w księgarniach jego książkę o wampirach. Rasa to klasyczne SF
Ostatnio miałam przyjemność czytać opowiadanie fantasy tego autora - i żeby nie tekst Agi, toby był punkt. :P Widzę teraz, że to autor wszechstronny: fantasy, wampiry, SF... :bravo
NURS napisał/a
- oto odległa planetoida górnicza,
Mam tylko nadzieję, że nie będę mieć deja vu po tych świetnych lokacjach w opowiadaniach Savikola. :)
NURS napisał/a
Rafał Dębski, znany ze znakomitych tekstów fantasy, tym razem pokaże wam stary, dobry realizm fantastyczny. Kura to opowiadanie napisane językiem bogatym, wręcz wykwintnym, wprost wyjętym z Czechowa (mnie kojarzy się także z Mistrzem i Małgorzatą Bułhakowa), językiem, jakiego dzisiaj ze świecą szukać.
Już się zaczynam bać, że to za mundre dla mnie byndzie... :|
(Na szczęście SFFH nie czytają sami tacy, jak ja. ;P: )
NURS napisał/a
Dawid Juraszek kontynuuje podróż przez magiczne Chiny.
Sądząc po zapowiedziach, będzie to dla mnie chyba faworyt numeru. :mrgreen:
NURS napisał/a
Na koniec debiut numeru – Adam Szymanowski i klasyczna cyberpunkowa wizja przyszłości. (...) Solidna porcja gatunku, który bardzo rzadko gości na naszych łamach.
Rzadko, ale przecież to się może zmienić - przecież chyba nie skończy się na publikacji jednego tekstu? :twisted:
NURS napisał/a
Felietony w komplecie, niestety Max nie zdażył z Nikityczem, dostałem do dzisiaj, kiedy numer jest już w drukarni. ORP Dzik, będzie za miesiąc,
A JARL :?: :!:
NURS napisał/a
17-18 to weekend, więc do kiosków powinnismy trafić najpóźniej w poniedziałek.
Przywieziesz na Pszczykon? :oops: :roll: Ładnie prosimy?
MrMorgenstern - 13 Lutego 2007, 09:49

Zapowiada się ciekawie.

Gratulacje, Adashi! :D

Adashi - 13 Lutego 2007, 10:08

MrMorgenstern, dzięki!!!
Rafał - 13 Lutego 2007, 10:28

Cóż, mam zobowiązania wobec autorów-forumowiczów - coś tam obiecałem. Poszukam lupy i dziury w całym :wink: Bójcie się :twisted:
RD - 13 Lutego 2007, 11:15

Fidel-F2 napisał/a
najbardziej ciekawi mnie ten język Dębskiego

Cóż... jak się kiedyś spotkamy, mogę pokazać w całej okazałości :mrgreen: :D :mrgreen: . Choć dla niektórych może to trącić perwersją...

Nyala - 13 Lutego 2007, 13:47

Czemu od razu perwersja? Ot, trzeba po prostu kompletować nowe doświadczenia. ;)
RD - 13 Lutego 2007, 14:12

No wiesz... Jak jeden dorosły facet jest ciekaw języka drugiego dorosłego faceta, a ten drugi deklaruje ochotę udostępnienia owego narządu do oglądu, to nawet jeśli obaj są zdeklarowanymi hetero, trąci to odrobinkę perwersją :D . Ale zgadzam się co do kompletowania nowych doświadczeń. I kontemplowania ich.
Fidel-F2 - 13 Lutego 2007, 19:18

a trzeci ten język zachwala
NURS - 13 Lutego 2007, 19:28

Księdzu zawsze sutkanny na myśli...
Aga - 14 Lutego 2007, 23:29

No, numer zapowiada się pięknie :D
Adashi, jeszcze raz gratulacje! (Bo raz już chyba gratulowałam ;) )

Adashi - 15 Lutego 2007, 08:50

Aga, nie wiem, zaraz sprawdzę w organizerze :wink: ;P:
A poważnie to - DZIĘKI! :)

Fidel-F2 - 15 Lutego 2007, 09:05

jutro 16, czyli pierwsza data graniczna, NURSie, proszę o komentarz
Gustaw G.Garuga - 15 Lutego 2007, 11:37

Nie nie, Fidelu, to numer jest 16, a wyjść ma 19 :D
Adashi - 15 Lutego 2007, 11:38

Gustaw, magicznie mógłby wyjść 16 już nawet :D
Gustaw G.Garuga - 15 Lutego 2007, 11:43

Ja w ogóle uważam, że powinien wychodzić jak nie na początku miesiąca, to w połowie ;P:
Godzilla - 15 Lutego 2007, 11:43

:roll: To by były prawdziwe czary.
Adashi - 15 Lutego 2007, 11:44

it's a kind of magic, hehe :mrgreen:
Fidel-F2 - 15 Lutego 2007, 11:59

Gustaw G.Garuga, cholera zawsze sie nabieram
Dunadan - 15 Lutego 2007, 12:27

ja miałem ten sam problem :roll:
hrabek - 15 Lutego 2007, 12:56

Mnie juz miesiac temu Gustaw naprostowal, wiec teraz bylem uczulony :)
Gustaw G.Garuga - 15 Lutego 2007, 14:28

Taka już moja r/dola.
hrabek - 15 Lutego 2007, 14:33

No, do konca roku wszyscy juz powinni wiedziec, kiedy dokladnie wychodzi nowy numer.
Mnie zastanawia co innego, poprzednio byly 3 dni roznicy miedzy numerem pisma i data wyjscia i teraz tez sa. Czy to znaczy, ze numeru 17 bedziemy sie spodziewac 20?

Partner forum