Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Dębski
RD - 31 Marca 2011, 16:36
Ale co ja poradzę, że się ich wszystkich brzydzę?... I to w stopniu bodaj jednakowym...
Hubert - 31 Marca 2011, 16:40
+1
NURS - 31 Marca 2011, 16:57
Mimo wszystko są też gorsi wśród równiejszych.
ale generalnie +2
Hubert - 31 Marca 2011, 21:51
NURS, nie bądźmy małostkowi. Jak wszyscy to wszyscy.
RD - 31 Marca 2011, 22:25
O!
NURS - 1 Kwietnia 2011, 08:31
Gdzie można kupic tuzin szachidek ze zniżką dla emerytów?
dalambert - 1 Kwietnia 2011, 08:46
NURS napisał/a | Gdzie można kupic tuzin szachidek ze zniżką dla emerytów? |
Jak już Pustynne Słonko Libii wraz z rodziną utłuką, to ten harem jego ochroniarek moze być bezrobotny.
Ogłoś oferte , JUZ TERAZ
Jak będziesz pierwszy to pewnie dostaniesz rabat
NURS - 1 Kwietnia 2011, 08:51
A na cholerę mi całe miasto? I to jeszcze w tak zapalnym regionie?
dalambert - 1 Kwietnia 2011, 08:53
NURS, Lale na szachidki tyż sie nadadzą, jeno za paski będziesz musiał zapłacic
NURS - 1 Kwietnia 2011, 08:55
Ale powiedz ty mi, na cholerę mi stolica Maroka?
dalambert - 1 Kwietnia 2011, 09:03
NURS, miasta ładne, a i meczet ogromny, a nowoczesny Jego Wysokość postawił, będziesz się miał gdzie przed tym żeńskim personelem ukryć, jak ci co nie wyjdzie
NURS - 1 Kwietnia 2011, 09:40
E, tam, ja lubię rozrywkę, zwłaszcza w masowym wydaniu. Ale nie zaśmiecjamy tematu temu autoru.
dalambert - 1 Kwietnia 2011, 09:42
NURS, to Ty wołałeś o szachidki -
a Łałtoru nie samym gwiazdozbiorem kata żyje , ale Ok
shenra - 1 Kwietnia 2011, 10:34
A ja już prawie w połowie Serca teściowej. Jak na razie motyw Śpiącej Królewny mi się najbardziej podobał
Rafał - 3 Kwietnia 2011, 01:28
RD, a wybierasz się na EFHA? Bo jak tak, to chyba będą musiał się ogolić no i w końcu Elka zgwa..., zmole...., no, przekonać skutecznie (skurczybyk abstynentuje ) co by się w końcu na nasze forum zapisał, a już kilka lat mi się miga, łobuz jeden.
RD - 3 Kwietnia 2011, 10:07
Nie wybieram się, niestety.
shenra - 21 Kwietnia 2011, 20:55
Ha! Skończyłam wreszcie Serce Teściowej. Generalnie uśmiałam się jak norka, a niektóre "wstawki" w kilku opowiadaniach, prawie spowodowały, że szukałam terminu do dentysty - po nowy zgryz Z całości tylko jedno mnie nie chwyciło Najs
Witchma - 23 Kwietnia 2011, 09:48
Niestety muszę podtrzymać swoje zdanie o Wilkozakach. Jest to książka zła. Tfu! Ona jest najgorsza z możliwych. Weźmie się taką niechcący do ręki, otworzy na pierwszej stronie, rzuci niewinnie okiem na pierwsze zdanie i od razu zaczyna człowieka wszystko wkur… zać. To, że autobus jedzie za krótko i trzeba wysiadać. To, że urzędnicy w ZUS-ie wykazują się nadmierną sprawnością w załatwianiu petentów i w kolejce czeka się dziesięć minut, a nie choćby pół godziny. To, że szefowa upiera się przy dotrzymywaniu terminów. Zgroza. A z każdą stroną jest tylko gorzej… gdzieś w połowie wyrastają czytelnikowi prawdziwie wilcze kły, które obnaża, gdy tylko ktoś próbuje zakłócić lekturę.
A tak zupełnie serio, to bardzo podobało mi się, z jaką dbałością o szczegóły przedstawiłeś ten świat - wszystko jest poukładane i wydaje się być na swoim miejscu. Odmienność Wilków (i dwoistość ich natury) podkreślana jest na każdym kroku. Co ciekawe (choć może to tylko moje odczucie) uniknąłeś jakichkolwiek osądów i moralizatorstwa - przedstawiłeś racje obu stron i wnioski zostawiłeś czytelnikom (a co oni z tym zrobi, ich sprawa).
To kiedy ciąg dalszy?
Hubert - 23 Kwietnia 2011, 10:02
Witchma, +1
RD - 23 Kwietnia 2011, 11:48
Dzięki za opinie
shenraA które Cię nie chwyciło, możesz powiedzieć? Zwyczajnie po ludzku jestem ciekaw
Ciąg dalszy Wilkozaków będzie, kiedy tylko się uporam z bieżącymi i zaległymi zobowiązaniami. Niestety, zrobil mi się kilkumiesięczny poślizg... Ale może to i lepiej, bo przez ten czas nieco zmieniła mi się koncepcja paru rozwiązań fabularnych.
A skoro już się pojawiłem we własnym wątku, życzę wszystkim zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka i dyngusa na miarę oczekiwań
shenra - 23 Kwietnia 2011, 11:50
RD napisał/a | Zwyczajnie po ludzku jestem ciekaw | Festung Oels zmęczył mnie w połowie i nie byłam w stanie doczytać do końca.
RD napisał/a | A skoro już się pojawiłem we własnym wątku, życzę wszystkim zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka i dyngusa na miarę oczekiwań | Tobie również, cobyście tych jajec mieczykami nie kroili
Agi - 23 Kwietnia 2011, 13:43
Witchma napisał/a | Co ciekawe (choć może to tylko moje odczucie) uniknąłeś jakichkolwiek osądów i moralizatorstwa - przedstawiłeś racje obu stron i wnioski zostawiłeś czytelnikom (a co oni z tym zrobi, ich sprawa).
|
Witchma, to nie tylko Twoje odczucie, gdzieś wyżej o tym pisałam.
W Wilkach i orłach też tak jest, a tematyka równie trudna, co stosunki na Ukrainie.
Rafał wszystkiego najlepszego. Wesołych Świąt!
NURS - 7 Czerwca 2011, 10:32
Łubudubu, łubudubu, nie nam żyje, prezes naszego klubu,
Niech żyje nam...
To śpiewałem ja NURS, autor trzeciej klasy
Witchma - 7 Czerwca 2011, 10:38
Ja może lepiej nie będę śpiewać, tylko po prostu złożę życzenia wszystkiego, co najlepsze
Matrim - 7 Czerwca 2011, 10:51
Stooo laaat! Stooo laaat!
Taselchof - 7 Czerwca 2011, 10:58
Sukcesów w życiu i kolejnych świetnych książek
dalambert - 7 Czerwca 2011, 10:59
Sto lat ! STO LAT Niech żyje , ŻYJE NAM
xan4 - 7 Czerwca 2011, 11:00
Wszystkiego dobrego
shenra - 7 Czerwca 2011, 11:07
Wsiego przechomiczego i mnóstwa zakręconych pomysłów
Agi - 7 Czerwca 2011, 11:42
Wszystkiego najlepszego literacko i osobiście.
I żeby forum zaczęło wreszcie wpuszczać.
|
|
|