To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Dębski

RD - 31 Marca 2011, 16:36

Ale co ja poradzę, że się ich wszystkich brzydzę?... I to w stopniu bodaj jednakowym... :twisted:
Hubert - 31 Marca 2011, 16:40

+1
NURS - 31 Marca 2011, 16:57

Mimo wszystko są też gorsi wśród równiejszych. :evil:
ale generalnie +2

Hubert - 31 Marca 2011, 21:51

NURS, nie bądźmy małostkowi. Jak wszyscy to wszyscy. :mrgreen:
RD - 31 Marca 2011, 22:25

O!
NURS - 1 Kwietnia 2011, 08:31

Gdzie można kupic tuzin szachidek ze zniżką dla emerytów?
dalambert - 1 Kwietnia 2011, 08:46

NURS napisał/a
Gdzie można kupic tuzin szachidek ze zniżką dla emerytów?

Jak już Pustynne Słonko Libii wraz z rodziną utłuką, to ten harem jego ochroniarek moze być bezrobotny.
Ogłoś oferte , JUZ :!: TERAZ :!: :!:
Jak będziesz pierwszy to pewnie dostaniesz rabat :mrgreen:

NURS - 1 Kwietnia 2011, 08:51

A na cholerę mi całe miasto? I to jeszcze w tak zapalnym regionie? :twisted:
dalambert - 1 Kwietnia 2011, 08:53

NURS, Lale na szachidki tyż sie nadadzą, jeno za paski będziesz musiał zapłacic ;P:
NURS - 1 Kwietnia 2011, 08:55

Ale powiedz ty mi, na cholerę mi stolica Maroka?
dalambert - 1 Kwietnia 2011, 09:03

NURS, miasta ładne, a i meczet ogromny, a nowoczesny Jego Wysokość postawił, będziesz się miał gdzie przed tym żeńskim personelem ukryć, jak ci co nie wyjdzie ;P:
NURS - 1 Kwietnia 2011, 09:40

E, tam, ja lubię rozrywkę, zwłaszcza w masowym wydaniu. Ale nie zaśmiecjamy tematu temu autoru.
dalambert - 1 Kwietnia 2011, 09:42

NURS, to Ty wołałeś o szachidki -
a Łałtoru nie samym gwiazdozbiorem kata żyje , ale Ok ;P:

shenra - 1 Kwietnia 2011, 10:34

A ja już prawie w połowie Serca teściowej. Jak na razie motyw Śpiącej Królewny mi się najbardziej podobał :wink:
Rafał - 3 Kwietnia 2011, 01:28

RD, a wybierasz się na EFHA? Bo jak tak, to chyba będą musiał się ogolić no i w końcu Elka zgwa..., zmole...., no, przekonać skutecznie :wink: (skurczybyk abstynentuje :? ) co by się w końcu na nasze forum zapisał, a już kilka lat mi się miga, łobuz jeden. :wink:
RD - 3 Kwietnia 2011, 10:07

Nie wybieram się, niestety.
shenra - 21 Kwietnia 2011, 20:55

Ha! Skończyłam wreszcie Serce Teściowej. Generalnie uśmiałam się jak norka, a niektóre "wstawki" w kilku opowiadaniach, prawie spowodowały, że szukałam terminu do dentysty - po nowy zgryz :mrgreen: :mrgreen: Z całości tylko jedno mnie nie chwyciło :wink: Najs :mrgreen:
Witchma - 23 Kwietnia 2011, 09:48

Niestety muszę podtrzymać swoje zdanie o Wilkozakach. Jest to książka zła. Tfu! Ona jest najgorsza z możliwych. Weźmie się taką niechcący do ręki, otworzy na pierwszej stronie, rzuci niewinnie okiem na pierwsze zdanie i od razu zaczyna człowieka wszystko wkur… zać. To, że autobus jedzie za krótko i trzeba wysiadać. To, że urzędnicy w ZUS-ie wykazują się nadmierną sprawnością w załatwianiu petentów i w kolejce czeka się dziesięć minut, a nie choćby pół godziny. To, że szefowa upiera się przy dotrzymywaniu terminów. Zgroza. A z każdą stroną jest tylko gorzej… gdzieś w połowie wyrastają czytelnikowi prawdziwie wilcze kły, które obnaża, gdy tylko ktoś próbuje zakłócić lekturę.

A tak zupełnie serio, to bardzo podobało mi się, z jaką dbałością o szczegóły przedstawiłeś ten świat - wszystko jest poukładane i wydaje się być na swoim miejscu. Odmienność Wilków (i dwoistość ich natury) podkreślana jest na każdym kroku. Co ciekawe (choć może to tylko moje odczucie) uniknąłeś jakichkolwiek osądów i moralizatorstwa - przedstawiłeś racje obu stron i wnioski zostawiłeś czytelnikom (a co oni z tym zrobi, ich sprawa).

To kiedy ciąg dalszy? :)

Hubert - 23 Kwietnia 2011, 10:02

Witchma, +1 :mrgreen:
RD - 23 Kwietnia 2011, 11:48

Dzięki za opinie :D
shenraA które Cię nie chwyciło, możesz powiedzieć? Zwyczajnie po ludzku jestem ciekaw :D

Ciąg dalszy Wilkozaków będzie, kiedy tylko się uporam z bieżącymi i zaległymi zobowiązaniami. Niestety, zrobil mi się kilkumiesięczny poślizg... Ale może to i lepiej, bo przez ten czas nieco zmieniła mi się koncepcja paru rozwiązań fabularnych.

A skoro już się pojawiłem we własnym wątku, życzę wszystkim zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka i dyngusa na miarę oczekiwań :mrgreen:

shenra - 23 Kwietnia 2011, 11:50

RD napisał/a
Zwyczajnie po ludzku jestem ciekaw
Festung Oels zmęczył mnie w połowie i nie byłam w stanie doczytać do końca.
RD napisał/a
A skoro już się pojawiłem we własnym wątku, życzę wszystkim zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych, smacznego jajka i dyngusa na miarę oczekiwań
Tobie również, cobyście tych jajec mieczykami nie kroili :mrgreen:
Agi - 23 Kwietnia 2011, 13:43

Witchma napisał/a
Co ciekawe (choć może to tylko moje odczucie) uniknąłeś jakichkolwiek osądów i moralizatorstwa - przedstawiłeś racje obu stron i wnioski zostawiłeś czytelnikom (a co oni z tym zrobi, ich sprawa).

Witchma, to nie tylko Twoje odczucie, gdzieś wyżej o tym pisałam.
W Wilkach i orłach też tak jest, a tematyka równie trudna, co stosunki na Ukrainie.
Rafał wszystkiego najlepszego. Wesołych Świąt! :D

NURS - 7 Czerwca 2011, 10:32

Łubudubu, łubudubu, nie nam żyje, prezes naszego klubu,
Niech żyje nam...
To śpiewałem ja NURS, autor trzeciej klasy :lol:

Witchma - 7 Czerwca 2011, 10:38

Ja może lepiej nie będę śpiewać, tylko po prostu złożę życzenia wszystkiego, co najlepsze :)
Matrim - 7 Czerwca 2011, 10:51

Stooo laaat! Stooo laaat! :)
Taselchof - 7 Czerwca 2011, 10:58

Sukcesów w życiu i kolejnych świetnych książek :!: :!:
dalambert - 7 Czerwca 2011, 10:59

Sto lat ! STO LAT :!: Niech żyje , ŻYJE NAM :D :!:
xan4 - 7 Czerwca 2011, 11:00

Wszystkiego dobrego :)
shenra - 7 Czerwca 2011, 11:07

Wsiego przechomiczego i mnóstwa zakręconych pomysłów :!: :mrgreen: :bravo
Agi - 7 Czerwca 2011, 11:42

Wszystkiego najlepszego literacko i osobiście. :D