To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Dębski

Rafał - 17 Grudnia 2010, 15:04

Radio Zet właśne reklamuje Wilkozaków (i Pratcheta - doborowe towarzystwo) :bravo
Hubert - 17 Grudnia 2010, 15:32

No no...
Najpierw demotywatory, teraz Radio Zet. Cieszy mnie, że dobre książki zaczęto porządnie reklamować.

dalambert - 17 Grudnia 2010, 15:33

Sosnechristo napisał/a
Najpierw demotywatory
:shock: dawaj :!:
Hubert - 17 Grudnia 2010, 16:03

dalambert, nie znajdę tego teraz, to było dobre 30 stron temu. Jak wrócę z treningu to poszukam, jeśli nikt mnie nie ubiegnie ;-)
Profan - 17 Grudnia 2010, 21:16

demotywatory to akurat porażka.

Jeden z najgłupszych portali psujących polską młodzież.

Btw, skan własny

dalambert - 17 Grudnia 2010, 21:21

Profan, jeżeli są durnie którzy traktują demotywatorki poważnie ...
a to ze tam sie głupawo / o co biega?/ Wilkozacy ukazali to i piknie .
Już mistrz Rubinstein mawiał nie wazne co piszą byle po nazwisku i nazwiska NIE PRZEKRĘCALI ;P:

RD da se rada a paru głąbów dowie sie, ze istnieje :mrgreen:

ps. Dzięki za wcięcie.

RD - 18 Grudnia 2010, 08:38

Na Demotywatory wchodzi sporo moich całkiem dorosłych znajomych. Ja, przyznaję się bez bicia, nie mam na to czasu, ale zerknąłem na tę stronę i są tam rzeczy różne. Mądre, głupie i pośrednie. Z pewnością o wiele to lepsze niż Pudelek :mrgreen: .
Hubert - 19 Grudnia 2010, 11:24

Profan napisał/a
demotywatory to akurat porażka.

Jeden z najgłupszych portali psujących polską młodzież.

Oj tam, psujących. Kilka fajnych grepsów stamtąd wzięto. To raz.
Dwa, dziennie odwiedza tę stronę kilkadziesiąt-kilkaset tysięcy użytkowników, więc reklamowanie się na tym portalu jest całkiem rozsądnym posunięciem.

shenra - 7 Stycznia 2011, 18:57

A Rafał ponoć dzisiaj w jakimś TOK FM w audycji o fantastyce się wypowiadał i nic się nie pochwalił i człowiek przegapił :(
RD - 7 Stycznia 2011, 20:02

A bo to tak nagle wyszło, praktycznie z dnia na dzień :D
shenra - 7 Stycznia 2011, 20:04

RD, osz Ty. Kuzyn dźwięknął do mnie, jak już było po wszystkim :evil: Niedobryniedobry Rafał :evil:
RD - 7 Stycznia 2011, 20:20

nie mów tak, shenra... Bo mi serce pęknie...
mawete - 7 Stycznia 2011, 21:29

RD, przesiądź się
shenra - 7 Stycznia 2011, 21:30

mawete, o to to. :wink:
Hubert - 8 Stycznia 2011, 00:30

Kara niewspółmierna do czynu.
RD - 8 Stycznia 2011, 09:51

Już się przesiadłem :D
shenra - 8 Stycznia 2011, 12:32

Sosnechristo napisał/a
Kara niewspółmierna do czynu.
To nie Tobie jest smutno, że nie słuchał audycji, więc nie rozprawiaj o karze.
Hubert - 8 Stycznia 2011, 14:11

shenra, ale ta audycja powinna się znaleźć niedługo na stronie radia, tak myślę...
shenra - 8 Stycznia 2011, 14:27

Sosnechristo, to nie to samo :(
RD - 8 Stycznia 2011, 14:51

Oj, to tylko parę zdań, niekoniecznie najmądrzejszych na świecie :D
shenra - 8 Stycznia 2011, 14:54

RD, ale Twoich, reszta jest milczeniem.
xan4 - 8 Stycznia 2011, 14:57

Faktycznie za długie to nie było, ale naczelny dobrze mówił :) Pytania były z natury ogólnej, tj. wiem, że coś jest na rzeczy, ale nie wiem dokładnie co, ale RD spokojnie sobie z nimi poradził :)

Oby więcej takich audycji, im więcej promowania fantastyki, nawet przez takie łopatologiczne tłumaczenie, że fantastyka to nie tylko zielone ludziki i książki dla nieprzystosowanych do społeczeństwa, tym lepiej, tym więcej czytelników.

Najlepsze było ostatnie pytanie :mrgreen: byłem ciekaw jak naczelny z niego wybrnie. No i udało mu się :D

shenra - 8 Stycznia 2011, 14:59

xan4, dobijaj, dobijaj. Zaczynam zamykać się w sobie. :(
RD - 8 Stycznia 2011, 15:01

Tak... Ostatnie pytanie, czy raczej życzenie, było dość trudne...
Prowadzący jest miłośnikiem fantastyki. Miałem wrażenie, że jemu zadawanie tych ogólnych pytań sprawiało większą trudność niż mnie odpowiedzi. Lepiej by sie nam rozmawiało w sposób bardziej "specjalistyczny"... Ale chodziło o to właśnie, żeby łopatologicznie wyjaśnić, że fantastyka to pełnoprawna literatura, a nie jakaś uboga krewna.

xan4 - 8 Stycznia 2011, 15:05

Tak to właśnie wyglądało, jakbyście obydwaj próbowali wpasować się w konwencję, żeby w miarę wszyscy zrozumieli i na mój chłopski rozum udało się. Ludzie usłyszeli, że fantastyka nie jest be i że większość współczesnej i duża część wcześniejszej literatury to faktycznie fantastyka, więc nie ma się czego bać.
Ellaine - 8 Stycznia 2011, 17:42

shenra napisał/a
xan4, dobijaj, dobijaj. Zaczynam zamykać się w sobie. :(

Nie przesadzaj, shenra. Wywiad już jest dostępny na stronie radia (sprawdziłam, odsłuchałam - bardzo fajny wywiad :) momentami zabawny :D )

Agi - 8 Stycznia 2011, 18:53

Posłuchałam sobie wywiadu, dobrze mówisz Rafale.
shenra - 8 Stycznia 2011, 19:01

Ja już nic nie mówię.
ilcattivo13 - 9 Stycznia 2011, 02:07

Rafale - odsłuchałem i mogę powiedzieć tylko jedno - prawie gadasz, dać Ci wódki! I to całą beczkę :D Szkoda, że to Tok, a nie na przykład Trójka, Jedynka, albo jakaś "erefenowana zetka" (choć w tym wypadku musiałbyś mówić prostszymi słowami i na tyle wolno, żeby prowadzący nadążali z korzystaniem ze słownika :twisted: )
shenra - 9 Stycznia 2011, 02:11

Przynajmniej słuchać było, bo w pewnym sensie i widać(oczyma duszy), że się chłopcy dobrze bawili. I jestem pewna Rafale, że nie omieszkałeś użyć gestu plus 20 do wdzięku z odrzucaniem włosów :mrgreen: Wydawało mi się, że widzę to w przerwach, gdy nabierasz oddech :oops:

Partner forum