Powrót z gwiazd - Co pije NURS? A co Wy pijecie?
Rafał - 1 Grudnia 2012, 00:58
Ano tak sobie pociągam Gniewosza z Gontyńca jako małe wspomaganie przy pracy i jest całkiem niezłe. Uff, w końcu zjadliwe piwko, dzięki Agi za polecenie
Kruk Siwy - 1 Grudnia 2012, 00:59
Co te maupy teraz pijom...
Rafał - 1 Grudnia 2012, 01:18
Maupy mundre som i wiedzom co dobre (szczególnie jak im kto podpowie). Ot co!
Agi - 1 Grudnia 2012, 09:52
Rafał napisał/a | Ano tak sobie pociągam Gniewosza z Gontyńca jako małe wspomaganie przy pracy i jest całkiem niezłe. Uff, w końcu zjadliwe piwko, dzięki Agi za polecenie |
Browar Gontyniec, nie mylić z "górą" Gontyniec - najwyższym wzniesieniem w okolicy Chodzieży, nota bene świetnym punktem widokowym, produkuje kilka gatunków piwa nisko pasteryzowanego. Popijam je czasem i z przekonaniem polecam.
Ziemniak - 1 Grudnia 2012, 17:22
Gniewosz i Noteckie bardzo zacne, dawniej konkurencja, dzisiaj jedna firma, ale dają radę. Osobiście mogę polecić Koźlaka i Piwo żywe z browaru Amber oraz Ciechany, zwłaszcza miodowego.
Kruk Siwy napisał/a | piwo z Jabłonowa zazwyczaj bywa wzmacniane spirytusem, ohyda. Daje w dekiel więc jest popularne. |
Masz nieaktualne informacje. Zmienili profil produkcji, mają np. niezłe Miodowe. Reszty nie piłem, ale podobno są nieźle oceniane.
Kruk Siwy - 2 Grudnia 2012, 10:33
A to sprawdzę, albowiem dobrze jest się miło rozczarować.
Rafał - 15 Grudnia 2012, 01:31
Namysłów Pils, hm, poprawiło im się, oj poprawiło. I miasteczko niczego sobie i browarek niezły
hijo - 18 Lutego 2013, 22:14
200g nutelli, 250ml spirytusu, puszka mleka skondensowanego. I nutellówka się przegryza. Zobaczymy co to będzie.
Ozzborn - 18 Lutego 2013, 22:31
A rozmieszała Ci się w ogóle sensownie ta nutella? To sprawdzony przepis czy eksperyment... bo brzmi cokolwiek ryzykownie.
hijo - 18 Lutego 2013, 22:33
Ozzborn, w spirytusie momentalnie się rozpuszcza sprawdzony przepis przez innych, ja to zrobiłem pierwszy raz. Choć nie wiem czy dotrwa do końca przegryzania, bo małżonka regularnie podpija
Ozzborn - 19 Lutego 2013, 00:08
Hehe, no tak, co spirytus to spirytus No to powodzenia, trzeba było robić w tajemnicy
Każeł Rzelazny - 20 Lutego 2013, 13:35
Napotkałem na swej drodze Śliwkowe Lubuskie pośród całego grona innych smakowych nowości i miłe było, choć drogie...
czekam, kiedy potknę się o kakaowe, bądź kawowe...
Lis Rudy - 21 Lutego 2013, 14:51
ciekawa promocja w Żabce dla wszystkich whiskyholików
Jasio Wędrowniczek Red 1l - 59,99
Balantines 0,7 - 49,99
Jasio Wędrowniczek Black 0,7l - 89,99
chivas regal 0,7 - 99,99
Amerykański Grant`s 0,5l - 29,99
Normalnie tylko się znieczulać
Matrim - 21 Lutego 2013, 20:43
Lis Rudy napisał/a | Amerykański Grant`s 0,5l - 29,99 |
A Grant's to nie szkocka wyłącznie? Chyba że to coś innego niż w trójkątnych butelkach.
Lis Rudy - 21 Lutego 2013, 21:13
Matrim napisał/a | Grant's to nie szkocka wyłącznie? |
Macie rację wodzu. Nie wiem co mi się z oczami stało ale zobaczyłem w tekście "amerykańska".
A w ulotce jak byk: "Grant`s to dzieło (...) W.Granta który (...) opracował własną recepturę tej wspaniałej szkockiej whisky"
To chyba ze zmęczenia. Od 8 rano siedzę przed kompem i składam teksty.
Mea culpa
Matrim - 21 Lutego 2013, 21:55
Łojta, łojta W dzisiejszym świecie różnych dziwnych rzeczy można się spodziewać.
Może niekoniecznie William, ale Ulysses S. Grant pędził księżycówkę w piwnicy Białego Domu. I teraz Żabka dotarła do tajemniczej receptury?
Lis Rudy - 6 Marca 2013, 21:11
wysączyłem absynt z pepsi
czysty absynt
czysta pepsi OK
drink=pomieszanie smaków dające w efekcie miks kropli walerianowych/nasercowych/żołądkowych z solidną dawką spirytusu
jak chcecie mieć podczas jakiegoś ochlaju jednego wroga więcej to gorąco polecam ten zestaw
Fidel-F2 - 6 Marca 2013, 21:30
Picie czystego absyntu jest zjawiskiem nad wyraz fascynującym dla obserwatora. Lis Rudy,czasem Twoje pomysły powodują, że zastygam w chwilowej zadumie.
Lis Rudy - 6 Marca 2013, 21:47
Fidel-F2 napisał/a | czasem Twoje pomysły powodują, że zastygam w chwilowej zadumie |
no w końcu ktoś cię potrafi zaskoczyć
uwierz w ludzkość
Fidel-F2 - 27 Kwietnia 2013, 12:39
Parę dni temu w Carrefour kupiłem piwo Podkapslowe z Łomży, w butelkach 0,33 i z etykietką rodem z PRL-u. Bardzo dobre. Niepasteryzowane, niefiltrowane, refermentowane cokolwiek to znaczy. Bardzo dobre.
Rafał - 27 Kwietnia 2013, 22:24
Fidel-F2 napisał/a | Podkapslowe z Łomży | Właśnie odkapslowałem pierwszą buteleczkę z partii testowej, fajniutkie, o dziwo smakuje jak piwo, łagodniejsze niż Gontyniec. Nie spodziewałem się, bo zwykła duża Łomża jest taka sobie. Kiedyś było takie piwko niepasteryzowane, hm, rycerskie? grodziskie? - ta mała Łomża troszeczkę je przypomina.
Rafał - 11 Maj 2013, 00:51
Tak sobie różne piwka testuję, Miłosław Marcowe - to jest całkiem niezłe.
Fidel-F2 - 11 Maj 2013, 06:52
A gdzie nabyłeś? Bo nie przypominam sobie żebym widział w sklepach.
Rafał - 11 Maj 2013, 08:54
Intermarche.
Fidel-F2 - 11 Maj 2013, 09:06
ano właśnie, w moich regionach nie ma tej sieci ale samo piwko może się gdzieś trafi
Martva - 14 Maj 2013, 20:40
Somersby - gazowany sok jabłkowy z lekkim posmakiem piwa na końcu. Jak dla mnie mru.
Na Słowacji Smadny Mnich w wersji cytrynowej i grejpfrutowej, miłe lemoniadki, 2% alkoholu. Sądzę że to jedna z tych rzeczy które wymyślono specjalnie dla mnie.
Fidel-F2 - 17 Maj 2013, 12:03
Giewosz z browaru Gontyniec Bez szału ale dość przyjemne. Bukiet lekko rozwodniony poza tym dość słodkawe i wyraźnie goryczkowe.
Agi - 17 Maj 2013, 12:19
Fidel-F2, spróbuj Noteckie jasne niskopasteryzowane z tego samego browaru. Moim zdaniem jest lepsze od Gniewosza.
Fidel-F2 - 17 Maj 2013, 12:23
Kumpel zachęca mnie do Noteckiego od jakiegoś czasu i jak mi buk miły napiłbym się, tylko, że w mojej okolicy nigdzie go nie ma. Muszę się rozglądać w czasie podróży po tym pięknym kraju ale wtedy zwykle mam na głowie sporo różnych rzeczy i zapominam. Ale w końcu się uda.
Agi - 17 Maj 2013, 12:25
U mnie jest sklep firmowy browaru Gontyniec, a w nim z piętnaście odmian piwa.
A sam browar leży 10 km od Chodzieży.
|
|
|