Ludzie z tamtej strony świata - Grzegorz Drukarczyk
Virgo C. - 19 Sierpnia 2010, 09:07
@Agi
Doskonały pomysł
Ale skoro książka zbiera same pozytywne recenzje to na pewno uda się w końcu znaleźć poważnego wydawce
Witchma - 19 Sierpnia 2010, 09:30
To ja tylko czekam na info, gdzie i kiedy ta kolejka. I od razu zamawiam dwa egzemplarze, dobrą książkę aż chce się komuś sprezentować
ilcattivo13 - 9 Września 2010, 17:00
Grzegorzu, coś się ruszyło z książką?
charande - 9 Września 2010, 17:51
Kilka (hm... ładnych kilka) lat temu nabyłam "Zabijcie Odkupiciela" w wydaniu z 1992 r., zupełnie nie pamiętam, gdzie i w jakich okolicznościach - na konwencie? Na taniej książce?? Powieść zrobiła na mnie piorunujące wrażenie, pamiętam ją do tej pory Mam pytanie do Autora - czy jakąś inspiracją była postać Wojciecha Michalewskiego, tego od "Mistyków i narkomanów"?
charande - 10 Września 2010, 09:12
Dopiero teraz przeczytałam poprzednią stronę wątku, o tym, jak FS potraktowała powieść "Bogowie są śmiertelni" O szlag...
Dołączam się do głosów tych, którzy będą cierpliwie czekać na tę książkę.
G. Drukarczyk - 18 Października 2010, 23:22
charande napisał/a | Kilka (hm... ładnych kilka) lat temu nabyłam Zabijcie Odkupiciela w wydaniu z 1992 r., zupełnie nie pamiętam, gdzie i w jakich okolicznościach - na konwencie? Na taniej książce?? Powieść zrobiła na mnie piorunujące wrażenie, pamiętam ją do tej pory Mam pytanie do Autora - czy jakąś inspiracją była postać Wojciecha Michalewskiego, tego od Mistyków i narkomanów? |
Nie, nie znam człowieka )
Nie szukam inspiracji, pisze to co chce, jeśli w czymś jestem podobny do kogoś to raczej wolałbym określenie, że ktoś jest podobny do mnie )
Co do powieści "Bogowie są śmiertelni"... Wyjdzie na światło dzienne ) A kiedy?... Ponoć wkrótce )`
Przepraszam za sporadyczną obecność na forum, ale kochana kobieta i cudowny dzieciaczek mają absolutny priorytet )
Agi - 19 Października 2010, 06:39
G. Drukarczyk napisał/a | Co do powieści Bogowie są śmiertelni... Wyjdzie na światło dzienne ) A kiedy?... Ponoć wkrótce )` |
Grzegorzu, dzięki za dobrą wiadomość.
ilcattivo13 - 19 Października 2010, 08:14
Urrrrraaaaaaa! Fajnie by było, gdyby wyszła przed styczniem, ew. na początku stycznia. Mógłbym o autograf poprosić
charande - 17 Marca 2011, 10:37
Pomyślałam, że wkleję tutaj pewnego linka, bo klimaty jakby skądś znajome...
http://www.tokfm.pl/Tokfm...mie_walcza.html
G. Drukarczyk - 22 Marca 2011, 10:54
Rzeczywiście, dziwna zbieżność... Kiedy powieść "Zabijcie Odkupiciela" wychodziła po raz pierwszy towarzyszyła jej awaria elektrowni w Czernobylu. Teraz po wznowieniu "Zabijcie Odkupiciela" mamy awarię elektrowni atomowej w Japonii... Tematyka jak się okazuje nie zestarzała się ani o jotę, ba, wszystko co dzieje się w elektrowni Fukushima jest jakby żywcem wyjęte z kart powieści. Nawet otoczka konsumpcyjnego społeczeństwa, bezimienni bohaterowie walczący z awarią (za cenę własnego życia), globalne zagrożenie czy wręcz projekt zalania betonem elektrowni - to wszystko są elementy powieści "Zabijcie Odkupiciela".
Ktoś kiedyś zarzucił mi, że w dzisiejszych czasach taka awaria, którą opisałem i takie jednostkowe poświęcenie by do katastrofy nuklearnej nie doszło, są niemożliwe i nierealne. Okazuje się, że literatura i życie w jednym mieszkają domu...
charande - 22 Marca 2011, 11:00
Cytat | Okazuje się, że literatura i życie w jednym mieszkają domu.. |
Dokładnie to pomyślałam, czytając reportaż z Fukushimy. Brrr.
G. Drukarczyk - 22 Marca 2011, 11:20
Cytat |
Dokładnie to pomyślałam, czytając reportaż z Fukushimy. Brrr. |
Nie dalej jak dwa dni temu rozmawiałem z Markiem Hemerlingiem właśnie na temat zbieżności katastrof elektrowni atomowych i wydań powieści "Zabijcie Odkupiciela"... I jak bardzo treść powieści przystaje do tego co się tam dzieje... Zdaniem Marka powinienem zrobić wszystko, żeby nie było już trzeciego wydania powieści...
Chal-Chenet - 22 Marca 2011, 11:42
Strach się bać co będzie przy kolejnym wznowieniu.
G. Drukarczyk - 22 Marca 2011, 12:04
dokładnie
Chyba zakopię tę powieść
xan4 - 22 Marca 2011, 12:07
Najwyższy czas wydać coś nowego
dalambert - 22 Marca 2011, 12:12
xan4,ostrożnie, z tego to już może być jakaś kosmiczna katastrofa! Kometa w nas walnie ? Czy co ?
Witchma - 24 Października 2011, 13:50
Wreszcie pojawiła się zapowiedź powieści Bogowie są śmiertelni Nowe wydawnictwo zaczyna od mocnego uderzenia.
ilcattivo13 - 24 Października 2011, 14:05
A to jest rzeczywiście świetna wiadomość
rybieudka - 24 Października 2011, 14:21
Ale okładka jest fatalna... fa-tal-na. Jak te gorsze z Solarisu
ilcattivo13 - 24 Października 2011, 14:31
kij w ucho okładce. Jak czytam, to jej nie widzę A o jakość tekstu martwić się nie muszę
rybieudka - 24 Października 2011, 14:57
ilcattivo13 napisał/a | Jak czytam, to jej nie widzę |
Czaem to wada, ale istotnie, czasem zaleta
hrabek - 24 Października 2011, 15:10
Za to cena na okładce wygląda zachęcająco.
Haskeer - 24 Października 2011, 15:44
"1992 - pierwsze wydanie Zabijcie odkupiciela - katastrofa elektrowni jądrowej w Czarnobylu,
2009 - wznowienie Zabijcie odkupiciela - katastrofa elektrowni jądrowej w Fukushimie,
2011 - pierwsze wydanie Bogowie są śmiertelni - co nas czeka?"
Strach się bać...
A co do okładki... Tak... Nie wygląda zbyt zachęcająco, lecz po przeczytanu "Zabjcie Odkupiciela", okładka nie ma tu nic do gadania. Treść wymiata...
Nie to żebym się podlizywał, ale "Zabijce Odkupiciela" jest po prostu świetna!!!
(I pomyśleć, że kupiłem ją na kiermaszu taniej książki...)
ilcattivo13 - 24 Października 2011, 16:53
Haskeer napisał/a | 1992 - pierwsze wydanie Zabijcie odkupiciela - katastrofa elektrowni jądrowej w Czarnobylu,
2009 - wznowienie Zabijcie odkupiciela - katastrofa elektrowni jądrowej w Fukushimie,
2011 - pierwsze wydanie Bogowie są śmiertelni - co nas czeka? |
hłe, hłe... dopiero zauważyłem. Komuś się chyba pokićkały daty...
mBiko - 24 Października 2011, 18:28
A mi okładka nie przeszkadza zupełnie, widywałem gorsze. Natomiast baaardzo mnie cieszy sam fakt ukazania się książki.
baranek - 24 Października 2011, 19:18
Ale o co chodzi z tą okładką? Normalna okładka przecież. Aż swoje ostatnie zakupy sprawdziłem [Runa, Fabryka, Zysk] i jeśli odbiega jakoś, to raczej na plus.
furious_wizard - 24 Października 2011, 19:25
Chyba chodzi o to, że taka kompujutronowa a nie rysowana.
Ale nie jest zła. Ważne, że w środku jest to co dobre. Gorzej jakby było odwrotnie.
Witchma - 24 Października 2011, 19:48
furious_wizard napisał/a | Ważne, że w środku jest to co dobre. Gorzej jakby było odwrotnie. |
Otóż to
Chal-Chenet - 28 Października 2011, 14:49
Okladka faktycznie nie jest najlepsza, ale kij z tym. Na pewno przeczytam, czekalem na te ksiazke.
G. Drukarczyk - 31 Października 2011, 22:34
Dzięki, że ktoś jeszcze czeka na tę książkę i chce na nią wydać pieniądze
Obiecuję, że przy okazji spotkania każdemu kto ją kupił stawiam browara - oczywiście takiego z biedronki, bo mój zysk ze sprzedanego egzemplarza na nic więcej nie pozwala No, ale może wydawca się dołoży i będzie takie normalne piwo
W każdym razie każdy z Was ma w tej powieści swoją dedykację, bo dedykowałem ją każdemu, kto jeszcze czyta i kupuje książki.
|
|
|