To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Słoneczna loteria - Czy runner był blady? czyli za gatki filmowe

hrabek - 15 Listopada 2005, 13:24

Wlasnie nie, ja tak nie mam :(
Pamietam oczywiscie w druga strone - podajesz mi tytul filmu, to przypominam sobie najsmieszniejsze sceny, ale tak, zeby po cytacie dojsc z jakiego to filmu, to nie da rady. Ale moze to dlatego, ze ogladam tyle filmow, ze jeszcze jakbym mial cytaty pamietac, to musialbym miec glowe jak Godzilla (zaraz sie NURS oburzy, ze on oglada tyle samo, albo i wiecej z racji wieku, a mimo to pamieta...). U mnie jakos pamiec inaczej dziala chyba w takim razie. W kazdym razie trudno. Fajnie sie watek czyta, moze kiedys akurat sie ktos nawet wstrzeli w cos, co znam, ale poki co, to tylko statystuje.

Wojak - 15 Listopada 2005, 16:00

Maruda nam marudzi z tym pytaniem :twisted:
Maruda - 15 Listopada 2005, 16:34

Dobra to jazda z tym koksem:

-Good, Bad...I'm the guy with the gun.-

Zgaduj zgadula skąd ten cytacik?

Dunadan - 15 Listopada 2005, 17:40

count napisał/a
Podziwiam ludzi, ktorzy strzelaja cytatami filmowymi z kapelusza. Ja ogladam mnostwo filmow, Piaty Element na przyklad chyba z 15 razy, ale w zyciu bym nie zgadl tego cytatu. Po prostu nie mam do tego glowy. Oczywiscie jak mi ktos powie jupikajej wydymancu to pewnie bede wiedzial skad to, ale generalnie mam jakis antytalent do pamietania dialogow, mimo ze z pamiecia u mnie generalnie jest calkiem dobrze.

"Luke! Luke! użyj IMDB Luke!" - www.imdb.com - szukasz filmu a potem cytatów z niego :)

Co do odpowiedzi na zagadkę - coś się kojarzy ale... potrzebuje więcej danych :)

Argael - 15 Listopada 2005, 19:05

NURS napisał/a
Piszemy po polskiemu, w miare wiernie

Wiem, że Maruda jest nowy, ale trzymajmy się zasad. Albo niech NURS je zmieni, bo czasem łatwiej się cytuje w oryginalnej wersji.

Wojak - 15 Listopada 2005, 22:36

AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! WIEM!!!!!!!! :twisted:

Armia ciemności sasasasasa :twisted:
"Clatu verata nictu" błehehehehe :arrow: to nie była moja zagadka, czekam na potwierdzenie i dopiero
zadam ;)
Ale jakby napisac ten cytat po Polsku, to by cały klimat stracił ;)

Maruda - 15 Listopada 2005, 23:08

Wojak napisał/a
Armia ciemności

Zgadza się. To jest poprawna odpowiedź.

Wojak - 16 Listopada 2005, 05:38

"...Nie przekraczajcie granic plugastwa, prosto w naszą domenę, prosto w nasz zasięg. Ale jeśli to zrobicie, to pewnego dnia obejrzycie się za siebie i zobaczycie nas trzech. I tego dnia pożałujecie swych czynów. A my, wyslemy was do którego Boga sobie tylko zażyczycie..."
koval - 16 Listopada 2005, 09:06

Boondock Saints - Święci z Bostonu
finałowa scena w sądzie

hrabek - 16 Listopada 2005, 14:34

Dunadan napisał/a
Luke! Luke! użyj IMDB Luke! - www.imdb.com - szukasz filmu a potem cytatów z niego :)

No tak, ale tego wlasnie nie lubie. Bo co to za radocha. Chodzi o to, zeby z glowy podac, bo tak to zadna przyjemnosc. Jesli wszyscy w tym watku biora odpowiedzi z IMDB, to slabo. Bardzo slabo.

Poza tym to wlasnie w drua strone dziala. Musisz dopasowac cytat do filmu, a nie film do cytatu, wiec co mi da, ze poszukam sobie filmu, skoro nie wiem, jakiego filmu szukac?

Czarny - 16 Listopada 2005, 18:45

Wojak potwierdź wygraną Kovala (mnie też to pasuje do świętych z Bostonu), to zada następną.
Dunadan - 16 Listopada 2005, 19:07

count napisał/a

No tak, ale tego wlasnie nie lubie. Bo co to za radocha. Chodzi o to, zeby z glowy podac, bo tak to zadna przyjemnosc. Jesli wszyscy w tym watku biora odpowiedzi z IMDB, to slabo. Bardzo slabo.

Poza tym to wlasnie w drua strone dziala. Musisz dopasowac cytat do filmu, a nie film do cytatu, wiec co mi da, ze poszukam sobie filmu, skoro nie wiem, jakiego filmu szukac?

Troce masz rację ale często bywa tak ze pamietasz jakiś cytat ale niedokładnie - IMDB pomaga...
W drugą stronę jest już ciężkobo musiałbyś DOKŁADNIE przetłumaczyć dany cytat co często jest niemożliwe, a poza tym... jesteśmy przecież uczciwi chyba :)

Wojak - 16 Listopada 2005, 21:37

przepraszam za obsuwę czasową, ale ukochana TePsa zawiesiła mi neostradę na kilka godzin :evil:
Oczywiście, mój cytat pochodził ze "Świętych z Bostonu", Koval zadajesz :twisted:

koval - 17 Listopada 2005, 09:09

prosze (sądze że łatwizna):

" - ...jak Pan to zrobił?
- Trzeba było uważać!"

i mały komentarz adwocem:
swego czasu na jednym z forów był podobny konkurs ale zamiast cytatów wstawiało się fotki - też z tym sporo zabawy było.
mam wiec pytanie czy moznaby tutaj wprowadzic cos takiego?
oczywiscie przy założeniu ze fotki by sie umieszczało np. na imageshacku i podlinkowywało obrazek - zeby tutaj serwera nie obciążac

Czarny - 17 Listopada 2005, 09:29

Kolega Kwinto z pierwszego Vabanku.

Tak przy okazji bawimy się tylko w kino fantastyczne, czy ogólnie ?

sulka - 17 Listopada 2005, 10:42

No przeciez Vabank to fantastyczna historia jest :lol:
koval - 17 Listopada 2005, 11:12

oczywiście Czarny trafił - twoja kolej

wydawało mi sie ze nie tylko fantastyka (vide np. Boondock Saints, Gladiator)

wiedziałem ze bedzie łatwe
bo jak na innym forum (moj poprzedni post) wrzucałem fotki z filmów które wydawały mi sie znane to sie ludziska głowili i za nic odgadnąć nie mogli - wiec wolałem nie ryzykowac że by sie jako nowy na forum za bardzo nie wychylac ;)

Czarny - 17 Listopada 2005, 11:32

- Skąd mamy wiedzieć, że jesteś prawdziwy?
- Jesteś dupkiem.
- OK

sulka - 17 Listopada 2005, 11:33

X-Men
Czarny - 17 Listopada 2005, 11:43

Proszę państwa mamy zwycięzcę :mrgreen:
sulka - 17 Listopada 2005, 11:52

Gdzie? Gdzie? :wink:

To teraz ja moge?

Cytat

- Więc jesteśmy jak super-bohaterowie?
- Dokładnie. Jesteśmy rodziną super-bohaterów, która pomoże uratować świat.
- Ale tato, to jest bez sensu.
- Wiem, że to tak brzmi synu, ale taka jest prawda.
- Więc jakie są nasze super-moce?
- Możemy zobaczyć demony, a inni ludzie nie.

koval - 17 Listopada 2005, 12:30

będę strzelał
Frailty? po naszemu "Ręka Boga" ?

Angelus - 17 Listopada 2005, 12:37

Uwaga!Strzelam!
"Iniemamocni"? :wink:

sulka - 17 Listopada 2005, 13:00

koval napisał/a
będę strzelał
Frailty? po naszemu Ręka Boga ?

Runda dla kovala. Zadajesz.

koval - 17 Listopada 2005, 13:43

no to prosze
Cytat
- Którędy do wioski...?
- Najszybciej to prosto, jak w morde strzelił i na pewno pan trafi. Ale ja z panem raczej nie pójdę, mam wartę. Poleże tu trochę i pomyślę trochę...

tez powinno byc proste

Ariah - 17 Listopada 2005, 15:16

Asterix i Obelix, misja Kleopatra.
koval - 17 Listopada 2005, 15:43

brawo, trafienie
Ariah: zapodajesz :)

Ariah - 17 Listopada 2005, 15:57

No to niech będzie tak:

-Mógłbyś od czasu do czasu spróbować mrugać...

Czarny - 17 Listopada 2005, 16:25

Nie wiem czemu ale kojarzy mi się to z Robocopem?
Ariah - 17 Listopada 2005, 17:27

Nie... Ale bohater główny też mało ekspresyjny...

Partner forum