To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Rafał Dębski

Kasiek - 27 Listopada 2010, 00:49

Na imprezie agencji reklamowej kilka osób przyznało się, że są Twoimi fanami :D I bardzo chcieliby uzyskać podpisy na książkach, ale wstydzą się przyjść, bo przecież blask Autora by ich poraził. Uświadomiłam, ze na spotkanie autorskie przychodzi się ze stertą książek i wtedy nie razi, na najbliższym w Lublinie moze ustawić się spora kolejka :D
RD - 27 Listopada 2010, 08:47

O, jak miło :D
W Lublinie będę miał jakieś spotkanie autorskie chyba na wiosnę.

Kasiek - 27 Listopada 2010, 09:25

O, to fajnie, przywlokę dużo luda :)
Wiosna oznacza bardziej LDFy czy takie samo spotkanie autorskie empikowe?

RD - 27 Listopada 2010, 11:12

Biblioteka :)
shenra - 28 Listopada 2010, 16:46

Wilkozaków przeczytałam, a w zasadzie pochłonęłam i domagam się więcej. :twisted: :mrgreen: Nie da się ich nie polubić. :wink:
Kasiek - 28 Listopada 2010, 16:48

Kurczę, muszę się wreszcie do Wilkozaków dokopać po przemeblowaniu, bo każdy mówi, że świetne, a nie wiem, gdzie leżą.
Biblioteka... dobrze wiedzieć. Jak już będzie wszystko zapięte na przedostani guzik, daj znać :)

shenra - 28 Listopada 2010, 16:51

Kasiek napisał/a
Kurczę, muszę się wreszcie do Wilkozaków dokopać
Koniecznie!
RD - 28 Listopada 2010, 19:32

shenra napisał/a
Wilkozaków przeczytałam, a w zasadzie pochłonęłam i domagam się więcej. :twisted: :mrgreen:

Tak jest!

Kasiek napisał/a
Kurczę, muszę się wreszcie do Wilkozaków dokopać po przemeblowaniu, bo każdy mówi, że świetne, a nie wiem, gdzie leżą.

Może pod szafą albo nogą stołową pilnują małej stabilizacji :mrgreen:

shenra - 28 Listopada 2010, 19:34

RD napisał/a
Może pod szafą albo nogą stołową pilnują małej stabilizacji
A to byłoby dość interesujące :mrgreen:
Kasiek - 28 Listopada 2010, 20:28

No nie, tak to ja książek nie traktuję, ale po Falkonie i środzie pofalkonowej i po tym weekendzie, kiedy odkryłam nową pensję na koncie :P przybyło mi około 35 dodatkowych książek i nie wiem, czy tę akurat mam u siebie czy u Marcina, u siebie jestem raz na tydzień przez 10 minut i nie mam jak tego znaleźć, bo w moim pokoju zadomowił się już nowy lokator :P Pokręcone. Dokopię się, przeczytam, opowiem. O.
mawete - 28 Listopada 2010, 20:45

Dostanę Wilkozaków na Mikołajki - już nabyte - dałem Ci zarobić "kupe" kasy Rafał :mrgreen:
shenra - 28 Listopada 2010, 20:48

mawete napisał/a
dałem Ci zarobić kupe kasy Rafał
Ależ Ty hojny jesteś :mrgreen:
mawete - 28 Listopada 2010, 20:52

Jak wygram 15 mln w totka to cały nakład kupię :mrgreen:
xan4 - 28 Listopada 2010, 20:54

A potem będziesz sprzedawał po paskarskich cenach na alledrogo :mrgreen:
shenra - 28 Listopada 2010, 20:55

A potem skoczymy na piwo. :mrgreen:
mawete - 28 Listopada 2010, 20:55

biznes jest biznes :mrgreen:
terebka - 29 Listopada 2010, 16:47

Kiedy Bóg zasypia i Wilkozacy, w takiej właśnie kolejności, jedno po drugim. Kurde, nie wiem co powinienem teraz przeczytać po tak wciągającej, zacnej lekturze. Jestem w kropce. Czemu na okładce nikt czytelnika nie uprzedził, że to takie dobre - przedawkowałem :wink:
Agi - 29 Listopada 2010, 18:41

terebka, Wilki i orły czytałeś?
Jeśli nie, bardzo polecam.
Rzecz dzieje się w Czeczenii, książka poziomem literackim porównywalna z wymienionymi przez Ciebie pozycjami.

terebka - 29 Listopada 2010, 20:06

Skoro tak, to przeczytam. Dziękuję, Agi [ukłon]
Hubert - 29 Listopada 2010, 22:51

terebka, tylko jeszcze mocniej kopie czytelnika (Wilki i Orły), bo jest osnute wokół nie tak odległych wydarzeń, nawet jeśli oś fabularna to fikcja.
marcolphus - 30 Listopada 2010, 13:02

Jestem po lekturze książki Zoroaster. Gwiazdy umierają w milczeniu. Podobało mi się. Bardzo ciekawe ujęcie tematu izolacji i psychicznych skutków tej izolacji. Co prawda końcówka trochę wywróciła tę koncepcję do góry nogami, ale to nie szkodzi - przynajmniej byłem zaskoczony ;-) Fajny pomysł z tym wysyłaniem samych małżeństw. No i klimat książki świetny. Naprawdę niezły kawał fabuły. :bravo
RD - 30 Listopada 2010, 17:10

No i tak hurtowo dziękuję za ciepłe słowa :D
Terebka jeśli podobali Ci się Wilkozacy i Kiedy Bog zasypia, to Wilki i Orly powinny też zahaczyć o Twój gust.

Hubert - 1 Grudnia 2010, 11:27

No to jeszcze garść ciepłych słów od recenzenta WP. ;)
Uwaga! jeśli ktoś nie czytał jeszcze Wilkozaków, to niech odpuści sobie recenzję. IMHO, mocno spoilerowa.

dalambert - 1 Grudnia 2010, 11:36

No recenzja, może odrobinę przespojlerowana, ale nie nachalnie. W sumie pozytywna / słusznie/ i sensowna
marcolphus - 2 Grudnia 2010, 12:05

No to żeby nie było tak różowo, to dorzucę trochę dziegciu ;-)
Sięgnąłem swego czasu po Gwiazdozbiór Kata i przyznaję, że odrzuciło mnie już przy 3 stronie. Okropny główny bohater, jakieś zarazy, paskudztwa, śmierć w męczarniach - nie, to nie dla mnie. Może kiedyś się spróbuję przełamać...

mawete - 2 Grudnia 2010, 12:13

marcolphus, w jednym masz rację harlequin to to nie jest, ale do mnie trafiło, może jedynie czasami kląłem na zbytnie uproszczenia i na rzeczy które Rafał raczej celowo pominął.
Profan - 2 Grudnia 2010, 15:48

mawete napisał/a
marcolphus, w jednym masz rację harlequin to to nie jest, ale do mnie trafiło, może jedynie czasami kląłem na zbytnie uproszczenia i na rzeczy które Rafał raczej celowo pominął.

Popieram.
Za mało dokładne opisy tortur, śmierci.
Pod tym względem niedopracowane.

mawete - 2 Grudnia 2010, 16:17

niekoniecznie o to mi chodziło :twisted:
Hubert - 2 Grudnia 2010, 16:25

:mrgreen:
shenra - 2 Grudnia 2010, 17:58

Profan napisał/a
Za mało dokładne opisy tortur, śmierci.
To nie podręcznik dla samouka :shock:

Partner forum