Powrót z gwiazd - Co pije NURS? A co Wy pijecie?
aniol - 9 Stycznia 2012, 10:16
sorki za post pod postem
otwarlem nalewke mietowa robiona na wiosne
bardzo dziwna jakas
kojarzy sie z pasta do zebow
mocna, slodka i baaaaaaaaaaaaardzo mietowa - za bardzo - juz wiem ze w nastepne lata nie bede jej robl -to nie jest to co lubia tygryski
Agi - 9 Stycznia 2012, 10:20
aniol, wykorzystaj ją jako dodatek do drinków.
aniol - 9 Stycznia 2012, 10:29
o! to jest jakis pomysl
moze i ma jakies cudowne wlasciwosci, ale niestety pic sie tego nie da
moze faktycznie w drinki pojdzie (duzo nie zrobilem jakies 3,5 litra)
dalambert - 9 Stycznia 2012, 10:34
To jeden sposób, drugi to "rozcieńcz" dobrą gorzałką.
Gustaw G.Garuga - 23 Stycznia 2012, 23:34
hrabek napisał/a | Inne też są takie, czy to zwykłe wódki o lekkim tylko orzechowym posmaku? |
Orzechówka lubelska (z orzechów włoskich) o ile dobrze pamiętam była niesłodzona, cierpka i gorzka, bardzo orzechowa.
Gustaw G.Garuga - 28 Stycznia 2012, 14:19
Śrubokręt. Sok z koncentratu, a wódka koreańska, czyli ledwo 19,5%. Niestety, wódka chińska, choć tania jak woda mineralna i potężna (od 52 do 56%), śmierdzi okrutnie, a jedyna tu dostępna z zachodnich (Absolut) droga jak fiks.
dalambert - 28 Stycznia 2012, 18:23
Gustaw G.Garuga napisał/a | Niestety, wódka chińska, choć tania jak woda mineralna i potężna (od 52 do 56%), śmierdzi okrutnie, |
Znaczy bimbrem leci ? Czy jakaś inna specyfika ?
Lis Rudy - 28 Stycznia 2012, 18:59
dalambert napisał/a | Znaczy bimbrem leci ? Czy jakaś inna specyfika ? |
dalambert, Żmija utopiona w słoiku z gorzałą rzadko poprawia jej walory smakowe...
Zaryzykowałbym, że jest dokładnie odwrotnie...
Gustaw G.Garuga, a nie możesz Ty przeszkolić jakiegoś skośnego kolegi w tajnikach pędzenia klasycznej polskiej księżycówki ???
Mógłbyś potem jakieś opłaty licencyjne pobierać
Gustaw G.Garuga - 29 Stycznia 2012, 07:51
Pierwej musiałbym sam się przeszkolić Jest tu jednak pewien Amerykanin, któremu tak się sprzykrzyły lokalne piwa (Amerykanin, powiadam - wyrósł na tamtejszych "piwach", a i tak chińskie ledwo toleruje), że zakupił w internecie aparaturę i ingrediencje i zakłada własny mikrobrowar
Iwan - 20 Lutego 2012, 21:09
Cornelius pszeniczny grejpfrutowy, jako napój orzeźwiająco-chłodzący bardzo dobry
Iscariote - 20 Lutego 2012, 21:21
Iwan, śmiali się ze mnie jak kiedyś na Łośku to kupiłem
Witchma - 20 Lutego 2012, 21:22
Iscariote, który się śmiał, no który?
Iwan - 20 Lutego 2012, 21:25
Iscariote, możne dlatego że mówiłeś im że kupiłeś sobie piwo
smakowo to nijak do piwa sie ma
Iscariote - 20 Lutego 2012, 21:50
ano soczek, tu się zgodzę.
Agi - 29 Lutego 2012, 21:58
Odwiedziła nas dawna sąsiadka, wypiliśmy butelkę "Dębowej". Zacny trunek.
Rafał - 2 Marca 2012, 23:41
Siedzę nad żmudną robotą, zrobiłem sobie więc piwne wspomaganie x8, rano zobaczymy co mi wyszło, oby tylko nie wykusze w narożach
Pucek - 7 Marca 2012, 19:53
Rafał napisał/a | oby tylko nie wykusze w narożach |
Właściwie czemu nie? Zobacz sobie kamienicę Pod Sowami
Ząbkowska 2 tyż pikna. Ooo.
Ed: tak bardziej w temacie - zaraz sobie zaaplikuję malinówkę do herbatki. Zmarzłam na psacerze, -7, grozą zawiało.
Rafał - 8 Marca 2012, 08:05
Pucek, wiem, wiem, zobacz moją "dyskusję" z Fidelem w wątku o opowiadaniach nr 76
aniol - 8 Marca 2012, 11:34
na mazowieckim zadupiu trafilem w sklepie na orzechowego soplice
nareszcie!
Martva - 8 Marca 2012, 11:49
Mrau.
Gustaw G.Garuga - 8 Marca 2012, 16:31
Nigdy nie byłem fanem Guinnessa - a teraz organoleptyczna radocha że hej! Albo odwykłem od dobrego piwa i byle co mi teraz smakuje, albo licencyjny Guinness malezyjski lepszy niż oryginalny irlandzki...
Agi - 14 Kwietnia 2012, 21:15
Pierwsze w tym roku piwo przy ognisku nastroiło mnie przyjaźnie do świata.
ilcattivo13 - 15 Kwietnia 2012, 19:08
Mała degustacja. Kontrolnie Ciechan Wyborne i Perła Niepasteryzowana. A potem Ciechan Mocny (Nieutrwalony), Ciechan Lagerowe, Trybunał, trybunał Miodowy, Trybunalskie Miodowe. W różnych ilościach
Ciechan Mocny zdał test i trafia na listę zdatnych do picia. Lagerowe na warunkowym - może się sprawdzić w upały. Trybunał oblewa test - tak ciężki, że aż mi wątroba jęknęła. Trybunał Miodowy - lepszy, ale w porównaniu z Ciechanem Miodowym, albo Miodnym z Kormorana, wysiada. Nawet zwykłe (budżetowe) Trybunalskie Miodowe bije Trybunała Miodowego na głowę i też trafia na listę.
Dla tych co nie wiedzą - Trybunalskie Miodowe, jak nazwa wskazuje, jest z Lublina
Lis Rudy - 15 Kwietnia 2012, 20:40
ilcattivo13, poradzę Ci tylko, abyś nie mierzył się z Ciechanem Porterem. Już Guines jest mocno niestrawny poprzez swoją gorycz, karmel i specyficzny smak. Ciechan Porter, to wszystkie niedobre cechy Guinesa pomnożone przez trzy. A jestem w stanie wypić naprawdę różne dziwne rzeczy. Z wodą po goleniu Wars włącznie-ale wtedy poszło o zakład o przepustkę 96 h z wojska, więc to akurat się mniej liczy.
W Paradoxie nie dałem rady kuflowi Ciechańskiego Portera
dzejes - 15 Kwietnia 2012, 21:11
A mojej żonie bardzo smakuje.
dalambert - 15 Kwietnia 2012, 22:19
Ciechański porter jest nieco cienki, ale lwowski z Obołona znakomity, ale ja Guinesa lubię.
Anonymous - 15 Kwietnia 2012, 23:53
Ale Guinness nie ma goryczki w zasadzie, jest kremowy i wyrazisty w smaku (przynajmniej ten prawdziwy, bo to co u nas sprzedają, to jakiś skandal jest). Ciechan Porter daje radę, jak na porter jest IMO dość słodki i ma mało goryczki, w każdym razie zniknął mi ostatnio szybko, a zazwyczaj ciężko mi idzie z porterami.
merula - 2 Maj 2012, 23:05
Cornelius grejpfrutowy. o dziwo wcale nie taki zły i nawet aromat niezbyt chemiczny.
gorbash - 3 Maj 2012, 21:14
merula napisał/a | Cornelius grejpfrutowy. |
Na upały w sam raz - wolę od piwa.
Lis Rudy - 3 Maj 2012, 21:28
merula napisał/a | Cornelius grejpfrutowy |
nie znam
Ja próbowałem swoją pigwówkę, ale jakieś takie słabe siki mi w tym roku wyszły.
I mało.
Jestem ZUY
NA siebie...
|
|
|