Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Warszawa (SKOFA) (cykliczna, 2024.02.17)
MrMorgenstern - 16 Września 2006, 13:17
Ja tak przepraszam, a czemu by nie zrobić spotkania w Proximie?? Jest tam parkiecik do tańczenia, muza niezła (bywała lepsza ) ale i np fajny balkon w małej salce, gdzie wszyscy się zmieszczą i cichawo jest... jak myslicie??
Ja jestem bardzo za!
Studnia - 16 Września 2006, 15:23
Nie wiem jak inni, ale uważam że lepszego klimatu do zorganizowania SKOFY niż w PARADOX'ie nie znajdziemy w całej wawie. A w PROXIMIE to już na pewno...
EDIT:
Miria
Cytat | Można tam jakąś rezerwację zrobić? |
Toż to by trza cały dół zarezerwować... Może by było troche ciasno, ale jak to mówią w kupie raźniej
MrMorgenstern - 16 Września 2006, 16:28
Hmm mawiają, że klimat klimatowi nierówny... wiesz, że wpadnę do Paradoksu i luknę, co tam za klimat dają... co do Proximy jestem bowiem pewien
dzejes - 16 Września 2006, 16:37
Paradox zdecydowanie będzie przymały.
Przecież tam na dole nie ma miejca, żeby jakoś sensownie siąść koło siebie.
Studnia - 16 Września 2006, 16:50
Ale imprezownia w stylu Proximy, jakoś tak moim zdaniem też nie bardzo...
dzejes - 16 Września 2006, 16:54
Ja nie mówię gdzie, tylko zauważam, że w Paradoxie będzie ciut ciasno.
Wybór pozostawiam autochtonom - pod warunkiem, że zostanę doprowadzony z dworca do wodopoju
Albion - 16 Września 2006, 17:00
Popieram Studnię - w Proximie bywałem i śmiem twierdzić, że to raczej mało klimatyczne miejsce na spotkania w stylu SKOFY. Z tym, że jak nie w Paradoxie to gdzie?
Miria, byłaś tam, oceń sytuację - być może rezerwacja dołu to nie jest zły pomysł.
dzejes - 16 Września 2006, 17:05
Pfff.... Też byłem... Nie zwykłem wypowiadać się bez choćby cienia wiedzy w temacie...
No co?! W pracy się nie liczy!
Anonymous - 16 Września 2006, 17:13
Potrzebuję Kruka, może on coś wie na temat mozliwości rezerwacji. W Paradoxie nie ma dużo miejsca faktycznie, za to klimat jest. Na pierwszym spotkaniu było nas chyba z 10 osób, daliśmy radę, ale przy 16 nie jestem pewna...
Kruku!
Co do Proximy - dawno tam nie byłam, ale w soboty raczej odbywają sie imprezy, co oznacza tłum ludzi i głośną muzykę.
A może ktoś zna jakieś inne ciekawe miejsce?
Studnia - 16 Września 2006, 17:30
Ciekawe miejsca... Kiedyś chodziło się na ogniska na WAT. Ewentualnie jest jeszcze klub studencki Karuzela na Konarskiego na Bemowie... No jest masa pubów, lub innych ciekawych miejscówek... Ale żadne mi w tej chwili do głowy nie przychodzą...
Anonymous - 16 Września 2006, 17:34
To kombinuj i zgłaszaj się na gg - ma być: dobry dojazd, miejsce na taką dużą ekipę i tani alkohol. No i klimat też by się przydał...
Trzeba mieć jakieś opcje do wyboru.
MrMorgenstern - 16 Września 2006, 17:55
Karuzela nie jest zła - tam jest dośc cicho i fajny klimat.
A jeszcze raz o Proximie - ja rzekłem przecież, że tam jest w małej sali coś a la balkon i pewnie można poprosic o ściszenie tam muzyki - która w tamtym miejscu nie jest tak głośna.
Zresztą, jak ma wyglądać to spotkanie - ktoś ma przemawiać (a my klaskać?)
Dojazd jest bardzo dobry - jednym autobusem spod dworca Zach. czy Centralnego.
Studnia - 16 Września 2006, 18:21
Miria
Cytat | dobry dojazd, miejsce na taką dużą ekipę i tani alkohol. No i klimat też by się przydał... |
No to tak... W karuzeli jest duuużo miejsca, tani alkohol też jest (ale nie mają miodku ,ale za to wściekłe psy są po 5,50 ), a dojazd...Są tramwaje z centrum, są autobusy... Ale blisko centrum to to nie jest, szczególnie dla osób które o około 23 mają ostatni autobus do domu... Więc jednak coś w centrum bardziej by się zdało...
MrMorgenstern - 16 Września 2006, 18:52
Studnia, ja mówiłem, że dojazd jest bardzo dobry do Proximy - 175, 512 z Dworca Centralnego i 136 z Dworca Zach.
Kruk Siwy - 16 Września 2006, 19:04
Miria, jestem za Paradoxem.
Po pierwsze - nieźle nam się tam siedziało.
Po drugie - o 16 będą puchy, opanujemy lokal metodą zasiedzenia.
Po trzecie - to nie jest defetyzm, ale nie wierzę w więcej niż 15 osób z forum naraz.
Po czwarte - co to, za nogę nas tam przywiążą? Gdybym się pomylił co do liczebności to przy piwku zastanowimy się gdzei emigrować - to jednak duże miasto ze sprawną komunikacją. Damy radę.
Po piąte - po początkowych gadkach i tak tworzą się podgrupy i nie widzę potrzeby, żeby przez cały wieczór wszyscy wszystkim patrzyli w óćz tonie.
Po szóste i najważniejsze - Bo tak!
dzejes - 16 Września 2006, 19:09
Cytat | Kruk Siwy:
Po szóste i najważniejsze - Bo tak! |
Nie mam wyjścia, jak tylko polec rażony nieodpartą logiką wywodu
MrMorgenstern - 16 Września 2006, 19:13
Mnie tam przekupili właściciele Proximy co by za nią optować
Kruk Siwy - 16 Września 2006, 19:22
MrMorgenstern, decyduje Miria. A gdyby nie chciała to vox populi. Czyli głosowanie. Ale wg. mnie wprowadzi to niepotrzebny bałagan. Najlepsza demokracja to demokracja sterowana. Żelazną pięścią... hihihi
Jedyna Proxima, która mnie osobiście interesuje to Proxima Centauri 4,3 roku świetlnego stąd. Trochę daleko na imprezę, nawet fantastyczną.
Ixolite - 16 Września 2006, 19:24
Bueh, jaka Proxima? Bleee
Paradox i już, Kruk ma rację!
Nattfiarill - 16 Września 2006, 19:38
Ewentualnie możnaby jakąś tawernę zachaczyć. Na przykład 10 w skali Beauforta?
http://www.taverna10b.fr.pl/index.php
Anonymous - 16 Września 2006, 19:41
Kruku, przekonałeś mnie! Nie było trudno, bo rezygnacja z Paradoxu ani przez chwilę mi się nie uśmiechała.
Głosowań żadnych nie będzie! Reżim tu panuje! Nie rozłazić się, ustawiamy sie parami!
Spotykamy sie w Paradoxie i w razie problemow z miejscem zastanawiamy się co dalej. Wtedy możemy się nawet pobić.
Kruk Siwy - 16 Września 2006, 19:49
Bitwa na torty... mniam. Tylko piwa nie rozlewać!
Znaczy decyzja podjęta. Punkt zborny - Paradox. Potem trudne decyzje: zostajemy i pijemy? Czy też pjemy i zostajemy? Mniej więcej taki wybór można pozostawić SKOFowcom. Chłe, chłe. Nie naprawiajmy tego co dobre. I stwórzmy nową, świecką tradycję...
Ixolite - 16 Września 2006, 20:45
Chlip, pięknie to mistrzu ująłeś
Studnia - 17 Września 2006, 10:14
Nattfiarill
Cytat | Ewentualnie możnaby jakąś tawernę zachaczyć. Na przykład 10 w skali Beauforta? |
Czy to jest ta na przeciwko Muzeum Powstania Warszawskiego? Jeśli tak to jestem za. Tylko tam często nawet jak jest pusto to nie ma miejsca bo rezerwacje są...
Albion - 19 Września 2006, 10:43
Miria zadecydowała, z pomocą szarej eminencji w postaci Kruka
W takim wypadku 07.10. melduję się ok 17.00 w Paradoxie!
Kruk Siwy - 19 Września 2006, 10:45
Albion, Siwej eminecji. Jeżeli już.
mawete - 19 Września 2006, 11:04
:... Siwy łeb, bat do ręki i wio..."
Kruk Siwy - 19 Września 2006, 11:06
może i Siwy ale ze łba też potrafi strzelić. Bata mi nie potrza.
Purgatov - 25 Września 2006, 01:35
Wszem i wobec oświadczam, że zaszczycę SKOFĘ, jako kolejny przedstawiciel forum NF . Jako że z Natt przyjedziem, to jedno z nas będzie się mogło nawet z wdziękiem pod stół zwalić ...
Studnia - 25 Września 2006, 07:59
No ladnie, ladnie... Normalnie tlumy wala
|
|
|