To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Najnowszy numer - Numer 16 - 19 lutego 2007

aqulka - 22 Lutego 2007, 14:17

Wczoraj w empiku w GC nie było - chociaż ja nie umiem szukac gazet w empiku i moze dlatego? ale zaniedługo się wypuszczę i może w jakoms kiosku dopadnę - ten na Królewskiej bywa dobrze zaopatrzony.
Godzilla - 22 Lutego 2007, 14:18

Hmm, w jakim dziale mogą to w Empiku dać: w Warszawie najczęściej w popularnonaukowym. Kto widział inne pomysły?
hjeniu - 22 Lutego 2007, 14:49

W działach: dla dzieci i młodzieży, hobbystycznym, dla dorosłych :mrgreen:
Adashi - 22 Lutego 2007, 15:09

:D Mam! Cieszę się ogromnie! Niesamowite doznanie :D
MrMorgenstern - 22 Lutego 2007, 15:39

Adashi napisał/a
Cieszę się ogromnie! Niesamowite doznanie :D

Czy to nie jest przypadkiem Twój pierwszy raz, Adashi...? 8)

Adashi - 22 Lutego 2007, 15:42

Ano! :D Zajrzy do mojego wątku MrMorgenstern, a dowiesz się wszystkiego 8)
mawete - 22 Lutego 2007, 15:55

Kurde... a u mnie nie ma... zadupie bez mapy.... :(
aqulka - 22 Lutego 2007, 16:21

no i miałam rację - był w kiosku na królewskiej i teraz jeszcze ze trzy godziny pańszczyzny i można zabrać się za czytanie:)
Czarny - 22 Lutego 2007, 16:23

U mnie też już jest :mrgreen: Specjalnie polazłem do Kauflandu po SFFiH, a przy okazji kupiłem sobie "Dym i lustra" Gaimana za 10zł. Bardzo udana przechadzka. :P
Ixolite - 22 Lutego 2007, 16:37

Godzilla napisał/a
Hmm, w jakim dziale mogą to w Empiku dać: w Warszawie najczęściej w popularnonaukowym. Kto widział inne pomysły?

To zależy, w naszym ulubionym Empiku może to być: dział popularnonaukowy, hobbystyczny, dla dorosłych (bywało :D ) pomiędzy młodzieżowym, a historycznym, ewentualnie przy czasopismach obcojęcycznych lub nawet w towarzystwie innych czasopism fantastycznych (czasem zdarza się i tak ;) ) - to jeśli chodzi o czasopisma. Można próbować też szukać w okolicach, w których w danym momencie znajdują się podręczniki RPG, tudzież komiksy (jedno i drugie ciągle wędruje), w dziale upominków lub pakowania prezentów, zależy co się akurat na parterze mieści, za schodami (teraz chyba jeszcze w remoncie, dawno nie byłem), a jeśli nie ma w żadnym z tych miejsc to można zapytać kogoś o stan magazynowy :mrgreen:

Adashi - 22 Lutego 2007, 16:44

Wy dziwne jakieś te Empiki macie ludzie, w Poznaniu działy są raczej stałe. Gwynhwar jak to tam jest :?:
Czarny - 22 Lutego 2007, 16:47

U nich są rodzaju żeńskiego i ciągle się "przebierają" :mrgreen:
Agi - 22 Lutego 2007, 17:09

A u nas w Pyrlandii stosuje się zasadę "zaś, ale porzundek musi być".
W moim ulubionym sklepiku z prasą z zamkniętymi oczami mogę podejść do półki i wyciągnąć SFFiH - zawsze leży w tym samym miejscu.

Adashi - 22 Lutego 2007, 17:12

"Porządek musi być" - musowo, u nas tak zawsze i ze wszystkim, hehe :mrgreen: W Poznaniu są teraz 3 Empiki, w każdym pisma fantastyczne są raczej w tym samym miejscu od kilku już miesięcy, to samo tyczy się książek i komiksów, wszystko na swoim miejscu w odpowiednich działach.
Haletha - 22 Lutego 2007, 17:37

Jeeeest! I zapowiada się naprawdę stuprocentowo super, jakkolwiek wewnątrz brakuje jednego nazwiska wymienionego na okładce;-))
FireStorm - 22 Lutego 2007, 17:38

Numer jest, Nikitycza nie ma :(

Godzilla napisał/a

Ja kiedys dawno temu chcialem kupic iesiecznik Top Secret (o grach komputerowych jak ktos nie wiedzial ;P: ) - Pani w koisku przejrzala polke z swierszczykami i oznajmila, ze nie ma :mrgreen:

Adashi - 22 Lutego 2007, 17:42

FireStorm, grabulę rad bym uściskać - stary, dobry Top Secret, niestety nie wyszło im to wznowienie, parę lat temu.
gorbash - 22 Lutego 2007, 17:47

Kopalny, Dzemik i Krzys Qbeczko :D
Ixolite - 22 Lutego 2007, 18:15

Adashi napisał/a
Porządek musi być - musowo, u nas tak zawsze i ze wszystkim, hehe :mrgreen: W Poznaniu są teraz 3 Empiki, w każdym pisma fantastyczne są raczej w tym samym miejscu od kilku już miesięcy, to samo tyczy się książek i komiksów, wszystko na swoim miejscu w odpowiednich działach.

To zdaje się, że tylko nasz ulubiony Empik ma takie przypadłości, inne Empiki w Warszawie, przynajmniej te, w których bywałem po kilka razy, nie cierpiały na "przebieralnię" :D

Ale ma to swoje uroki, co tydzień jestem czymś zaskakiwany, a to się kawiarenka pojawi, a to zniknie, a to schody ruchome znikną, a to się windy pojawią, raz komiksy są na jednym piętrze, raz na drugim, ile ciekawych rzeczy można znaleźć szukając czego innego, co jeszcze tydzień temu stało w innym miejscu :mrgreen:

NURS - 22 Lutego 2007, 18:40

To stara taktyka, szukając swojego ogladasz inne działy :-)
Aga - 22 Lutego 2007, 18:56

Donoszę, że prenumerata doszła dzisiaj. Ech, w złą godzinę powiedziałam na Pszczykonie, że listonosze się starają, bo ten numer przyszedł tak pogięty, jakby listonosz się nim opędzał od wściekłego psa :roll: Dobrze, że mam numer już od soboty :mrgreen: Połowa przeczytana.
NURS - 22 Lutego 2007, 19:37

Pewnie tak szybko przerzucali, z rąk do rąk :-)
Ech..

hrabek - 23 Lutego 2007, 08:38

Do mnie prenumerata przyszla wczoraj, ale nie zauwazylem w skrzynce. Dopiero dzisiaj rano idac do pracy, ale nie wyciagalem, bo w robocie i tak nie poczytam. Obadalem koperte i nie wyglada najlepiej, ale licze na to, ze zawartosc mimo to bedzie w znacznie lepszym stanie.
Godzilla - 23 Lutego 2007, 09:16

Część już przeczytałam. Kura jest ładna.
Fidel-F2 - 23 Lutego 2007, 09:17

Tak. Kura jest ładna.
Szenute - 23 Lutego 2007, 12:52

Mam od wczoraj. O 7 rano nie było a o 19 wieczorem już tak :D , ale dopiero dziś zaczynam czytać.
tomay - 23 Lutego 2007, 12:55

kupiłem wczoraj wieczorem...
przeczytałem całość...
malo jak dla mnie taka 1 cieniutka gazetka na miesiac :)

gorim1 - 23 Lutego 2007, 13:27

u mnie jeszcze nie ma
robię się zły

agrafek - 23 Lutego 2007, 13:28

Kupiłem przed pół godziną. Rzuciłem okiem na Jarla. Rany boskie, co to jest "najprzywoitrzy Wiking"? To tak specjalnie?
Rodion - 23 Lutego 2007, 13:31

Ty tak specjalnie?

Partner forum