Mechaniczna pomarańcza [film] - Ostatnio oglądane filmy
Matrim - 10 Kwietnia 2014, 09:59
Jakby co, dyskusja o filmach i serialach została przeniesiona do nowego wątku.
jewgienij - 10 Kwietnia 2014, 12:30
| konopia napisał/a | w lesie leżały, całę mnóstwo kapeluszy, dość dawno oglądałem ten film, dobry był
tak gdzieś przeczytałem, zaplanowałem sobie na sobotę cz2 Hobbita to sam sprawdzę tą poetyckość. |
Jest niewiele filmów, które mógłbym uznać za poetyckie ( nie rozpoetyzowane, przeestetyzowane, śliczne-klimatyczne, nudne, ale poetyckie właśnie). Nie wiem, w pierwszej chwili przychodzi mi na myśl "Piknik pod Wiszącą Skałą", może Kubrick z Odyseją, jak już z grubej rury. Musiałbym podumać nad czymś mniej oklepanym.
Ale, kurna, Hobbit to jedna z ostatnich rzeczy, jakie by mi przyszły do głowy w tej kategorii. I nie dlatego, że Fantasy.
feralny por. - 12 Kwietnia 2014, 19:55
Reich - film, o którym opowiadał inż. Mamoń. Nuda, nic się nie dzieje. Dialogi są złe. Bardzo złe są dialogi. Baka z Lindą snują się bez sensu i gadają głupoty do dziewczyny o ekspresji kłód drewna. Dziewczyny odpowiadają jakimś absurdalnym bełkotem. Film tak zły, że aż trudno się oderwać.
konopia - 12 Kwietnia 2014, 21:22
Hobit, cz2. Podobał mi się, z kolei moja żona się wynudziła
Dunadan - 14 Kwietnia 2014, 10:25
| konopia napisał/a | | Hobit, cz2. Podobał mi się, z kolei moja żona się wynudziła |
Nie dziwię się. Swoją drogą, co do Hobbita - nie kumam czemu efekty komputerowe miejscami były na poziomie niemal współczesnych gier kompuetrowych... kilka razy miałem wrażenie że oglądam Skyrima na sterydach
mesiash - 14 Kwietnia 2014, 10:36
Dunadan, zwłaszcza sceny z biegającymi orkami, prawda?
Oglądałem jednym okiem Filomenę - ładny i ciekawy film. Trochę wstrząsający, ale też pokazujący jak bardzo różni się podejście do tej samej sprawy kilku osób, które dzieli wiek, doświadczenie życiowe i sam emocjonalny do tej sprawy stosunek. Fantastycznie zagrał Steve Coogan, wydaje mi się że przyćmiewał spokojnie Judi Dench, ale to kwestia postaci oczywiście.
Dunadan - 14 Kwietnia 2014, 11:58
| mesiash napisał/a | | zwłaszcza sceny z biegającymi orkami, prawda? |
Dokładnie o tej scenie myślałem - i jeszcze "tani" efekt zmiękczenia obrazu dla ukrycia kiepskiego rendera... mam wrażenie że robili to BARDZO na szybko... choć Smaug był piękny.
marekz - 15 Kwietnia 2014, 13:14
W oczekiwaniu na start Pozostawionych na HBO w wakacje, obejrzałem Left Behind, czyli Pozostawionych z 2000 roku. Co do samego filmu - jest słabo, ale potencjał na rozwinięcie tego w serial jest wg mnie olbrzymi. Może powstać coś w rodzaju połączenia 4400 z Pod kopułą, a oba te seriale bardzo mi się podobają. Zależy jak ekipa sobie z rozwinięciem tematu poradzi, materiał na zawiązanie akcji jest świetny.
Stormbringer - 16 Kwietnia 2014, 16:00
Ona - bardzo dobry, włażący do głowy film. Chwilami przypomina "Między słowami" w wersji SF.
m_m - 17 Kwietnia 2014, 10:13
After Life z Liamem Neesonem i Christiną Ricci, z polskimi akcentami reżysersko-scenariuszowymi.
Takie se, zalatywało amatorszczyzną, warto obejrzeć tylko dla gołej Christiny.
Nawet niezła atmosfera, ale jednak coś nie grało do końca, finał dla mnie niezrozumiały.
Cathleen - 17 Kwietnia 2014, 18:44
Ja właśnie skończyłam oglądać Spartakusa Kubricka. Zawsze mnie lekko odstraszały te trzy godziny, bo było mi ciężko znaleźć tyle czasu, a nie lubię oglądać filmów 'częściami'. Całe szczęście mi się nie dłużył. Film interesujący, ale jakiś taki... jakby nie Kubricka. Chociaż, z tego, co kiedyś wyczytałam, on sam chyba był średnio z produkcji zadowolony. Trochę mi tylko przeszkadzał Kirk i ta jego dziura w brodzie, ale ogólnie mogę polecić, jeśli ktoś jeszcze nie widział.
thinspoon - 19 Kwietnia 2014, 23:19
Kapitan Ameryka : Zimowy Żołnierz. Ekstra Pierwsza scena - reklama Under Armour wali po oczach, będzie dobrze, myślę. Chwilę później Georges St. Pierre leje się z CA! Banan z twarzy nie schodził mi przez bite 2h.
Magnis - 20 Kwietnia 2014, 11:48
Rekin widmo - opowieść o duchu rekina, który postanawia się zemścić. Fajnie brzmi i mógł z tego wyjść zabawny obraz z krwawymi zgonami, bo kilka fajnych scen jest i nawet znalazł się motyw z miejską legendą. Niestety za mało humoru, aktorstwo niezłe lecz nie powalające i efekty specjalne, a w szczególności rekina zrobione tak sobie. Można obejrzeć jak ktoś chce, ale nie potrzeby nie ma. Ocena 3/10.
Dunadan - 22 Kwietnia 2014, 07:40
| thinspoon napisał/a | | Pierwsza scena - reklama Under Armour wali po oczach |
No co, dobre ciuchy robią...
thinspoon - 22 Kwietnia 2014, 08:15
| Dunadan napisał/a | | thinspoon napisał/a | | Pierwsza scena - reklama Under Armour wali po oczach |
No co, dobre ciuchy robią... |
Nie będę się kłócił
Dunadan - 22 Kwietnia 2014, 09:15
| thinspoon napisał/a | | Nie będę się kłócił |
Mam, używam i sobie chwalę - nie ma lepszych syntetyków
Magnis - 22 Kwietnia 2014, 15:19
Przekładaniec - opowieść o kierowcy rajdowym, który miał wypadek. Film powstał na podstawie opowiadania Stanisława Lema w reżyserii Andrzeja Wajdy. Zagrał w nim świetnie główną rolę Kobiela i film jest połączeniem fantastyki z domieszką humoru. Ogląda się znakomicie. Ocena 7/10.
Rasa - o morderczych psach, które zaczynają polować na ludzi na pewnej wyspie. Fajnie zrobiony i zrealizowany horror z dozą makabry (pieski śliczne, a najbardziej ten mały). Ocena 6/10.
nureczka - 22 Kwietnia 2014, 17:47
| Magnis napisał/a | | pieski śliczne, a najbardziej ten mały). |
Zachęciłeś mnie
Rodion - 22 Kwietnia 2014, 18:09
Hobbit. Mmmmm... lubię rude elfki, ale jedna elfka wiosny nie czyni. Film jest po prostu nudny. Chwilami miałem wrażenie oglądania intro do dość głupiej gry ( scena z toczącą sie beczka, podświadomie spodziewałem sie wyskakującego wyniku + 205, + 389 itd ,+ bonus, combo ) No i ten smok. Niby wszystko ok ale nie możne się zdecydować czy jest smokiem zachodnim czy wschodnim ( ukłon w stronę widzów w Azji? ).
Mopsy? Porażka
nureczka - 22 Kwietnia 2014, 18:20
| Rodion napisał/a | | Mopsy? Porażka |
NIE LUBISZ MOPSÓW?????????!!!!!!!!!!!!
dalambert - 22 Kwietnia 2014, 18:59
nureczka, o tyle ma racje, że mopsów było mało i bez konsekwencji fabularnych, czyje te mopsy? po co? i dlaczego jedzą śledzie ?
Rodion - 22 Kwietnia 2014, 19:00
nureczkaPasjami nie znoszę. To istnienie to jakiś wynik spotkania z patelnia w kuchni?
nureczka - 22 Kwietnia 2014, 19:08
dalambert, masz rację
Rodion, nie ma co ukrywać - podpadłeś
Rodion - 22 Kwietnia 2014, 19:13
nureczka, trudno, wole korty. Wpisują sie bezproblemowo w każdą historię. Nawet wiedźmińską w realizacji Polha
nureczka - 22 Kwietnia 2014, 19:20
| Rodion napisał/a | | wole korty |
Nie grywam w tenisa. Wolę basen
Rodion - 22 Kwietnia 2014, 19:31
34-ty mówi nie, woda
Ale wracając do meritum. Cos jest ie tak z ta ekranizacją
nureczka - 22 Kwietnia 2014, 19:58
| Rodion napisał/a | | Cos jest ie tak z ta ekranizacją |
Co fakt, to fakt.
Luc du Lac - 22 Kwietnia 2014, 20:51
No i tu jest mops pogrzebany
to nie jest ekranizacja Hobbita JRR TOLKIENA
tylko film inspirowany Hobbitem
Rodion - 22 Kwietnia 2014, 21:06
Inspirowany, ale nudny.
Nudny czyli do bani. Kilka fajnych momentów i tekstów filmu nie ratuje.
I nadal najbardziej wnerwiający jest totalnie niezdecydowany smok.
mesiash - 23 Kwietnia 2014, 08:54
Rodion, masz rację, a do tego Smok jest najmocniejszym punktem drugiej części
|
|
|