To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Techniczne życia problemy i inne aspekty marudne

figurant - 15 Kwietnia 2014, 18:37

ketyow, skąd założenie, że dziewice muszą być młode?
Rodion - 15 Kwietnia 2014, 18:51

Jak tak Was czytam to przypomina mi się stary żart floty :mrgreen:
Fidel-F2 - 15 Kwietnia 2014, 18:53

Doprawdy zacny; uśmiałem się.
Rodion - 15 Kwietnia 2014, 18:58

Fidel-F2, Ty tak do mnie czy do figurant'a, bo żartu zaiste znać nie możesz, wiec nie wiem zupełnie z czego się naśmiewasz? Chyba, że to tak zwyczajowo a priori?

No chyba ze Ci się to nie wyświetliło, wtedy sorry, zwracam honor, no offens

W dawnych czasach, na linii do Azji pływał na jednym z Polskich statków stary przedwojenny bosman.
Nie było by w tym nic niezwykłego gdyby nie pewna cecha owego bosmana, niezwykły aromat tytoniu Falkowo jakiego on używał. Przez lata kolejne pokolenia matrsów dociekały co było tajemnicą owego aromatu, az pewien młody elektryk w czasie popijawy w Bombaju wyciągnął ze starca owa tajemnice.
- Bo widzisz młody, jak jestem w Tajlandii to idę do burdelu, biorę sobie młoda Chinkę i w ramach pieszczot wyrywam jej kilka kłaczków z futerka a potem dodaje do tytoniu, ot i cały sekret.
W czasie następnej wizyty w Tajlandii elektryk był pierwszy na trapie, a po powrocie wszystkich epatował zapachem dymu ze swoje fajki. A podszełwszy do bosmana zapytał:
- I jak? Nieźle?
Na co bosman
_ No nieźle młody, tylko jak na mój gust trochę za blisko du.. rwane

ketyow - 16 Kwietnia 2014, 00:41

Rodion, każde dziecko w podstawówce zna ten kawał ;P:

figurant, skąd założenie, że na Filipinach starsza dziewczyna może być dziewicą? :twisted:

Rodion - 16 Kwietnia 2014, 07:48

ketyow, niezłe znasz podstawówki :D
ketyow - 16 Kwietnia 2014, 09:54

Ze wsi jestem :D
Memento - 24 Kwietnia 2014, 19:47

Co zrobić, gdy na trzyletnim laptopie, z systemem nie ruszanym od nowości, nagle nie ładują się strony w dwóch przeglądarkach? Główna strona Google wchodzi, ale Gmail już nie chce, Piekielni otwierają się po paru odświeżeniach, etc etc.
gorat - 24 Kwietnia 2014, 23:10

Nie jest to problem z łączem? Jakie jest obciążenie procesora i pamięci?
Memento - 25 Kwietnia 2014, 11:41

Obciążenie procka waha się od 7% w porywach do 22%, pamięci 61%. Model Toshiba Satellite P755-10N. Na drugim kompie (stacjonarne pudło) łącze z tego samego routera śmiga jak złoto.
mesiash - 25 Kwietnia 2014, 13:56

Jeśli dobrze pamiętam, też kiedyś miałem podobną sytuację, i wyszło na to że rozregulowało się połączenie (same ustawienia). Spróbuj może jeszcze raz je ustawić.
Memento - 25 Kwietnia 2014, 17:18

Ale po co, na drugim kompie, dwóch telefonach i tablecie łącze pracuje bez żadnego ale...
(e) Ustawienia zresetowane, nic to nie dało.

gorat - 25 Kwietnia 2014, 21:14

WiFi?

Tylko te przeglądarki mają problem, czy też inne oprogramowanie?

Memento - 26 Kwietnia 2014, 17:04

Tylko przeglądarki. Tak, wszędzie WiFi.
gorat - 26 Kwietnia 2014, 21:57

Sprawdź na czymś innym. Dobrze, jeśli inny protokół/porty.
Memento - 27 Kwietnia 2014, 09:53

Wydaje mi się, że wiem o czym do mnie rozmawiasz, ale bardzo proszę o bardziej szczegółową istrukcję. :mrgreen:
gorat - 27 Kwietnia 2014, 11:03

Jeszcze jedna myśl: sprawdź, jakie są DNSy, ponadto podmień na google DNS oraz przetestuj.

Jak nie będzie efektów, to możesz sprawdzić:
http://www.utorrent.com/intl/pl/downloads (domyślna konfiguracja powinna wystarczyć - chyba jest wizard, który pomoże w otwieraniu portów itd.)
http://torrent.ubuntu.com...A6%60%EC%5D%24P (z http://torrent.ubuntu.com:6969/)
Wystarczy, by się transfer rozpędził, nie przymuszam do ściągania całości ;) Jak nie zadziała, to dla pewności odpal na innym kompie, by się upewnić, czy to np. nie router blokuje.

Memento - 27 Kwietnia 2014, 13:43

Kombinowanie z DNSami troszkę mnie przerasta, troszkę goni czas, ale test portów w uTorrent powiedział, że port jest zamknięty, ale dalej mogę pobierać. WTF?
gorat - 27 Kwietnia 2014, 14:16

To jest, nie ma problemów z transferem? Zawsze jakiś postęp ;)

DNSy to wg mnie podstawowy kandydat do sprawiania problemów tutaj.

Memento - 28 Kwietnia 2014, 17:33

Nope, jedyna różnica to karty sieciowe, internet jest z tego samego routera, łącza, dostawcy, etc etc. Problem ni z tego ni z owego pojawił się kilka dni temu.
e: możliwe, żeby problem rozwiązał reset (wyłączenie/włączenie z poziomu panelu sterowania) karty sieciowej? Bo na to wygląda... :mrgreen:

gorat - 28 Kwietnia 2014, 21:15

Pisz szorta :mrgreen:
Memento - 30 Kwietnia 2014, 16:06

Podziałało i się po dniu nadziałało i znowu nie działa. :roll:
Agi - 3 Maj 2014, 09:58

ketyow, ma problem z wejściem na forum, ale przez Fb przesyła pozdrowienia:

Cytat
W takim razie ja chyba nie wejdę, pozdrowienia z Filipin, będę chyba 18-go czerwca i ze szczęśliwcami widzimy się w Nidzicy

ketyow - 4 Maj 2014, 09:21

Memento, prędzej reset routera. U mnie to samo, w telefonie mi chodzi allegro, w laptopie (który ma neta z telefonu) już nie, forum nie działało mi od wczoraj a teraz nagle zaczęło, wikipedia mi nie działa - no, ale mój internet dobrze, że jest w ogóle, w końcu jestem w kraju trzeciego świata ;P:
Memento - 4 Maj 2014, 15:37

A może to karta WiFi się przegrzewa? Dopóki lapek się nie nagrzeje jak Kaczyński na prezydenturę, wszystkie strony wchodzą jak trzeba.
ketyow - 4 Maj 2014, 15:48

A widzisz, tak przeczytałem w pośpiechu, że zrozumiałem, że na niczym te strony nie chodzą, a tymczasem na wszystkim chodzą, tylko nie na lapku? Nie słyszałem wprawdzie o przegrzanej karcie wifi, ale skoro mówisz że po jakimś czasie przestają chodzić, kiedy on się nagrzeje, to może jest w tym pies pogrzebany - a czyściłeś kiedyś radiator? ;P:
Memento - 4 Maj 2014, 18:27

Nie, bo to nie mój laptop, a dziewczyna moja dopiero pół roku. ;d Ale tak zrobię.
ketyow - 5 Maj 2014, 00:06

Jak pół roku to raczej nie powinno być problemu z tym - mój lapek też dochodzi do 90 stopni na procku i to dla niego norma. No i w nowych lapkach czyszczenie to na ogół rozbiórka kompa na czynniki pierwsze, łącznie ze zdejmowaniem radiatora z procka - jeśli tak to wygląda to stracisz gwarę. Poczytaj w necie czy to nie jest typowy problem dla tego lapka. Wgraj najnowsze stery, popatrz czy nie dorzucili jakiegoś hotfixa, może trzeba by też bios zupdate'ować - w laptopach rzadko kiedy dany problem ma tylko jedna osoba, a jak ma go cała masa ludzi, to producent stara się to połatać.

A wracając do podstaw - antywirus jest i ma świeżą bazę?

ketyow - 5 Maj 2014, 06:58

Tych chyba nie wrzucałem. Nic takiego, ale zawsze.

Rodion - 5 Maj 2014, 07:34

Klimatyczne 8)

Partner forum