Blogowanie na ekranie - Wheels of Fire
Kai - 7 Kwietnia 2010, 12:37
Mam mnóstwo, włącznie z odtwarzaczem. Niestety nie jestem w stanie określić gdzie. Na razie.
Adanedhel - 7 Kwietnia 2010, 17:11
Hrabek, słucham czasem elektroniki - a w każdym razie tak nazywam muzykę zespołów jak, bo ja wiem, The Chemical Brothers czy Faithless, których da się posłuchać. Faithless chyba liczy się do trance'u? No to np. Miss You Less, See You More lubię, jeśli mam podać konkretny kawałek. Ale ogólnie, przyznaję, nie jestem w stanie wytrzymać takiej muzyki.
Ten cover MUSE jest kompletnie nie do słuchania, bo facet wykastrował wszystko, co w oryginale dobre, czyli dobre partie basu i gitary, zastępując je łomotem. Bo inaczej tego nie potrafię nazwać.
Kai - 7 Kwietnia 2010, 17:13
Możecie się tu tłuc. Ja po prostu zawsze skorzystam
Ale zapraszam do dyskusji na temat trendów muzycznych. Będę uszczęśliwiona.
hrabek - 7 Kwietnia 2010, 18:09
Nie zamierzam nikogo tłuc. Zresztą czasy tłuczenia za słuchanie danego rodzaju muzyki umarły w latach osiemdziesiątych, gdy dorośli Depesze i Metale i stwierdzili, że to głupie.
Ja się wychowałem na techno, muzyki zacząłem słuchać wcześniej. Najpierw rapy w stylu LL Cool J i Beastie Boys, później jak zaczęła popularność odnosić muzyka elektroniczna, skupiłem się na niej. Oczywiście był Jarre, ale on grał swój rodzaj muzyki. Szał zrobił Guru Josh, później przyszła era Technotronicu, Captain Hollywood Project i do głosu doszedł dance, a jednocześnie taneczne elementy zaczęły przenikać do kultury techno, mocno hermetycznej i zamkniętej dla szerokiej publiczności. To połączenie muzyki tanecznej, rytmicznej, melodycznej z techno dało właśnie trance. Widziałem jak ta muzyka się rozwija i mimo że teraz to już nie jest to co kiedyś, to wciąż mnie kręci.
Miałem fale, że słuchałem całkowicie czegoś innego, była fascynacja hip-hopem, r'n'b, czymś jeszcze, ale zawsze wracał trance jako mój ulubiony gatunek.
Oczywiście słucham nie tylko tego, moja płytoteka jest bardzo zróżnicowana, zresztą ciężko, szczególnie w obecnych czasach o dobrą płytę trance'ową, bo wszystko wychodzi tylko w postaci plików muzycznych, rzadko ktokolwiek ze środowiska wydaje albumy na CD, więc w zasadzie w ostatnich kilku latach kupiłem tylko 5 czy 6 płyt z mojego gatunku, a dużo więcej czegoś zupełnie innego.
Btw: przesłuchałem oba podane przez Ciebie utwory i są żałosne. Jeśli Twoja wiedza o trance (ten na Acidzie od biedy może za trance uchodzić, ten drugi to jakiś dance/pop, nie ma z trance nic wspólnego) pochodzi tylko z takich kawałków, to naprawdę nie dziwię się, że nie dajesz rady
Kai - 7 Kwietnia 2010, 18:21
TBędę się starała przyjąć to, co macie mi do zaoferowania, jeśli mam rzeczywiście poznać ten kierunek - choćby po to by go odrzucić, nie twierdzę, że nie - to wolę go poznać od osób o lepszym guście muzycznym.
hrabek - 7 Kwietnia 2010, 18:38
A słuchałaś już coś z tych linków co dałem?
Kai - 8 Kwietnia 2010, 02:07
właśnie zamierzałam, kiedy spojrzałąam na zegarek. Chyba trochę późnawo.
Kai - 8 Kwietnia 2010, 05:51
No to na dzień dobry...
Znowu w życiu mi nie wyszło,
Uciec pragnę w wielki sen,
Na dno tamtej mej doliny,
Gdzie sprzed dni doganiam dzień,
W tamten czas, lub jego cień.
Znowu obłok ten różowy,
Pod nim dom i tamta sień,
Wszystko w białej mej dolinie,
Gdzie sprzed dni doganiam dzień,
Jeszcze głębiej zapaść w sen.
Późno, późno, późno... późno jest,
Sam wiem, że zbyt późno jest,
By zaczynać wszystko znów.
Późno, późno, późno... późno jest,
Sam wiem, że zbyt późno jest,
By zaczynać wszystko znów.
Znowu szarych dni pagóry,
Znów codziennych rzeczy las,
Wolę swoją znów dolinę,
Obok której płynie czas,
Szuka jej, kto był tu raz.
Kai - 9 Kwietnia 2010, 14:28
A teraz sobie cicho usiądę i wyrównam poziomy hydrauliki....
Kai - 10 Kwietnia 2010, 08:18
hrabek, właśnie przesłuchałam. Chyba jeszcze za wcześnie dla mnie na tę muzę, spróbuję za jakiś czas.
Jak już mi cała złość i wszystko przejdzie.
hrabek - 10 Kwietnia 2010, 08:24
Kai - 10 Kwietnia 2010, 09:22
Nigdy nie byłam dobra w polityce.
Nigdy nie lubiłam rządzącej ekipy.
A teraz czuję się tak, jakbym straciła kogoś bardzo ważnego.
Martva - 10 Kwietnia 2010, 10:44
Kai, mam bardzo podobne odczucia.
Kai - 10 Kwietnia 2010, 10:47
Choć ta pociecha, że nie jestem odosobniona.
Tulę mocno Osoby, które straciły w tej tragedii swoich bliskich.
Kai - 17 Kwietnia 2010, 09:45
Minął tydzień.
Niech spoczną w spokoju, bo nad Ich grobami już zwykłe polskie piekiełko... To się nigdy nie zmieni.
Z innej beczki: nieprzespana noc i wzorowy porządek w głowie. Ciekawe na jak długo
Kai - 19 Kwietnia 2010, 10:49
Jutro wracam do mojego kochanego, starego image. Trochę pewnie będzie inaczej, ale znów będę sobą.
Uciekamy
ketyow - 28 Kwietnia 2010, 18:22
Trochę zmian wprowadziłem na forum anomalocarisa. Dziś np. pod Twoją nieobecność na rykownicy koty jedliśmy
Kai - 28 Kwietnia 2010, 19:14
ketyow napisał/a | Trochę zmian wprowadziłem na forum anomalocarisa. Dziś np. pod Twoją nieobecność na rykownicy koty jedliśmy |
Na Jajcarza mam zupkę, na Ciebie też coś znajdę
Kai - 30 Kwietnia 2010, 10:58
ketyow, ale plamka....
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Kai - 3 Maj 2010, 01:10
...
Rafał - 3 Maj 2010, 01:23
O k-wa, nie bądź wredna, jak napisał to chce, nie wiem co ci zrobił, ale ...
Kai - 3 Maj 2010, 01:32
Rafał, nie chcę
Rafał - 3 Maj 2010, 01:35
Pokrętne są ścieżki naszego życia, ale śmierć jest takim rozplątywaczem, pogódź się co?
Kai - 3 Maj 2010, 01:38
wszystko mi jedno.
Rafał - 3 Maj 2010, 01:50
No tak, szkoda, że nie ma emotki drapiącej się po głowie
A skoro was nie znam to więcej się nie wypowiem
Kai - 3 Maj 2010, 02:09
Rafał, to i tak już przeszłość, szkoda, że zarwałam noc płacząc, ale to wpisane w mój życiorys.
Częstuj się:
Chal-Chenet - 5 Maj 2010, 09:56
Tej, ponoć jakieś zdjęcia miałaś przytachać z roboty, nie?
Kai - 5 Maj 2010, 10:16
Jasne, jasne, a potem NURS mnie zabije, że mu ludzi straszę.
Na spokojnie, podłączę dysk, zobaczę czy jest coś warte obejrzenia poza moim kotem i pomyślimy
No dobra, bardzo chcę znaleźć moje zdjęcie na tle San Siro, ale za chiny nie wiem, gdzie mam tę płytkę
Chal-Chenet - 5 Maj 2010, 11:46
Się nie wymigasz, obiecałaś.
ketyow - 5 Maj 2010, 14:49
Holy shit!
|
|
|