To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Warszawa (SKOFA) (cykliczna, 2025.12.13)

Jedenastka - 30 Stycznia 2011, 01:03

Co tak wcześnie wróciliście? Piwo się skończyło? :wink:
merula - 30 Stycznia 2011, 01:04

Ozzborn, ale nie obraziłeś mnie? :wink: :mrgreen:
Ozzborn - 30 Stycznia 2011, 01:14

myślisz, że w zaistniałych cirkumstancjach bym się odważył? :P
Jedenastka - 30 Stycznia 2011, 01:17

Ozzborn napisał/a
Alhamdu lillahi, amen alleluja! :D

A po polsku? Nie daj się prosić! Powiedz babci.

merula - 30 Stycznia 2011, 01:18

a bo ja wiem? :wink:
Ozzborn - 30 Stycznia 2011, 01:20

dzięki bogu niech się tak stanie radujcie się...

W oryginale arabsko aramejskim robi lepsze wrażenie nie? :P

Jedenastka - 30 Stycznia 2011, 01:22

Tak. Szczególnie podoba mi się słowo lillahi.
Co znaczy?

Ozzborn - 30 Stycznia 2011, 01:33

łączenie międzywyrazowe partykuły/przyimka li (dla, a nawet bardziej jak angielskie for) z Allahu (co wiadomo :P ) co nadaje mu 2 przypadek. Tłumaczymy jako "Bogu". Wyjaśniło się? :P
Jedenastka - 30 Stycznia 2011, 01:36

Oczywiście :D . Umiesz wytłumaczyć!
Ozzborn - 30 Stycznia 2011, 01:45

się wie, i zwykle nawet mi za to płacą... ale to tylko z chemii, angielskiego i hiszpańskiego... sekcji arabskiej jeszcze nie otworzyłem - uczestniczysz w ważnym historycznym momencie ;)
Jedenastka - 30 Stycznia 2011, 01:47

Brawo, brawo, brawo :bravo

Co tam było na SKOFIE po moim wyjściu? 8)

Ozzborn - 30 Stycznia 2011, 01:50

piwo, opus dei, piwo, al-dżazira, piwo, chińska produkcja, piwo i chyba piwo, tak w skrócie mniej więcej :P
Jedenastka - 30 Stycznia 2011, 01:51

Czyli dobrze. To idę odpoczywać. Do jutra!

A raczej - do rana! :wink:

nimfa bagienna - 30 Stycznia 2011, 02:20

Jestem w domu. Jak się okazuje, autobusy nocne też są dla ludzi. :wink:
Rafal Kosik - 30 Stycznia 2011, 03:20

No niestety rozłożyłem się o jeden dzień za wcześnie... Ale wznosiłem toast za wasze zdrowie syropem na kaszel.
Jedenastka - 30 Stycznia 2011, 07:56

Zastanawiam się czy wiem, ile osób robiło zdjęcia. Powoli dochodzę do wniosku, że nie wiem... :mrgreen: :wink:
fealoce - 30 Stycznia 2011, 09:19

Przypuszczalnie zbyt dużo :) Moje już przebrane, ponad połowa poszła się gonić, ale jeszcze muszę zerknąć świeżym okiem czy te pozostałe są ok.

Kurcze, wciąż mnie brzuch boli od śmiechu po tych opowieściach feralnego :D

merula - 30 Stycznia 2011, 11:13

ja jestem ciekawa, jak długo będą musiały poczekać moje :wink:
dalambert - 30 Stycznia 2011, 11:23

No, no to było ! Paradox pękał w szwach i kątach -skofiarze powoli zdobywali pierwszą salę / zarezerwowana od 19 - walczyliśmy od 17/-obok zwolennicy ganiania po lesie i zbierania złomu, w kazamatach potrójne urodzinki i jeszcze gry się toczyły, naszych doszło, dojechało i dopełzło coś z dobre trzydzieści sztuk / pyskatych/ feralny snuł opowieści o artystycznym użyciu napalmu w imprezach masowych,z fidelem dobrym słowem wspominaliśmy różne miasta/ ze szczególnym uwzględnieniem Sandomierza/, plus wiele, wiele innych-
Sukces odniesiony pełny około 22 BAR był wzięty - zabrakło wiski, dzinu, wina, pozostało nam jeno piwo i wódeczka - trwaliśmy dalej i juz zaklepaliśmy następną SKOFe - :D

ps. Ledwo człowiek odpoczął przez sobotę, na SKOFie powalczył , a tu takie numery
biednego Chomika wsadzili do kołowrotka i gania futrzaczek za spamerami, oj biedny Chomiczek.
Rafała wyciągają na świat i tyż gonią na pastwisko by wśród nas owieczek malusich za wilka robił -
Oj, spuścić Was z oka ...

Jedenastka - 30 Stycznia 2011, 11:35

:mrgreen:

merula napisał/a
ja jestem ciekawa, jak długo będą musiały poczekać moje :wink:

Te robione przez Adiego są już zgrane z aparatu.

Zgaga - 30 Stycznia 2011, 12:02

Dla mnie wczorajsze spotkanie to jedna wielka komedia pomyłek. fealoce zamieniła mi się w czterdzieścidwa - choć i płeć nie ta i wiek - wybacz fealoce. Sama dość długo funkcjonowałam w czyjejś świadomości jako merula.

Poza tym wydało się, że Adi posiada brata bliźniaka. Został też przedsiębiorcą. Niedługo ruszą na giełdę akcje firmy sprzedającej wodę z Marsa. Zastanówcie się, czy nie zainwestować?

shenra - 30 Stycznia 2011, 12:15

dalambert napisał/a
biednego Chomika wsadzili do kołowrotka i gania futrzaczek za spamerami, oj biedny Chomiczek.
Ojtam, ojtam, przecież nie będzie sprawiać kłopotów. Prawda? :twisted: :mrgreen:
fealoce - 30 Stycznia 2011, 12:30

Zgaga napisał/a
Dla mnie wczorajsze spotkanie to jedna wielka komedia pomyłek. fealoce zamieniła mi się w czterdzieścidwa - choć i płeć nie ta i wiek - wybacz fealoce. Sama dość długo funkcjonowałam w czyjejś świadomości jako merula.

Co od wieku to nie wiem, bo nie jestem w stanie ocenić ile ludzie mają lat, ale co do płci, to na pewno inna :D Wybaczam w każdym razie - tym bardziej, że dalambert teżpomylił mnie z Tobą i zaczął pytać o co chodzi z tym zliczaniem cyfr :)

czterdziescidwa - 30 Stycznia 2011, 12:33

fealoce napisał/a
Zgaga napisał/a

Co od wieku to nie wiem, bo nie jestem w stanie ocenić ile ludzie mają lat, ale co do płci, to na pewno inna :D Wybaczam w każdym razie - tym bardziej, że dalambert teżpomylił mnie z Tobą i zaczął pytać o co chodzi z tym zliczaniem cyfr :)

Jak to płeć, to Ty nie jesteś tym gościem co lubi Honor Harrington i pali fajkę?

Zgaga - 30 Stycznia 2011, 12:34

Ale ja nie wiem, o co chodzi z tym zliczaniem cyfr.
Mylisz mnie zapewne z Jedenastką i kimś jeszcze :mrgreen:

Edit.
czterdziescidwa napisał/a
Jak to płeć, to Ty nie jesteś tym gościem co lubi Honor Harrington i pali fajkę?

Dobre!!!

feralny por. - 30 Stycznia 2011, 13:56

Zgaga, to wszystko dlatego, że późno przyszłaś i nie wiesz, że fealoce, była najpierw Jedenastką, a dopiero później została czterdziescidwa. :mrgreen:
Jedenastka - 30 Stycznia 2011, 13:57

O zliczaniu cyfr rozmawiałam z czterdzieścidwa (42).

Zgaga napisał/a
Został też przedsiębiorcą. Niedługo ruszą na giełdę akcje firmy sprzedającej wodę z Marsa.

Ja też to dostrzegłam! Tak było i tak będzie.

Zgaga - 30 Stycznia 2011, 13:58

feralny por. napisał/a
Zgaga, to wszystko dlatego, że późno przyszłaś i nie wiesz, że fealoce, była najpierw Jedenastką, a dopiero później została czterdziescidwa. :mrgreen:

Takie przepoczwarzanie, a ja nie byłam świadkiem. :?

Jedenastka - 30 Stycznia 2011, 14:00

feralny por. napisał/a
fealoce, była najpierw Jedenastką, a dopiero później została czterdziescidwa. :mrgreen:

Naprawdę? Re-we-la-cja :P

fealoce - 30 Stycznia 2011, 14:06

A racja - pokręciłam :D Proszę o wybaczenie

Partner forum