Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Warszawa (SKOFA) (cykliczna, 2025.12.13)
Jedenastka - 30 Stycznia 2011, 01:03
Co tak wcześnie wróciliście? Piwo się skończyło?
merula - 30 Stycznia 2011, 01:04
Ozzborn, ale nie obraziłeś mnie?
Ozzborn - 30 Stycznia 2011, 01:14
myślisz, że w zaistniałych cirkumstancjach bym się odważył?
Jedenastka - 30 Stycznia 2011, 01:17
| Ozzborn napisał/a | Alhamdu lillahi, amen alleluja! |
A po polsku? Nie daj się prosić! Powiedz babci.
merula - 30 Stycznia 2011, 01:18
a bo ja wiem?
Ozzborn - 30 Stycznia 2011, 01:20
dzięki bogu niech się tak stanie radujcie się...
W oryginale arabsko aramejskim robi lepsze wrażenie nie?
Jedenastka - 30 Stycznia 2011, 01:22
Tak. Szczególnie podoba mi się słowo lillahi.
Co znaczy?
Ozzborn - 30 Stycznia 2011, 01:33
łączenie międzywyrazowe partykuły/przyimka li (dla, a nawet bardziej jak angielskie for) z Allahu (co wiadomo ) co nadaje mu 2 przypadek. Tłumaczymy jako "Bogu". Wyjaśniło się?
Jedenastka - 30 Stycznia 2011, 01:36
Oczywiście . Umiesz wytłumaczyć!
Ozzborn - 30 Stycznia 2011, 01:45
się wie, i zwykle nawet mi za to płacą... ale to tylko z chemii, angielskiego i hiszpańskiego... sekcji arabskiej jeszcze nie otworzyłem - uczestniczysz w ważnym historycznym momencie
Jedenastka - 30 Stycznia 2011, 01:47
Brawo, brawo, brawo
Co tam było na SKOFIE po moim wyjściu?
Ozzborn - 30 Stycznia 2011, 01:50
piwo, opus dei, piwo, al-dżazira, piwo, chińska produkcja, piwo i chyba piwo, tak w skrócie mniej więcej
Jedenastka - 30 Stycznia 2011, 01:51
Czyli dobrze. To idę odpoczywać. Do jutra!
A raczej - do rana!
nimfa bagienna - 30 Stycznia 2011, 02:20
Jestem w domu. Jak się okazuje, autobusy nocne też są dla ludzi.
Rafal Kosik - 30 Stycznia 2011, 03:20
No niestety rozłożyłem się o jeden dzień za wcześnie... Ale wznosiłem toast za wasze zdrowie syropem na kaszel.
Jedenastka - 30 Stycznia 2011, 07:56
Zastanawiam się czy wiem, ile osób robiło zdjęcia. Powoli dochodzę do wniosku, że nie wiem...
fealoce - 30 Stycznia 2011, 09:19
Przypuszczalnie zbyt dużo Moje już przebrane, ponad połowa poszła się gonić, ale jeszcze muszę zerknąć świeżym okiem czy te pozostałe są ok.
Kurcze, wciąż mnie brzuch boli od śmiechu po tych opowieściach feralnego
merula - 30 Stycznia 2011, 11:13
ja jestem ciekawa, jak długo będą musiały poczekać moje
dalambert - 30 Stycznia 2011, 11:23
No, no to było ! Paradox pękał w szwach i kątach -skofiarze powoli zdobywali pierwszą salę / zarezerwowana od 19 - walczyliśmy od 17/-obok zwolennicy ganiania po lesie i zbierania złomu, w kazamatach potrójne urodzinki i jeszcze gry się toczyły, naszych doszło, dojechało i dopełzło coś z dobre trzydzieści sztuk / pyskatych/ feralny snuł opowieści o artystycznym użyciu napalmu w imprezach masowych,z fidelem dobrym słowem wspominaliśmy różne miasta/ ze szczególnym uwzględnieniem Sandomierza/, plus wiele, wiele innych-
Sukces odniesiony pełny około 22 BAR był wzięty - zabrakło wiski, dzinu, wina, pozostało nam jeno piwo i wódeczka - trwaliśmy dalej i juz zaklepaliśmy następną SKOFe -
ps. Ledwo człowiek odpoczął przez sobotę, na SKOFie powalczył , a tu takie numery
biednego Chomika wsadzili do kołowrotka i gania futrzaczek za spamerami, oj biedny Chomiczek.
Rafała wyciągają na świat i tyż gonią na pastwisko by wśród nas owieczek malusich za wilka robił -
Oj, spuścić Was z oka ...
Jedenastka - 30 Stycznia 2011, 11:35
| merula napisał/a | ja jestem ciekawa, jak długo będą musiały poczekać moje |
Te robione przez Adiego są już zgrane z aparatu.
Zgaga - 30 Stycznia 2011, 12:02
Dla mnie wczorajsze spotkanie to jedna wielka komedia pomyłek. fealoce zamieniła mi się w czterdzieścidwa - choć i płeć nie ta i wiek - wybacz fealoce. Sama dość długo funkcjonowałam w czyjejś świadomości jako merula.
Poza tym wydało się, że Adi posiada brata bliźniaka. Został też przedsiębiorcą. Niedługo ruszą na giełdę akcje firmy sprzedającej wodę z Marsa. Zastanówcie się, czy nie zainwestować?
shenra - 30 Stycznia 2011, 12:15
| dalambert napisał/a | | biednego Chomika wsadzili do kołowrotka i gania futrzaczek za spamerami, oj biedny Chomiczek. | Ojtam, ojtam, przecież nie będzie sprawiać kłopotów. Prawda?
fealoce - 30 Stycznia 2011, 12:30
| Zgaga napisał/a | Dla mnie wczorajsze spotkanie to jedna wielka komedia pomyłek. fealoce zamieniła mi się w czterdzieścidwa - choć i płeć nie ta i wiek - wybacz fealoce. Sama dość długo funkcjonowałam w czyjejś świadomości jako merula.
|
Co od wieku to nie wiem, bo nie jestem w stanie ocenić ile ludzie mają lat, ale co do płci, to na pewno inna Wybaczam w każdym razie - tym bardziej, że dalambert teżpomylił mnie z Tobą i zaczął pytać o co chodzi z tym zliczaniem cyfr
czterdziescidwa - 30 Stycznia 2011, 12:33
| fealoce napisał/a | | Zgaga napisał/a | Dla mnie wczorajsze spotkanie to jedna wielka komedia pomyłek. fealoce zamieniła mi się w czterdzieścidwa - choć i płeć nie ta i wiek - wybacz fealoce. Sama dość długo funkcjonowałam w czyjejś świadomości jako merula.
|
Co od wieku to nie wiem, bo nie jestem w stanie ocenić ile ludzie mają lat, ale co do płci, to na pewno inna Wybaczam w każdym razie - tym bardziej, że dalambert teżpomylił mnie z Tobą i zaczął pytać o co chodzi z tym zliczaniem cyfr |
Jak to płeć, to Ty nie jesteś tym gościem co lubi Honor Harrington i pali fajkę?
Zgaga - 30 Stycznia 2011, 12:34
Ale ja nie wiem, o co chodzi z tym zliczaniem cyfr.
Mylisz mnie zapewne z Jedenastką i kimś jeszcze
Edit.
| czterdziescidwa napisał/a | | Jak to płeć, to Ty nie jesteś tym gościem co lubi Honor Harrington i pali fajkę? |
Dobre!!!
feralny por. - 30 Stycznia 2011, 13:56
Zgaga, to wszystko dlatego, że późno przyszłaś i nie wiesz, że fealoce, była najpierw Jedenastką, a dopiero później została czterdziescidwa.
Jedenastka - 30 Stycznia 2011, 13:57
O zliczaniu cyfr rozmawiałam z czterdzieścidwa (42).
| Zgaga napisał/a | | Został też przedsiębiorcą. Niedługo ruszą na giełdę akcje firmy sprzedającej wodę z Marsa. |
Ja też to dostrzegłam! Tak było i tak będzie.
Zgaga - 30 Stycznia 2011, 13:58
| feralny por. napisał/a | Zgaga, to wszystko dlatego, że późno przyszłaś i nie wiesz, że fealoce, była najpierw Jedenastką, a dopiero później została czterdziescidwa. |
Takie przepoczwarzanie, a ja nie byłam świadkiem.
Jedenastka - 30 Stycznia 2011, 14:00
| feralny por. napisał/a | fealoce, była najpierw Jedenastką, a dopiero później została czterdziescidwa. |
Naprawdę? Re-we-la-cja
fealoce - 30 Stycznia 2011, 14:06
A racja - pokręciłam Proszę o wybaczenie
|
|
|