Poszukiwana pomoc. Wymagane umiejętności językowe. |
Autor |
Wiadomość |
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 24 Października 2006, 18:21 Poszukiwana pomoc. Wymagane umiejętności językowe.
|
|
|
Witajcie ludziska i inne potworki.
Sprawa wygląda tak: razem z ziomami z forum takiego jednego, przetłumaczyliśmy swojego czasu podręcznik do Fallouta PnP RPG. Przetłumaczyliśmy i... i nic. Miał być wydany rok temu. Ale nam się poślizg wydawniczy robi i organizacja w teamie jest taka, że jej nie ma.
Cóż.. jak człowiek nie weźmie czegoś w swoje ręce, to nie zdziałą za wiele. Więc postanowiłem wziąć bata i was... znaczy wziąć i was poprosić do pomocy
Trzeba podręcznikowi zrobić korektę na picuś glancuś. Znaczy błędy powyłapywać, poprawić (część tłumaczy była na bakier z językiem polskim jakby ). Szyk zdania poprawić (nie zmieniając treści ), poprawić orty, inty i tym podobne rzeczy.
Jest ktoś chętny?
Roboty trochę jest, ale jak się zbierze grupka ludzi to damy radę niskim kosztem pracy zdziałać to.
Jak ktoś uważa, żę umie po polsku dobrze (nie genialnie, ale dobrze) ma trochę czasu (bo ja wiem, dwie godzinki tygfodniowo to i tak byłoby super!) i chciałby się przyczynić - wpis w podziękowaniach będę starał się załatwić. Ba... załatwię, a jak nie to szefa zagryzę.
To co? Będzie ktoś?
Black list
Ziemniak
Ixolite
Count
Hjeniu
Miria
Sandman
Godzilla
Joe_cool |
Ostatnio zmieniony przez Pako 25 Października 2006, 17:47, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 24 Października 2006, 18:32
|
|
|
Ja jestem chętny, na ortografię jestem dość wyczulony, także myślę że dam radę . podeślij jakąś próbkę i zobaczymy. |
_________________ Starzejesz się gdy odgłosy, które wydawałeś kiedyś w trakcie seksu wydajesz obecnie wstając z łóżka |
|
|
|
|
Ixolite
Admirał Zwiebellus
|
Wysłany: 24 Października 2006, 18:38
|
|
|
Tyż mogę spróbować |
_________________ Alchemia Słowa
Well, my days of not taking you seriously are certainly coming to a middle. |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 24 Października 2006, 18:47
|
|
|
Spoko. To dwie osoby mam. Jest gut Jeszcze ktoś? Poczekam do weekendu. Potem postaram się podesłąć próbki tekstu - rozdział jeden albo coś, na razie muszę uzgodnić z resztą teamu. czy raczej postawić ich przed faktem dokonanym.
Aha... trzebaby spisywać w notatniku wszystkie zmiany jakie się dokonało - żeby byłą dokumentacja. Rozdział, podrozdział, część, zdanie pierwotnie - zdanie poprawione. ale to też raczej nie problem |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 25 Października 2006, 07:18
|
|
|
Word ma historie poprawek, ale trzeba by to wtedy wlasnie w Wordzie robic.
Dwie godziny tygodniowo to pewnie i ja bym mogl, ale najwczesniej po weekendzie. |
_________________ 5 zdań na temat |
|
|
|
|
hjeniu
Wilq
|
Wysłany: 25 Października 2006, 08:23
|
|
|
Open Office też, i odpada problem z niezgodnością wersji. Jak dwie godziny to chyba dam radę. Przysyłaj Pako |
_________________ Idioci są świetni. Nic dziwnego, że każda wioska chce mieć swojego by Dr. House |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 25 Października 2006, 08:31
|
|
|
Ziemniak
Ixolite
Count
Hjeniu
Miria
No na razie jest nieźle. Dzięki
Listę poprawek wolałbym w osobnym pliku jednak, nie lubię strasznie wordowego systemu poprawek, a poza tym lista będzie potrzebna potem do innych celów.
Edit:
Pierwsze materiały pójdą do was prawdopodobnie koło weekendu. |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 25 Października 2006, 10:23
|
|
|
Możesz mi jakiś kawałek podesłać, najlepiej razem z angielskim, żeby było z czym porównywać. Dużego tekstu nie wezmę, ale z paroma stronami sobie poradzę. |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
Sandman
Rumburak
|
Wysłany: 25 Października 2006, 11:51
|
|
|
Z mojej strony nie ma problemu, nawet chętnie mogę się tym zająć. |
_________________ "Życie to taki dziwny teatr, gdzie tragedia miesza się z farsą, scenariusz piszą sami aktorzy, suflerem jest sumienie i nigdy nie wiadomo, kiedy otworzy się zapadnia."
Andrzej Majewski |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 25 Października 2006, 12:07
|
|
|
Pako mnie też podeślij wersję angielską, żebym nie odjechał za daleko od oryginału. |
_________________ Starzejesz się gdy odgłosy, które wydawałeś kiedyś w trakcie seksu wydajesz obecnie wstając z łóżka |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 25 Października 2006, 12:33
|
|
|
Nie ma sprawy. Godzillę i Sandmana też dopisuję do swojej "czarnej listy"
Puszczę wam całość angielskiego podręcznika i polskie fragmenty, żebyście mogli porównać. W angielskim raczej bez problemu znajdziecie odpowiednie fragmenty.
Edit
Swoją drogą... chętni do współpracy niech skrobną do mnie maila, żebym mógł podesłać im odpowiednie adresy Mój emil, to jporwol@wp.pl |
|
|
|
|
joe_cool
Babe - świnka z klasą
|
Wysłany: 25 Października 2006, 17:36
|
|
|
to ja w sumie też mogę... i też wersję angielską do porównania poproszę... a mejla zaraz wyślę |
_________________ "Work is the curse of the drinking classes." O.Wilde |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 25 Października 2006, 17:46
|
|
|
To i dopisuję do listy Dzięki za chęć pomocy |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 10 Listopada 2006, 17:51
|
|
|
Drogie koleżanki i koledzy...
Minął mi tydzień absolutnego zapieprzu, w którym nie wiedziałem, kiedy za co się poważniej złapać, mogę więc teraz napisać tu parę słów.
Otóż, jak może wam i wiadomo, komp odmawiał mi posłuszeństwa tak skutecznie, żę w pył poszło trochę danych.
Między innymi książka adresowa z mailami, a także oryginalny podręcznik, fragmenty, któe wam porozsyłałem i masa innych rzeczy
Chodzi o to: mam do was prośbę. Moglibyście skrobnąć do mnie maila, w którym przedstawilibyście się ponownie, żebym miał z wami kontakt i podesłali pliki, które puściłem wam do poprawy? Byłbym strasznie zobowiązany.
Sorka za zamieszanie, ale komp to maszyna nieczuła jest...
Z góry dzięki |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 2 Grudnia 2006, 09:21
|
|
|
No i jak wam idzie? Ktoś już skończył, ktoś skończyć nie może, jak wam idzie? Ślijcie info na maila. |
|
|
|
|
|