Dlaczego szelki? |
Autor |
Wiadomość |
ocset
Luke Skywalker
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 15:10 Dlaczego szelki?
|
|
|
Dlaczego niektórzy wybierają szelki Przecież to takie nieeleganckie.
|
_________________ ... |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 15:24
|
|
|
E tam. Szelki są wygodne( nie trzeba zaciskać pasa ) i wyglądają pierwsza klasa. Akurat na tym zdjęciu średnio. |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Henryk Tur
Galadriela
|
|
|
|
|
ocset
Luke Skywalker
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 16:36
|
|
|
Fidel-F2 napisał/a | E tam. Szelki są wygodne |
Sapek wygląda na bardzo zadowolonego.
Fidel-F2 napisał/a | ( nie trzeba zaciskać pasa ) |
Pasek wystarczy poluzować a szelki jak się odepnie to całe pory zlecą. |
_________________ ... |
|
|
|
|
dareko
Gromozeka
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 16:44
|
|
|
Gdy mięsień piwny przekroczy pewien rozmiar, pasek, najzwyczajniej w świecie, się ześlizguje. Szelki są wtedy jednym sposobem utrzymania spodni wyżej od... od... no na właściwym miejscu |
_________________ Wiedzma wszystko wie!!!
IN NURS WE TRUST - Katowice 2009 |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 16:47
|
|
|
E tam. Fajne szelki nie są złe
Ale paska ani szelek nie noszę, bo nie lubię jakoś Spodnie ze mnie spadają, ale nie jest tragicznie, a lubię nosić je niżej opiszczone. Tak po skejtowsku |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 16:55
|
|
|
O Jezu Pako |
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 16:59
|
|
|
hyhy... nie aż tak nisko, Fidel.. nie aż tak
Poza tym chyudy jestem, paski nie mają tylke dziurek |
|
|
|
|
Tomcich
Tigana
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 17:03
|
|
|
Dziurki w pasku można dorobić, sam tak kiedyś robiłem. Teraz jednak już nie muszę, ech to piwo. |
_________________ - Jak tam życie?
- Muchom by się spodobało.. |
|
|
|
|
dareko
Gromozeka
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 17:07
|
|
|
Na początku dorabia się dziurki, potem kupuje dluższe paski... naturalna kolej rzeczy |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 17:28
|
|
|
Ale dorabiane dziurki są fe! c |
|
|
|
|
dareko
Gromozeka
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 17:29
|
|
|
Jak się robi gwożdziem to są fe, sprzęt specjalistyczny trzeba zakupić |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 19:12
|
|
|
Jeśli się nie mylę (co rzadko się zdarza ), to jest to rozdanie Zajdli na Polconie w Elblągu. Chodzi oczywiście o zdjęcie. |
|
|
|
|
feralny por.
Trurl
|
Wysłany: 12 Lipca 2006, 17:43
|
|
|
Ja wybieram szelki bo jest mi wygodniej. Nie lubię kiedy pasek ściska mi brzuch, a ze wzdgledu na to, że jestem przeraźliwie chudy to muszę coś nosić żeby mi spodnie nie spadały. Szelki są zatem naturalnym wyborem. Oczywiście kiedy mam szelki to stram się unikać rozpinania marynarki. |
_________________ Trust me, I'm a doctor... |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 12 Lipca 2006, 17:55
|
|
|
Ale czemu? Szelki (jeśli są dobrze dobrane) naprawdę mogą świetnie pasować do całości stroju, moim zdaniem. Czasem na amerykańskich filmach widać, jak ludzie mają szelki i wyglądają w nich spoko. Także nie wiem, czym się tu przejmować Tylko szelki ładne wybrać |
|
|
|
|
dareko
Gromozeka
|
Wysłany: 12 Lipca 2006, 18:18
|
|
|
Na amerykańskich filmach to różne głupoty można zobaczyć "Fajnie wyglądające szelki" też |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 12 Lipca 2006, 19:24
|
|
|
Ale fajnie wyglądają |
|
|
|
|
dareko
Gromozeka
|
Wysłany: 12 Lipca 2006, 19:31
|
|
|
Michael Jackson też fajnie wyglądał w białych skarpetkach i mokasynkach Może nei w filmach, w klipach. Jak ktoś nie jest maklerem i szelki nie są koloru czerwonego to ja jestem na nie
Chba, że pasek już nie działa, wtedy wyjścia nei ma |
|
|
|
|
Lu
Marsjanin
|
Wysłany: 12 Lipca 2006, 20:52
|
|
|
Zgubiłam się nieco i nie wiem czy rozmawiamy o szelkach Sapkowskiego , czy oznajmiamy światu własne preferencje dot. szelek ?
Bo jeśli chodzi o szelki Sapkowskiego to są w porządku
A jeśli chodzi o moje osobiste preferencje to mam do szelek słabość i uwielbiam facetów w szelkach. Daję upust swojej słabostce nosząc sukienki na szelkach (właśnie mam taką na sobie - jest sztruksowa i ma sztruksowe szelki ), a kiedyś nosiłam spodnie zaprasowane na kancik, eleganckie koszule a na wierzch szelki - takie męskie, grube, z gumą... |
_________________ Tym, co odróżnia nas od zwierząt, jest lodówka. |
|
|
|
|
ocset
Luke Skywalker
|
Wysłany: 12 Lipca 2006, 21:19
|
|
|
Kilka dni temu musiałem ratować się ucieczką przed bandytami. Gdyby nie mocny pasek i dobrze zawiązane buty byłbym już martwy. Tak więc szelki może są wygodne ale nie nadają się na każdą okazję i można przez nie stracić życie.
Lu napisał/a | sukienki na szelkach ... takie męskie, grube, z gumą... |
|
_________________ ... |
|
|
|
|
savikol
Klapaucjusz
|
Wysłany: 13 Lipca 2006, 07:00
|
|
|
Jeszcze niedawno szelki znajdowały się na wyposażeniu żołnierza. Możliwe, że jeszcze są, nie mam już kontaktu z MONem i nie wiem. Z jednej strony wygodne, ale nie zawsze. W armii człowiek nie ma dużo czasu na załatwienie swoich potrzeb. Karmić potrafią podle i nieciekawie. Zatem kiedy żołnierza przyprze i musi szybko skorzystać z toalety pojawiają się problemy. By zdjąć spodnie trzeba odpiąć pas, potem guziki z górnej części munduru, zdjąć mundur i dopiero można dostać się do szelek i ściągnąć spodnie. Żołnierz, który chce usiąść na sedesie musi rozebrać się jak do rosołu. Między innymi przez to większość żołnierzy niezgodnie z regulaminem używa cywilnych pasków, zamiast służbowych szelek. Ku chwale ojczyzny! |
|
|
|
|
dareko
Gromozeka
|
Wysłany: 13 Lipca 2006, 07:32
|
|
|
Ciekawe ile razy dziennie młody żolnierz dostaje strzała z szelek Pamiętam z przedszkola, że to była świetna zabawa |
|
|
|
|
savikol
Klapaucjusz
|
Wysłany: 13 Lipca 2006, 07:43
|
|
|
Cytat | Ciekawe ile razy dziennie młody żolnierz dostaje strzała z szelek Pamiętam z przedszkola, że to była świetna zabawa |
Ja sam byłem w podchorążówce i fala mnie minęła, ale młodzi na strzały z szelek się nie skarżyli Chyba szelki jako narzędzie dręczenia mają marginalne zastosowanie.
Za to bez wątpienia, na polu bitwy mogą się przydać. Można z nich zrobić opaskę uciskową i tamować krwotok, można użyć jako elastyczny sznur i wykorzystać do skonstruowania choćby namiotu, albo noszy. W wypadku wyczerpania amunicji można szelkami zadusić wroga, czyli w jednostkach specjalnych są nieodzowne. W ostateczności, by nie dać się wziąć żywcem do niewoli, można się na nich powiesić. |
|
|
|
|
dareko
Gromozeka
|
Wysłany: 13 Lipca 2006, 07:48
|
|
|
W jednostkach specjalnych szelek używają do błyskawicznego wystrzelenia się na tyły wroga |
|
|
|
|
Ziuta
Nerwus
|
Wysłany: 13 Lipca 2006, 07:52
|
|
|
Dodajmy, że szelek można użyć jako taniego i ekonomicznego napędu samochodowego. Tylko ktoś musi to nakręcać. |
_________________ Jeśli istnieją narodowe mity, narodowe świętości, to konieczność panowania nad Polską jest właśnie taką świętością dla Rosji - Stanisław Cat-Mackiewicz |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
Wysłany: 13 Lipca 2006, 07:53
|
|
|
ale to w połączeniu z sokiem z gumijagód |
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 13 Lipca 2006, 09:19
|
|
|
Innymi słowy - szelki R0X nie ma nic nad szelki |
|
|
|
|
Ixolite
Admirał Zwiebellus
|
Wysłany: 13 Lipca 2006, 09:32
|
|
|
Czytam i patrze na to coscie powypisywali i dochodze do wniosku, ze niezgorzej wam wszytkim przygrzalo |
_________________ Alchemia Słowa
Well, my days of not taking you seriously are certainly coming to a middle. |
|
|
|
|
Vykosh
Mechagodzilla
|
Wysłany: 13 Lipca 2006, 11:19
|
|
|
Taka pogoda jest
IMHO to szelki tylko u maklera jak juz ktos wzmiankowal wczesniej. No chyba ze skorzane do krotkich spodenek na Octoberfest |
_________________ The more people I meet, the more I love my battleaxe. |
|
|
|
|
feralny por.
Trurl
|
Wysłany: 13 Lipca 2006, 16:39
|
|
|
savikol napisał/a | Jeszcze niedawno szelki znajdowały się na wyposażeniu żołnierza. Możliwe, że jeszcze są, nie mam już kontaktu z MONem i nie wiem. |
Szelki w MONie maja sie świetnie. Nadal są częścią munduru polowego, nadal sprwiają problemy w toalecie i nadal są zastępowane cywilnymi paskami, (oczywiście tylko przez tych, którym pasek odpowiada bardziej niż szelki).
savikol napisał/a | Za to bez wątpienia, na polu bitwy mogą się przydać. Można z nich zrobić opaskę uciskową i tamować krwotok, można użyć jako elastyczny sznur i wykorzystać do skonstruowania choćby namiotu, albo noszy. W wypadku wyczerpania amunicji można szelkami zadusić wroga, czyli w jednostkach specjalnych są nieodzowne. W ostateczności, by nie dać się wziąć żywcem do niewoli, można się na nich powiesić. |
To samo można zrobić przy pomocy paska, a pasek nawet łatwiej zdjąć niż szelki. |
|
|
|
|
|