|
|
|
Rafał Babraj |
Autor |
Wiadomość |
xan4
Tatuś Muminków
|
Wysłany: 30 Lipca 2010, 14:03 Rafał Babraj
|
|
|
Na forum pojawił się nam autor opowiadania z najnowszego numeru SFFiH.
Rafał Babraj - forumowy Nath, autor opowiadania: Ostatni przodek.
Prosimy o przedstawienie się |
|
|
|
|
ketyow
Jim Raynor
|
|
|
|
|
Nath
Frodo Baggins
|
Wysłany: 31 Lipca 2010, 13:02
|
|
|
Witam serdecznie
Jak już wspomniał xan4 nazywam się Rafał Babraj, choć w Internecie funkcjonuję jako Nath. Dopiero rozpoczynam swoją pisarską przygodę, opowiadanie "Ostatni Przodek" jest moją drugą publikacją. W maju 2009 roku debiutowałem w Wydaniu Specjalnym "Fantastyki" z opowiadaniem "Nowe (nie)Życie".
Kilka podstawowych informacji o mnie znajdziecie w sierpniowym numerze SFF&H, a gdybyście chcieli dowiedzieć się czegoś więcej, to śmiało pytajcie. W ogóle, gdybyście mieli ochotę podzielić się wrażeniami na temat któregoś z moich opowiadań, to będę bardzo wdzięczny i oczywiście do tego zachęcam.
Także tego...
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Rocky8ao
Jaskier
|
Wysłany: 1 Sierpnia 2010, 11:51
|
|
|
Rafał Babraj -Witaj |
_________________ Necessitas in loco, spes in virtute, salus in victoria |
|
|
|
|
terebka
Filippon
|
Wysłany: 2 Sierpnia 2010, 13:41
|
|
|
Bądź pozdrowiony, Nath
I aby nie było, że życie Autora usłane jest różami, kilka słów. Ciężko mi się czytało "Ostatniego przodka". Nie wiem, może zbyt dużo się w Nim działo? W każdym bądź razie prześlizgnąłem się po fabule i niewiele mi z lektury pozostało. Ale, zabawne, zachęciło mnie to do odkopania NF-WS V 2009. A tam zupełnie inna jakość. "Nowe (nie)Życie" przeczytałem dzisiaj jednym tchem. Udowodniłeś mi, że da się napisać opowiadanie o krwiopijcach w nowy, ciekawy sposób, nie depcząc jednocześnie buciorami legendy
Jakieś plany wydawnicze w najbliższej przyszłości? |
_________________ SZORTAL
Szortal Na Wynos - Wydanie Specjalne |
|
|
|
|
Nath
Frodo Baggins
|
Wysłany: 3 Sierpnia 2010, 10:40
|
|
|
terebka napisał/a | Bądź pozdrowiony, Nath
I aby nie było, że życie Autora usłane jest różami, kilka słów. Ciężko mi się czytało Ostatniego przodka. Nie wiem, może zbyt dużo się w Nim działo? W każdym bądź razie prześlizgnąłem się po fabule i niewiele mi z lektury pozostało. Ale, zabawne, zachęciło mnie to do odkopania NF-WS V 2009. A tam zupełnie inna jakość. Nowe (nie)Życie przeczytałem dzisiaj jednym tchem. Udowodniłeś mi, że da się napisać opowiadanie o krwiopijcach w nowy, ciekawy sposób, nie depcząc jednocześnie buciorami legendy
Jakieś plany wydawnicze w najbliższej przyszłości? |
Bądź pozdrowiony i Ty!
No cóż, szkoda, że "Ostatni Przodek" nie przypadł Ci do gustu... Po rozmowie z kilkoma czytelnikami wnioskuję, że być może rzeczywiście zbyt wiele się dzieje, ponieważ sporo osób się gubi w trakcie lektury...
Za to bardzo cieszy mnie, że zdecydowałeś się odkopać "Nowe (nie)Życie" i że w tym wypadku wrażenia były pozytywne Co ciekawe, w momencie gdy tekst się ukazał, opinie na forum wymienionego czasopisma były...khem... dość chłodne. Chyba jakaś alergia na wszelkie przejawy wampirów zapanowała. Może rynek jest przesycony? Tym bardziej cieszą mnie Twoje ciepłe słowa na temat opowiadania.
Plany wydawnicze? Pracuję nad nowymi tekstami, najbliżej ukończenia są opowiadanie traktujące o Vincencie i Alveriku (jedni z bohaterów "Nowego (nie)Życia"), a także tekst bardziej współczesny, oscylujący nieco wokół tematyki apokaliptycznej...
Biorąc jednak pod uwagę fakt, że od skończenia pisania do publikacji jest zazwyczaj dość daleka droga, myślę, że w tym roku raczej nic już mojego się nie pojawi. Ale głęboko wierzę, że w przyszłym uda się pokazać czytelnikom z dwoma lub trzema tekstami
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
Nath
Frodo Baggins
|
Wysłany: 23 Września 2010, 23:33
|
|
|
Jako, że mam swój własny temat, to nie zawaham się go użyć
Wysłałem dziś do SFFH moje najnowsze opowiadanie pt. "Ap 6, 7-8". Mam nadzieję, że redaktorom się spodoba i niebawem będziecie mogli sami się przekonać jak opowiadanie się sprawuje
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Gustaw G.Garuga
Bakałarz
|
Wysłany: 24 Września 2010, 07:43
|
|
|
Powodzenia |
_________________ "Our life is a time of war and an interlude in a foreign land, and our fame thereafter, oblivion." Marcus Aurelius |
|
|
|
|
Matrim
Kwiatek
|
Wysłany: 24 Września 2010, 08:10
|
|
|
No powodzenia
Ale czy to nie jest trochę stawianie Redakcji przed faktem? Bo co będzie jeśli się nie spodoba? |
_________________ Scio me nihil scire.
"Nie dorastaj, to jest gupie i nie daje się cofnąć. Podobno." - Martva |
|
|
|
|
terebka
Filippon
|
|
|
|
|
Nath
Frodo Baggins
|
Wysłany: 24 Września 2010, 17:22
|
|
|
Nie jestem przesądny, więc dziękuję Dam znać, gdy już coś sam będę wiedzieć. Teraz mogę tylko oczekiwać na odpowiedź.
Matrim napisał/a |
Ale czy to nie jest trochę stawianie Redakcji przed faktem? Bo co będzie jeśli się nie spodoba? |
A kimże jest moja skromna osoba, by była w stanie postawić Redakcję przed jakimkolwiek faktem? Swoją drogą, sam jestem ciekaw, jaki będzie odbiór, gdyż jest to moje pierwsze opowiadanie skończone od ponad dwóch lat ("Ostatni Przodek" powstał chyba trzy lata temu)... Mam jednak nadzieję, że będzie to krok naprzód, a nie wstecz.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Partner forum