|
|
 |
FENIX Antologia |
Autor |
Wiadomość |
Melfka
Langolier

|
Wysłany: 23 Lutego 2018, 04:35
|
|
|
Gustaw G.Garuga napisał/a | Melfka, tak, wiem, zwłaszcza, jak się korzysta z Submittable |
Wiele magazynów nie korzysta, a wciąż odpowiada.
Aż zajrzałam do swoich archiwów na Duotrope - na 128 wysłanych maili/zgłoszeń przez submission manager jako "brak odpowiedzi" mam oznaczony jeden.
Gustaw G.Garuga napisał/a |
Musimy jednak patrzeć kontekstowo. Przez lata, już po przejściu na przyjmowanie tekstów emailem, polscy wydawcy odpowiadali wyłącznie, jeśli byli tekstem zainteresowani, zarazem nie dając żadnej informacji na temat czasu, w jakim odpowiedź może nadejść - w tym te wydawnictwa, które były zakładane przez autorów. Paskudna wydawnicza kultura, po prostu.
[ciach]
To ogromny postęp i mówię to bez ironii. |
Zgodzę się, że paskudna kultura wydawnicza. Mi chodzi tylko o wycieranie sobie gęby "Zachodem". Że "na Zachodzie też nie odpowiadają, to macie nie narzekać".
Gustaw G.Garuga napisał/a | Dlatego na tym tle info ze strony Fenixa to paleozoiczna kpina z autorów i autorek. |
Nie tylko w kwestii braku opowiedzi, ale i w tonie. Największe amerykańskie magazyny, do których dostaje się mniej niż 1% przysłanych opowiadań, piszą w przyjaznym, zachęcającym tonie. "Chcemy przeczytać Twój tekst!" a nie "Jak już wyślesz to łaskawie spojrzymy", które przebija ze strony Feniksa. |
_________________ O pisaniu i innych nałogach |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Partner forum