Zapowiedzi, czyli na co czekamy |
Autor |
Wiadomość |
Stone D
Tom Bombadil

|
Wysłany: 30 Stycznia 2006, 23:57 Zapowiedzi, czyli na co czekamy
|
|
|
Czy ktoś posiada jakieś informacje na temat terminu wydania drugiego tomu, bo jestem w połowie pierwszego i już mi smutno, że się skończy. |
|
|
|
 |
Henryk Tur
Galadriela

|
Wysłany: 31 Stycznia 2006, 09:05
|
|
|
SPRAWDZAJ NA STRONIE WYDAWCY. JA TEŻ CZEKAM NA DRUGI TOM.
UPS, JA NIE KRZYCZĘ, CAPS LOCK MI SIĘ ZABLOKOWAŁ ( ?! ) |
_________________ www.soniatur.w8w.pl
www.civilizationiv.pl |
|
|
|
 |
gorat
Modegorator

|
|
|
|
 |
Romek P.
Pan na Literkach

|
Wysłany: 31 Stycznia 2006, 21:43 Re: Pan Lodowego Ogrodu
|
|
|
Stone D napisał/a | Czy ktoś posiada jakieś informacje na temat terminu wydania drugiego tomu, bo jestem w połowie pierwszego i już mi smutno, że się skończy. |
Jak rozmawiałem z Jarkiem na Falkonie, to mówił o jesieni 2006. |
_________________ Strona autorska: http://romualdpawlak.pl |
|
|
|
 |
Wiedźma
Blade

|
Wysłany: 31 Stycznia 2006, 22:08 Re: Pan Lodowego Ogrodu
|
|
|
Romek P. napisał/a | Stone D napisał/a | Czy ktoś posiada jakieś informacje na temat terminu wydania drugiego tomu, bo jestem w połowie pierwszego i już mi smutno, że się skończy. |
Jak rozmawiałem z Jarkiem na Falkonie, to mówił o jesieni 2006. |
To samo mówił na swoim spotkaniu autorskim. |
|
|
|
 |
NURS
Ojciec Redaktor

|
Wysłany: 31 Stycznia 2006, 23:22
|
|
|
i dobrze, nie poganiajcie przypadkiem człowieka, bo dobrze pisać, znaczy mieć czas na przemyślenie i poprawki. |
|
|
|
 |
Last Viking
Klapaucjusz

|
Wysłany: 10 Lutego 2006, 15:48
|
|
|
Ja też z niecierpliwością czekam na tom II
Jestem pod wielkim wrażeniem powieści, tym bardziej że świat stworzony przez Grzedowicza ma wiele wspólne z mitologią wikingów. Planeta nazwana jest Midgard, co oznacza jeden z 9 światów akurat zamieszkany przez ludzi. Są odwołania do Odyna(jednooki mędrzec), jest o pieśniach bogów, jest o drzewie życia.
Czyli wszystko to co wikingowie lubią najbardziej
Miałem okazję być na spotkaniu autorskim z Grzędowiczem (Falcon 2005) i pamiętam jak opowiadał o realizmie w opisywaniu świata. To wszystko o czym Jarek mówił faktycznie ma odzwierciedlenie w powieści.
Byłem pod wrażeniem szczegółów, realizmu opisywanego świata. Począwszy od ubioru, poprzez opis broni, aż po środki transportu w tym quasi średniowiecznym świecie są doprowadzone do perfekcji.
Wszystko okraszone, swabodnym wciągającym w fabułę stylem.
Pisane krótkimi zdaniami, ale niezwykle treściwymi.
Aha! No i fascynacja obrazami Boscha...
IMO jedna z najlepszych powieści 2005 roku. |
_________________ http://domagalski.kawerna.pl |
|
|
|
 |
Angelus
Han Solo

|
Wysłany: 13 Lutego 2006, 16:19
|
|
|
Pozwalam sobie podzielić się z Wami swymi bezpośrednimi wrażeniami po lekturze tejże powieści. To post napisany jakiś czas temu, lecz nadal aktualny, ponieważ czuję to samo i czekam na więcej.
"Skończyłam wczoraj "Pana Lodowego Ogrodu" i jest mi smutno z tego powodu, bo mam apetyt na więcej. Rozochociłam się.
Książka jest wspaniała! Jestem pod wielkim wrażeniem i długo nie mogłam dojść do siebie po finale tomu 1. Zakończenie mnie zaskoczyło, zafascynowało, zaintrygowało i wkurzyło, bo takich rzeczy się nie robi, tzn robi się, ale ja nie lubię. No i teraz wyobraźnia podsuwa mi różne wersje dalszego ciągu i ciekawość mnie dobija. Pożądam tomu 2! Czuje się - jak po przeczytaniu ostatniego wydanego tomu "Mrocznej Wieży" Kinga - głód .To samo uczucie głodu. Kiedy uda mi sie go zagłuszyć? Podoba mi się sposób, w jaki autor wykreował świat swej powieści, dbałość o detale, żywe postaci, ciekawa fabuła, zagadki, tajemnice i fantastyczne stworzenia; bogactwo, które sprawia, ze ten świat ożywa na naszych oczach, oddycha, pachnie, porusza się, żyje. Fascynująca podróż i fascynujący Wędrowiec. Co będzie dalej? Czy Vuko wypełni misję? Będę mu wiernie kibicować i towarzyszyć w jego podróży. Mam nadzieję, ze finał ksiązki to jeszcze nie koniec jego wędrówki. " |
_________________ Nie wylewaj wacpan piwa.:) |
|
|
|
 |
mawete
bosman

|
Wysłany: 17 Lutego 2006, 11:45
|
|
|
Ja też czekam, ale mam nadzieję że Jarek rozwinie też opowiadanko z tomu "Deszcze niespokojne".
Cytat | Marysia mała.
*beep* miała.
*beep* jasnego jak śnieg.
Gdziekolwiek biegła
Marysia mała
*beep* rozsadzał jej łeb.
(oklaski) |
|
|
|
|
 |
Angelus
Han Solo

|
Wysłany: 7 Kwietnia 2006, 12:34
|
|
|
Chyba oślepłam bo nie widzę aby Grzedowicz miał swój temat. A jak dałam "szukaj" to tylko w konkursie Nautilusa mi wyskoczył. Przykre.
Właśnie czytam Opowieść terapeuty z Księgi jesiennych demonów i poprostu niszczy! Nie wiem jak Ten facet to robi ale każde zdanie w jego książkach ma znaczenie, jest dopracowane, potrzebne,bardzo trafnie opisuje ludzkie emocje, myśli z psychologicznego punktu i chwilami czuję jakby czytał moje myśli, właził do mojej głowy i obnażał najbardziej skrywane lęki i myśli.Przerażające i genialne zarazem! |
_________________ Nie wylewaj wacpan piwa.:) |
|
|
|
 |
hrabek
Kapo di tutti frutti

|
Wysłany: 12 Lutego 2007, 13:36
|
|
|
Szukajac czegos innego znalazlem ten watek. Poczytalem i szybkie kalkulacje uzmyslowily mi, ze jesien 2006 juz dawno minela. Czy ktos juz zna termin ukazania sie drugiego tomu powiesci? |
_________________ 5 zdań na temat |
|
|
|
 |
Kruk Siwy
Wierny Legionista

|
Wysłany: 12 Lutego 2007, 13:38
|
|
|
Autor? |
_________________ Tu leży pisarz nieznany.
Marzył, że dorówna tuzom.
Talent miał niespotykany
lecz pisał sobie, a muzom.
Agi |
|
|
|
 |
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 12 Lutego 2007, 13:48
|
|
|
Wydawca? |
|
|
|
 |
hrabek
Kapo di tutti frutti

|
Wysłany: 12 Lutego 2007, 13:51
|
|
|
Kruku, ehh... przeciez dzisiaj pisalem nawet. I dyskutowales ze mna
Imc Grzegowicz niejaki.
Edit: wstydzilibyscie sie wszyscy. Zeby nie wiedziec, kto napisal najlepsza ksiazke roku 2005 wedlug czytelnikow SFFiH, do ktorych przeciez sie zaliczacie?
Wydawca to Fabryka Slow. |
|
|
|
 |
Adashi
Cyberpunk

|
|
|
|
 |
Haletha
Zielony Ludzik

|
|
|
|
 |
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 12 Lutego 2007, 14:02
|
|
|
Kruk ironicznie odpowiedział, że może Autor zna termin. Nie pytał o jakiego autora chodzi |
|
|
|
 |
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 12 Lutego 2007, 14:03
|
|
|
Nie, ten jest o Grzegowiczu niejakim. |
_________________ I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy. |
|
|
|
 |
hrabek
Kapo di tutti frutti

|
Wysłany: 12 Lutego 2007, 14:08
|
|
|
Aaa... w tej zlosci na was nie wyczailem ironii. Czasami tak mam, znaczy z reguly. Jak nie dostane ironia miedzy oczy, to nie wiem o co chodzi.
A jeszcze sie walnalem w nazwisku i sie Slowik ze mnie smieche. A zeby was reumatyzm poskrecal teraz. Ale tylko 5 minut, bo za bardzo was lubie
Edit: smieje, kur*a, smieje. Co za dekiel, no. 4 dni bez forum i juz nie potrafie porzadnie pisac nawet. Musze znowu zaczac czytac swoje posty przed wyslaniem. Az wyboldowalem jaki to ja glupi jestem |
Ostatnio zmieniony przez hrabek 12 Lutego 2007, 14:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 12 Lutego 2007, 14:17
|
|
|
Piąteczka count |
_________________ I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy. |
|
|
|
 |
hrabek
Kapo di tutti frutti

|
Wysłany: 12 Lutego 2007, 14:18
|
|
|
Haletha: to to nic, widzialem w Pikniku temat Ziemianskiego, z jakimis starymi wpisami. Inny niz ten, w ktorym ostatnio sie wpisywali. |
|
|
|
 |
Haletha
Zielony Ludzik

|
|
|
|
 |
hrabek
Kapo di tutti frutti

|
Wysłany: 12 Lutego 2007, 14:24
|
|
|
To co? Bedzie laczenie?
Tak ontopicznie: zobaczylem w linku Adashiego, ze drugi tom jest zapowiedziany na "blizej nieokreslony rok 2007". Co znaczy, ze mozemy jeszcze troche poczekac
I tak dobrze, ze nie czytalem od razu jak wyszlo tylko z rocznym poslizgiem. |
|
|
|
 |
Haletha
Zielony Ludzik

|
|
|
|
 |
Adashi
Cyberpunk

|
|
|
|
 |
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 12 Lutego 2007, 14:36
|
|
|
Łohoho.
Ostatni zjazd, dobre hehe. Cicha woda... |
|
|
|
 |
Rafał
.
|
Wysłany: 12 Lutego 2007, 14:39
|
|
|
Robert Schmidt Ostatni zjazd przed Litwą t.1 data wydanie 2007 seria bestsellery polskiej fantastyki. No, no, a tu cisza jak makiem zasiał. |
|
|
|
 |
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 12 Lutego 2007, 14:46
|
|
|
Bo tu o Grzegowiczu, tfu, o Grzędowiczu jest. O NURSie jest u NURSA |
|
|
|
 |
Adashi
Cyberpunk

|
Wysłany: 12 Lutego 2007, 14:48
|
|
|
Cytując pana Zagłobę "nie chwaląc się to jam uczynił" takie zamieszanie |