Tattoos |
Autor |
Wiadomość |
MrMorgenstern
Stalowy Szczur
|
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 10 Lipca 2006, 11:21
|
|
|
Prawdę mówiąc, mam sporą ochotę zrobić sobie jakowyś obrazek skórny, ale zastanawiam się czy to będzie sensownie wyglądało, bo mam silnie owłosione ręce, a one byłyby podstawowym terenem do zamalowania. Nie rozumiem za bardzo ludzi, robiących sobie tatuaże w miejscach, których sami nie widzą np. plecy. Jak miałbym sobie coś wydziergać to chciałbym widzieć jak to wygląda i co się z nim dzieje z czasem.
Ten tatuaż ze sznurka całkiem fajny. |
|
|
|
|
MrMorgenstern
Stalowy Szczur
|
Wysłany: 10 Lipca 2006, 11:34
|
|
|
Czarny, a o jakim wzorze myślałeś? IMO jakiś mroczny motyw, np. pająk, doskonale by się wpasował w gąszcz czarnych włosów |
_________________ Fragment mojego Sword&Sorcery |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 10 Lipca 2006, 11:49
|
|
|
Te kudły nie są takie czarne, na słońcu płowieją. Są jednak ciemnawe. O konkretnym wzorze nie myślałem jeszcze. Pewnie wybrałbym coś na miejscu. Każdy dziergacz ma chyba swój zestaw prac, w których dobrze się czuje i nie robi wszystkiego na życzenie klienta. Nie znam się. A jakiego rzędu są to koszta, bo nigdy jakoś się nie dowiedziałem? |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 10 Lipca 2006, 11:55
|
|
|
Oglądałam tę stronkę. Brrr. Ja z tych, co nie dadzą się w żaden sposób dziurawić ani nic sobie doprawiać. Nie mam nawet uszu przekłutych, co dopiero pozwolić, żeby mi coś tam pstrokatego pod skórę wstrzykiwali. |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
MrMorgenstern
Stalowy Szczur
|
Wysłany: 10 Lipca 2006, 11:57
|
|
|
Koszta są spore. Myślę, że za taki wzorek z linka (oczywiście tak samo dobrze wykonany) z 1000 trzeba by było wydać, jak nie więcej
Ale jakbyś się dogadał z fachurą, co robi prywatnie, wykonałby za połowę sumy. Ale to musi być ktoś, kto jest profesjonalistą, ma maszynę do wygotowywania igieł - specjalne coś, co pod bardzo dużą temperaturą (dużo powyżej 100 stopni) unieszkodliwia wszystkie zarazki. |
|
|
|
|
MrMorgenstern
Stalowy Szczur
|
Wysłany: 10 Lipca 2006, 11:58
|
|
|
Godzilla:
Cytat | Oglądałam tę stronkę. Brrr. Ja z tych, co nie dadzą się w żaden sposób dziurawić ani nic sobie doprawiać. |
Godzilla, ten gość nie ma w sobie prawdziwych układów scalonych |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 10 Lipca 2006, 12:04
|
|
|
Nowy kolorek skóry i to na trwałe odbieram jak ciało obce. Chyba jestem ekstremistką
Tipsów na paznokciach też nigdy nie miałam i mieć nie będę. Precz z protezami |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 10 Lipca 2006, 12:09
|
|
|
a jak Ci wypadną wszystkie zęby oprócz dolnej jedynki? |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 10 Lipca 2006, 12:12
|
|
|
Wtedy się zastanowię.
Ale paznokcie mi chyba nie wypadną! |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
joe_cool
Babe - świnka z klasą
|
Wysłany: 10 Lipca 2006, 12:59
|
|
|
mi się tatuaże podobają, aczkolwiek jak widzę włochatych gości z wielkimi brzuchami i gołą panienką wydzierganą na klacie, to już sama nie wiem...
parę ładnych lat się zastanawiałam, czy sobie tatuaż zrobić, czy nie. w końcu ma się to do końca życia, jak się znudzi, to nie ma przeproś (chociaż chyba można sobie w skomplikowany sposób dziarę usunąć, zostaje tylko słabo widoczna blizna). na młodej skórze wygląda fajnie i w ogóle, jak będę starą babcią z obwisłym brzuchem już tak super nie będzie... |
_________________ "Work is the curse of the drinking classes." O.Wilde |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 10 Lipca 2006, 16:20
|
|
|
joe, można to usunąć raczej bez problemów dziś. O ile ma się pieniądze.
Ja tatuażu sobie nie zrobię.. bo nie jakoś Ale jak widziałem kolesia, co miał dwa krasnoludy na klacie (Gotrek i jeszcze jakiś ) to wyglądało to efektownie. Ale miał je do piero w części zrobione bo na jeden raz nie dało rady by |
|
|
|
|
Navajero
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 10 Lipca 2006, 17:43
|
|
|
joe_cool
Cytat | na młodej skórze wygląda fajnie i w ogóle, jak będę starą babcią z obwisłym brzuchem już tak super nie będzie... |
Oj tak... Kiedyś na rosyjskiej stronce o więziennych tatuażach widziałem panienki po 40 - ce. Niestety to i owo im obwisło, razem z tatuażami |
|
|
|
|
MrMorgenstern
Stalowy Szczur
|
Wysłany: 10 Lipca 2006, 22:19
|
|
|
Navajero napisał/a | joe_cool
Cytat | na młodej skórze wygląda fajnie i w ogóle, jak będę starą babcią z obwisłym brzuchem już tak super nie będzie... |
Oj tak... Kiedyś na rosyjskiej stronce o więziennych tatuażach widziałem panienki po 40 - ce. Niestety to i owo im obwisło, razem z tatuażami |
Ktoś mi kiedyś powiedział: nie będę się żenił, bo widziłem matkę mojej narzeczonej i wyobraziłem sobie, że za 30 lat z żona bedzie tak samo |
|
|
|
|
Navajero
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 06:36
|
|
|
MrMorgenstern
Cytat |
Ktoś mi kiedyś powiedział: nie będę się żenił, bo widziłem matkę mojej narzeczonej i wyobraziłem sobie, że za 30 lat z żona bedzie tak samo |
IMO - niezbyt trafiony przykład. Kobieta po 40 - ce może wygladać bardzo ładnie, z tatuażem raczej nie ma na to szans, bo kobieca skóra starzeje się dużo szybciej od męskiej. Ale to ozdoba, a więc i kwestia gustu. A de gustibus... Mnie tatuaże w zasadzie się nie podobają. Król Salomon powiedział - "Siła młodzieńców jest ich ozdobą". Navajero mówi " - Uroda kobiet jest ich ozdobą, uroda naturalna - bez silikonu i tatuaży" |
|
|
|
|
MrMorgenstern
Stalowy Szczur
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 06:58
|
|
|
Jest dużo pięknych kobiet, ale warto częściej zwracac uwagę na piekno ich wnętrza |
|
|
|
|
Navajero
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 07:02
|
|
|
Ależ ja zwracam na to uwagę! Co nie przeszkadza mi zauważyć wymiarów 90/60/90... |
|
|
|
|
MrMorgenstern
Stalowy Szczur
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 07:09
|
|
|
W takim razie, jeśli chcesz czegoś więcej niż tylko zauważać, to gdy z nimi rozmawiasz, patrz im tylko w oczy a nie... |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 09:38
|
|
|
Cytat | ale warto częściej zwracac uwagę na piekno ich wnętrza |
Nom.. śledziona jest śliczna. Wątróbka też. A serce jakie fascynujjące!
Nie mogłem się powstrzymać |
|
|
|
|
joe_cool
Babe - świnka z klasą
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 11:29
|
|
|
Navajero Cytat | Oj tak... Kiedyś na rosyjskiej stronce o więziennych tatuażach widziałem panienki po 40 - ce. Niestety to i owo im obwisło, razem z tatuażami |
no wiesz, panienki w rosyjskich więzieniach raczej nie mają dostępu do spa, balsamów, kremów ujędrniających i innych "wspomagaczy" kobiecej urody, więc z grawitacją i naturą trochę trudniej im tam walczyć |
|
|
|
|
MrMorgenstern
Stalowy Szczur
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 13:06
|
|
|
Cytat | ale warto częściej zwracac uwagę na piekno ich wnętrza |
Pako:Cytat |
Nom.. śledziona jest śliczna. Wątróbka też. A serce jakie fascynujjące!
|
Pako, nie bądź taki Hannibal Lecter
joe_cool:
Cytat | jak widzę włochatych gości z wielkimi brzuchami i gołą panienką wydzierganą na klacie, to już sama nie wiem... |
Podobno to najlepszy sposób na babeczki. Tyle tylko, że na takie o wiele bardziej starsze od takich typków i jeszcze bardziej zdesperowane |
|
|
|
|
Navajero
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 13:26
|
|
|
joe_cool
Cytat | no wiesz, panienki w rosyjskich więzieniach raczej nie mają dostępu do spa, balsamów, kremów ujędrniających i innych wspomagaczy kobiecej urody, więc z grawitacją i naturą trochę trudniej im tam walczyć |
Zakładam, że znasz się na tych balsamach lepiej ode mnie. Nie będę się kłócił z fachowcem |
|
|
|
|
Wiedźma
Blade
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 20:17
|
|
|
Cytat | MrMorgenstern napisał/a | Jest dużo pięknych kobiet, ale warto częściej zwracac uwagę na piekno ich wnętrza |
|
Oj widze, ze z tą wiedzą o kobietach może pomożesz facetom stworzyć idealną wiedźmę w watku "Czy na swiecie są łądne wiedźmy? " |
_________________ Ukorowaniem wiedzy jest miłość.
/Safona/ |
|
|
|
|
GAndrel
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 11 Lipca 2006, 22:15
|
|
|
Ja myśle o zrobieniu sobie jakiegoś Ta Moko. Ale postawiłm sobie warunek zaporowy - ma to być oryginalny, prawdziwy Ta Moko. Niestety raczej nigdy nie będzie mnie na takiego stać. |
_________________ GAndrel |
|
|
|
|
Anko
Niki
|
Wysłany: 12 Lipca 2006, 02:05
|
|
|
Pako: Cytat | Nom.. śledziona jest śliczna. Wątróbka też. A serce jakie fascynujjące! |
A co do tatuażu, to zrobił się ostatnio modny, ale uznałam, że sobie nie zrobię, bo to boli. Nie jestem masochistą (niektórzy może nazywają ich "twardzielami" ). Pod tym względem przypominam Godzillę: Cytat | Ja z tych, co nie dadzą się w żaden sposób dziurawić ani nic sobie doprawiać. Nie mam nawet uszu przekłutych, |
|
_________________ 生きる事 それが俺の償いだ。(SoulCalibur3) |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 12 Lipca 2006, 05:56
|
|
|
Anko
Cytat | ale uznałam, że sobie nie zrobię, bo to boli. |
Słaby argument, a te Wasze depilacje to nie bolą. A większość płci odmiennej robi je dobrowolnie i żeby to raz |
|
|
|
|
joe_cool
Babe - świnka z klasą
|
Wysłany: 12 Lipca 2006, 09:54
|
|
|
zgadzam się z czarnym - tatuowanie "boli" mniej więcej tak samo jak depilacja. |
|
|
|
|
Miria [Usunięty]
|
Wysłany: 12 Lipca 2006, 10:05
|
|
|
Joe_cool, skąd wiesz, masz porównanie? Rozważałam niegdyś zrobienie sobie tatuażu, ale zrezygnowałam z powodów, jakie przytoczyłaś powyżej. Co do depilacji, to jest ona w zasadzie koniecznością, podobnie jak męczarnie u kosmetyczki... A tatuaż koniecznością nie jest więc po co się męczyć |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 12 Lipca 2006, 10:09
|
|
|
A od tych niezdepilowanych włosów to się umiera Nie wiedziałem, że to konieczność Wydawało mi się, że to w ramach pindrzenia |
|
|
|
|
joe_cool
Babe - świnka z klasą
|
Wysłany: 12 Lipca 2006, 10:12
|
|
|
Miria Cytat | Joe_cool, skąd wiesz, masz porównanie? |