Ogame. |
Autor |
Wiadomość |
Logan
Paskud
|
Wysłany: 10 Października 2005, 17:21 Ogame.
|
|
|
W gry komputerowe typu "Pójdzie czy nie pójdzie na mojej konfiguracji" grała zapewne większość z Was. Konsole zapewne też Wam są nieobce. A czy ktoś z Was grał w gry wymagające tylko przeglądarki internetowej? Osobiście od ponad pół roku tracę czas na www.ogame.pl Gra ktoś jeszcze w ten wynalazek, ewentualnie coś podobnego? |
_________________ Życie to chytra sztuka! Jak tylko masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z tobą w szachy... |
|
|
|
|
Argael
Yoda
|
Wysłany: 10 Października 2005, 18:22
|
|
|
Próbowałem kiedyś w to grać, ale przestałem. Osobiście wolę www.darkthrone.com |
_________________ 今という時は二度と戻らないんだから。一期一会だぞ。 |
|
|
|
|
Arlon
Langolier
|
Wysłany: 10 Października 2005, 18:22
|
|
|
Bezsensowna strata czasu.
Pewnie, że się grało |
|
|
|
|
MaC
Gollum
|
Wysłany: 10 Października 2005, 19:07
|
|
|
"Wymagające tylko przeglądarki internetowej" ?
Hmm.. tak, szachy
Polecam zresztą wszystkim miłośnikom gier on-line: www.kurnik.pl
(nie, żebym spamował, portal jest darmowy )
MaC |
|
|
|
|
Argael
Yoda
|
Wysłany: 10 Października 2005, 19:37
|
|
|
Z tą bezsensowną stratą czasu zgadzam się w zupełności. W Dark Throne'a też na jakiś czas przestałem grać z tego powodu. Ale ostatnio mam dużo mniej do roboty w pracy, więc dla zabicia czasu trochę sobie popykuję. |
_________________ 今という時は二度と戻らないんだから。一期一会だぞ。 |
|
|
|
|
GAndrel
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 11 Października 2005, 23:05
|
|
|
W OGame nie gram. Ale link czeka.
Gram za to w ManagerZone'a. Hokej, obecnie 4 divizja. Byłem już newet w 3. ;)
Nie onlinowo tracę teraz czas grając w simutransa. |
_________________ GAndrel |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 12 Października 2005, 07:58
|
|
|
Ha... w Ogame pogrywam "rozrywkowo", znaczy się nie siedzę nad tym po parę godzin dziennie (i tak się nie da ), ale raz dziennie se wchodzę, robię parę rzeczy, nie zależy mi ogólnie, ale fajnie się nawet gra |
|
|
|
|
mayu
Jaskier
|
Wysłany: 2 Listopada 2005, 15:14
|
|
|
Uni 5, ot tak jak Pako - raz na dzien, wlasciwie bez emocji...
Generalnie kumpla z sojuszu ostatnio zabanowali "za uzywanie niedozwolonego softu".
Ale ja wiem, ze nie uzywal - juz predzej zle rozpoznalo Opere odpalona na SE P900.
Za to admini wykazali sie totalnym twardogłowiem, chamstwem ("uzywales, kłamiesz") i zachowaniem w stylu "ordynator wie lepiej". |
|
|
|
|
DiPoint Ragoon
Jaskier
|
Wysłany: 2 Listopada 2005, 21:35
|
|
|
OGame dla mnie wsławił się całkowicie "liberalnym" prawem. Otóż miałem Ci ja sobie kilka planetek aż tu nagle dwa najazdy różnych osób (BTW z tego samego sojuszu) i została mi planetka - matka. Piszę do adminów o zdarzeniu (ataki były równoległe i zmasowane) a oni ślą mi odpowiedź mniej więcej tej treści:
Gra owa to strategia i należało przewidzieć takie zdarzenie. Niestety nie jesteśmy w stanie ukarać w/w agresorów, gdyż występowali przeciw Tobie nie łamiąc regulaminu.
Wojny mi nie wypowiedzieli. Chcieli po prostu mieć planetki w tym systemie. Uch. Tak skończyła się moja zabawa w OGame.
*rozejrzał się i nie wiedząc co właściwie chciał przez to powiedzieć przycupnął przy oknie patrząc w dal* |
_________________ Jeśli mnie nie widzisz, znaczy, że stoję za Tobą. |
|
|
|
|
andp84
Gollum
|
Wysłany: 28 Grudnia 2005, 18:37
|
|
|
Jeśli nie macie nic przeciwko, odkopię ten temat.
Z gier Ogamopodobnych przez jakiś czas grałem w Traviana - fajny, ale po jakimś czasie zaczyna robić sie nudny.
Natomiast już od grubo ponad roku gram w www.hattrick.org - najlepszy menadżer piłkarski, w dodatku z rozbudowanym, aktywnym forum. Co dla wielu ważniejsze, do osiągania sukcesów w grze wcale nie jest wymagane ciągłe logowanie - wystarczy 2 razy w tygodniu - z tym że większość Hattrikoholików i tak bywa tam znacznie czesciej - gra niesamowicie wciąga. Polaków gra już koło 30 tys, a w sumie juz prawie 700 tys. osób. |
|
|
|
|
Iscariote
Wiedźmikołaj
|
Wysłany: 28 Grudnia 2005, 18:56
|
|
|
hmmm właczyłem sobie tego Hattricka... i powiem tylko 3 słowa
NIEPODOBA MI SIE...
(nie lubie piłki tak w nawiasem mówiąc... jest cos takiego z koszykówka? ) |
|
|
|
|
dzejes
prorok
|
Wysłany: 28 Grudnia 2005, 22:41
|
|
|
Ogame jest dla masochistów.
Gdy tylko wyszedłem z ochrony dla noobów zacząłem być tak masowo i brutalnie tępiony, że musiałbym logować się co 30 minut, żeby zgromadzić choć mini flotkę zdolną odgrżć się komukolwiek, a żebranie o ochronę w jakimś sojuszu to nie dla mnie. |
_________________ If we shadows have offended,
Think but this, and all is mended,
That you have but slumber'd here
While these visions did appear. |
|
|
|
|
Henryk Tur
Galadriela
|
|
|
|
|
Samowiła
Tom Bombadil
|
Wysłany: 4 Stycznia 2006, 18:40
|
|
|
Przez jakiś czas grałam ale moje niepokanane imperium stało się uniwersalną farmą dla co słabszych graczy więc mi się cała zabawa znudziła (:. Teraz gram trochę w Space Pioneers, ale coraz mniej mam do tego cierpliwości. |
_________________ <i>Człowiek jest tylko nieważnym momentem w życiu przedmiotów</i> |
|
|
|
|
Alkioneus
Sky Captain
|
Wysłany: 4 Stycznia 2006, 19:05
|
|
|
Ogame rzuciłem. I mówię o tym jako o nałogu. Na wczesnym etapie to może i jest gierka, w którą można przysiąść, kliknąć i robić coś dalej. Ale jak widziałem znajomego, który był wysoko w hierarchii, to się przeraziłem. Trzygodzinne sesje snu, pełen trans. Ta gra to morderstwo.
A w tzw. browser-based, to i owszem często gram. |
_________________ sposób na rzucenie palenia: za każdą godzinę bez fajki zapal sobie, zasłużyłeś. |
|
|
|
|
varquez_87
Jaskier
|
Wysłany: 6 Stycznia 2006, 01:22
|
|
|
zacząem coś w to grać ale coś zbyt mało skomplikowane mi się to zdawało w porównaniu z www.x-wars.com - ta gra jest baaardziej rozbudowana i ciekawiej się gra |
_________________ "This is the way the world ends.
Not with a bang but a whimper." |
|
|
|
|
MistHunter
Gollum
|
Wysłany: 16 Stycznia 2006, 15:06
|
|
|
Ja sie bawie w ogame juz dosyc dlugo. Na poczatku zajmowalo mi to duzo czasu, teraz z racji stopnia rozwoju wchodze sobie 2-3 razy dziennie na 15-20 minut, zalatwiam co do zalatwienia i wychodze I jest fajnie, wszystko to kwestia wyobrazni. A z ludzmi z sojuszu spotykam sie co jakis czas na browara |
|
|
|
|
nasciturus
Jaskier
|
Wysłany: 16 Stycznia 2006, 20:31
|
|
|
ja sobie grywam na uni 12 (mile widziana pomoc surowcowa hehehehe )
gram chyba bedzie z dwa miesiace
jakos jedzie mnie tylko jeden gosc ale sie jeszcze nie przejmuje
ot takie zabijanie czasu |
_________________ nasciturus
nasciturus pro iam nato habetur, quotiens de commodis eius agitur
Klub Słaboskrótyznających - uważaj, jak piszesz! |
|
|
|
|
Iscariote
Wiedźmikołaj
|
Wysłany: 22 Stycznia 2006, 14:27
|
|
|
a ja znalazłem cos takiego. www.ekingdom.pl |
|
|
|
|
Alkioneus
Sky Captain
|
Wysłany: 22 Stycznia 2006, 20:55
|
|
|
grywam w:
www.dragonwar.net
http://global.highdescent.com
mają tą wyższość nad ogame i kompatybilnymi, że mają limit akcji na dzień. Zajmują razem około godziny dziennie. Są też sezony i co pewien czas jest reset wszystkiego, co by można było od nowa się tłuc. |
_________________ sposób na rzucenie palenia: za każdą godzinę bez fajki zapal sobie, zasłużyłeś. |
|
|
|
|
Vesper
Sky Captain
|
Wysłany: 23 Stycznia 2006, 21:25
|
|
|
oj, zanim ktoś tam mnie wciągnał na chwilę w ogame (wyleczyłem się, pomogli mi 'koledzy' z własnego sojuszu), to pykałem namiętnie w Earth2025 www.games.swirve.com/earth - mieliśmy klan z bandą ludzi z USA, cóż to były za akcje!
no i można produkować czołgi ^_^ |
_________________ Czytane/oglądane: Dan Simmons - The Hyperion Omnibus // BSG 1-4 |
|
|
|
|
nasciturus
Jaskier
|
Wysłany: 24 Stycznia 2006, 01:01
|
|
|
zadnego resetu!
nie po to gram bym nagle wszystko tracil
gra raz rozegrana jest juz nieciekawa |
|
|
|
|
Vykosh
Mechagodzilla
|
Wysłany: 3 Lutego 2006, 11:49
|
|
|
Ogame wymaga ciaglego kampowania przy kompie. Wlacznie z noca. I jest to powaznym mankamentem.
HT jest o wiele lepszy bo rzeczywiscie 2x w tygodniu po 15 minut wystarcza. Gram 1.5 roku i nie narzekam.
Ktos probuje z podobnymi zasadami zrobic managera wyscigow samochodowych TopRally, ale dosc slabo im to idzie. |
_________________ The more people I meet, the more I love my battleaxe. |
|
|
|
|
Indy
Magneto
|
Wysłany: 9 Lutego 2006, 08:51
|
|
|
Po grałem..po grałem i................ Znudziło sie. W tą gre nie da się grać, to jest coś w stylu'kliknij i przyjdz za pare godzin". |
|
|
|
|
nasciturus
Jaskier
|
Wysłany: 12 Lutego 2006, 17:35
|
|
|
Vykosh napisał/a | Ogame wymaga ciaglego kampowania przy kompie. Wlacznie z noca. (...) |
bywaly i takie momenty
ale zeby ciaglego?...
ja jakos na swoim 12uni nie kampuje
dwa razy moze pilnowalem transportow ale to wszystko |
|
|
|
|
kruczywiatr
Alien
|
Wysłany: 12 Lutego 2006, 21:04
|
|
|
http://pl2.space-pioneers.net/home.shtml
Gierka podobna do Ogame, ale ulepszona. Do wyboru dwie profesje: kupiec i wojownik, wnoszące coś innego do gry. W dodatku nie widać aktywności graczy. Gra się nieco trudniej niż w Ogame i trzeba więcej myśleć. Polecam. |
_________________ FORTI ET FIDELI NIHIL DIFFICILE |
|
|
|
|
Kubus_Puchatek
Tom Bombadil
|
Wysłany: 23 Lutego 2006, 21:03
|
|
|
Ogame.
To bardzo piękna śmierć.
Od roku nie używam.
Gra wycięła mi 3 miesiące z życia. Cały czas byłem w ścisłej czołówce.(pierwsza 30).
Setki plików ze skanami przestrzeni. Ciągłe skonowanie przestrzeni, kalkulowanie i czatownie na ofiary.
DiPoint Ragoon napisał/a | OGame dla mnie wsławił się całkowicie liberalnym prawem. Otóż miałem Ci ja sobie kilka planetek aż tu nagle dwa najazdy różnych osób (BTW z tego samego sojuszu) i została mi planetka - matka |
Otóż z tego co pamiętam to każdy z graczy może w ciągu doby zaatakować daną osobę dwukrotnie bez wypowiedzenia wojny. I to jest zgodne z regulaminem. Więc że się dałeś to tylko o Tobie marnie świadczy.
W sojuszu do którego należałem wystarczyło żeby któregoś z nas ktoś próbował skanować, tym samym podpisywał na siebie wyrok.
Niestety to kosztowało mnie ok. 20 godzin na dobę.
Więc jak ktoś chce byś w tym dobry to niech się nastawi na wyrzeczenia.
Ciekawa gra ale ja już nie wrócę do tego. Za duże koszta. |
|
|
|
|
Ghuntar
Gollum
|
Wysłany: 26 Lutego 2006, 22:53
|
|
|
heehe chcialem sie przyznac ze troche pykam w ogame ale sie boje bo widze ze tu nie ma hardcorowcow i nastrsoje anty-ogamowe
sam gram malo tzn jakos 1 do 2 h dziennie ale tez wynik sredni bo top150 :/ na uni 9 :]
jedno jest pewne jak chcesz byc top10 to musisz grac caly czas
pozdrawiam |
_________________ ...dead can dance, but You have to play... |
|
|
|
|
Kubus_Puchatek
Tom Bombadil
|
Wysłany: 27 Lutego 2006, 12:25
|
|
|
I tak od początku grasz 1-2 godziny??
Czy dostałeś od kogoś konto??
Jakoś to mi sie średnio widzi żeby takie wyniki mieć przy tak małym nakładzie pracy. |
|
|
|
|
Vykosh
Mechagodzilla
|
Wysłany: 27 Lutego 2006, 14:48
|
|
|
Kolejna głupia gra typu Ogame, w zasadzie chyba i głupsza - można być wilkołakiem albo wampirem
http://s5.bitefight.pl/c.php?uid=18459 |
_________________ The more people I meet, the more I love my battleaxe. |
|
|
|
|
|