Potter rabin:) |
Autor |
Wiadomość |
kruczywiatr
Alien
|
|
|
|
|
Margot
Connor MacLeod
|
Wysłany: 19 Grudnia 2005, 17:55
|
|
|
Hyhy! No, co ja mogę powiedzieć? Mnie to rozbawiło... A może po prostu Żydzi wietrzą w tym dobry interes, bracie mój, Kruczywietrze? Jak powszechnie wiadomo, cokolwiek się robi z HP, to zawsze wychodzi dobry interes... |
_________________ Bo jatek było za mało |
|
|
|
|
kruczywiatr
Alien
|
Wysłany: 19 Grudnia 2005, 17:59
|
|
|
Też mi się tak wydaje. Grunt to dobry pomysł |
_________________ FORTI ET FIDELI NIHIL DIFFICILE |
|
|
|
|
Teofil
Frodo Baggins
|
Wysłany: 19 Grudnia 2005, 18:18
|
|
|
Abraham żył mniej więcej w czasach Hammurabiego. To jest prawie 4000 lat doświadczenia. Ja bym nie lekceważył... |
|
|
|
|
kruczywiatr
Alien
|
Wysłany: 19 Grudnia 2005, 18:39
|
|
|
A kto lekceważy? Żydzi są inteligentni i uparci, miałem przyjemność odbycia kilku dyskusji z osobą tej narodowości (profesorem po siedemdziesiątce). Zresztą Polacy i Żydzi w jakiś sposób się uzupełniają, my jesteśmy ludźmi ducha, oni umysłu.
Ale HP w nauce religii, gdzie nie może być mowy o niedomówieniach i niewłaściwych wzorcach? HP to rozrywka, w dodatku coraz mroczniejsza. |
_________________ FORTI ET FIDELI NIHIL DIFFICILE |
|
|
|
|
Iscariote
Wiedźmikołaj
|
Wysłany: 19 Grudnia 2005, 18:52
|
|
|
No widzicie czyli ten Harry Potter to jednak nie taka głupia ksiazka... po pierwsze zbiła kupe kasy a po drugie nadal zbija kupe kasy... cos w tym musi byc |
|
|
|
|
nasciturus
Jaskier
|
Wysłany: 19 Grudnia 2005, 19:54
|
|
|
kruczywiatr, ale temat...
oni maja cos nie tak z myckami
ale niech im tam bedzie
nie wypowiadam sie dalej bo jestesmy w wolnym kraju a antysemityzm jest bee |
_________________ nasciturus
nasciturus pro iam nato habetur, quotiens de commodis eius agitur
Klub Słaboskrótyznających - uważaj, jak piszesz! |
|
|
|
|
mad
Filippon
|
Wysłany: 2 Lutego 2006, 15:48
|
|
|
nasciturus napisał/a | nie wypowiadam sie dalej bo jestesmy w wolnym kraju a antysemityzm jest bee |
Krytykować można wszystkich oprócz Sami Wiecie Kogo
Potter jest ok, ale Malfoy to jakiś niewyparzony Palestyńczyk |
|
|
|
|
inquisitor
Jaskier
|
Wysłany: 3 Lutego 2006, 00:27
|
|
|
kruczywiatr napisał/a | Ale HP w nauce religii, gdzie nie może być mowy o niedomówieniach i niewłaściwych wzorcach? HP to rozrywka, w dodatku coraz mroczniejsza. |
Poczytaj stary testament o bardziej mroczne i obfitujące w trupy dzieło naprawdę trudno. Pozatym oddawna wiadomo ze religie tez sie komercjalizują |
_________________ Jam jest częścią tej siły która wiecznie pragnąc zła wiecznie czyni dobro |
|
|
|
|
mad
Filippon
|
Wysłany: 3 Lutego 2006, 01:02
|
|
|
inquisitor napisał/a | Pozatym oddawna wiadomo ze religie tez sie komercjalizują |
Pewnie! Inaczej by nie przetrwały. Pierwszym spektakularnym przykładem komercjalizacji katolicyzmu było wprowadzenie odpustów w średniowieczu. |
|
|
|
|
|