Tania Książka |
Autor |
Wiadomość |
mayu
Jaskier
|
Wysłany: 13 Listopada 2005, 17:06 Tania Książka
|
|
|
Wiem, że temat trochę pokrywa się z wątkiem antykwarycznym, ale chodzi mi bardziej o miejsca w których są wyznaczone miejsca na tanią książkę (markety, półki w niektórych dużych księgarniach) których nie widac na pierwszy rzut oka. W Łodzi na pewno będą to:
- oba Geant'y (dziś było "Twarzą ku ziemi" Parowskiego za 3.99)
- kiedyś księgarnia na pomorskiej przy VIII liceum ogólnokształcącym też miała wyznaczony stolik |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 13 Listopada 2005, 18:24
|
|
|
Jeśli to kogoś zainteresuje - Tomaszów Maz, ul. Warszawska ( nie pamietam numeru ) - można kupić baaardzo tanio ( nowe wydanie "Żuka w mrowisku" za 6 zł podczas gdy normalnie kosztuje 24... ) |
_________________ www.badelek.com
Luck yourself |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 15 Listopada 2005, 19:43
|
|
|
Trochę fantastyki jest w Warszawie w Hali Koszyki i w księgarni z tanią książką obok Hali. Ogólnie marne zaopatrzenie w ten gatunek, ale np. dostałam antologię Zajdla 2002 za całe 5 zł. Może ktoś zna w Warszawie miejsce, gdzie można się taniej zaopatrzyć w fantastykę, ze szczególnym uwzględnieniem polskiej z ostatnich lat?
Nie zamierzałam ograniczać tamtego wątku tylko do księgarni i antykwariatów. Raczej miał to być wątek ogólny o zaopatrzeniu we wszelki towar fantastyczny
Skoro pojawiło się hasło "tania książka", to dorzucę "tanie czasopisma": np. Fenixa można kupić w Wawie pod Halą Mirowską, albo na Tarchominie na bazarku przy Światowida róg Ćmielowskiej. Wiem że zdarzają się tacy, co chętnie by sobie to jeszcze raz poczytali. |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
nasciturus
Jaskier
|
Wysłany: 22 Listopada 2005, 00:56
|
|
|
kiedys widzialeem (i kupilem 2 tytuly) w hypernowej na teofilowie w lodzi
nie wiem czy to stala ekspozycja bo od roku tam nie bywam |
_________________ nasciturus
nasciturus pro iam nato habetur, quotiens de commodis eius agitur
Klub Słaboskrótyznających - uważaj, jak piszesz! |
|
|
|
|
gio25
Tom Bombadil
|
Wysłany: 25 Listopada 2005, 15:14
|
|
|
metafora polwiejska 21 poznan ksiazki od 5 zł sf polecam |
_________________ Kociewie tu mieszkałem! |
|
|
|
|
nspablo
Gollum
|
Wysłany: 27 Listopada 2005, 14:51
|
|
|
W Krakowie na ulicy Grodzkiej, znajduje się Centrum Taniej książki. Są to wydania nowe, ale końcówki serii lub z jakąś drobną wadą. Książki są tańsze mniej więcej przez pół. Ostatnio kupiłem tam klika książek Łukjanienki po 8 zł każda oraz parę innych pozycji równie tanio.
Bardzo polecam. |
|
|
|
|
Ziemniak
Agent dołu
|
Wysłany: 14 Stycznia 2006, 23:27
|
|
|
Drobna poprawka do postu Nspablo - księgarnia jest na Brackiej jakieś 50 m od rynku po prawej .Druga księgarnia jest koło Limanowskiego - wysiadamy przystanek za Koroną jadąc w kierunku Matecznego idziemy ok 100 m w kierunku Matecznego skręcamy w prawo pod pasaż i po lewej mamy księgarnię (właściwie jest to hurtownia ale mają też w detalu).
Jakby ktoś znał inne adresy to będę baaaaardzo wdzięczny |
_________________ Starzejesz się gdy odgłosy, które wydawałeś kiedyś w trakcie seksu wydajesz obecnie wstając z łóżka |
|
|
|
|
Logan
Paskud
|
Wysłany: 14 Stycznia 2006, 23:43
|
|
|
Księgarnia "Kameron" na starej ul. Mogilskiej. |
_________________ Życie to chytra sztuka! Jak tylko masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z tobą w szachy... |
|
|
|
|
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 15 Stycznia 2006, 10:14
|
|
|
Ziemniak napisał/a | Drobna poprawka do postu Nspablo - księgarnia jest na Brackiej jakieś 50 m od rynku po prawej |
Obie księgarnie istnieją i mają się dobrze. Z tym, że obie są zaopatrywane z tych samych źródeł i w obu można znaleźć ten sam asortyment, z tym że księgarnia na Grodzkiej jest większa i wygodniejsza w użytku |
_________________ I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy. |
|
|
|
|
Vened
Indiana Jones
|
Wysłany: 18 Stycznia 2006, 12:38
|
|
|
Wrocław - Centrum Taniej Książki na ulicy Ruskiej, blisko placu Solnego. To w tej chwili w zasadzie jedyn takie miejsce we Wrocławiu, kiedyś było wiecej. |
_________________ www.rybitzky.salon24.pl |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 21 Lutego 2006, 21:28
|
|
|
Odwiedziłam tanią książkę na Koszykach. No i zaszalałam: "Lord z planety Ziemia" Łukianienki, "Jak zostać pisarzem fantastą" Bułyczowa (och, pożarłam w okamgnieniu!), "Dzień Tryfidów", Clarke'a, "Dolina Sumienia" Diaczenków, i jeszcze to i owo Strugackich, po 8, 9, 10 zł od sztuki. A jak ostatnim razem wybrałam się, żeby kupić sobie jakiś ciuch do pracy, to z całej wyprawy wróciłam z jedną bluzeczką + "Batalion czołgów" Skvoreckiego. Spędziłam w Empiku tyle czasu co w reszcie sklepów, i było to o niebo przyjemniejsze... |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
Lu
Marsjanin
|
Wysłany: 22 Lutego 2006, 22:40
|
|
|
Godzilla napisał/a | A jak ostatnim razem wybrałam się, żeby kupić sobie jakiś ciuch do pracy, to z całej wyprawy wróciłam z jedną bluzeczką + Batalion czołgów Skvoreckiego. Spędziłam w Empiku tyle czasu co w reszcie sklepów, i było to o niebo przyjemniejsze... |
Mam to samo
Pewnie dlatego wiecznie nie mam co na siebie włożyć |
_________________ Tym, co odróżnia nas od zwierząt, jest lodówka. |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 23 Lutego 2006, 10:57
|
|
|
Ja też. Zgroza. |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
vandam
Gollum
|
Wysłany: 8 Marca 2006, 10:05
|
|
|
Toruń Tania książka Rynek Nowomiejski (polecam) oraz zdaje się Łazienna (niby dużo wszystkiego, ale wybór taki sobie).
Wszystko w okolicach starego miasta.
Ale ostatnimi czasy pojawiła się PtasiaGrypa®, więc ruch w księgarniach pewnie mniejszy.... |
_________________ VanDam |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 28 Marca 2006, 20:18
|
|
|
Uzależniam się od tych Koszyków. Ostatnio zaopatruję się tam w Strugackich i Łukjanienkę, a dziś widziałam że rzucili parę tytułów z Fabryki Słów; tutaj obniżka nie była może wstrząsająca, ale 22 zł zamiast 27 to też jest coś. |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
Słowik
Cynglarz
|
Wysłany: 28 Marca 2006, 20:58
|
|
|
Widziałem dzisiaj w Krakowie w księgarni przy Kalwaryjskiej naprawdę godną uwagi sagę fantasy (taką od A do Z, a nie niekończącą się historię) o świecie Recluce, po 7 zeta od sztuki. Naprawdę warto, jeśli ktoś nie czytał i ma okazję kupić. |
|
|
|
|
Rodion
Agent Chaosu
|
Wysłany: 28 Marca 2006, 23:38
|
|
|
Qrcze! Zazdroszcze Wam. |
_________________ Mam czarną koszulkę i piwo... jestem forpocztą sił chaosu.
I tylko konia osiodłać. I przez wrzosowiska, jak przez... |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 29 Marca 2006, 13:15
|
|
|
No to jak ktoś jest z Warszawy, to widziałam na Koszykach:
"Szklany szpon" Dębskiego,
"Miasto w zieleni i błękicie" Anny Kańtoch,
"Zapach szkła" Ziemiańskiego,
"Obłęd rotmistrza von Eggern" Twardocha,
i chyba coś jeszcze ale z pamięci nie powiem. Zachodnia fantastyka też jest w sporych ilościach, ale chwilowo bardziej mnie interesuje polska i zza wschodniej ściany. |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
Sergent
Langolier
|
Wysłany: 19 Maj 2006, 15:30
|
|
|
Kurczę, ja też wam zazdroszczę. Aby kupić książkę muszę dojechać do miasta Białegostoku (40km). A tu owszem księgarni sporo, ale kto wydzierży przy takich cenach książek. Są trzy antykwariaty: na Lipowej i dwa na Warszawskiej. Zaopatrzenie jest różne, raz lepiej, raz gorzej. Jest też Centrum Taniej Książki na dworcu PKP. Jednak moim najpoważniejszym miejscem zakupów jest teraz Allegro. Można sporo rzeczy kupić i tanio, ale zdarzają się też cuda: na wakacjach widziałem Inwazję z Aldebrana S.Lema (wydanie z 1959 r.), która poszła za 103zł. Dobrze, że mam fotel z oparciami i miałem się za co chwycić. |
_________________ "Wszyscy żyjemy w rynsztoku, ale niektórzy z nas patrzą w gwiazdy."- Oscar Wilde |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
Sergent
Langolier
|
Wysłany: 20 Maj 2006, 22:18
|
|
|
Nie zmyślam, to prawda. Sam pobiegłem sprawdzić, czy na pewno mam te wydanie książki. Może było jakieś małonakładowe wydanie. Ale nie. Normalne wydanie, ale chyba jedyne tej książki. |
_________________ "Wszyscy żyjemy w rynsztoku, ale niektórzy z nas patrzą w gwiazdy."- Oscar Wilde |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 2 Sierpnia 2006, 11:45
|
|
|
W Empiku przy Placu Wilsona na półce z przecenami jest "Przesiadka w piekle" Ziemiańskiego i "Między otchłanią i morzem" Agnieszki Hałas. Jeden czy dwa egzemplarze, przecena o 50% (trzeba przy kasie pilnować, żeby dobrze to wstukali). |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 2 Sierpnia 2006, 12:55
|
|
|
Kurcze, ciekawe czy to przecena tylko w tym jednym empiku, czy jakies odgorne ustalenia empikowe, bo chetnie bym zakupil. |
_________________ 5 zdań na temat |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 2 Sierpnia 2006, 12:57
|
|
|
Zobacz u siebie, może też jest coś dobrego na odpowiedniej półce. |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
hrabek
Kapo di tutti frutti
|
Wysłany: 2 Sierpnia 2006, 13:16
|
|
|
Wlasnie nie jestem nawet pewien, czy u mnie w empiku jest taka polka. Ale zobacze. A nie jest tak, ze ktos wzial sobie ksiazke Ziemianskiego i odlozyl na pierwsza lepsza polke? |
_________________ 5 zdań na temat |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 2 Sierpnia 2006, 14:04
|
|
|
I nalepił na niej ładną żółtą nalepkę "50%" na okładce... |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
anajo
Frodo Baggins
|
Wysłany: 8 Sierpnia 2006, 14:47
|
|
|
ja tam chętnie fenixy wziął ale wolałbym mozliwość nie przez pocztę a do ręki |
|
|
|
|
Godzilla
kocia mama
|
Wysłany: 8 Sierpnia 2006, 15:01
|
|
|
anajo, a gdzie mieszkasz? |
_________________ Blog
Kedileri çok seviyorum |
|
|
|
|
anajo
Frodo Baggins
|
Wysłany: 8 Sierpnia 2006, 15:34
|
|
|
mieszkam w płocku ale jestem u rodzinki pod warszawą a wracam do domu w czwartek . |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
Wysłany: 12 Sierpnia 2006, 19:49
|
|
|
count napisał/a | Kurcze, ciekawe czy to przecena tylko w tym jednym empiku, czy jakies odgorne ustalenia empikowe, bo chetnie bym zakupil. |
Ze trzy tygodnie temu była i w innym, więc możliwe, że odgórnie. "Pieczęć" Koronowicz sobie za 9.90 sprawiłem. Był też Dziewulski, ale stan marny. Widzę teraz, że prawie cała Żółta Seria jest wycinana. |
_________________ Początkujący Wiatr wieje: Co mogę dla kogoś zrobić?
Zostań drzewem wiśni.
---
鼓動の秘密
U mnie działa. |
|
|
|
|
|