Nasze twory |
Autor |
Wiadomość |
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 13 Listopada 2005, 20:26 Nasze twory
|
|
|
Prawie każdy z nas coś tam tworzy - mniej lub bardziej, a część z nas prezentuje swoje (s)twory światu za pomocą wszechmocnego Internetu już w kilku miejscach różne osoby dawały linki do swoich dzieł i pomyślałem cob stworzyć temat gdzie będzie zbiór takich linków i komentarze do produktów tam zamieszczonych
Jako że założyłem ten temat skorzystam z przywileju:
www.dunadan-from-bag-end.deviantart.com - DeviantArt żondzi moja mała galeryjka - co o niej sądzicie? |
_________________ www.badelek.com
Luck yourself |
|
|
|
|
Nivak
Auratog
|
Wysłany: 13 Listopada 2005, 20:39
|
|
|
Zacznę od tego Dunadan, że ja też jestem na dA i nie wiem czemu jeszcze mi niczego nie sfavowałeś
Po drugie masz w statusie jedną z dwóch moich ulubionych emotek na dA, czyli Lonely, drugą jest Sad Angel.
Po trzecie jesteś przystojny, ale o tym chyba nie powinnam pisać
No więc... o czym to ja?...
Galeria fajna, ale ciężkie rzeczy wstawiasz, znaczy się zdjęcie niewielkie formatowo, ale waży dużo. No ale to taka tylko uwaga techniczna Ale łuk rzeczywiście masz wypasiony (chociaż się na tym zupełnie nie znam ). |
_________________ Nie czuję jak offtopuję. |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 13 Listopada 2005, 20:46
|
|
|
Ja wrzucam w formacie PNG - jpg jest du** - za dużo strat w jakości szczególnie w przypadku obrazów fraktali
Co do watch'a to ty też to mogłaś zrobić
Co do łuku - wypasiony to by był gdyby był powiedzmy cisowy, albo bloczkowy a tak to jest kompozytowy, tradycyjny, refleks o naciągu 17kg... ale mi spokojnie wystarcza.
Skoro ty też jesteś na dA to czemu nie widzę linka do twjej galerii?
"Po trzecie jesteś przystojny, ale o tym chyba nie powinnam pisać " - ło, a to czemu to bardzo miłe i potrafi poprawić humor.
Tak czy siak czekam na komentarze na dA - to dla mnie bardzo ważne-, lubie wiedzieć co ludzie sądzą o mojej robocie... |
Luck yourself |
|
|
|
|
GAndrel
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 13 Listopada 2005, 20:49
|
|
|
Ja założę sobie konto na deviantARTie, gdy opanuję POV-ray'a, którego od jakiegoś czasu staram się nauczyć. ;) Umiem już robić szklane obiekty. :)
A tych parę zdjęć, które warto było umieścić w internecie, umieściłem na na swojej stronie. Przycisk ponieżej. ;) |
_________________ GAndrel |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 13 Listopada 2005, 20:55
|
|
|
POV-ray - z 3D dałem sobie spokój jak zgubiłem Corela 3D - jedyny program który potrafiłem opanować i to, przyznam się, całkiem nieźle - byłęm w trakcie budowania modelu 3D smoka... już miałem prawie cały model, tylko trzeba było dorobić skrzydła i tekstury... no ale los chciał inaczej... |
Luck yourself |
|
|
|
|
Nivak
Auratog
|
Wysłany: 13 Listopada 2005, 20:56
|
|
|
Dunadan napisał/a | Ja wrzucam w formacie PNG - jpg jest du** - za dużo strat w jakości szczególnie w przypadku obrazów fraktali | Ale dużo ważą i długo się wczytują Ja tam jpg zawsze wstawiam i dobrze mi z tym. Znaczy się zmniejszam wagę w Photoshopie przy zapisie dla sieci.
Dunadan napisał/a | Co do watch'a to ty też to mogłaś zrobić | No teraz to mnie zrobiłeś na szaro Ale u mnie trzeba mocno sobie zasłużyć żeby dostać się do watcha Poza tym już i tak za dużo ludków podglądam i przez to nie mam czasu na pisanie komentarzy
Dunadan napisał/a | Co do łuku - wypasiony to by był gdyby był powiedzmy cisowy, albo bloczkowy a tak to jest kompozytowy, tradycyjny, refleks o naciągu 17kg... ale mi spokojnie wystarcza. | Kompozytowy powiadasz... W Diablo zawsze brałam łuk kompozytowy i był najlepszy Wiem, to żadne porównanie
Dunadan napisał/a | Skoro ty też jesteś na dA to czemu nie widzę linka do twjej galerii? | Bo mam go w profilu
Dunadan napisał/a | ło, a to czemu to bardzo miłe i potrafi poprawić humor. | A to się cieszę, że poprawiłam humor. A nie wiem czy powinnam, bo wiesz... tak na początku znajomości
Dunadan napisał/a | Tak czy siak czekam na komentarze na dA - to dla mnie bardzo ważne-, lubie wiedzieć co ludzie sądzą o mojej robocie... | PRzyjrzę się twoim fraktalom, bo mnie moje nie wychodzą jakoś tak Ale niczego nie obiecuję |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 13 Listopada 2005, 21:24
|
|
|
A jakiego programu używasz do generowania fraktali? polecam Apophysis ( zrobiłem w nim "Fractal WristWatch" - zobacz, spodoba ci się |
Luck yourself |
|
|
|
|
Nivak
Auratog
|
Wysłany: 13 Listopada 2005, 21:26
|
|
|
Też używam Apophysis
Ale moje fraktale są zdechłe. Poza tym fraktale to nie to samo co rysunek. Wolę moje rysunki niż moje fraktale. |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 13 Listopada 2005, 21:27
|
|
|
a ja dla odmiany w ogóle nie rysuje... |
Luck yourself |
|
|
|
|
Nivak
Auratog
|
Wysłany: 13 Listopada 2005, 21:32
|
|
|
Świetny jest ten zegarek
Mnie tylko randomy wychodzą, co zresztą widać w mojej galerii i scrapach
Ale i tak ostatnio nic nie robię, więc to się nie liczy |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 13 Listopada 2005, 21:35
|
|
|
na Aposiem tzreba posiedzieć... w sumie to kwestia przypadku czy coś fajnego ci wyjdzie. JA lubie doszukiwać się codziennych rzeczy we frkatalach dlatego przerobiłem zwykły płomień na obraz zegarka... |
Luck yourself |
|
|
|
|
Nivak
Auratog
|
Wysłany: 13 Listopada 2005, 21:49
|
|
|
To był atak z zaskoczenia, że tak powiem
A ja nie potrafię opanować Apophysisa Zostanę już może przy PS CS i Painterze 7... |
|
|
|
|
Pako
Adam Zamoyski
|
Wysłany: 14 Listopada 2005, 12:32
|
|
|
Łuk - fajny Ale na bloczkowy się nie rpzeżucaj. Jak się nie czuje siły cięciwy na palcach, to się nie wie, ze się strzela Kumpel ma długi angielski, 28 kg. Bolą potem palce, oj bolą
A co ja robię?
http://www.mojagrafomania.prv.pl
Czyli trochę piszę. Z jakim efektem? A bo ja wiem, sami poczytajcie |
|
|
|
|
Kaxi
Luke Skywalker
|
Wysłany: 16 Listopada 2005, 19:33
|
|
|
Może by tak odświezyć temat? Choć sądzać po komenatarzach nt. twórczości Pako może nie być sensu
W kazdym razie piszę, tak jak Pako. Nie mam zbyt dużego dorobku na razie, gdyż tworzę m.in cos, co w zamierzeniach ma się stać powieścią, więc na opowiadania nie pozostało dużo czasu.
Jedno opowiadanie powedrowało do SFFH. Jednak zaprezentuję je dopiero, jak otrzymam odpowiedź odmowną W przeciwnym razie nie bede musiał tego robić.
Drugie opowiadanie, jedno z moich pierwszych właściwie, znajdziecie tu:
http://www.fantasy.dmkhos...ndex.php?nr=279
Tekst ma kilka niedoróbek, które odkryłem niedawno i obecnie jest już ich pozbawiony (tzn. wersja która mam na dysku).
Oprócz tego napisałem coś, co mi najłatwiej przyrównowac do Fausta Gothego, jeśli chodzi o formę. Na razie jest tego jedna scena, ale jeszcze nie zdecydowałem, czy powinna ujrzeć światło dzienne. |
_________________ WWW.OPOWIADANIA.0.PL - short stories i muzyka w jednym |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 16 Listopada 2005, 19:36
|
|
|
Choroba, mało czasu na to całe czytanie :/ - w weekend może poczytam twory Pako i Kaxi i zrecenzuję |
Luck yourself |
|
|
|
|
|