Strona Główna

UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin  ProfilProfil
SzukajSzukaj  FAQFAQ  GrupyGrupy  AlbumAlbum  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Winieta

Poprzedni temat «» Następny temat
Nasze twory
Autor Wiadomość
Dunadan 
Abraham van Helsing

Wysłany: 13 Listopada 2005, 20:26   Nasze twory

Prawie każdy z nas coś tam tworzy - mniej lub bardziej, a część z nas prezentuje swoje (s)twory światu za pomocą wszechmocnego Internetu :) już w kilku miejscach różne osoby dawały linki do swoich dzieł i pomyślałem cob stworzyć temat gdzie będzie zbiór takich linków i komentarze do produktów tam zamieszczonych :)
Jako że założyłem ten temat skorzystam z przywileju:

www.dunadan-from-bag-end.deviantart.com - DeviantArt żondzi :) moja mała galeryjka - co o niej sądzicie?

Luck yourself

Nivak 
Auratog

Wysłany: 13 Listopada 2005, 20:39   

Zacznę od tego Dunadan, że ja też jestem na dA i nie wiem czemu jeszcze mi niczego nie sfavowałeś :wink:

Po drugie masz w statusie jedną z dwóch moich ulubionych emotek na dA, czyli Lonely, drugą jest Sad Angel.
Po trzecie jesteś przystojny, ale o tym chyba nie powinnam pisać :roll:
No więc... o czym to ja?...
Galeria fajna, ale ciężkie rzeczy wstawiasz, znaczy się zdjęcie niewielkie formatowo, ale waży dużo. No ale to taka tylko uwaga techniczna ;) Ale łuk rzeczywiście masz wypasiony (chociaż się na tym zupełnie nie znam :shock: ).

Dunadan 
Abraham van Helsing

Wysłany: 13 Listopada 2005, 20:46   

Ja wrzucam w formacie PNG - jpg jest du** - za dużo strat w jakości szczególnie w przypadku obrazów fraktali :)
Co do watch'a to ty też to mogłaś zrobić :P
Co do łuku - wypasiony to by był gdyby był powiedzmy cisowy, albo bloczkowy :) a tak to jest kompozytowy, tradycyjny, refleks o naciągu 17kg... ale mi spokojnie wystarcza.

Skoro ty też jesteś na dA to czemu nie widzę linka do twjej galerii?
"Po trzecie jesteś przystojny, ale o tym chyba nie powinnam pisać " - ło, a to czemu :D to bardzo miłe i potrafi poprawić humor.

Tak czy siak czekam na komentarze na dA - to dla mnie bardzo ważne-, lubie wiedzieć co ludzie sądzą o mojej robocie...

Luck yourself

GAndrel 
Admirał Ackbar

Wysłany: 13 Listopada 2005, 20:49   

Ja założę sobie konto na deviantARTie, gdy opanuję POV-ray'a, którego od jakiegoś czasu staram się nauczyć. ;) Umiem już robić szklane obiekty. :)

A tych parę zdjęć, które warto było umieścić w internecie, umieściłem na na swojej stronie. Przycisk ponieżej. ;)

Dunadan 
Abraham van Helsing

Wysłany: 13 Listopada 2005, 20:55   

POV-ray - z 3D dałem sobie spokój jak zgubiłem Corela 3D - jedyny program który potrafiłem opanować i to, przyznam się, całkiem nieźle - byłęm w trakcie budowania modelu 3D smoka... już miałem prawie cały model, tylko trzeba było dorobić skrzydła i tekstury... no ale los chciał inaczej...

Luck yourself

Nivak 
Auratog

Wysłany: 13 Listopada 2005, 20:56   

Dunadan napisał/a
Ja wrzucam w formacie PNG - jpg jest du** - za dużo strat w jakości szczególnie w przypadku obrazów fraktali :)
Ale dużo ważą i długo się wczytują ;) Ja tam jpg zawsze wstawiam i dobrze mi z tym. Znaczy się zmniejszam wagę w Photoshopie przy zapisie dla sieci.

Dunadan napisał/a
Co do watch'a to ty też to mogłaś zrobić :P
No teraz to mnie zrobiłeś na szaro ;) Ale u mnie trzeba mocno sobie zasłużyć żeby dostać się do watcha :D Poza tym już i tak za dużo ludków podglądam i przez to nie mam czasu na pisanie komentarzy :?

Dunadan napisał/a
Co do łuku - wypasiony to by był gdyby był powiedzmy cisowy, albo bloczkowy :) a tak to jest kompozytowy, tradycyjny, refleks o naciągu 17kg... ale mi spokojnie wystarcza.
Kompozytowy powiadasz... W Diablo zawsze brałam łuk kompozytowy i był najlepszy :D Wiem, to żadne porównanie ;)

Dunadan napisał/a
Skoro ty też jesteś na dA to czemu nie widzę linka do twjej galerii?
Bo mam go w profilu ;)

Dunadan napisał/a
ło, a to czemu :D to bardzo miłe i potrafi poprawić humor.
A to się cieszę, że poprawiłam humor. A nie wiem czy powinnam, bo wiesz... tak na początku znajomości :twisted:

Dunadan napisał/a
Tak czy siak czekam na komentarze na dA - to dla mnie bardzo ważne-, lubie wiedzieć co ludzie sądzą o mojej robocie...
PRzyjrzę się twoim fraktalom, bo mnie moje nie wychodzą jakoś tak :? Ale niczego nie obiecuję 8)

Dunadan 
Abraham van Helsing

Wysłany: 13 Listopada 2005, 21:24   

A jakiego programu używasz do generowania fraktali? polecam Apophysis :) ( zrobiłem w nim "Fractal WristWatch" - zobacz, spodoba ci się :)

Luck yourself

Nivak 
Auratog

Wysłany: 13 Listopada 2005, 21:26   

Też używam Apophysis 8)
Ale moje fraktale są zdechłe. Poza tym fraktale to nie to samo co rysunek. Wolę moje rysunki niż moje fraktale.

Dunadan 
Abraham van Helsing

Wysłany: 13 Listopada 2005, 21:27   

a ja dla odmiany w ogóle nie rysuje...

Luck yourself

Nivak 
Auratog

Wysłany: 13 Listopada 2005, 21:32   

Świetny jest ten zegarek :D
Mnie tylko randomy wychodzą, co zresztą widać w mojej galerii i scrapach :wink:
Ale i tak ostatnio nic nie robię, więc to się nie liczy :roll:

Dunadan 
Abraham van Helsing

Wysłany: 13 Listopada 2005, 21:35   

na Aposiem tzreba posiedzieć... w sumie to kwestia przypadku czy coś fajnego ci wyjdzie. JA lubie doszukiwać się codziennych rzeczy we frkatalach dlatego przerobiłem zwykły płomień na obraz zegarka...

Luck yourself

Nivak 
Auratog

Wysłany: 13 Listopada 2005, 21:49   

To był atak z zaskoczenia, że tak powiem 8)
A ja nie potrafię opanować Apophysisa :? Zostanę już może przy PS CS i Painterze 7...

Pako 
Adam Zamoyski

Wysłany: 14 Listopada 2005, 12:32   

Łuk - fajny :) Ale na bloczkowy się nie rpzeżucaj. Jak się nie czuje siły cięciwy na palcach, to się nie wie, ze się strzela ;) Kumpel ma długi angielski, 28 kg. Bolą potem palce, oj bolą :)

A co ja robię?
http://www.mojagrafomania.prv.pl
Czyli trochę piszę. Z jakim efektem? A bo ja wiem, sami poczytajcie ;)

Kaxi 
Luke Skywalker

Wysłany: 16 Listopada 2005, 19:33   

Może by tak odświezyć temat? Choć sądzać po komenatarzach nt. twórczości Pako może nie być sensu :twisted:

W kazdym razie piszę, tak jak Pako. Nie mam zbyt dużego dorobku na razie, gdyż tworzę m.in cos, co w zamierzeniach ma się stać powieścią, więc na opowiadania nie pozostało dużo czasu.

Jedno opowiadanie powedrowało do SFFH. Jednak zaprezentuję je dopiero, jak otrzymam odpowiedź odmowną 8) W przeciwnym razie nie bede musiał tego robić.

Drugie opowiadanie, jedno z moich pierwszych właściwie, znajdziecie tu:
http://www.fantasy.dmkhos...ndex.php?nr=279

Tekst ma kilka niedoróbek, które odkryłem niedawno i obecnie jest już ich pozbawiony (tzn. wersja która mam na dysku).

Oprócz tego napisałem coś, co mi najłatwiej przyrównowac do Fausta Gothego, jeśli chodzi o formę. Na razie jest tego jedna scena, ale jeszcze nie zdecydowałem, czy powinna ujrzeć światło dzienne. 8)

Dunadan 
Abraham van Helsing

Wysłany: 16 Listopada 2005, 19:36   

Choroba, mało czasu na to całe czytanie :/ - w weekend może poczytam twory Pako i Kaxi i zrecenzuję :)

Luck yourself

Odpowiedz do tematu