Pytanie o wydawnictwa klubowe |
Autor |
Wiadomość |
CESARZ
Gollum
|
Wysłany: 27 Kwietnia 2008, 17:24 Pytanie o wydawnictwa klubowe
|
|
|
Czy orientuje sie ktoś czy w sieci mozna trafić na kompletny spis wydawnictw klubowych ? Chodzi mi o czasopisma , komiksy i ksiązki wydawane przez kluby miłośnikow fantastyki w latach 70tych i 80tych. Tak samo byłbym zainteresowany kompetna lista literatury fanstastycznej wydawanej do 1945 roku. Mam niekompletny spis takich ksiązek (tylko autor i tytuł) |
|
|
|
 |
gorat
Modegorator

|
Wysłany: 27 Kwietnia 2008, 17:32
|
|
|
1. istnieje jedynie spis fanzinów z lat osiemdziesiątych zamieszczony bodajże w... publikacji klubowej.
2. jest tylko tyle, co ze Smuszkiewicza/Niewiadowskiego można wyciągnąć, o ile mi wiadomo. I tylko o tym, co było w książkach... |
_________________ Początkujący Wiatr wieje: Co mogę dla kogoś zrobić?
Zostań drzewem wiśni.
---
鼓動の秘密
U mnie działa. |
|
|
|
 |
mBiko
Кощей

|
Wysłany: 27 Kwietnia 2008, 19:23
|
|
|
CESARZ chodzi Ci o książki polskie, czy ogólnie u nas wydawane?
Pamiętam, że lista polskich publikacji pojawiła się chyba w latach 80 w "Fantastyce". |
_________________ Wcale nie jestem pod wypływem kolaholu niek jaktórzy w zas pogli momyśleć.
Nie niestem jawet wpiłowie tak pojany jak pożecie mymyśleć. |
|
|
|
 |
CESARZ
Gollum
|
Wysłany: 29 Kwietnia 2008, 16:38
|
|
|
mBiko napisał/a | chodzi Ci o książki polskie, czy ogólnie u nas wydawane? |
Chodzi mi o ksiązki autorów polskich i zagranicznych wydawane w Polsce , oraz książki wydawane w języku polskim poza granicami naszego kraju. Z takich książek wydanych nie w Polsce mam 2 tomy "Porwanego w przestrzeń" |
|
|
|
 |
gorat
Modegorator

|
Wysłany: 29 Kwietnia 2008, 17:46
|
|
|
Nie w Polsce? Tyle mogę powiedzieć. Jaki interes miałyby zagraniczne społeczności w drukowaniu czegoś, co byłoby im nieprzydatne?
Sprawdziłem - dzięki za wiadomość, ale rzecz niczego wspólnego z tematem nie ma (Edit) Choć... pisze, że kopiowane w Polsce, stąd klubówka. |
_________________ Początkujący Wiatr wieje: Co mogę dla kogoś zrobić?
Zostań drzewem wiśni.
---
鼓動の秘密
U mnie działa. |
|
|
|
 |
Taclem
Alien

|
Wysłany: 30 Kwietnia 2008, 09:06
|
|
|
Polonia coś tam czasem też pewnie wydawała, poza pismami uznawanymi przez władze za wywrotowe. Ja Orwella i Bułchakowa też najpierw na półce znalazłem w wydaniach "spoza". |
|
|
|
 |
NURS
Ojciec Redaktor

|
Wysłany: 30 Kwietnia 2008, 11:07
|
|
|
Musisz zwrócić się do starych klubowiczów, najlepiej z Poznania, oni mają największą wiedzę na ten temat. |
_________________ Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
 |
|