Strona Główna


UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin  ProfilProfil
SzukajSzukaj  FAQFAQ  GrupyGrupy  AlbumAlbum  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Winieta

Poprzedni temat «» Następny temat
Telefony komórkowe
Autor Wiadomość
Pako 
Adam Zamoyski


Posty: 10680
Skąd: Gliwice
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 13:47   Telefony komórkowe

Temat możecie potraktować oólnie, ja zakładam go w celu prywatnym ;)
Poszukuję bowiem telefonu komórkowego.
Najlepiej nokia, acz niekoniecznie. Najlepiej z klapką, acz niekoniecznie.
Bateria byle trzymała co najmniej cztery dni, tel dobrze łapał sygnał (działal, gdzie sygnał jest jakby go nie było ;) ).
Chodiz głównie o wygodną obsługę, względnie dobrą jakoś, nie psucie się. Ot, normalny telefon, dobry, acz nie cudo jakieś za parę tysięcy.
Potrafi ktoś coś polecić? Jakiś model konkretny, którego cena używanego na allegro lub w komisach kręciła by się maksymalnie koło 200zł? (maksymalnie).
Wiecie, klapka, nokia, kolorowy wyświetlacz i czarnobiały na zewnątrz. Prosta i wygodna obsługa bez niepotrzebnych cudów.

Edit:
Chodzi mi o modele wam znane, o których wiecie, jak działają i możecie polecić jako dobre a tanie. Ew nawet jak macie do odsprzedania czy coś. Po prostu żeby się wywiedzieć co i jak.
 
 
janek 
Frodo Baggins


Posty: 139
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 13:52   

Nie pomogę, ale mam pytanie ogólniejsze - jak sobie radzicie z wyborem modelu? Powiedzmy, że chciałbym uzyskać listę telefonów z umts i radiem.
Na stronach żadnego chyba producenta telefonów nie ma wyszukiwarki po konkretnych fjuczerach, trzeba zajrzeć do opisu wszystkich fafdziesięciu modeli.
_________________
Pozdrowienia
Janek
Niech mnie diabli porwą!
Niech diabli porwą? To się da zrobić...
 
 
Pako 
Adam Zamoyski


Posty: 10680
Skąd: Gliwice
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 13:54   

Ja se radzę tak, że pytam na forum, gdiz ejest prawie 1000 userów ;) A nuż ktoś wie i pomożę :P ;)
 
 
Godzilla 
kocia mama


Posty: 14143
Skąd: Warszawa
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 13:54   

Ja mam Nokię 6100, z kolorowym wyświetlaczem (choć kolory szwankują), bez klapki, czyli muszę za każdym razem blokować klawiaturę. Przyzwyczaiłam się, na moje potrzeby starcza. MMSów nie obsługuje. Zdjęć nie robi.
_________________
Blog
Kedileri çok seviyorum :mrgreen:
 
 
hrabek 
Kapo di tutti frutti


Posty: 12475
Skąd: Szczecin
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 14:10   

Ja mam Qteka 9100 i wlasnie chce go zamienic na poprzedni model, ktory byl szybszy, mial wiekszy ekran i ogolnie byl lepszy. Dopiero teraz zaczalem szukac telefonu na wymiane i sie dowiedzialem, ze poprzednie modele bardziej by spelnialy moje potrzeby. Np. Qtek 9090 albo Qtek 2020i. Ale ja jestem IT i generalnie nawet w telefonie musze miec Windows, bo bez tego to kiepsko sie czuje.
_________________
5 zdań na temat
 
 
hrabek 
Kapo di tutti frutti


Posty: 12475
Skąd: Szczecin
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 14:12   

Pako: Moja zona ma SE W810i. Corka SE k750. Polecam bardzo te telefony, szczegolnie k750i, bo jest tani, ma mnostwo funkcji i jest bardzo latwy w obsludze. Problemu z zasiegiem nie stwierdzono, a testuje zona jezdzac po najwiekszych dziurach wojewodztwa.

PS. Jak ktos uzywal modeli Qteka (znanych takze jako HTC albo SPV tylko z innymi oznaczeniami numeracyjnymi wtedy) wymienionych w moim poscie powyzej to chetnie wyslucham opowiesci na temat tych aparatow.
_________________
5 zdań na temat
 
 
hjeniu 
Wilq


Posty: 3913
Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 14:36   

Pako Motorola V3 - jak uda Ci się trafić na dobry egzemplarz to jest właśnie to o co Ci chodzi + aluminiowa obudowa czyli odporność na upadki zadrapania itp., używam od 1,5 roku i oprócz jednej awarii działa bez zarzutu.
_________________
Idioci są świetni. Nic dziwnego, że każda wioska chce mieć swojego by Dr. House
 
 
 
hrabek 
Kapo di tutti frutti


Posty: 12475
Skąd: Szczecin
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 14:39   

I wyglada swietnie. Tylko ta pamiec na jeden dzwonek mp3... Ale za to mozna sobie napis na obudowie wygrawerowac za cene dwoch piw :)
_________________
5 zdań na temat
 
 
Pako 
Adam Zamoyski


Posty: 10680
Skąd: Gliwice
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 14:39   

Z V3 kumpel miał taki problem, że taśma zrywała mu się, ale mówił, że po części to wina jego gwałtownego otwierania ;)
Zresztą, to chyba jednak powyżej mojego przedziału cenowego, jak mi się zdaje ;)
 
 
Ixolite 
Admirał Zwiebellus


Posty: 6116
Skąd: oni wiedzieli?
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 14:43   

SE K750i dobre jest, ojciec używa i nie narzeka. Czasem w domu przerywa trochę w czasie rozmowy, ale już takie bunkry mamy, że wszystkie telefony mają problemy...
_________________
Alchemia Słowa
Well, my days of not taking you seriously are certainly coming to a middle.
 
 
 
hrabek 
Kapo di tutti frutti


Posty: 12475
Skąd: Szczecin
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 14:45   

Nie, chyba nie jest juz takie drogie. Operatorzy w najtanszych taryfach za zlotowe opychaja, na allegro uzywana kosztuje ponizej 300zl, jak dobrze poszukasz to nawet blizej 200 moze dostaniesz.
_________________
5 zdań na temat
 
 
Khorne_S 
Stalowy Szczur


Posty: 1036
Skąd: Duxun
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 14:50   

Ja nie narzekam na Sony Erricsona.Trwały i tani :)
K300i lub ciut starszy model jest oki
_________________
"We will be like a cat in the night. Fast, silent, and deadly!"
Darth Cateus
 
 
 
hjeniu 
Wilq


Posty: 3913
Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 14:56   

count, nie przesadzaj mam w pamięci 3 dzwonki i 2 tapety (z drugiej strony na cholerę mi więcej?), co do zrywającej się taśmy - niektóre egzemplarze są kiepsko złożone i stąd problemy w moim raz zdechła elektronika (cała) po kilkunastu upadkach na beton, natomiast obudowa przetrwała to bez szwanku (nawet serwis się nie pultał tylko wymienił bez gadania). Bez problemów działa Opera Mini i klient Gmaila, bateria trzyma i trzyma, zasięg jest wszędzie nawet w Karkonoszach.
_________________
Idioci są świetni. Nic dziwnego, że każda wioska chce mieć swojego by Dr. House
 
 
 
Rafał 
.

Posty: 14523
Skąd: Że: Znowu:
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 15:01   

K750i - poobijany, zalany a nadal gra i buczy. Zdjęcia robi dobrej jakości byle w plenerze
 
 
Ziemniak 
Agent dołu


Posty: 5980
Skąd: Kraków
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 15:06   

Ja od lat używam samsungów i jestem bardzo zadowolony. W starszych modelach (C100 i R200) krótko trzymała bateria ale w nowszych jest już przyzwoicie (4-5 dni) mogę z czystym sumieniem polecić X200 i X660

X200 - http://sms.pl/tel/samsung,x200.php

X660 - http://www1.era.pl/phones...=0&id_phone=296
_________________
Starzejesz się gdy odgłosy, które wydawałeś kiedyś w trakcie seksu wydajesz obecnie wstając z łóżka
 
 
 
hrabek 
Kapo di tutti frutti


Posty: 12475
Skąd: Szczecin
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 15:32   

hjeniu: nie przesadzam. Stwierdzam jeno fakt. Wizualnie to jeden z najladniejszych telefonow w ogole, a jesli chodzi o wytrzymalosc, to wierze ci na slowo, bo sam az takiej stycznosci nie mialem. A ze pamieci ma malo... dla mnie to wazne, ale ja do innych rzeczy telefonu uzywam, ale dla samego dzwonienia to oczywiscie nie ma zadnego znaczenia.
_________________
5 zdań na temat
 
 
Pako 
Adam Zamoyski


Posty: 10680
Skąd: Gliwice
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 17:21   

Samsung C100 jest... dziwny. Niby tani, dobry telefon, ale... ale bateria jest w nim kiepska, T9 wkurzające i dzwonek na smsy... Boże, czy nie da się tam wyłączyć tego przypomnienia co dwie minuty, żę mam smsa? Muszę trzymać ciągle na wibracjach, a w domu jak leży dwa metry ode mnie to czasem nie usyłszę, że zabuczało. A melodyjki nie włączę, bo jak mnie nie ma w pobliżu to brata szlag trafia, bo to bedzie buczało do usranej śmierci baterii... i wibrator + dzwonek by się przydał a nie albo albo... bo jakoś tak nie tego ;) Czepiam się może, może to tylko szczegóły, ale po rocznym użytkowaniu strasznie mi ciągle przeszkadzają...

Co do X660 z tego linka - ogólnei to właśnie z ery się wynosze do pomarańczy, bo... bo ostatnio idą łeb w łeb z ofertami, jak mi się zdaje, z tego co mnie interesuje, a większość znajomych w orange jednak, zwłaszcza moja piękna, no a smsy po 1gr to jest coś... Przy okazji chciałem też zmienić telefon, bo wkurza mnie lekko ten c100 właśnie, paroma duperelkami, ale wkurza. Opchnę bratu i już ;)
Zmiana nie jest przesądzona, tylko tak z ciekawości postanowiłem się rozejrzeć co i za ile można mieć.
 
 
Ixolite 
Admirał Zwiebellus


Posty: 6116
Skąd: oni wiedzieli?
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 17:41   

Z trupów to Siemens C45 był świetny - po dwóch latach wyglądał jak nówka, zasięg łapał wszędzie i zawsze, tylko mojemu egzemplarzowi wzięło się i na baterii zdechło po tych dwóch latach.

Ale to staroć.
_________________
Alchemia Słowa
Well, my days of not taking you seriously are certainly coming to a middle.
 
 
 
Ziemniak 
Agent dołu


Posty: 5980
Skąd: Kraków
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 17:41   

Co do c100 to można dzwonki wgrywać przez IRda lub przez kabelek. Można też przerabiać dzwonki z midi na mmf(format dzwonków c100) i włączać wibracje oraz miganie diody w takt dowolnego kanału melodyjki np. perkusji. Jakbyś chciał służę oprogramowaniem :D
_________________
Starzejesz się gdy odgłosy, które wydawałeś kiedyś w trakcie seksu wydajesz obecnie wstając z łóżka
 
 
 
Pako 
Adam Zamoyski


Posty: 10680
Skąd: Gliwice
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 17:51   

fajnie by bylo, ale ani kabelka nie mam ani jak irdy podpiąc ;) Ale oprgramowanie by się i tak może przydało. jak tam wygląda sprawa z kabelkiem do C100?
 
 
ocset 
Luke Skywalker

Posty: 237
Skąd: polska
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 17:57   

w komie to ważny jest tylko zasięg, baterie i net >=egde.

a może się mylę i coś jeszcze?
_________________
...
 
 
Pako 
Adam Zamoyski


Posty: 10680
Skąd: Gliwice
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 17:59   

to jest najważniejsze. Ale fajnie, jak tel ma parę zmyślnych funkcji jak kalendarz, kalkulator, przyjemne jakieś dzwonki, dobrą wibrę... no i jak wygląda dobrze to też jest gut.
Ogólnie bajery potrzebne nie są, ale fajnie, jak coś działa dobrze i przyjemnie w miarę.
 
 
ocset 
Luke Skywalker

Posty: 237
Skąd: polska
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 18:03   

pako, faktycznie również vibra jest ważna. w miektórych nokiach o tym zapomniano.
_________________
...
 
 
Ziemniak 
Agent dołu


Posty: 5980
Skąd: Kraków
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 18:07   

w Krakowie na giełdzie kabelek pod COMa ~10zł. na allegro nawet taniej ale+wysyłka. Podrzucę Ci ten majdan na maila.
_________________
Starzejesz się gdy odgłosy, które wydawałeś kiedyś w trakcie seksu wydajesz obecnie wstając z łóżka
 
 
 
Pako 
Adam Zamoyski


Posty: 10680
Skąd: Gliwice
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 18:19   

Ok, dzięki Ziemniak, może się jeszcze przyda.
 
 
Ziemniak 
Agent dołu


Posty: 5980
Skąd: Kraków
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 18:23   

Jak będziesz chciał trochę tapet albo dzwonków pisz na PW albo na maila :D
_________________
Starzejesz się gdy odgłosy, które wydawałeś kiedyś w trakcie seksu wydajesz obecnie wstając z łóżka
 
 
 
elam 
Gremlinek


Posty: 11069
Skąd: kotlinka gremlinka
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 20:25   

ja niedawno mialam problem, kupowalam abonament i nowy telefon - myslalam o nokii z klapka (2 kolezanki w biurze maja, to taki bardzo kobiecy telefon ;) ) - ale na jakims technicznym forum znalazlam wiele wypowiedzi, ze czesto w tych telefonach klawisze sie odgniataja w ekranie.

w koncu kupilam SE 750i i jestem baaaardzo zadowolona - podczerwien, irda, pamiec na mp3, dobre zdjecia, radio, no - full wypas.
_________________
Ten się śmieje, kto umrze ostatni.
 
 
 
Ixolite 
Admirał Zwiebellus


Posty: 6116
Skąd: oni wiedzieli?
Wysłany: 27 Czerwca 2007, 23:07   

Pako napisał/a
fajnie by bylo, ale ani kabelka nie mam ani jak irdy podpiąc ;) Ale oprgramowanie by się i tak może przydało. jak tam wygląda sprawa z kabelkiem do C100?


IRDE to mozna pod USB za parę złociszy zakupić. Wiem, bo mam taką. Blutut tyż zresztą, choć te już nieco więcej kosztują.
_________________
Alchemia Słowa
Well, my days of not taking you seriously are certainly coming to a middle.
 
 
 
Rafał 
.

Posty: 14523
Skąd: Że: Znowu:
Wysłany: 28 Czerwca 2007, 08:25   

Elam dobrze mówi :D , jeszcze prezentacje obsługuję tym 750i jak pilotem do powerpointa ( przy włączonym bluetooth of course) Radio dość czułe, odbitki zdjęć w formacie 10x15 nie do odróżnienia od tych wykonanych normalnym aparatem, cały tarnsfer do i z (mp3 :wink: ) do telefonu idzie szybko bez żadnych kabelków, porządna latarka - taki szwajcarski scyzoryk. Pako, nie wahaj się :D
 
 
Pako 
Adam Zamoyski


Posty: 10680
Skąd: Gliwice
Wysłany: 28 Czerwca 2007, 08:40   

@Ixi: faktycznie, tanio to leci. Ktoś mnie kiedyś postraszył, jakie to drogie jest (nie setki złotych, ale mimo wszystko mowa była o kilkudziesięciu co najmniej), a ja uwierzyłem i się nei rozejrzałem, a tu faktycznie nie jest to aż tak tragicznie... będzie się widziało. "Blututy" mnie nie interesują raczej, bo i nie bedę tego pewnie miał ;)

Ziemniak, jak wygląda sprawa z IRDĄ dla C100 wiesz może? Bo ludize się wypowiadali, że są z tym problemy właśnie (na pewno kom<=>kom tylko do wizytówek, ale z kompem no problemo?).

@Elam - właśnie tez o nokii z klapką myślałem (nie wszystkie są kobiece :P ), ale albo nowe, drogie modele, albo właśnie kobiece i z problemami. A nokie inne są... cholernie brzydkie. Ale pal to licho, dało by się z tym żyć, podobno dobre antenki to ma, dobrze ściąga sygnał, co w moim domu ważne jest. Ale mimo wszystko jakoś ta estetyka mnie gryzie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group