Ghost in the Shell na DVD w Polsce |
Autor |
Wiadomość |
Argael
Yoda
|
Wysłany: 9 Października 2005, 14:23 Ghost in the Shell na DVD w Polsce
|
|
|
Nie wiem, czy wiecie, ale na początku listopada zostanie wydany GitS na DVD. Płyta ma być dołączona do miesięcznika "Kino Domowe - Magazyn DVD" i ma kosztować 19.90 PLN.
Trochę szkoda, że nie wydadzą go normalnie, tylko dołączą do czasopisma, ale podobno ma być w pudełku, więc nie jest źle.
Ja już mam ten film na DVD (kupiłem w Japonii), więc nie kupię, ale myślę, że jak ktoś ma tylko kasetę albo DivXa, to jest świetna okazja, żeby się zaopatrzyć w to arcydzieło kina SF. |
_________________ 今という時は二度と戻らないんだから。一期一会だぞ。 |
|
|
|
|
Dunadan
Abraham van Helsing
|
Wysłany: 9 Października 2005, 14:26
|
|
|
A kedy ten magazyn ma wyjść? chyba sobie zakupię, choć wątpię abym namówił rodziców do obejrzenia... |
_________________ www.badelek.com
Luck yourself |
|
|
|
|
Argael
Yoda
|
Wysłany: 9 Października 2005, 14:29
|
|
|
Magazyn wyjdzie w listopadzie, czyli jeszcze tylko (lub aż) miesiąc czekania. |
|
|
|
|
Logan
Paskud
|
Wysłany: 9 Października 2005, 19:04
|
|
|
Trzeba odłożyć cash na kolejny niezbędny zakup. |
_________________ Życie to chytra sztuka! Jak tylko masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z tobą w szachy... |
|
|
|
|
GAndrel
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 10 Października 2005, 11:13 Re: Ghost in the Shell na DVD w Polsce
|
|
|
Argael: (...) Ja już mam ten film na DVD (kupiłem w Japonii), więc nie kupię, (...)
Widzę, że każdy radzi sobie jak może. Ja swój egzemplarz kupiłem w USA. |
_________________ GAndrel |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 10 Października 2005, 11:46
|
|
|
Teraz powinno pojawić się sporo filmów japońskich w taniej masówce DVD, ostatnio były już dwa Ringu, Ju-on, Battle Royal. |
|
|
|
|
GAndrel
Admirał Ackbar
|
Wysłany: 10 Października 2005, 11:52
|
|
|
Dokonujesz ekstrapolacji, czy wiesz o czymś o czym my jeszcze nie wiemy? ;) |
_________________ GAndrel |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 10 Października 2005, 12:50
|
|
|
Zauważam pewną prawidłowość:-) |
|
|
|
|
Logan
Paskud
|
Wysłany: 10 Października 2005, 13:12
|
|
|
Dwa razy nawet wydano "Dark water". Mnie to osobiście cieszy. Widziałem parę filmów sf japońskich i koreańskich i nazwałbym je interesującymi. |
_________________ Życie to chytra sztuka! Jak tylko masz wszystkie karty w ręku, zaczyna grać z tobą w szachy... |
|
|
|
|
Argael
Yoda
|
Wysłany: 10 Października 2005, 18:17
|
|
|
Ja bardzo lubię japońskie filmy SF. Podczas rocznego pobytu w Japonii trochę się ich naoglądałem. Najbardziej polecam "Moon Child" i wszystkie filmy Ryuhei'a Kitamury (np. "Aragami", "Sky High", najnowsza "Godzilla"). Niestety w Polsce nie można ich legalnie dostać. Mam nadzieję, że to się kiedyś zmieni. |
|
|
|
|
ansos
Gollum
|
Wysłany: 16 Października 2005, 22:37 i jeszcze coś...
|
|
|
Argael napisał/a | Ja bardzo lubię japońskie filmy SF. Podczas rocznego pobytu w Japonii trochę się ich naoglądałem. Najbardziej polecam Moon Child i wszystkie filmy Ryuhei'a Kitamury (np. Aragami, Sky High, najnowsza Godzilla). Niestety w Polsce nie można ich legalnie dostać. Mam nadzieję, że to się kiedyś zmieni. |
Dorzuciłbym jeszcze "Suicide Circle", wczoraj obejrzałem, polecem chociaż raczej widzom 18+. Ten film pokazuje jak bardzo - kulturowo - różnimy się od Japończyków...
Pozdrawiam
Ansos |
|
|
|
|
Keiran
Frodo Baggins
|
Wysłany: 30 Października 2005, 13:34
|
|
|
Podobno ma sie ukazac 10 listopada, ja juz zacieram raczki. |
_________________ MGS - Mozesz Grac Spokojnie. Szukaj nas w Empikach |
|
|
|
|
Nivak
Auratog
|
Wysłany: 30 Października 2005, 15:25
|
|
|
Argael napisał/a | Najbardziej polecam Moon Child i wszystkie filmy Ryuhei'a Kitamury (np. Aragami, Sky High, najnowsza Godzilla). |
Moon Child to chyba z piosenkarzami, prawda? Znaczy się Hyde tam chyba gra.
A Sky High, to na podstawie mangi o tym samym tytule autorstwa Tsutomu Takahashi?
I mam pytanie, czy wydali wreszcie film Alive na podstawie mangi Tsutomu Takahashi? Widziałam w MANGAzynie screeny, ale nie podali niczego dokładniejszego.
A GitSa obowiązkowo kupuję
Zapowiadało się tak fajnie, miał być GitS: Innocence w naszych kinach... no i oczywiscie nie było Trzeba sobie jakoś radzić.
ansos napisał/a | Dorzuciłbym jeszcze Suicide Circle, wczoraj obejrzałem, polecem chociaż raczej widzom 18+. Ten film pokazuje jak bardzo - kulturowo - różnimy się od Japończyków... |
A to nie było Suicide Club? Zaczyna się od sceny na stacji metra, uczniowe trzymają się za ręce i tak dalej... |
_________________ Nie czuję jak offtopuję. |
|
|
|
|
Argael
Yoda
|
Wysłany: 31 Października 2005, 20:01 re: Nivak
|
|
|
W Moon Child główne role grają dwaj piosenkarze, Gackt i Hyde.
Sky High jest na podstawie mangi, o której pisałaś, ale ma zupełnie inny klimat. To thriller policyjny z elementami fantasy/horroru. Fanom mangi polecam raczej serial TV o tym samym tytule (niestety też nie do dostania poza Japonią).
Jeśli chodzi o Alive, to w Polsce go chyba nie wydali (mam nadzieję, że o to Ci chodziło, bo w Japonii wyszedł w 2000 roku).
Z tym Suicide Circle/Club to zależy od tłumaczenia. Jeden z tytułów jest amerykański, a drugi międzynarodowy (polecam stronę IMDb do sprawdzania takich rzeczy). |
|
|
|
|
Nivak
Auratog
|
Wysłany: 31 Października 2005, 20:25
|
|
|
Wielkie dzięki za informacje i linka |
_________________ Nie czuję jak offtopuję. |
|
|
|
|
giver
Gollum
|
Wysłany: 9 Listopada 2005, 19:46
|
|
|
He ,He dziś jest 9 , a ja cieszę się nim od wczoraj |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 9 Listopada 2005, 19:48
|
|
|
Ja też wczoraj kupiłem i od razu obejrzałem. Świetny. |
|
|
|
|
mayu
Jaskier
|
Wysłany: 9 Listopada 2005, 20:15
|
|
|
wow. to ja zaraz jadę do inmedio, może jeszcze będzie przyznam sie bez bicia, mam pirata, ale jesli mogę to taki oryginał kupię z przyjemnością.
dla mnie ten film to jakiś znak czasu, nie tylko jesli chodzi o animację czy fabułę...
dzięki za info
no i czekam na Innocence... |
|
|
|
|
Keiran
Frodo Baggins
|
Wysłany: 9 Listopada 2005, 20:42
|
|
|
ide w takim razie z samego rana do empiku, moze jeszcze bedzie. nie wiedzialem ze juz jest |
|
|
|
|
mayu
Jaskier
|
Wysłany: 9 Listopada 2005, 20:44
|
|
|
zawiedziony - cała masa innych filmow w "kinie domowym" ale TEGO jeszcze nie ma - tak przynajmniej twierdzi bardzo mila panna która tam sprzedaje. a byłby taki miły akcent na zakończenie wrednego dnia |
|
|
|
|
Argael
Yoda
|
Wysłany: 9 Listopada 2005, 20:48
|
|
|
Mam nadzieję, że Innocence też się u nas pojawi. Według mnie jest jeszcze lepszy od GitSa. Tylko żeby tłumaczenie było dobre, bo to trudny językowo film. |
|
|
|
|
mayu
Jaskier
|
Wysłany: 9 Listopada 2005, 20:55
|
|
|
No to jak już sczerość to szczerość - Innocence widziałem do połowy, po japońsku. Ale tłumaczenie było fatalne i nie chciałem sobie odbierać przyjemności...
i w ten sposób czekam do dziś, a trochę już minęło |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
|
Wysłany: 11 Listopada 2005, 19:11
|
|
|
Zanabyłem w kiosku u stóp Minas Nursus. Bardzo dobra jakość i można wybrać wersje japońską i angielską. Polecam. |
|
|
|
|
Czarny
GrimMod
|
Wysłany: 11 Listopada 2005, 19:17
|
|
|
Widziałem Innocence na jednym Nordconów, ale w jakiś późnych godzinach nocnych i nie dużo już pamiętam. Chętnie obejrzę ponownie. |
|
|
|
|
Logan
Paskud
|
Wysłany: 11 Listopada 2005, 19:18
|
|
|
Zakupione już wczoraj. Chyba w 10 kiosku koło którego przechodziłem. Mało tego dali, nie wszędzie jest. |
|
|
|
|
Keiran
Frodo Baggins
|
Wysłany: 11 Listopada 2005, 20:11
|
|
|
Udalo mi sie wczoraj kupic w kiosku, empik mial jakies opoznienie w dostawie chyba. Bardzo ladne wydanie (pudeleczko, okladka zadrukowana z kazdej strony, 3 wersje dzwiekowe+DTS), czesto za 80 zlotych dostajemy mniej. Polecam |
|
|
|
|
mayu
Jaskier
|
Wysłany: 11 Listopada 2005, 23:11
|
|
|
Wciaz nie ma w moim inmedio, w empiku w galerii łódzkiej tez wczoraj jeszcze nie było |
|
|
|
|
Keiran
Frodo Baggins
|
Wysłany: 12 Listopada 2005, 09:58
|
|
|
Poszukaj w kolporterach, ruchach i niezaleznych kioskach |
|
|
|
|
mr.maras
Frodo Baggins
|
Wysłany: 12 Listopada 2005, 10:25
|
|
|
Ja po prostu zamówiłem w OceanDVD, szukałem, czekałem i nic. Pewnie trafiło tylko do większych miast i przypadkowo do kilku mniejszych. Świnoujście zazwyczaj dostaje wszystko (jest i Czas Fantastyki itp.) ale bywa, że gazetki kolorowe z filmami do wyboru zaiwraja tylko jeden (gorszy) film albo parasolkę zamiast dvd. Rzadko ale bywa. Prosiłem znajomy personel EMPIKu o odłożenie ale skoro nie mają do tej pory (a poszło 8 listopada) to pewnie już mieć nie będą. |
_________________ Spalić po przeczytaniu. |
|
|
|
|
Angelus
Han Solo
|
Wysłany: 12 Listopada 2005, 23:22
|
|
|
Właśnie dziś zakupiłam i obejrzałam sobie po raz kolejny. Rewelacja!I ta muzyka... |
_________________ Nie wylewaj wacpan piwa.:) |
|
|
|
|
|