|
|
 |
Cielesne odbicie szortów - głosowanie do 21.03 |
Lustereczko, powiedz przecie, kto najpiękniejszy jest w ankiecie? |
Być pięknym |
|
3% |
[ 4 ] |
Największy strach |
|
3% |
[ 4 ] |
Zieleń jej oczu |
|
5% |
[ 6 ] |
Zakupy |
|
12% |
[ 13 ] |
Danael |
|
15% |
[ 16 ] |
Gdzie twe ciało porzucone |
|
1% |
[ 2 ] |
Błąd odczytu |
|
0% |
[ 1 ] |
Przypadek Ulricha |
|
11% |
[ 12 ] |
Gwiezdne zwierciadło |
|
3% |
[ 4 ] |
Lubię, kiedy kobieta |
|
16% |
[ 17 ] |
Odwieczny wróg |
|
3% |
[ 4 ] |
Gabinet śmiechu |
|
2% |
[ 3 ] |
Niezwykły dzień Jana Nowaka |
|
17% |
[ 19 ] |
Przeznaczenie |
|
0% |
[ 1 ] |
|
Głosowań: 34 |
Wszystkich Głosów: 106 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
shenra
Wielki Kosmiczny Chomik Naczelna Biskupa

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 19:38
|
|
|
Agi, jak zwykle Aż się zastanawiałam, gdzie się podziali, głosowacze last minute |
_________________ Chomikowo obłędnie, lekko neurotycznie w granicach perwersji. "Niuplać dzyndzla" specially for smert
Przesiądź się!
Przegubowy kotecek!
chomik w świecie |
|
|
|
 |
jewgienij
Parszywiec
|
Wysłany: 21 Marca 2010, 19:52
|
|
|
Teraz jeden skromny głos może zadecydować o czyjejś literackiej karierze Wygrany bierze wszystko! Podgrzejcie temperaturę |
|
|
|
 |
shenra

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 19:54
|
|
|
Pół godziny do zamknięcia lokali wyborczych |
_________________ Chomikowo obłędnie, lekko neurotycznie w granicach perwersji. "Niuplać dzyndzla" specially for smert
Przesiądź się!
Przegubowy kotecek!
chomik w świecie |
|
|
|
 |
omeggi
Sky Captain

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 19:54
|
|
|
moje głosy idą na:
Danael
Zakupy
Przypadek Ulricha i
Lubię gdy kobieta |
|
|
|
 |
marekz
Vampirella

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 19:56
|
|
|
Punkty dla:
Największy strach
Zieleń jej oczu
Zakupy
Gabinet śmiechu |
_________________ Wieczność bywa naprawdę długa. Szczególnie pod koniec. |
|
|
|
 |
Ziemniak
Agent dołu

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 19:56
|
|
|
Zieleń jej oczu, Danael, Gabinet śmiechu |
_________________ Starzejesz się gdy odgłosy, które wydawałeś kiedyś w trakcie seksu wydajesz obecnie wstając z łóżka |
|
|
|
 |
shenra

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 19:59
|
|
|
Łał |
Przesiądź się!
Przegubowy kotecek!
chomik w świecie |
|
|
|
 |
Agi
Modliszka

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 20:04
|
|
|
Ostatnie 20 minut, różnice między pierwszą trójką minimalne.
Kto jeszcze nie głosował?!!! |
|
|
|
 |
shenra

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 20:08
|
|
|
DO raportu szortomaniacy i NNy Potrzebują Was po drugiej stronie lustra |
Przesiądź się!
Przegubowy kotecek!
chomik w świecie |
|
|
|
 |
jewgienij
Parszywiec
|
Wysłany: 21 Marca 2010, 20:12
|
|
|
Końcówka ostra, autorom pewnie skoczyło ciśnienie |
|
|
|
 |
Chal-Chenet
cHAL 9000

|
|
|
|
 |
Agi
Modliszka

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 20:27
|
|
|
No i wszystko jasne! Gratuluję zwycięzcy, bardzo zasłużenie wygrał.
Drugie miejsce, przypuszczam że wiem do kogo należy, również bardzo gratuluję.
Na trzecie co prawda nie głosowałam, bo mi puenta zgrzytnęła, ale to też niezły szort. |
|
|
|
 |
jewgienij
Parszywiec
|
Wysłany: 21 Marca 2010, 20:59
|
|
|
Po emocjonującej końcówce czas na rozstrzygnięcie.
1. Miejsce pierwsze, zebrawszy 19 punktów, zajmuje Matrim i Jego gogolowsko-czechowowski w duchu " Niezwykły dzień Jana Nowaka"
2. Na miejscu drugim Martva z 17 punktami za nastrojowy i subtelny szort "Lubię, kiedy kobieta"
3. Na miejscu trzecim shenra i jej drapieżny, mroczny "Danael", który zebrał 16 punktów.
Kolejne miejsca zajęli:
4. "Zakupy" (13 p.), napisany przez tajemniczą osobę, która zastrzegła sobie anonimowość.
5."Przypadek Ulricha" (12p.) Stormbringera
6." Zieleń jej oczu" (6) terebki
7. Tutaj prawdziwy tłok. Po cztery punkty zebrali:
"Być pięknym" feroluce , "Największy strach" Lynx , "Gwiezdne zwierciadło" Marcina Roberta i "Odwieczny wróg" Chal-Cheneta
8. "Gabinet śmiechu" (3) mada
9."Gdzie twe ciało porzucone"(2) khamenei
10. "Przeznaczenie"(1) PP i "Błąd odczytu"(1) Radka
Gratulacje dla głosujących i komentujących, nie było nudy. I oto moment, kiedy Wasz ulubiony prowadzący oddaje mikrofon Matrimowi, który teraz będzie decydował o kształcie konkursu. Matrim, od teraz Ty tu rządzisz. |
|
|
|
 |
merula
Pani z Jeziora

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 21:05
|
|
|
gratulacje |
_________________ Kobiety dzielą się na te, które nie wiedzą czego chcą i na te, które chcą, ale nie wiedzą czego. |
|
|
|
 |
xan4
Tatuś Muminków

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 21:06
|
|
|
Gratulacje
Matrim
Martva
shenra
oraz moje specjalne dla mada tym razem ja Ci złożyłem pocałunek śmierci.
Specjalne wyróżnienie dla Stormbringera i terebki.
To była dobra edycja, mam nadzieję, że następna też taka będzie zwłaszcza, że skrócenie czasu głosowania nie zmniejszyło ilości głosów, a przynajmniej skróciło lekko nudę, która zawsze była w środku głosowania.
Brawa dla szortopisaczy, głosujących i oceniających. |
Ostatnio zmieniony przez xan4 21 Marca 2010, 21:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
shenra

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 21:08
|
|
|
Matrim świetnie Należało Ci się, a teraz strzeż się wyjadaczy szortowych, o Ty najnowszy nasz reformatorze
Martva indeed klimacik, jakich można pozazdrościć
shenro okrutniku Ty, co gałki oczne wyrywasz
Wsiem pozostałym szortowymiataczom i oby tak dalej.
Radek rozszyfruj mi Twojego szorta Pliiiiiiiz |
Przesiądź się!
Przegubowy kotecek!
chomik w świecie |
|
|
|
 |
Martva
Kylo Ren

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 21:11
|
|
|
Matrim, gdybym była odrobinę mniej zakochana w sobie, mogłabym powiedzieć że przegrać z Tobą to przyjemność, ale że nie jestem, to tylko gratuluję świetny szort, naprawdę.
shenra, do ostatniej chwili czułam Twój oddech na szyi, ale w sumie co tu będę wyciągać nasze prywatne sprawy gratulacje
Bardzo dziękuję współautorom, głosowaczom, oraz przede wszystkim komentatorom
<dyg> |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
 |
shenra

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 21:12
|
|
|
Martva napisał/a | shenra, do ostatniej chwili czułam Twój oddech na szyi, ale w sumie co tu będę wyciągać nasze prywatne sprawy gratulacje | Co racja to racja, bo ostatnim razem, jak wypłynął wątek z gryzieniem, to Kruk lunetę kupował |
Przesiądź się!
Przegubowy kotecek!
chomik w świecie |
|
|
|
 |
Agi
Modliszka

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 21:19
|
|
|
jewgienij napisał/a | 2. Na miejscu drugim Martva z 17 punktami za nastrojowy i subtelny szort Lubię, kiedy kobieta |
Wiedziałam, wiedziałam. Martva jesteś rozpoznawalna
Matrim, jeszcze raz serdecznie gratuluję
shenra, serdecznie gratuluję |
|
|
|
 |
terebka
Filippon

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 21:44
|
|
|
Gratulacje wszystkim uczestnikom wyścigu na drugą stronę lustra, w szczególności Matrimowi, Martvej i shenrze
I dziękuję za głosy. Tutaj specjalne podziękowania dla mada, którego oszczędność w komentarzu, przyznam, mile mnie zaskoczyła |
_________________ SZORTAL
Szortal Na Wynos - Wydanie Specjalne |
|
|
|
 |
Matrim
Kwiatek

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 22:03
|
|
|
Jewgienij, dziękuję, postaram się nie zawieść.
Martva - doceniam słowa uznania Głosowałem na Twój szort, więc tym bardziej się cieszę, że stanęłaś na pudle. Blisko było do tego, byśmy się zamienili miejscami.
shenra - drugi raz gratulować nie będę I czego się mam bać? Ja w następnej edycji udziału nie biorę
dla uczestników i oceniających
Osobne podziękowania <ukłon> dla Mirii, xana i marcolphusa (zazdrośnicy ), Lynx, Sekutnicy, teddy'ego, baranka, feroluce, Witchmy, Agi, Pucka, terebki, shenry, Ellaine i eNeNom, którzy oddali swoje głosy na Nowaka.
Zaskoczyła mnie wielość interpretacji tej historii. Nie spodziewałem, bo mimo obietnic dawanych sobie, że tym razem napiszę coś tydzień przed terminem, do pisania usiadłem "za kwadrans dwunasta". Jeszcze raz dziękuję i gratuluję
Temat kolejnej edycji się wymyśla. Postaram się najpóźniej do jutra. |
|
|
|
 |
Chal-Chenet
cHAL 9000

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 22:33
|
|
|
Gratuluję zwycięzcy i pozostałym podiumowiczom.
(Z tej trójki głosowałem tylko na tekst shenry, i dla niej szczególne brawa. )
Szacunek także dla reszty stawki, w tym zwłaszcza dla moich osobistych faworytów tej edycji, czyli dla tajemniczego autora "Zakupów" (Szkoda, że się ta osoba nie zdecydowała na ujawnienie, ciekawym kto napisał tak dobry tekst...); Stormbringera i feroluce.
Ps. Dziękuję za te 4 głosy oddane na mój tekst, szkoda tylko, że wszystkie 4 od NNów. Ironia losu. |
_________________ Nobody expects the SPANISH INQUISITION!!!
http://zlapany.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Agi
Modliszka

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 22:37
|
|
|
Chal-Chenet napisał/a | Dziękuję za te 4 głosy oddane na mój tekst, szkoda tylko, że wszystkie 4 od NNów. Ironia losu. |
Chal-Chenet, może Ci na pw napiszą? |
|
|
|
 |
Radek
Tom Bombadil
|
Wysłany: 21 Marca 2010, 22:40
|
|
|
Serdecznie dziękuję Czytelnikom i Współkonkursowiczom za kubełek zimnej wody.
Cytat | xan4
fajny początek, opis ciała i umysłu, potem niestety coraz gorzej,
no i końcówki nie zrozumiałem, hmm, ciekawe. |
Końcówka, czyli puenta, której nie było, opowiada, że bohater nabawił sie problemów neurologicznych na skutek eksperymentów z "kopiowaniem pamięci". Problemy te - można je sobie wyobrazić jako zwarcia na synapsach - powodują okresowe ataki padaczkopodobne. Bohater zwalcza te ataki za pomocą tajemniczego wihajstra (To znaczy, że resetuje sobie mózg? Mnie nie pytajcie.), który jednakowoż również powoduje skutki uboczne w postaci utraty świadomości, czasowych omdleń itp itd. Wiem, wiem - tandeta i amatorszczyzna.
Cytat | marcolphus
ciekawe, że tematyka podobna jak szort wcześniejszy Ale nie w moim typie |
Trudno
Cytat | khamenei
Ale powiedzcie mi proszę jedną rzecz, czy ja za mało kojarzę, czy też nie widzę tu lustra? Nawet specjalnie 2 razy przeczytałem i nic!
Sekutnica
Zapowiadało się nieźle, ale im dalej brnęłam w tekst, tym mniej byłam nim zainteresowana. Brak luster, brak puenty – nie dla mnie.
shenra
w sumie to nie wiem, czy dobrze zrozumiałam, a starałam się bardzo. Jako takiego lustra faktycznie tu nie ma, ale pokuszę się o nadinterpretację, że ten obraz na monitorze (w ramach metafory) ma sugerować, że to co widzimy jest odbiciem rzeczywistości (odbicie-lustro). Jeżeli nie to miło się było wydurnić Generalnie szort mnie nie wziął, bo jest przegadany. Pomysł mógł być niezły, gdyby w międzyczasie nie zaginął w akcji. |
shenra, jesteś wielka! Bez bicia przyznaję, że problem luster w zasadzie zlekceważyłem, skupiając się na problemach ciał i umysłów. Ale właśnie w tym miejscu zrobiłem delikatną aluzję do luster. W wersji brudnopisowej w tym zdaniu napisałem coś w rodzaju: "odbicie wewnętrznych procesów na monitorze", ale w fazie korekt i skracań uznałem, że to nie ma sensu i zostawiłem tylko "obraz na monitorze". Bardzo dziękuję za wnikliwą lekturę.
Szort przegadany i bezpuentowy - cóż, biję się w pierś.
Cytat | Chal-Chenet
Nie przepadam za tematyka komputerową, pewnie też dlatego ten tekst, o tematyce okołokomputerowej właśnie, nie potrafił mnie zainteresować. |
A tu się z Szan. Recenzentem nie zgodzę. Komputery to tylko sztafaż, tematyka tego szorta jest raczej około-kognitywistyczna. No, ale wykonanie położyło pomysł, jak to kilka osób zauważyło.
Cytat | baranek
przez chwilę myślałem, że to dalszy ciąg poprzedniego. I to właściwie wszystko, co chciałem o tym szorcie napisać. |
Trudno.
Cytat | feroluce
Pomysłowy, ciekawie napisany. gdyby nie końcówka. Proszę, Autorze, nie zarzynaj więcej tekstu w tak głupi sposób. Proszę... normalnie, aż żal ściska.
terebka
Dobry język i w zasadzie tyle. Nie porwało.
Matrim
Ciekawy pomysł, ale nic z niego nie wynika. Być może w dłuższej formie by się sprawdził, ale tutaj zabrakło miejsca. Cała akcja w dialogu – sztuczne, a na dodatek nie wiadomo po co i o co. |
Dziękuję za kilka ciepłych słów i przepraszam za zawód. Na szczęście w tej edycji było kilka naprawdę świetnych szortów i kilka całkiem niezłych. Pozdrawiam także khamenei, któremu widocznie ta sama muza podszepnęła pomysł.
Osobne podziękowania składam litościwemu NN, ktory przyznał mi jeden, jedyny punkcik. No i tradycyjnie dziękuję: mamie Whitney Houston, ochroniarzowi Whitney Houston i dilerowi Whitney Houston.
Gratulacje dla zwycięzców. Fajna edycja i emocjonująca końcówka. |
|
|
|
 |
Chal-Chenet
cHAL 9000

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 22:40
|
|
|
Agi, miło by było, ale to przypuszczalnie mało prawdopodobne. |
_________________ Nobody expects the SPANISH INQUISITION!!!
http://zlapany.blogspot.com/ |
Ostatnio zmieniony przez Chal-Chenet 21 Marca 2010, 22:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Lynx
Wyduldas Napfluj

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 22:41
|
|
|
Matrim, Martva, shenra,
Dziękuję wszystkim współuczestnikom i głosowaczom Jak zwykle to była przyjemność |
_________________ http://zrozumiecswiat.pl/7.html |
|
|
|
 |
baranek
Wróbel galaktyki

|
Wysłany: 21 Marca 2010, 22:50
|
|
|
gratulacje dla wszystkich, którym się chciało. pisać, czytać, głosować. i oby tak dalej, czego sobie i pozostałym szortomaniakom życzę. |
_________________ Życie, ku*wa, jest nowelą.
"Pisze się po to, żeby było napisane" - Zygmunt Kałużyński |
|
|
|
 |
ivaine
Polska odpowiedź na Japonię

|
Wysłany: 22 Marca 2010, 00:30
|
|
|
Gratulację dla wszystkich autorów, edycja była naprawdę niezła . Teraz pozostaje tylko czekać na nowy temat... |
_________________ Dusza dobiera sobie Towarzystwo -
I - zatrzaskuje Drzwi -
Jak Bóg - ma w sobie prawie Wszystko -
A z Reszty sobie drwi - |
|
|
|
 |
PP
Gollum
|
Wysłany: 22 Marca 2010, 07:53
|
|
|
Gratuluję podiumowiczom.
Dziękuję za uwagi. Wezmę je sobie do pamięci.
I za punkcik na osłodę również. Przynajmniej jakieś miłe skojarzenia mój tekst wywołał.
Zaraz, jak to było:
Za wszystkie błędy szczerze żąłuję i postanawiam się poprawić!
Radek, to jak... Ostatni będą pierwszymi? |
|
|
|
 |
shenra

|
Wysłany: 22 Marca 2010, 08:01
|
|
|
ivaine, na który znów nic nie napiszesz
Radek napisał/a | shenra, jesteś wielka! | Nie przesadzajmy Ale szczerze, nie mogłam uwierzyć w to, że tak zupełnie ktoś pominął pół tematu Zrzuciłam to na karb mojego "słabo inteligentnego" dnia i stwierdziłam. Ha! szczerze cieszę się, jak dzik, że udało mi się trafić w lustra, które notabene wyciąłeś nawet jeśli szort jako taki mi nie podszedł. Next time więcej pokaż, mniej mów |
Przesiądź się!
Przegubowy kotecek!
chomik w świecie |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Partner forum