Prawdziwie męskie żarcie - ankieta |
Prawdziwie męskie żarcie |
Stek |
|
35% |
[ 14 ] |
Golonka |
|
32% |
[ 13 ] |
Inne |
|
32% |
[ 13 ] |
|
Głosowań: 40 |
Wszystkich Głosów: 40 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Kai
Bloody Mary
Posty: 10167 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 8 Lutego 2011, 22:09
|
|
|
Ja pracuję prawie wyłącznie z facetami, więc mam przegląd... OMG! Swoją drogą jak duży, dorosły facet o wyrobionym smaku może nie wiedzieć, jak się robi fasolkę po bretońsku? I jeść to dziwadło Pudliszek? |
_________________ - Ucieczka płynu dowodowego z miejsca zbrodni do przełyku podejrzanego!
- to nieprawda, płyn się boi pana władzy i skrył się we mnie! |
|
|
|
|
Jedenastka
Rasowa Kicia
Posty: 5036 Skąd: Ożarów Mazowiecki
|
Wysłany: 8 Lutego 2011, 22:13
|
|
|
Zwykle pracowałam w zespołach mieszanych, damsko-męskich. Rozmawialiśmy albo o pracy albo o seksie. Ale to chyba nie ten temat |
_________________ 11 |
|
|
|
|
feralny por.
Trurl
Posty: 4761 Skąd: garaż hermetyczny
|
Wysłany: 8 Lutego 2011, 22:18
|
|
|
Normalnie Kai, normalnie. |
_________________ Trust me, I'm a doctor... |
|
|
|
|
Mały Olaf
Frodo Baggins
Posty: 100 Skąd: Ruś
|
Wysłany: 8 Lutego 2011, 22:25
|
|
|
Fasolka po bretońsku jest prosta jak drut i można ją przygotować w warunkach polowych. A wczoraj miałem przyjemność jeść fasolkę tak cudowną, że chciało się krzyknąć: alleluja i do przodu!! Słowem; klękajcie narody. |
_________________ Koń, pies i wódka najlepszym przyjacielem człowieka. |
|
|
|
|
Jedenastka
Rasowa Kicia
Posty: 5036 Skąd: Ożarów Mazowiecki
|
Wysłany: 8 Lutego 2011, 22:27
|
|
|
Mały Olaf napisał/a | A wczoraj miałem przyjemność jeść fasolkę tak cudowną, że chciało się krzyknąć: alleluja i do przodu!! Słowem; klękajcie narody. |
Zaciekawiło mnie to. Sam przyrządziłeś tę fasolkę? |
_________________ 11 |
|
|
|
|
Mały Olaf
Frodo Baggins
Posty: 100 Skąd: Ruś
|
Wysłany: 8 Lutego 2011, 22:32
|
|
|
Niestety, ja mistrzem kuchni nie jestem. Fasolkę przyrządzał wuj, używając własnoręcznie wędzonych boczków. W efekcie fasolka woniała miłą nutą wędzonki na jabłonkowym drewnie. Ponadto on coś o jakiejś cudownej zasmażce opowiadał, ale nie wdawałem się w szczegóły. |
_________________ Koń, pies i wódka najlepszym przyjacielem człowieka. |
|
|
|
|
Jedenastka
Rasowa Kicia
Posty: 5036 Skąd: Ożarów Mazowiecki
|
Wysłany: 8 Lutego 2011, 22:41
|
|
|
Mistrzostwo
Da się zdobyć przepis? |
_________________ 11 |
|
|
|
|
Mały Olaf
Frodo Baggins
Posty: 100 Skąd: Ruś
|
Wysłany: 8 Lutego 2011, 22:51
|
|
|
Popróbuję subtelnie wywiedzieć się o szczegóły. Choć na moje oko i kubki smakowe, to najważniejszą ingrediencją jest surowy, wędzony przez sześć godzin w ciepłym dymie boczek, pokrojony w kostkę i przysmażony ajn moment na patelni przed wrzuceniem do kociołka. |
_________________ Koń, pies i wódka najlepszym przyjacielem człowieka. |
|
|
|
|
Jedenastka
Rasowa Kicia
Posty: 5036 Skąd: Ożarów Mazowiecki
|
Wysłany: 8 Lutego 2011, 22:57
|
|
|
Ojej, chyba mam ochotę na piwo |
_________________ 11 |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
Posty: 37613 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 8 Lutego 2011, 23:03
|
|
|
Kai napisał/a | I jeść to dziwadło Pudliszek? | dziwadło z Pudliszek nie ma zastępować smaku fasolki domowego wyrobu ale ma być gotowe do spożycia w 1'27'' od momentu wydania rozkazu. |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
feralny por.
Trurl
Posty: 4761 Skąd: garaż hermetyczny
|
Wysłany: 9 Lutego 2011, 07:37
|
|
|
I o to chodzi i o to chodzi. |
_________________ Trust me, I'm a doctor... |
|
|
|
|
Jedenastka
Rasowa Kicia
Posty: 5036 Skąd: Ożarów Mazowiecki
|
Wysłany: 9 Lutego 2011, 07:52
|
|
|
No widzisz, Kai, znów chodzi o to samo |
_________________ 11 |
|
|
|
|
merula
Pani z Jeziora
Posty: 23494 Skąd: przystanek Alaska
|
Wysłany: 9 Lutego 2011, 09:32
|
|
|
Kai napisał/a | Swoją drogą jak duży, dorosły facet o wyrobionym smaku może nie wiedzieć, jak się robi fasolkę po bretońsku? I jeść to dziwadło Pudliszek? |
mogę ci to wytłumaczyć. bo duży, dorosły facet wie, jak ona powinna smakować, ale:
-nie chce mu się gotować
-nie umie gotować
-nie chce mu się nauczyć gotować
-nie ma czasu
-tak jest szybciej i łatwiej |
_________________ Kobiety dzielą się na te, które nie wiedzą czego chcą i na te, które chcą, ale nie wiedzą czego. |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
Posty: 23516 Skąd: Grochów
|
Wysłany: 9 Lutego 2011, 09:37
|
|
|
merula, duży dorosły facet UMIE OTWIERAĆ PUSZKI |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
Posty: 24697 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 9 Lutego 2011, 09:38
|
|
|
dalambert, nie kombinuj, Pudliszki na pewno są w słoiku |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
"Wszystkie kobiety są piękne, tylko po niektórych tego nie widać."
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
Posty: 23516 Skąd: Grochów
|
Wysłany: 9 Lutego 2011, 09:44
|
|
|
Witchma, cóż pamiętam genialną golonkę z grochem Pudliszk w puszkach była |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
Witchma
Jokercat
Posty: 24697 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 9 Lutego 2011, 09:50
|
|
|
Aż sprawdziłam na stronie producenta - słoiki |
_________________ Basically, I believe in peace and bashing two bricks together.
"Wszystkie kobiety są piękne, tylko po niektórych tego nie widać."
/Maria Czubaszek/ |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
Posty: 23516 Skąd: Grochów
|
Wysłany: 9 Lutego 2011, 09:54
|
|
|
Witchma, to wspomnienie z 1978 roku / ma się tę pamięć/ a i doskonałe szparagi w puszkach wtedy robili / prawie nie do dostania w kraju/ oraz "Sos polski" w typie keczup, ale na śliwkach nie pomitorach oparty . |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
NURS
Ojciec Redaktor
Posty: 18950 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 9 Lutego 2011, 09:57
|
|
|
Kai napisał/a | Ja pracuję prawie wyłącznie z facetami, więc mam przegląd... OMG! Swoją drogą jak duży, dorosły facet o wyrobionym smaku może nie wiedzieć, jak się robi fasolkę po bretońsku? I jeść to dziwadło Pudliszek? |
Ja nie wiem, a wydaje mi się, ze smak mam wyrobiony. i nie jem tego z puszek... |
_________________ Bez gwiazdy nie ma jazdy! www.robertjszmidt.pl
Nowe na stronie: premierowy fragment "Pól dawno zapomnianych bitew) i nowy wpis na blogu. |
|
|
|
|
merula
Pani z Jeziora
Posty: 23494 Skąd: przystanek Alaska
|
Wysłany: 9 Lutego 2011, 10:10
|
|
|
a może im ten smak odpowiada?
ja na przykład lubię chałwę, ale najbardziej i moją ulubioną była ta "podrabiana" chałwa słonecznikowa dostępna z bloku na wagę i do dzisiaj, jak czasem zdarzy mi się trafić ten "podły" specjał, zażeram się nim. kwestia gustu i smaku. |
_________________ Kobiety dzielą się na te, które nie wiedzą czego chcą i na te, które chcą, ale nie wiedzą czego. |
|
|
|
|
Jedenastka
Rasowa Kicia
Posty: 5036 Skąd: Ożarów Mazowiecki
|
Wysłany: 9 Lutego 2011, 12:57
|
|
|
merula napisał/a | mogę ci to wytłumaczyć. bo duży, dorosły facet wie, jak ona powinna smakować, ale:
-nie chce mu się gotować
-nie umie gotować
-nie chce mu się nauczyć gotować
-nie ma czasu
-tak jest szybciej i łatwiej |
Czasem mówi: Kochanie, jak Ty pięknie wyglądasz w kuchni |
_________________ 11 |
|
|
|
|
Zgaga
Nerwus
Posty: 5716 Skąd: Grochów
|
Wysłany: 9 Lutego 2011, 13:25
|
|
|
Ale klopsiki z Pudliszek są spoko. |
_________________ Posiadanie książki jest formą lektury
- J. Pilch |
|
|
|
|
Kai
Bloody Mary
Posty: 10167 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: 9 Lutego 2011, 21:44
|
|
|
Fidel-F2 napisał/a | ma być gotowe do spożycia w 1'27'' od momentu wydania rozkazu. |
Przygotowane w wolnej chwili, zamrożone i odmrożone niewiele dłużej zajmuje
Cały czas jadę na tym, że robię czegoś dużo i mrożę porcje.
NURS napisał/a | Ja nie wiem, a wydaje mi się, ze smak mam wyrobiony. |
Ale masz żonę! To całkowicie zmienia sytuację! |
_________________ - Ucieczka płynu dowodowego z miejsca zbrodni do przełyku podejrzanego!
- to nieprawda, płyn się boi pana władzy i skrył się we mnie! |
|
|
|
|
Jedenastka
Rasowa Kicia
Posty: 5036 Skąd: Ożarów Mazowiecki
|
Wysłany: 10 Lutego 2011, 14:37
|
|
|
Kai napisał/a | Cały czas jadę na tym, że robię czegoś dużo i mrożę porcje. |
Kai, czuję, że powinnam do Ciebie pojechać |
_________________ 11 |
|
|
|
|
|