przepraszam, kto mi powie...? |
Autor |
Wiadomość |
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 22 Grudnia 2017, 10:45
|
|
|
No ale średnio polskie obie (pizza z miodem, orzechami i kozim serem w Mamma Mia, ach).
Lowenna, jeszcze dopytuję czy na pewno (komcie: 'Pod Baranem fajnie choć nie tanio' i 'Tylko Pod Baranem!')
Kruk Siwy napisał/a | A co z Wierzynkiem i Hawełka jest nie tak? |
Sądzę że to jak z lodami. Czasem kogoś zapytasz gdzie są najlepsze lody w Krakowie, a on wyjedzie że Grycan czy inna Zielona Budka albo lody na Starowiślnej, bo tak kiedyś/zawsze było. Tylko że nie, bo czasy się zmieniają, tadam. |
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
Kruk Siwy
Wierny Legionista
|
Wysłany: 22 Grudnia 2017, 10:59
|
|
|
Tadam. Dzięki ihan, Martva. |
_________________ Tu leży pisarz nieznany.
Marzył, że dorówna tuzom.
Talent miał niespotykany
lecz pisał sobie, a muzom.
Agi |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 22 Grudnia 2017, 11:09
|
|
|
Jeszcze jeden komć że pod Baranem, a poza tym:
Cytat | Jeśli mogę dorzucić coś nierestauracyjnego, ale zdecydowanie TOP jeśli chodzi o kuchę polską - polecam Martę, moją szefową, założycielkę Eataway. Wszystko co wychodzi spod jej ręki smakuje jak niebo... czy tam piekło 😎 https://www.eataway.com/a...26-martas-meal/ |
Cytat | I zaleznie kogo chce ugoscic. Pod Baranem - tradycjonaliste. w Bialej Rozy elegancko, PodNosem - degustacyjnie i wspolczesnie, a w Miodovej polska kuchnia we wspolczesnej odslonie. |
|
_________________ Potem poszłyśmy do robaków, które wiły się i kłębiły w suchej czerwonej glebie. Przewracały błoto i uśmiechały się w swój robaczy sposób, białe, tłuste i bezokie.
-Myślimy, ze słuszne jest i właściwe dla dziewczyny, by umarła. Dziewczyny muszą umierać, jeśli robaki mają jeść, jest w najwyższym stopniu słuszne, aby robaki jadły.
skarby
szorty |
|
|
|
|
Fidel-F2
Wysoki Kapłan Kościoła Latającego Fidela
|
Wysłany: 22 Grudnia 2017, 11:12
|
|
|
To ma być dla Amerykanina który ma gdzieś kuchnie światowe, bo może je zjeść wszędzie, mocno krąży po świecie, a kocha polskie golonki, pierogi i takie tam. |
_________________ Jesteśmy z And alpakami
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 22 Grudnia 2017, 12:05
|
|
|
Cytat | pod Baranem, maja zrazy, sztuke miesa, pierogi, ozorki. Warto zrobic rezerwacje. |
|
skarby
szorty |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
Wysłany: 22 Grudnia 2017, 12:55
|
|
|
si
co przypomina mi, że w zamrażalniku mam ozorek i trzeba by go ogarnąć |
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
Lowenna
Mirmił
|
Wysłany: 22 Grudnia 2017, 15:00
|
|
|
nureczka, +1.
Dziękuję, dziewczyny. |
_________________ Gdyby nawet mężczyzna potrafił zrozumieć, co myśli kobieta... i tak by nie uwierzył... |
|
|
|
|
Lowenna
Mirmił
|
Wysłany: 23 Grudnia 2017, 21:47
|
|
|
Pół dnia słuchałam jak wspaniale było Pod Aniołami.. Dzięki, ihan Następnym razem Pod baranem. Dzięki, Martva |
_________________ Gdyby nawet mężczyzna potrafił zrozumieć, co myśli kobieta... i tak by nie uwierzył... |
|
|
|
|
ihan
iHan Solo
|
Wysłany: 24 Grudnia 2017, 11:33
|
|
|
Cieszę się, że mogłam pomóc. |
_________________ Boże chroń mnie przed ludźmi wykształconymi ponad swoją inteligencję. |
|
|
|
|
gorbash
Ufol
|
Wysłany: 14 Kwietnia 2018, 06:40
|
|
|
Szukam laptopa: conajmniej 16GB RAMu (ale z możliwością rozbudowy), dysk SSD 0.5TB. Bez OSa bo i tak będe jakiegoś Linuxa stawiał. Grafa nie taka ważna - tyle co można pograć na Linuxie. Lubie Delle.
Macie jakiś pomysł/propozycję? |
_________________ You say coke I say caine. |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
Wysłany: 14 Kwietnia 2018, 07:26
|
|
|
To kup Della z 16 GB i dyskiem 0,5. O co kaman? A jak nie to może Lenovo serii Y7**? Mam i nie narzekam, do nabycia w rozmaitych konfiguracjach. |
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
gorbash
Ufol
|
Wysłany: 14 Kwietnia 2018, 07:38
|
|
|
Właśnie chodzi mi o jakiś konkretny model/linie - dzięki za to Lenovo - obczaję. |
|
|
|
|
nureczka
Mama Pufcia
|
Wysłany: 23 Czerwca 2018, 19:18
|
|
|
Znajoma wystąpiła w TV. Filmik jest dostępny w sieci (żadne YouTube tylko lokalny portal), a ona chciałaby go sobie na pamiątkę zapisać. Jest tego około 8 min. Downloadery nie łapią, a buforuje się w postaci plików .ts każdy po około 5 sek., więc sklejanie tego to robota na tydzień dla miliona Chińczyków. Ktoś coś podpowie? |
_________________ Zapraszam do odwiedzania mojej strony oraz bloga |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 23 Czerwca 2018, 20:38
|
|
|
nureczka, a gdzie ten występ był ? |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
Fidel-F2
|
Wysłany: 23 Czerwca 2018, 21:11
|
|
|
Poprosić redakcję o plik w ludzkim formacie? |
i kopyta mamy,
nie dorówna nam nikt! |
|
|
|
|
nureczka
Mama Pufcia
|
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
Wysłany: 24 Czerwca 2018, 10:39
|
|
|
OK. Faktycznie chodzi o m3u8:
Włączasz narzędzia deweloperskie, idziesz do zakładki Sieć, filtrujesz po m3u8 (powinno być takie pole na górze) i wchodzisz na rzeczoną stronę w tej samej karcie. Czekasz, aż zacznie odtwarzać właściwy film (nie reklamy) i masz do wyboru kilka plików o różnej jakości. W sieci można znaleźć trochę scenariuszy zapisywania m3u8, najprostszym jest użycie jDownloader - wystarczy skopiowanie linku i sam wyliczy rozmiar i rozdzielczość pliku jako jednolitej całości i tak też zapisze. Po przejrzeniu dostępnych wariantów, "video-6 (768p aac)" jest najlepszy (chociaż jego jakość jest i tak beznadziejna jak na taką rozdzielczość). |
_________________ Początkujący Wiatr wieje: Co mogę dla kogoś zrobić?
Zostań drzewem wiśni.
---
鼓動の秘密
U mnie działa. |
|
|
|
|
nureczka
Mama Pufcia
|
Wysłany: 24 Czerwca 2018, 12:49
|
|
|
gorat, dzięki! |
|
|
|
|
gorbash
Ufol
|
Wysłany: 19 Lipca 2018, 13:33
|
|
|
Potrzebuję telefonu na karte do smsów z banków (autoryzacja płatności itd). Będzie to jakieś odpowiednik Nokii 3210 - żadnych internetów ani innych pierdół. U jakiego operatora mi najtaniej wyjdzie numer uwzględniając minimalne doładowania żeby tylko utrzymać numer aktywnym? |
|
|
|
|
dalambert
Agent Chaosu
|
Wysłany: 19 Lipca 2018, 13:41
|
|
|
Napewbo nie Orenge |
_________________ Boże chroń Królową - Dalambert |
|
|
|
|
ketyow
Jim Raynor
|
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 19 Lipca 2018, 16:06
|
|
|
Virgin? Coś mi się kołacze że mieli jakieś półdarmowe oferty jak ktoś nie dzwoni tylko odbiera. |
skarby
szorty |
|
|
|
|
gorbash
Ufol
|
Wysłany: 19 Lipca 2018, 18:11
|
|
|
dalambert, ketyow, Martva, dzięki! |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 19 Lipca 2018, 18:48
|
|
|
Virgin ma zupełnie za darmo, tylko trzeba wpisać jakiś kod co pół roku (internet się kłóci czy to bezpłatne czy kosztuje piątkę).
Ja mam u nich abonament za trzy dychy i jestem zadowolona, jak narzekam to na sieć, ale mieszkam na wsi więc tego. |
skarby
szorty |
|
|
|
|
gorbash
Ufol
|
Wysłany: 26 Lipca 2018, 07:29
|
|
|
Jakby kogoś obchodził rezultat:
- Virgin,
- zainwestowałem piątkę w kartę (trafiła na konto),
- wyklikałem kod freemium,
mam ważność konta do za rok.
Dzięki jeszcze raz. |
|
|
|
|
Martva
Kylo Ren
|
Wysłany: 26 Lipca 2018, 09:15
|
|
|
Zastanawiam się czy mojej Mamy w to nie wkręcić, bo trzy dychy miesięcznie na odbieranie telefonów to trochę dużo w skali roku |
skarby
szorty |
|
|
|
|
nureczka
Mama Pufcia
|
Wysłany: 24 Stycznia 2019, 16:30
|
|
|
Czy ma jakikolwiek sens zgłaszanie gdziekolwiek maili z próbą wyłudzenia pieniędzy? Chodzi mi głównie o to, czy ktokolwiek się tym zajmie?
Żeby było jasne: nikt nic ode mnie nie wyłudził i nie miał szans, bo przekręt głupi jak stołowa noga. Chodzi mi jedynie o to, że nie lubię oszustów i krętaczy, a ignorując jakoś tam im pomagam. Z drugiej strony, wysyłanie do "organów" zawiadomień, które wpadną w czarną dziurę, nie jest tym, o co mi w życiu chodziło |
|
|
|
|
nureczka
Mama Pufcia
|
Wysłany: 14 Marca 2019, 14:14
|
|
|
Szukam niedrogiego oprogramowania (a jeszcze lepiej darmowego ), które działało by podobnie do Google Documents, ale było do zainstalowania na własnym serwerze.
Innymi słowy, chcę mieć kilka arkuszy kalkulacyjnych dostępnych dla 3-4 osób. Są to osoby nieco bojące się komputerów, więc opcja "pobierz -> edytuj lokalnie -> wyślij na serwer" nie bardzo wchodzi w grę. Pożądana jet możliwość oglądania arkuszy z telefonu. |
|
|
|
|
gorat
Modegorator
|
|
|
|
|